Category: Spavaća soba

Spavaća soba

Noćni ormarići (90 fotografija): vrste i modeli

Noćni ormarići (90 fotografija): vrste i modeli

Noćni ormarići izvrstan su dodatak unutrašnjosti spavaće sobe koji mogu unijeti komad udobnosti, sofisticiranosti i cjelovitosti namještaja. Svojim vlasnicima pružaju udobnost koja im je potrebna za bijeg od svakodnevne vreve i problema. Ovdje je lako postaviti sve potrebne gizmove. Knjige, časopisi, mobiteli, higijenski predmeti, čaše ili samo šalica kave – sve će to pronaći dobro mjesto i na otvorenim policama i na policama zatvorenim od znatiželjnih očiju. O tome kakve su noćne ormariće i kako pravilno odabrati ovaj prekrasan i potreban komad namještaja reći ćemo vam u daljnjem članku..

Vrste noćnih ormarića

Današnja raznolikost noćnih ormarića toliko je velika da je ponekad teško napraviti pravi izbor u smjeru određenog proizvoda. Među glavnim čimbenicima koji zaslužuju posebnu pozornost mogu se izdvojiti poput: dimenzija, oblika, načina ugradnje.

Ovisno o veličini

U dizajnu interijera spavaće sobe važno je ne zatrpati prostor, ostavljajući dovoljno slobodnog prostora. Noćni ormarić ne smije biti u skučenom položaju između zida i kreveta, pa ga morate odabrati uzimajući u obzir površinu sobe i veličinu kreveta. Konvencionalno se razlikuju tri glavne vrste:

Mali – izgledajte sjajno u malim spavaćim sobama. Unatoč skromnim dimenzijama, mali noćni ormarić može imati dovoljno polica za smještaj najnužnijih stvari;

Mediji su najčešća opcija s različitim oblicima. Noćni ormarići obično imaju otvorene i zatvorene police. Svjetiljke, ukrasni predmeti ugrađeni su na istaknuta mjesta, a skrivene niše omogućuju skrivanje osobnih stvari od znatiželjnih očiju, održavanje reda;

Veliki – dizajniran za prostrane spavaće sobe. Njihov prostrani sustav za odlaganje omogućuje vam postavljanje ne samo najnužnijeg pribora, već i posteljine, pidžame, ručnika itd..

Vrste noćnih ormarića - ovisno o veličini Vrste noćnih ormarića - ovisno o veličini Vrste noćnih ormarića - ovisno o veličini

Ovisno o obliku

Oblik namještaja također je važan. Najčešći u ovoj kategoriji su četvrtasti i pravokutni noćni ormarići koji su prikladni za svaki prostor. Mogu se postaviti bilo gdje u prostoriji..

Okrugli i ovalni proizvodi izgledaju originalnije i nestandardnije. Međutim, takvi noćni ormarići nisu prikladni za svaku sobu – zauzimaju dosta prostora, pa ih neće uspjeti postaviti blizu zida..

Kutni dizajn noćnog ormarića izvrsna je opcija za male spavaće sobe. U stanju je zauzeti prazan kutak, dati unutrašnjosti potpuni izgled i, između ostalog, biti dovoljno prostrana.

Zasebnu nišu u proizvodnji noćnih ormarića zauzima razvoj dizajna koji može zadiviti originalnošću oblika. Ovdje možete pronaći najneočekivanija, ali prilično učinkovita rješenja..

Vrste noćnih ormarića - ovisno o obliku Vrste noćnih ormarića - ovisno o obliku Vrste noćnih ormarića - ovisno o obliku

Ovisno o lokaciji

Za razliku od ranijih vremena, kada je sav namještaj bio prilično glomazan i trajno ugrađen, sadašnji dizajni u većoj mjeri omogućuju utjelovljenje željenih dizajnerskih rješenja. Prema načinu ugradnje, noćni ormarići su dvije vrste, i to:

1. Pod – postavlja se izravno na pod ili ima potporne noge, kotačiće;

2. Viseći – modernija opcija, kada se proizvod montira na zid, stvarajući osjećaj lakoće i bestežinske strukture. Viseći noćni ormarići uvelike pojednostavljuju čišćenje sobe, omogućujući slobodno pranje ili usisavanje poda, a novost u dizajnu učinkovito će nadopuniti svaki moderni dizajn.

Vrste noćnih ormarića - ovisno o postavljanju Vrste noćnih ormarića - ovisno o postavljanju

Transformiranje postolja

Posebnu pozornost treba posvetiti noćnim ormarićima koji lako mogu promijeniti svoju konfiguraciju, istodobno obavljajući nekoliko važnih funkcija. Na primjer, pomoćni stolić s mehanizmom na izvlačenje idealan je za one koji su navikli na večeru ili rani doručak u krevetu. Na stolu se lako može smjestiti prijenosno računalo ili tablet za igrače. Postoje i opcije kada je na bočnu stijenku pričvršćena dodatna površina. Danas možete pronaći i modele poput noćnih ormarića s okretnim stolom, ispod kojih se nalazi pretinac za pohranu ili “lutke za gniježđenje”, koje se sastoje od nekoliko kompaktno kombiniranih elemenata.

Noćni ormarići - Pomoćni ormarići -transformatori Noćni ormarići - Pomoćni ormarići -transformatori Noćni ormarići - Pomoćni ormarići -transformatori

Materijali za izradu

Za izradu noćnih ormarića koristi se veliki broj materijala, osobito kada je u pitanju razvoj dizajna. Takve komade namještaja ponekad izrađuju domaći majstori čak i od jednostavnih improviziranih sirovina, na primjer, posuda za povrće, rezanih trupaca itd. Što se tiče najpopularnijih materijala, to uključuje drvo i njegove zamjene (iverica, MDF), plastiku, stakla i metala. Često se nalaze kombinirane opcije..

Noćni ormarići od drveta

Takav je namještaj zasigurno ekološki najprihvatljiviji. Izgleda plemenito, posebno izrađeno od skupog prirodnog masivnog drva. Noćni ormarić može imati stroge oblike ili biti ukrašen rezbarenim uzorcima. Ekonomične opcije izrađene su od furnira bora, ali s obzirom na to da bor pripada vrstama mekog drva, vijek trajanja takvih noćnih ormarića nije dug – često se prvo deformiraju mjesta pričvršćivanja na vratima ili ladicama. Također, drvo može zamijeniti ivericu i MDF ploče, no pri kupnji namještaja od ovih materijala važno je obratiti pozornost na kvalitetu kako prisutnost štetnih tvari ne bi naštetila zdravlju..

Drveni noćni ormarići - Materijali za izradu

Noćni ormarići od plastike

Plastični namještaj postao je prilično popularan u naše vrijeme. Posebna prednost leži u bogatoj paleti boja koja vam omogućuje stvaranje i svijetlih naglasaka i laganih kompozicija namještaja. Plastika pripada materijalima koji su prilično savitljivi u obradi, što omogućuje izradu originalnog namještaja od nje, a mala težina omogućuje vam ugradnju viseće konstrukcije u spavaću sobu.

Noćni ormarići od plastike - Materijali za izradu

Noćni ormarići od stakla

Posljednjih godina pojavio se veliki izbor staklenog namještaja. Proizvođači su uspjeli postići nevjerojatnu snagu ovog materijala, a dizajneri su uspješno koristili staklene elemente za izradu garnitura za namještaj. Stakleni noćni ormarić izgledat će lagano i elegantno, a da ne zatrpa prostor. Može se nadopuniti metalnim, plastičnim ili drvenim komadima.

Stakleni noćni ormarići - Materijali za izradu

Noćni ormarići od metala

U ovom slučaju ne govorimo o masovnoj proizvodnji. Noćni ormarići od metala djelo su individualnih obrtnika. Najčešće su predstavljene kovanim konstrukcijama koje uspješno nadopunjuju vintage interijere, iako postoje i proizvodi izrađeni od čvrstih limova..

Noćni ormarići od metala - Materijali za izradu

Kako odabrati noćni ormarić: stilovi

Izbor ovog ili onog noćnog ormarića ovisit će o tome koje funkcije vlasnici namjeravaju dodijeliti. Može djelovati i kao mali stolni stalak i kao višenamjenski namještaj koji će sadržavati razne ladice i police za časopise, knjige, kozmetičke potrepštine i druge potrebne sitnice..

Veličina noćnog ormarića određena je ukupnom površinom sobe – u spavaćoj sobi namještaj ne bi trebao zauzimati previše prostora. Ako je soba mala, bolje je odlučiti se za kompaktne mogućnosti, osobito kada postavljate dva elementa s obje strane kreveta. U ovoj opciji također je vrijedno uzeti u obzir da bi noćni ormarići trebali imati isti dizajn (ponekad se uz krevet kupuju čitavi setovi). Ako namjeravate kupiti jedan noćni ormarić, bolje ga je postaviti s desne strane kreveta – kako pokazuje praksa, soba s takvim rasporedom izgleda mnogo ugodnije.

Važnu ulogu u izboru igra stil interijera, gdje je dizajn namještaja od odlučujuće važnosti. Evo nekoliko primjera kako bi noćni ormarić mogao izgledati u određenom dizajnerskom rješenju..

Klasična

Kad govorimo o klasicima, naravno, govorimo o namještaju od prirodnog drva, koji mora u potpunosti naglasiti šik i visoku cijenu namještaja. Noćni ormarići mogu biti bogato ukrašeni, sadržavati elemente rezbarenja, pozlate.

Kako odabrati noćni ormarić - klasični stil

Provence

Romantični rustikalni stil sposoban je u unutrašnjost spavaće sobe unijeti šarmantan mediteranski dašak. Ovdje se prednost daje prisutnosti polu-starinskog drvenog namještaja s karakterističnim ogrebotinama i pukotinama. Najpopularnije će biti svijetle pastelne boje..

Kako odabrati noćni ormarić - stil Provence

Potkrovlje

Prilično popularan moderni trend uključuje jednostavnost oblika s industrijskim naglaskom. Prilikom odabira noćnog ormarića prednost se daje maksimalnom lakonizmu završne obrade kombinacijom masivnog drva i metalnog okvira.

Kako odabrati noćni ormarić - Stil potkrovlja

Minimalizam

Strogi minimalizam koji ne podnosi pretencioznost najbolje se naglašava prisutnošću elemenata namještaja jasnih oblika. To može biti pravokutni noćni ormarić u bijeloj, sivoj, crnoj boji sa sjajnom površinom i potpunim nedostatkom dekora. Istodobno, namještaj se odlikuje velikim kapacitetom, često kombinirajući nekoliko funkcija..

Kako odabrati noćni ormarić - stil minimalizma

Visoka tehnologija

Ovdje će se odraziti najneočekivanije kreativne ideje. Originalnost izvedbe namještaja s prostornim oblicima i upotreba materijala poput plastike i stakla postat će glavni noćni ormarići koji definiraju spavaće sobe visoke tehnologije. U paleti boja obično dominiraju crna, tamnoplava, metalik.

Kako odabrati noćni ormarić - stil visoke tehnologije

Istočni stil

Niski namještaj karakterističan je za različite smjerove orijentalnog stila, pa noćni ormarić u takvom interijeru treba odabrati čučanj, s malim nogama, okruglim ili pravokutnim. Prisutnost cvjetnih ukrasa i drugih ukrasnih elemenata ovdje je sasvim prikladna..

Kako odabrati noćni ormarić - orijentalni stil

Noćni ormarići – fotografija

Svo bogatstvo raznolikosti takvog predimenzioniranog, ali istodobno prilično značajnog predmeta interijera, poput noćnog ormarića, prikupili smo na slikama fotogalerije. Ovdje se možete upoznati s raznim modelima i njihovim uspješnim smještajem u spavaćim sobama različitih stilova. Sretno gledanje!

Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija Noćni ormarići - fotografija

Spavaća soba

Art Deco spavaća soba: 80 lijepih ideja

Art Deco spavaća soba: 80 lijepih ideja

Interijeri u stilu Art Deco uvijek su jedan od najneobičnijih i najoriginalnijih. Kombiniraju tendencije i značajke modernosti i neoklasicizma. Na njih su utjecali i smjerovi poput futurizma, kubizma i konstruktivizma. Čudan spoj luksuza i elegancije s etničkim motivima, savršeno se uklapa u dekor spavaće sobe. Na tragu opće žudnje za jednostavnošću, hi-tech-om i minimalizmom, ovo je potpuno egzotično. Iako će se soba morati pažljivo razraditi, ona će postati pravi dragulj kuće ili stana..

Značajke stila art deco

Art Deco kao stil utjelovljenje je razmetljivosti i šika. Počeo se oblikovati početkom 20. stoljeća u Francuskoj, a vrhunac je doživio do 30 -ih godina. Kao definicija uzeli su naziv istoimene međunarodne izložbe ukrasnih umjetnosti i obrta koja se održala 1925. godine u Francuskoj. Pojam se konačno ukorijenio tek 1966. godine, kada je oživjela poznata pariška izložba.

Na formiranje glavnih trendova, s jedne strane, utjecali su secesija i Bauhaus, a s druge strane drevne tradicije Istoka, Afrike, Egipta, pa čak i Amerike. Elegancija je u kombinaciji s koketnom, a složeni oblici – s racionalizacijom. Art Deco je elegantan i monumentalan u isto vrijeme.

U unutrašnjosti spavaće sobe u stilu art deco mogu se razlikovati sljedeće glavne značajke:

1) Stroga geometrija i simetrija. Aktivno se koriste jasne linije i cik -cak, stepenasti oblici, zakrivljene krivulje. Nema ljupkih romantičnih i prirodnih ukrasa, ali ima mnogo predmeta u obliku trapeza, šesterokuta i osmerokuta.

2) Sjajne površine. Prirodni materijali polirani su do visokog sjaja. Drvo – lakirano, kamen – pažljivo polirano. Metal, staklo, ogledala i druge reflektirajuće površine aktivno se koriste. To stvara hirovitu igru ​​prostora i svjetla..

3) Luksuzni materijali. Art deco spavaća soba prirodna je i skupa. Drvo, kamen, koža aktivno se koriste i gotovo nikad ne imitiraju. Koristi se keramika i staklo. Ne koriste se ni jednostavni grubi tekstili poput kita ili lana. No, luksuzne tkanine poput baršuna, svile, čak i prirodnog krzna su dobrodošle. Boje – duboke i skupe, boje – izvorne i ekskluzivne.

4) Etnički motivi. Art Deco karakteriziraju egzotični materijali i teksture: koža gmazova, sedef, orijentalni nakit. Posebno u visoko cijenjenim egipatskim motivima.

Ovaj stil voli konturiranje i uokvirivanje, što samo naglašava bizarnu zakrivljenost. To je i izobličenje i jasnoća geometrijskih oblika. Pruge, izmjenične boje u duhu klavirskih tipki, slomljene zrake sunca koje se reflektiraju od zrcalnih površina – sve je to art deco.

Art Deco dizajn spavaće sobe - značajke Art Deco dizajn spavaće sobe - značajke

Rješenja u boji

Glavna shema boja u stilu art deco je crno -bijela. Ovo je najbolja opcija za spavaću sobu: ne previše svijetla, ne previše blistava, ne previše nametljiva. U okolici se možete opustiti i opustiti. Za naglaske koriste se skupe bogate nijanse: zlatni, smaragdni, vinski, malahitni, safirni, čokoladni i kremasti tonovi. Rjeđe se koriste srebro i metal. Općenito, nema strogih ograničenja u boji. Glavna stvar je da su složeni i duboki, izgledaju skupo..

Bijela spavaća soba u art deco stilu

Čista bijela boja i njezine nijanse dobra su osnova za aktivan dekor. To je neutralna podloga koja se najčešće koristi za zidove i stropove. Omogućuje vam igranje s obiljem ukrasa, složenim namještajem, zakrivljenim linijama. Istodobno, bijela boja vizualno proširuje prostor i ispunjava ga svjetlošću. To je osobito važno za detaljne interijere spavaćih soba u art deco stilu. Najpopularnije nijanse su elegantne kremaste, praškaste, pečeno mlijeko, krema od vanilije i bjelokosti.

Bijela spavaća soba u stilu Art Deco - dizajn interijera Bijela spavaća soba u stilu Art Deco - dizajn interijera

Smeđa spavaća soba u stilu Art Deco

Nemoguće je ne primijetiti obilje najrazličitijih varijacija smeđe boje u stilu art deco. Oni se kreću od svijetle breze do strogog kestena ili egzotičnog mahagonija. To je izravno povezano s činjenicom da art deco gravitira prema prirodnim materijalima. Parket, drveni namještaj, okviri i ukrasi savršeno se uklapaju u spavaću sobu.

Smeđa spavaća soba u stilu Art Deco - dizajn interijera Smeđa spavaća soba u stilu Art Deco - dizajn interijera

Art Deco zlatna spavaća soba

Plemenito zlato je još jedna glavna boja Art Deco -a. Umjesto toga ponekad se koriste mjed, bakar, srebro i bronca, ali zlato i dalje zauzima časnu prvu ulogu. Ne koristi se kao glavna boja, ali se nalazi gotovo svugdje u dekoru..

Art Deco Gold spavaća soba - dizajn interijera

Art Deco dvobojna spavaća soba

Kontrastni duo siguran je ulog za kreiranje dizajna spavaćih soba. Takve kombinacije kao što su crno-bijelo, kremasto vino, čokoladno-mliječno, plavo-sivo izgledaju luksuzno. Ponekad se za detalje koristi treća naglašena boja. Na primjer, zlato. Ne preporučuje se korištenje više od tri nijanse, kako interijer art deco ne bi ispao previše nespretan..

Art Deco dvobojna spavaća soba - dizajn interijera Art Deco dvobojna spavaća soba - dizajn interijera

Svijetla spavaća soba u art deco stilu

Svijetle, jednostavne boje ne koriste se u art decou. Previše ih pojeftinjuju. Ali to ne znači da uopće ne možete eksperimentirati s bojom. Samo moraju biti složene i višekomponentne nijanse. Ne vatreno crveno, već vino ili marsala, ne travnatozeleno ili azurno plavo, već smaragdno i safirno. Od čistih boja, bijela i crna se koriste u Art Decou.

Inače, prostor za eksperimentiranje je neograničen. Najčešće su to tamne nijanse: patlidžan ili grožđe, boja noćnog neba, tamno tirkizna, duboka maslina ili senf i druge..

Svijetla Art Deco spavaća soba - dizajn interijera

Završna obrada i materijali

U početku su se u stilu art deco koristili skupi, rijetki materijali: bjelokost, bronca, pravi minerali i kristali, egzotična stabla, zmijska koža. Osnovni oblici su složeni poligonalni geometrijski dizajni, krugovi i ovali. Aktivno su se koristili biljni motivi, posuđenice iz klasicizma i etnički ukrasi. Postupno se pojavilo nekoliko pravaca: izražajna egzotična, suzdržana klasika i modernistička.

Kat

Podovi u sobama Art Deco postavljeni su prirodnim materijalima. Za ugodnu spavaću sobu bolji je topli drveni parket obložen cik -cak ili drugim geometrijskim uzorcima. Uz krevet možete staviti luksuzni tepih s debelom hrpom, kožom ili krznom. Ili se možete igrati kontrastima i napraviti samonivelirajuće podove kao neutralnu, besprijekorno glatku podlogu za namještaj..

Art Deco dizajn spavaće sobe - podna obloga Art Deco dizajn spavaće sobe - podna obloga

Zidovi

Art Deco zidovi pravo su umjetničko djelo. To može biti tapeta s maštovitim ukrasima ili ručno oslikana. Ali obično su naglašeni, pa se ne koriste u čvrstom nizu. Ali ovo je dobar okvir za namještaj. Također su popularne sve vrste poligonalnih ovalnih niša. U njih možete staviti vaze, saksije ili druge ukrasne predmete. Slike se ponekad koriste, ali ovdje je važno ne pretjerivati ​​s ukrasima..

Art Deco dizajn spavaće sobe - Zidni ukrasi Art Deco dizajn spavaće sobe - Zidni ukrasi

Strop

Art Deco stropovi sofisticirani su kao i sam stil. Ako visina dopušta, strukture na više razina sa složenom rasvjetom i ukrasom od štukature izgledaju dobro..

Art Deco dizajn spavaće sobe - stropna završna obrada Art Deco dizajn spavaće sobe - stropna završna obrada

Art Deco namještaj za spavaće sobe

Glavni atribut spavaće sobe je krevet. Ovo je širok, ogroman krevet s visokim, mekim leđima, pravokutnog ili ovalnog oblika. Uzglavlje je presvučeno baršunom ili kožom. Krevet stoji na visokim nogama. Često se koriste kovani okviri s pozlaćenim ili brončanim elementima..

Visoki masivni ormarići koriste se rjeđe. Obično su to elegantne komode i noćni ormarići. Površine – glatke i sjajne, lakirane. Kao ukras – slikanje i elegantna oprema. Namještaj ne mora biti kompletan. Možete kombinirati različite elemente s istom teksturom. Art deco klasik – elegantan toaletni stolić s ogromnim ogledalom i naslonjačem neobičnog oblika. Važna nijansa: ako su zidovi tamni, namještaj je lagan i obrnuto.

Art Deco dizajn spavaće sobe - namještaj Art Deco dizajn spavaće sobe - namještaj Art Deco dizajn spavaće sobe - namještaj

Rasvjeta

Art Deco rasvjeta igra posebnu ulogu. U idealnom slučaju, to su ogromni prozori pune visine. No, u modernim stanovima rijetki su, pa morate potražiti alternativu.

Takva spavaća soba imat će puno otmjenih svjetiljki različitih oblika. To su zaobljene kugle, strogi trapezi i složene stepenaste strukture. Aktivno se koriste svjetiljke i podne svjetiljke. Dopušten je čak i klasični ogromni kristalni luster s kovanim ili umetnutim elementima. Koriste se čelik, bakar i staklo. Niše, ogledala, slike i rekreacijsko područje posebno su istaknute. Tako se stvara zonirani i višerazinski sustav osvjetljenja..

Art Deco dizajn spavaće sobe - rasvjeta

Dekor i tekstil

Art deco dekor nije minimalistički. To su kristal, metali, mnogi dodaci. Aktivno se koriste masivni zidni ukrasi: luksuzni ventilatori, zlatni nakit, amfore, otmjeni starinski sjenila s resama. No, obilje takvih detalja prikladno je samo za prostrane spavaće sobe..

Glavni tekstil za spavaću sobu su svila, baršun, saten. Teški prekrivači i zavjese, ukrasni jastuci, višeslojne draperije, luksuzno svileno platno naglašavaju pretencioznu sofisticiranost. Masivne zavjese dobro će nadopuniti pozlaćeni vijenac i zlatne rese. Teški omoti koriste se za fotelje, poufove i stolice.

Važan dio dekora art decoa su ogledala. Istodobno povećavaju prostor i stvaraju učinak višestrukosti. Ukrasi, detalji i zamršenost dizajnerskih užitaka ogledaju se u njima i izgledaju još luksuznije. Za spavaću sobu svakako obratite pozornost na visoka ogledala od poda do stropa u masivnim okvirima, zrcalna vrata ormara i toaletne stoliće..

Art Deco dizajn spavaće sobe - dekor i tekstil

Mala Art Deco spavaća soba

Art Deco je dekorativni stil. Takvi smjerovi uvijek zahtijevaju prostor. No s visokom razinom vještine možete ga čak i uklopiti u malu spavaću sobu..

Kako se unutrašnjost male prostorije ne bi činila preopterećenom, glavnu opkladu treba staviti na lagane i reflektirajuće površine. Kompetentna organizacija rasvjete, stakla, ogledala i sjaja glavni su alati koji vam omogućuju vizualno povećanje prostora, ispunjavanje svjetlom i zrakom.

Za malu spavaću sobu najbolje je izbjegavati obilje tamnih boja. U podnožju – bijela, bež i kremasta. Crna se koristi samo za male kontrastne elemente, a svijetle zasićene nijanse za naglašene točke i dekor. Eksperimenti s geometrijom omogućuju vam da pobijedite svaki centimetar prostora. Masivni glomazni nakit najbolje je izbjegavati. Teksture također treba odabrati jednostavne, ali skupe. Na primjer, ne baršun, već svila. Ne masivni teški granit, već svijetlo drvo. Tada će mala art deco spavaća soba zablistati novim bojama..

Art Deco mala spavaća soba - dizajn interijera Art Deco mala spavaća soba - dizajn interijera

Art deco dizajn spavaće sobe – fotografija

Donosimo izbor fotografija Art Deco spavaćih soba za nove ideje i inspiraciju. Istražite, usporedite i odaberite opciju koja vam se sviđa. Sretno gledanje!

Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u stilu art deco - fotografija

Video: Art Deco spavaća soba – ideje za interijer

Spavaća soba

Pozadina za spavaću sobu: 80 fotografija i ideja

Pozadina za spavaću sobu: 80 fotografija i ideja

Spavaća soba jedno je od omiljenih mjesta bilo koje osobe. Ovdje se možemo povući, opustiti i odmoriti od svakodnevnih briga. Ovdje također susrećemo zoru, kada, grleći se u naručju tople deke, želimo barem neko vrijeme provesti u mirnoj, mirnoj atmosferi. Važnu ulogu u stvaranju potrebne atmosfere igra uređenje interijera u spavaćoj sobi, njezina paleta boja, uzorci, stoga najčešće dizajneri koriste tapete kao završni materijal. Njihov je današnji izbor toliko širok da vam omogućuje utjelovljenje najsofisticiranijih fantazija, da dizajn spavaće sobe učini mirnim i istodobno prilično izražajnim..

Vrste tapeta za spavaću sobu

Prilikom odabira tapeta za spavaću sobu, trebali biste obratiti pozornost na materijale od kojih su izrađena moderna platna. Ima ih jako puno, a svaka ima svoje prednosti. Budući da spavaća soba nema posebne mikroklimatske uvjete (promjene temperature, visoka vlaga, zagađenje), sa stajališta praktičnosti, možda su ovdje prikladna bilo koja platna. Stoga ćemo obratiti pozornost na njihove druge karakteristike.

Najjednostavnija i najpoznatija opcija su papirnate tapete. Ovo su najjeftinija platna jer se ne razlikuju po otpornosti na različite vrste utjecaja. Ipak, desetljećima nisu izgubili na važnosti, budući da se njihov asortiman neprestano širi, pojavljuju se nove nijanse, uzorci, otisci koji vam omogućuju odabir materijala za bilo koji stil uz minimalne troškove. Ako se bojite da će se tapete s vremenom na ovaj ili onaj način zaprljati, njima možete zalijepiti gornju ravninu zida, a donju ukrasiti drugim, otpornijim materijalom, na primjer, plastičnim pločama.

Netkane tapete su praktičnije. Najčešće izgledaju kao slike za slikanje s reljefnim uzorcima, iako već postoje nijansirani modeli. Trajnost materijala omogućuje mu da izdrži do 15 boja, pa je ovo dobra opcija za one koji ne vole dosljednost. Nasuprot tome, vinilne tapete već su obdarene određenim uzorkom. To su prilično gusta platna koja savršeno podnose različite uvjete. Vinilni sloj daje tapetama volumen, a masa ukrasnih rješenja omogućuje vam stvaranje jedinstvenih interijera. Lijepo izgledaju kombinacije netkanih i vinilnih tapeta, gdje se uzorci izmjenjuju s jednobojnim premazom. Ovaj dizajn neće dosaditi i, na kraju, uvijek ga možete promijeniti bojenjem monofonskog netkanog materijala u omiljenoj boji..

Skupina tapeta, nazvana prirodna, uključuje platna od bambusa, pluta, tkanine i kože koja izgledaju sjajno u etničkom i eko stilu, kao i strogi klasični smjerovi. Takve tapete djeluju kao ukras ili dodatak stilskoj ideji, pa se u interijer stavljaju u dozi, u kombinaciji s drugim vrstama završnih obrada, na primjer, slikanjem ili ukrasnom žbukom..

Staklena vlakna jedna su od “najmlađih” vrsta. Baš kao i netkani, oni su, uglavnom, namijenjeni slikanju, iako već imaju i oslikane predstavnike. Odlikuje ih posebna snaga, sposobnost podnošenja bilo kakvog stupnja vlage bez oštećenja.Tekuća tapeta poseban je sastav koji se nanosi na zid poput žbuke, s vremenom dobivajući potpuno izvanredan izgled s notama topline i udobnosti. Razrjeđivanjem različitih tonova tapeta možete stvoriti nevjerojatne preljeve, naslikati cijele slike, a dodavanje luminiscentne boje i sjaja pretvorit će običan zid u večernjoj spavaćoj sobi u svjetlucavi kaleidoskop.

Foto tapete materijal su koji je sada na vrhuncu popularnosti. U spavaćoj sobi platna sa slikama okrunjena su uzglavljem kreveta ili zidom nasuprot. Posebno zanimljivo izgledaju foto tapete s 3D efektom, ali prikladne su samo u prostranim interijerima..

Vrste tapeta za spavaću sobu Vrste tapeta za spavaću sobu Vrste tapeta za spavaću sobu

Kako odabrati boju tapeta za spavaću sobu

Sigurno mnogi od nas, pri odabiru tapeta, prije svega gledaju boju platna, prisutnost ili odsutnost uzoraka, otisaka. I to je potpuno opravdano, jer svaka osoba ima svoju percepciju jedne ili druge boje, na primjer, crvena nekoga živcira, a nekoga samo razveseli. Prilikom odabira palete trebali biste se osloniti na osobne preferencije, kao i na stil interijera. Najpopularniji su bež tonovi – klasik koji nikada ne izlazi iz mode. Prisutnost bež, smeđih, pješčanih tapeta u unutrašnjosti spavaće sobe doprinosi stvaranju najtoplijeg i najudobnijeg okruženja..

Bijele tapete pomoći će naglasiti čistoću i lakoću dekora, koje, koliko god to izgledalo iznenađujuće, imaju svoju paletu nijansi, uključujući bisernu, bisernu, mliječnu. Budući da je boja u savršenom skladu s bilo kojom drugom shemom boja, neće mu biti teško pronaći saveznike koji će stvoriti kontraste u tekstilu, dekoru i namještaju kako se atmosfera ne bi činila hladnom i dosadnom..

Plava paleta govori o spokoju, ali u isto vrijeme, bogate plave tapete u maloj spavaćoj sobi mogu vršiti pritisak, uzrokovati depresiju, pa se plavim nijansama treba dati prednost. Bijela platna s plavim cvjetnim printom izgledaju lijepo, što se često može naći u rustikalnim interijerima..

Zelena izaziva asocijacije na prirodu, smirujuće djeluje na psihu, osobito pistacije, tonovi masline, koji su u savršenom skladu s drvenim namještajem.

Crveno bi trebalo unijeti u unutrašnjost spavaće sobe u razrijeđenom obliku, na primjer, kao grimizna platna s kremastim ili bijelim uzorkom, kao i glavni ton foto tapeta. Možete odabrati tamnocrvene ili, naprotiv, ružičaste tapete, koje će stvoriti romantično raspoloženje, naglasiti senzualnost okoliša..

Bijele, crne i sive boje često se nalaze u modernim kolekcijama tapeta uz pomoć kojih se stvaraju grafički otisci. Ova platna ukrašavaju zidove na vrhu kreveta – savršeno razrjeđuju monotoniju unutrašnjosti i ne iritiraju oči, budući da nisu vidljivi.

Tapete u spavaćoj sobi - Kako odabrati boju Tapete u spavaćoj sobi - Kako odabrati boju Tapete u spavaćoj sobi - Kako odabrati boju

Kako nanijeti tapete s uzorcima

Jednobojna platna tipična su za mnoge moderne dizajne interijera – nemaju kontrastne elemente te će se, uz pravilan odabir boje, “uklopiti” u svaki stil. Ali ne zaboravite da u spavaćoj sobi mogu stvoriti prilično napušteno okruženje, koje će s vremenom negativno utjecati na psihu. Kako se to ne bi dogodilo, možete raznovrsiti interijer platnima s uzorkom. Nije potrebno potpuno odjenuti sve zidove u cvijeće ili geometrijske oblike, ako vam se to apsolutno ne sviđa..

Sada je prilično moderno zalijepiti zidove, ograničavajući ih na donje i gornje teritorije. Na dnu možete lijepiti obične tapete u tamnim nijansama, a na vrhu – šarenije i svjetlije. Ponekad su niše u prostoriji, zid iznad glave kreveta ukrašene šarenim platnima ili tvore svojevrsnu ploču – područja svijetlih tapeta uokvirenih lajsnama. Ovaj dizajn izgleda vrlo elegantno i u savršenom je skladu s klasičnim, provansalskim spavaćim sobama..

Prugasta tapeta koja može prilagoditi prostor ne gubi na važnosti: okomite pruge čine zidove višim, a vodoravne širim. Što su pruge uže, učinak je bolji..

Tapete s geometrijskim otiscima unose određenu dinamiku pa ih ne bi trebalo biti mnogo, a dizajn jednog naglašenog zida s takvim uzorcima dat će ton potreban mnogima.

Prilikom odabira pozadine s uzorkom, vrijedi uzeti u obzir da velike slike vizualno približavaju zidove, pa se u malim spavaćim sobama platna s takvim uzorcima trebaju koristiti kao djelomični ukras.

Tapete u spavaćoj sobi - Kako nanijeti tapete s uzorcima Tapete u spavaćoj sobi - Kako nanijeti tapete s uzorcima Tapete u spavaćoj sobi - Kako nanijeti tapete s uzorcima

Stilovi interijera

Danas je postalo moderno pridržavati se određenog stila u dizajnu stambenih prostora. Svaki smjer u dizajnu ima svoje karakteristike, koje se mogu radikalno razlikovati, a svatko ima pravo odabrati najprikladniju opciju za svoju spavaću sobu. U skladu s tim, tapete se također moraju odabrati prema stilskim zahtjevima..

Tapete za spavaću sobu u klasičnom stilu

Za mirne klasike karakteristični su bež, smeđi, bordo tonovi koji ističu respektabilnost i plemenitost dizajna. Tapete moraju biti nužno skupe i visoke kvalitete, možete dati prednost platnima od tkanine s monogramima ili cvjetnim ukrasima. Čest dekor takvih tapeta je prisutnost pozlate ili platine, što daje poseban šik.

Tapete za spavaću sobu u klasičnom stilu Tapete za spavaću sobu u klasičnom stilu

Tapete za spavaću sobu u stilu minimalizma

Kontradikcija klasiku je moderni minimalizam sa svojom strogošću i suzdržanošću. Nema mjesta ekscesima, ažurnim ukrasima i prkosnim uzorcima – spavaća soba izgleda prilično lakonski, ali u isto vrijeme ne bez sofisticiranosti. Prednost se daje bijelim jednobojnim tapetama boje pepela. Kako zidovi ne bi izgledali napušteno i dosadno, možete zalijepiti netkane materijale ili stakloplastiku s reljefom, dizajniranim za slikanje. Crno -bijeli naglašeni zid iznad uzglavlja bit će prikladan, što će vizualno proširiti dimenzije prostorije..

Tapete za spavaću sobu u stilu minimalizma

Visokotehnološke tapete za spavaću sobu

Sličan high-tech stil duhom uspješno će nadopuniti metalne tapete koje će u tandemu s “plutajućim” krevetom naglasiti ultramoderni tehnološki trend.

Visokotehnološke tapete za spavaću sobu Visokotehnološke tapete za spavaću sobu

Tapete za spavaću sobu u stilu Provence

Spavaća soba u stilu Provence oštro se ističe na pozadini minimalističkih zahtjeva. Ugodan je i udoban, opremljen elegantnim drvenim namještajem i posebnim uzorcima u tekstilu i tapetama. Ovdje je sve ispunjeno motivima polja – zelena, plava, ružičasta zidna paleta jednostavno je prepuna malih cvjetnih otisaka..

Tapete za spavaću sobu u stilu Provence Tapete za spavaću sobu u stilu Provence

Tapete za spavaću sobu u stilu potkrovlja

Za interijer u stilu potkrovlja karakterističan je izgled zidova u njihovom “izvornom obliku”, odnosno od betona ili opeke. Zapravo, to je u moderno doba prilično rijetko – osoba, na ovaj ili onaj način, teži toplini i udobnosti, posebno kada je u pitanju uređenje spavaće sobe.

Ovdje je sasvim moguće koristiti tapete koje oponašaju ove materijale, i to samo u dizajnu jednog ili dva zida. Za ostatak prostora bolje je izabrati mirniju završnu obradu (tapete za slikanje ili gips). Kako spavaća soba ne bi izgledala tamno, možete odabrati tapete koje oponašaju bijelu ili sivu ciglu, koja će u kombinaciji s drvenim podom i tamno bež tekstilom izgledati vrlo ugodno.

Tapete za spavaću sobu u stilu potkrovlja Tapete za spavaću sobu u stilu potkrovlja

Pozadina za spavaću sobu – fotografija

Zatim smo za vas pripremili opsežnu galeriju fotografija koja će demonstrirati različite mogućnosti ukrašavanja spavaće sobe tapetama, njihove izvrsne kombinacije i svijetle naglaske. Nadamo se da će vam foto obilazak pomoći da odaberete najprikladniju opciju za svoju udobnu spavaću sobu. Sretno gledanje!

Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija Pozadina za spavaću sobu - fotografija

Spavaća soba

Mala spavaća soba (90 fotografija): dizajnerske ideje

Mala spavaća soba (90 fotografija): dizajnerske ideje

Mala spavaća soba nije razlog za očaj, jer ova soba nije namijenjena raskošnim domjencima i susretima s gostima. Trebao bi biti što ugodniji i ugodniji, pružati priliku za predivno opuštanje i bijeg od svakodnevne vreve. Male dimenzije spavaće sobe mogu se pretvoriti u značajan plus ako pravilno pristupite dizajnu, pravilno rasporedite ukrase, odaberete namještaj i dekor. Kako to učiniti? O tome ćemo govoriti u današnjem članku, a našem čitatelju također pružiti priliku da vidi mnoge primjere uspješnih dizajnerskih rješenja..

Gdje započeti renoviranje spavaće sobe?

Prilikom planiranja obnove vrijedi procijeniti raspored spavaće sobe. Ako soba ima lođu, može se spojiti na zajednički prostor spavaće sobe, izolirati, ukrasiti lučnim otvorom i koristiti u budućnosti kao punopravno funkcionalno područje ugradnjom ormara, toaletnog stolića, par salona.

Spavaća soba može imati zidnu nišu, koja se također može uspješno koristiti za postavljanje kreveta – tada se ostatak sobe može koristiti za opremanje drugih prostora, na primjer, dnevne sobe. Druga je mogućnost opremiti svlačionicu u niši. U svakom slučaju, dobit ćete dodatni slobodni prostor u sobi..

U početnoj fazi važno je izraditi plan rasporeda namještaja kako bi se pravilno organizirala rasvjeta. Osim lustera, pored kreveta možete postaviti reflektore, svjetiljke, rasvjetu na toaletnom stoliću itd. Nakon provođenja električnih ožičenja možete se baviti površinskom završnom obradom, ugradnjom unutarnjih predmeta.

Dizajn male spavaće sobe - gdje započeti obnovu Dizajn male spavaće sobe - Gdje započeti obnovu

Rješenja u boji za malu spavaću sobu

Za spavaću sobu morate odabrati boju na temelju osobnih preferencija i koncepta odabranog stila. Svaka osoba različito percipira ovu ili onu paletu: nekome je ugodnije biti u snježno bijeloj spavaćoj sobi, a netko će preferirati elegantan bordo ili tamno smeđi dizajn. U prilog bijeloj boji njezina sposobnost širenja prostora, davanja prostorije dodatnom svjetlošću. Kako atmosfera ne bi postala poput bolničkog odjela, u dizajn se unose polutonovi, svijetli akcentni elementi.

Najprihvatljivija i svestranija je bež boja spavaće sobe. U stanju je smirujuće djelovati na ljudsku psihu, uspavati i dati toplo domaće okruženje. Kohler je u savršenom skladu s bilo kojim drugim spektrom boja, pa mu neće biti teško pronaći suputnika. Najbolji pratilac je smeđa, koja može prevladati u namještaju, tekstilu ili ukrasima..

Pastelne boje poput plave, ružičaste, svijetlozelene, limuna također nisu neuobičajene za malu spavaću sobu. U savezu s bijelom paletom i platnima s uzorcima, oni atmosferu daju lakoćom i prozračnošću, a ako ih kombinirate s tamnim podtonovima njihova spektra, možete stvoriti romantično okruženje..

Posebno pažljivo morate uvesti crvenu paletu. Prema psiholozima, velika količina može izazvati nelagodu i iritaciju. Potrebno ga je samo kombinirati s bijelim, bež nijansama ili odabrati tamnije boje za ukrašavanje – bordo, terakota itd..

Siva je neutralni ton, naspram kojeg svaki namještaj i tekstil izgledaju sjajno. Osim toga, boja se dobro kombinira i nedavno je stekla najveću popularnost u modernim interijerima..

Dizajn male spavaće sobe - boje Dizajn male spavaće sobe - boje Dizajn male spavaće sobe - boje

Završna obrada i materijali

Spavaća soba jedna je od onih soba u kojima se mikroklima ne mijenja: nema visoke vlažnosti, pad temperature, djeca se ne igraju podvala, pa bilo koji materijal možete odabrati samo na temelju vlastitih simpatija i, naravno, financijskih mogućnosti.

Kat

Najpopularniji materijali za završnu obradu poda u maloj spavaćoj sobi su laminat, parket i linoleum. Ovo su prilično tople obloge po kojima možete hodati bez cipela, a uz krevet dodajte dodatni mekani tepih..

Također se u ovu kategoriju može pripisati veliki tepih na tržištu. Za vizualno povećanje površine možete odabrati materijal s dijagonalnim uzorkom ili na ovaj način položiti oblogu od dasaka..

Dizajn male spavaće sobe - podna obloga Dizajn male spavaće sobe - završna obrada poda

Zidovi

Za zidove u spavaćoj sobi mogu se koristiti razni materijali: površine su obojene, zalijepljene običnim tapetama s uzorkom, obrubljene ukrasnom žbukom i PVC pločama. Često se materijali kombiniraju, ističući naglašene zone. Najčešće ukrašavaju zid na vrhu kreveta: ukrasni lukovi od gipsanih ploča, foto tapete sa slikama pejzaža, cvijeća, kao i tkanina, kožna platna uokvirena izuzetnim okvirima, letvice izgledaju lijepo ovdje.

Dizajn male spavaće sobe - Zidna dekoracija Dizajn male spavaće sobe - Zidna dekoracija

Strop

Najjednostavniji načini ukrašavanja stropa u maloj spavaćoj sobi su bijeljenje i bojenje, kao i tapetiranje – takav se posao može obaviti samostalno bez uključivanja stručnjaka. Suvremenije i praktičnije opcije su strukture od gipsanih ploča i rastezljiva platna, koja mogu biti sjajna ili mat.

Prvi je potkrijepljen činjenicom da sjaj na stropu ima reflektirajući učinak i vizualno povećava površinu. Međutim, u spavaćoj sobi ovaj učinak može stvoriti nepotrebno treperenje pa nije prikladan za sve. Stupčaste strukture od gipsanih ploča koje ocrtavaju mjesto za spavanje također izgledaju lijepo – ljubitelji privatnosti mogu ih dodatno opremiti nadstrešnicom.

Dizajn male spavaće sobe - stropna završna obrada Dizajn male spavaće sobe - stropna završna obrada

Namještaj za malu spavaću sobu

Mala soba zahtijeva minimalni namještaj, pa je bolje koristiti višenamjenske predmete, pogotovo ako je spavaća soba također radna soba ili dnevni boravak. Dobar izbor može biti krevet na rasklapanje koji se preklapa u ormar ili ima mnogo niša, ladica, sustava na izvlačenje. Veliki sustavi za pohranu mogu se opremiti oko uzglavlja, koristeći cijelu neiskorištenu zidnu ravninu, a ugrađene izvlačne ravnine funkcionirat će kao noćni ormarići.

Dizajn male spavaće sobe - namještaj Dizajn male spavaće sobe - namještaj

Rasvjeta i dekor

Za malu spavaću sobu, mekano raspršeno svjetlo je najbolja opcija. Možete postaviti luster u središte stropne površine, a pored kreveta postaviti svijećnjak ili podnu svjetiljku. Ako u prostoriji postoje drugi značajni predmeti, na primjer toaletni stolić ili ormar, trebat će im i dodatno osvjetljenje..

Stepenasta stropna konstrukcija opremljena je LED trakom, stvarajući efekt plutajuće površine. Ova je tehnika također učinkovita za konstrukcije ovješenih kreveta. Uključivanje svakog izvora svjetlosti zasebno pomoći će stvoriti najudobnije okruženje ovisno o situaciji.

U maloj spavaćoj sobi nema potrebe za pretjeranom uporabom dekora – nepotrebni elementi stvorit će efekt nereda, a prostor će izgledati još manji nego što uistinu jest. Ovu ulogu dajte tekstilu, ukrasnim značajkama, upotrijebite foto tapete, voluminozna PVC platna, tapete s otiscima itd. Da biste oživjeli interijer, možete postaviti jedan ili dva zelena lonca za cvijeće, objesiti sliku, ploče, obiteljske fotografije na zid i također koristite predmete u interijeru, koji odgovaraju stilu dizajna.

Dizajn male spavaće sobe - rasvjeta i dekor Dizajn male spavaće sobe - rasvjeta i dekor

Stilovi interijera

Izbor stila za malu spavaću sobu temelji se na osobnim preferencijama njezinih vlasnika. Svaki je stil lijep na svoj način i sposoban je sobu obdariti ugodnošću, ljepotom i urednošću detalja. Predlažemo da danas razmotrimo najpopularnija dizajnerska rješenja..

Mala spavaća soba u stilu minimalizma

Naziv stila govori sam za sebe. U unutrašnjosti postoji ograničenje doslovno u svemu: minimum boja, unutarnjih predmeta, dekora. Izuzetak je sustav rasvjete koji mora prilagoditi obilje rasvjetnih tijela na različitim razinama. Prednost se daje bijeloj, sivoj ili bež paleti, funkcionalnom namještaju s jasnim geometrijskim obrisima, zrcalnim površinama.

Mala spavaća soba u stilu minimalizma - Dizajn interijera Mala spavaća soba u stilu minimalizma - Dizajn interijera

Mala spavaća soba u skandinavskom stilu

Skandinavski stil nije inferioran po ozbiljnosti, ali ima svoje izražene etničke karakteristike. Oštra sjeverna klima uvjerila je ljude da stambene prostore dizajniraju u bijeloj paleti koja može dati dodatno svjetlo prostoriji. U površinskoj obradi postoji namjerna hrapavost – blago istrošeni podovi, ožbukani zidovi i stropovi bez prethodnog savršenog poravnanja. Posebnu udobnost stvaraju drvene površine namještaja i podova, prostirke, deke, živi saksije u unutrašnjosti..

Mala skandinavska spavaća soba - dizajn interijera Mala skandinavska spavaća soba - dizajn interijera

Mala spavaća soba u eko stilu

Nedavno se eko -stil može nazvati jednim od najpopularnijih, a to je potpuno opravdano – armiranobetonske gradske ulice tjeraju nas da u svoj svakodnevni život unesemo barem djelić prirode. Prirodni tonovi i materijali koje smjer sugerira najprikladniji su za malu spavaću sobu. Svježe biljne boje koje se koriste za ukrašavanje i tekstil uravnotežuju mentalno stanje, čineći da se osoba osjeća kao da je u krilu majke prirode..

Mala spavaća soba u eko stilu - dizajn interijera Mala spavaća soba u eko stilu - dizajn interijera

Mala spavaća soba u klasičnom stilu

Bez obzira na inovacije novonastali interijeri puni inovacija, klasici će uvijek imati svoje obožavatelje. Ne podliježe vremenu, pa će respektabilan interijer uvijek biti u najboljem izdanju.

Ovdje nježne nijanse bijele, krem, ružičaste boje skladno odjekuju zlatno-srebrnim uzorcima, rezbarijama i gipsanim lajsnama, stvarajući veličanstven ugođaj palače. Bujni lusteri, kožna uzglavlja, elegantni otisci, freske na zidovima – ti će detalji naglasiti smjer i značajno oplemeniti unutrašnjost spavaće sobe..

Mala spavaća soba u klasičnom stilu - dizajn interijera Mala spavaća soba u klasičnom stilu - dizajn interijera

Dizajn interijera male spavaće sobe – fotografija

Zaključno, predlažemo posjet našoj galeriji fotografija, gdje su predstavljene različite mogućnosti dizajna male spavaće sobe. Nadamo se da će ovi projekti potaknuti nova i zanimljiva rješenja. Sretno gledanje!

Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera male spavaće sobe - fotografija

Video: Mala spavaća soba – Ideje za interijer

Spavaća soba

Spavaća soba u japanskom stilu: 90 fotografija dizajna

Spavaća soba u japanskom stilu: 90 fotografija dizajna

Orijentalni motivi sve se češće nalaze u dizajnu interijera u zapadnim zemljama. I to je sasvim razumljivo – uostalom, sadrže višestruke kombinacije sofisticiranosti, lakoće, bliskosti s prirodom i originalnosti. Spavaća soba u orijentalnom japanskom stilu ispunjena je zrakom, svjetlom, a maksimalno slobodan prostor daje prostor za neometano kretanje pozitivne energije. Nema mjesta svakodnevnim brigama – sve to ostaje izvan vrata.

Značajke japanskog stila

Uređenje interijera s orijentalnim temama ima nekoliko smjerova, donekle sličnih, ali u većoj mjeri značajno međusobno različitih. Japanski stil dramatično se ističe svojom originalnošću. Sljedeći pokazatelji mogu se nazvati značajkama smjera:

1. Minimalizam – nema mjesta neredu, bujnim ukrasima i luksuzu. Maksimalno slobodnog prostora gdje se nalaze vitalni predmeti. To je dijelom posljedica čestih prirodnih katastrofa na otocima, što dovodi do uništenja stambenih zgrada. Japanci ne nastoje opremiti svoj život pretjeranom pretencioznošću..

2. Prirodnost – u aranžmanu i ukrasu prevladavaju prirodni materijali, iako u nekim slučajevima nije isključeno njihovo oponašanje. Isto vrijedi i za paletu boja blisku prirodnim nijansama..

3. Lakoća i prozračnost situacije-elementi interijera, u pravilu, male su veličine i pokretni, a prisutnost pomičnih pregrada-ekrana omogućuje vam jednostavno mijenjanje konfiguracije prostorije.

Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu - značajke Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu - značajke

Rješenja u boji

Najčešće su spavaće sobe u japanskom stilu uređene u svijetlim bojama – čime se postiže atmosfera mira i spokoja neophodna za ovu sobu. Koriste se palete bež, kremastih, mliječnih, sivih, biljnih tonova. Smeđe, trešnjeve, crne boje omogućuju razrjeđivanje ujednačenosti. U unutrašnjosti se ne koriste više od tri boje, od kojih je jedna pozadina.

Crno -bijela spavaća soba u japanskom stilu

Bijela i crna paleta često se nalaze u interijerima istočnih smjerova. Tradicionalna je, odražavajući vječnu želju filozofa da pronađu ravnotežu između muškog i ženskog, zemlje i zraka..

Bijeli zidovi s crnim hijeroglifima, tepih “nalik zebri” ovdje izgledaju sjajno. Jedan od zidova sobe možete ukrasiti crnim tonovima, na primjer, na vrhu kreveta, naspram kojih će bijeli niski noćni ormarići izgledati kontrastno.

Odvažnije odluke svode se na dizajn crne stropne površine koja se pretvara u bijele zidove i sivi pod. Ova se kombinacija može nadopuniti bež nijansama prisutnim u podnim oblogama, pregradnim strukturama i dekoru..

Crno -bijela spavaća soba u japanskom stilu - dizajn interijera Crno -bijela spavaća soba u japanskom stilu - dizajn interijera

Spavaća soba u japanskom stilu u bež boji

Interijer spavaće sobe u bež tonovima lagan je i elegantan. On je u stanju dati miran san i potpunu pacifikaciju, predstavljajući prirodnu paletu tonova – upravo ono što je potrebno u ovom smjeru. Obojene zidne površine s glatkim prijelazima od svijetlo bež do tamne nijanse izgledaju izvorno. Zidovi mogu biti ukrašeni tamnijom paletom od stropa i poda – to donosi posebnu geometrijsku raznolikost.

Naravno, ova bež boja ne može biti prisutna sama, inače će se soba pretvoriti u zatvorenu kutiju. Prateći tonovi bit će smeđi, krem, bijeli, slonovače. Bambusova platna na zidovima i slične zavjese, tekstil i namještaj u smeđim tonovima, dizajn mliječno mat stropa ovdje će izgledati blagotvorno..

Spavaća soba u japanskom stilu u bež boji - dizajn interijera Spavaća soba u japanskom bež stilu - dizajn interijera

Crvena spavaća soba u japanskom stilu

Zreli trešnjevi cvjetovi također se nalaze u istočnojapanskim interijerima. Glavni zadatak je odrediti njegovu količinu. Za one koji se pridržavaju strogosti i jezgrovitosti, glavnu pozadinu zidova i stropa možete učiniti bijelom, pod u svijetlo bež ili sivim tonovima, a crvena paleta bit će prisutna u jednoj od zidnih ploča, tekstilu, zavjesama. Mirni san i odmor promicat će se prioritetom bež nijansi kao glavnih, a nišnje će postati manji akcentni dodaci.

Dizajn spavaće sobe za strastvene prirode omogućuje vam da je potpuno ispunite crvenom bojom. Poželjno je da zidovi ne budu jednobojni – možete koristiti tapete s japanskim ukrasom, grafičke slike tamnije ili svjetlije palete trešanja. Strop se može ostaviti svijetlim – umjetna rasvjeta dat će mu željenu ružičastu nijansu. Crni namještaj ovdje će izgledati sjajno..

Crvena spavaća soba u japanskom stilu - dizajn interijera Crvena spavaća soba u japanskom stilu - dizajn interijera

Završna obrada i materijali

Budući da istočna filozofija gleda na životni prostor kao animirani objekt, materijali za ukrašavanje moraju biti prirodnog podrijetla. No, s obzirom na visoku cijenu, nedostupnost i nepraktičnost nekih od njih, prisutnost umjetnih zamjena sasvim je prihvatljiva..

Kat

Uobičajeno je da Japanci kod kuće hodaju bosi, pa će pri odabiru podne obloge prednost imati drvo. Može se zamijeniti parketom ili lambinatom od bambusa. Mogu biti prisutne i velike jednobojne keramičke pločice, ali budući da je ovaj materijal prilično hladan, bit će potrebno opremiti “topli pod” ili upotrijebiti običan tepih.

Pravi dizajn uključuje tatami prostirke izrađene od ratana ili bambusa, ali budući da se prilično brzo troše, često se zamjenjuju tepisima japanske ili neutralne boje.

Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu - završna obrada poda Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu - podna obloga

Zidovi

Zidovi ukrašeni tkaninom izgledat će elegantno i ugodno u japanskoj spavaćoj sobi. Drvene ploče koje oponašaju klizne pregrade također izgledaju sjajno. Jednostavnije opcije su žbukanje, bojanje zidova tradicionalnim uzorcima, tapete. Etnički crteži prikladni su na papirnatim tapetama, na primjer, cvjetovima trešnje ili hijeroglifima. Platna od bambusa najbolji su način za održavanje stila. Dizajneri savjetuju odabir pastelnih boja bez nereda boja, ograničavajući jednu ili dvije boje za ukrašavanje. Iako tamne mogućnosti nisu isključene, a zidovi na crvenom svjetlu prilično su česti.

Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu - zidni ukrasi Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu - zidni ukrasi Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu - zidni ukrasi

Strop

Prvo što treba primijetiti u dizajnu stropne površine je uporaba prirodnih materijala, pravokutnog oblika i obloga u svijetlim bojama. Postoji nekoliko mogućnosti za oblikovanje površine. Često se koristi tehnika opremanja konstrukcija greda koje dijele ravninu na kvadrate ili pravokutnike. Prostor između njih obojen je ili prekriven bijelom tkaninom, rižinim papirom.

Armstrongov sustav s gredama i ukrasnim pločama donekle je sličan i ne izgleda ništa manje impresivno. I postoji jedan trik – što su veće ćelije, to će se strop pojaviti šire. Druga je mogućnost ukrasiti strop rastezljivom folijom ili tkaninom..

Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu - stropna završna obrada Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu - stropna završna obrada

Namještaj za spavaću sobu u japanskom stilu

Oprema za toalet je minimalna. Međutim, to se ne odnosi samo na spavaće sobe, već i na ostale prostore istočnojapanskih stanova. To je zbog gustog stanovništva zemlje, gdje se računa svaki kvadratni metar i postoji akutni nedostatak životnog prostora..

Krevet je središte. Trebao bi imati čučanj pravokutnog oblika, gotovo na podu poput japanskog futon madraca. Postavljanje na podij sa koracima pomoći će dodati originalne bilješke. Glomazni skladišni sustavi zamjenjuju se opremom zidnih niša poput ormara s kliznim vratima u japanskom stilu. Interijer će upotpuniti noćni ormarići, stolić za čaj, male police za sitnice.

Ako je soba prilično velika, možete je podijeliti u zone pomoću svojih omiljenih nacionalnih kliznih pregrada. To su drveni okviri s bijelim matiranim staklom i okomitim trakama koje dijele platno na kvadrate ili pravokutnike. Vrata sobe trebaju biti ista..

Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu - namještaj Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu - namještaj Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu - namještaj

Dekor i rasvjeta

Soba dizajnirana za opuštanje ne zahtijeva jako osvjetljenje. Prigušeno svjetlo stvorit će potrebnu atmosferu misterije, pogodnu za potpuno opuštanje. Svjetiljke imaju jednostavne geometrijske oblike, izrađene od stakla, rižinog papira, bambusa ili tkanine. Ako je spavaća soba mala, za strop možete koristiti reflektore. Podne i zidne svjetiljke koriste se rjeđe, ali izrađene u nacionalnim tradicijama ukrasit će sobu..

Morate pažljivo urediti spavaću sobu u japanskom stilu, bez preopterećenja prostora. Možete postaviti podnu vazu s nacionalnim ukrasom u koju će se smjestiti grane bambusa ili ikebane, na police postaviti tradicionalne figurice, mirisne svijeće, bonsai drvo.

Zidovi će biti ukrašeni nacionalnim navijačima (često su okrunjeni uzglavljem kreveta), samurajskim mačevima, pergamentima s hijeroglifima. U potonjem slučaju morate biti izuzetno oprezni – prije nego što postavite sliku hijeroglifa u unutrašnjost, morate saznati njegovo značenje.

Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu - dekor i rasvjeta Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu - dekor i rasvjeta Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu - dekor i rasvjeta

Mala spavaća soba u japanskom stilu

Budući da dizajn svakodnevnog života u zemlji izlazećeg sunca pretpostavlja strogi lakonizam, ovo je idealno za male prostore. Niski namještaj i njegova minimalna količina ostavit će puno slobodnog prostora. Krevet za madrac može se postaviti na podij, u kojem će se nalaziti ladice za spremanje raznih stvari. U niši jednog od zidova možete opremiti mali ormarić za odjeću, prikrivajući ga kao “shoji” pregradu, koju su Japanci voljeli. Bolje je sobu urediti u svijetlo bež, mliječnim bojama. Akcenti će biti manji crni, trešnjevi ukrasni elementi.

Mala spavaća soba u japanskom stilu - dizajn interijera Mala spavaća soba u japanskom stilu - dizajn interijera Mala spavaća soba u japanskom stilu - dizajn interijera Mala spavaća soba u japanskom stilu - dizajn interijera

Dizajn spavaće sobe u japanskom stilu – fotografija

Izbor fotografija pomoći će vam da ispunite svoju maštu duhom dalekoistočne originalnosti i doista stilski ukrasite unutrašnjost spavaće sobe. Ovdje se prikupljaju razne mogućnosti dizajna u istinski japanskom stilu ili više europeiziranom. Odaberite ono što vam je bliže percepciji, razumijevanju lijepog i slobodno eksperimentirajte. Sretno gledanje!

Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera Spavaća soba u japanskom stilu - fotografija dizajna interijera

Spavaća soba

Podij krevet u unutrašnjosti: 80 foto ideja

Podij krevet u unutrašnjosti: 80 foto ideja

Uređenje mjesta za spavanje jedno je od najvažnijih pitanja u organizaciji životnog prostora, jer ugodan odmor postaje jamstvo izvrsnog raspoloženja i izvrsnog blagostanja za cijeli sljedeći dan. Suvremeno tržište ispunjeno je mnogim modelima udobnih kreveta, no ne mogu se svi pohvaliti svojim visokim estetskim i funkcionalnim karakteristikama. Vodeću poziciju ovdje zauzima podij krevet, uz pomoć kojeg možete kompetentno planirati atmosferu male sobe ili stvoriti potpuno neobičnu sliku u prostranoj sobi. Osim toga, može se nadopuniti nizom dodatnih funkcija koje ga čine nezamjenjivim komadom namještaja. Pozivamo vas da se upoznate s najboljim idejama za uređenje podij kreveta, kao i posjetite galeriju fotografija, gdje su predstavljeni različiti modeli.

Prednosti i nedostatci

Prilikom uređenja unutarnjeg prostora soba potrebno je voditi računa kako o estetskoj privlačnosti doma, tako i o njegovoj udobnosti i funkcionalnosti. U sobama spavaćih soba, dnevnih soba i dječjih soba, kao i studio apartmanima, postavljanje podnog kreveta ima puno prednosti koje se sastoje od sljedećih karakteristika:

– Krevet s postoljem na postolju može postati prostrano spremište za odjeću, posteljinu i ostale kućanske potrepštine, eliminirajući potrebu za kupnjom dodatnog namještaja. Ovo je pitanje prilično relevantno u malim stanovima, gdje se vodi borba za svaki dodatni kvadratni metar korisne površine;

– Uz pomoć podij kreveta možete učinkovito zonirati prostor, što je posebno važno za studio apartmane. Soba, zemljopisno podijeljena krevetom na podijumu, zadržat će osjećaj prostranosti jer ovdje nema potrebe za postavljanjem dodatnih pregrada;

– Multifunkcionalnost podija i mogućnost organiziranja pokretnih kreveta na njima omogućuju vam da dobijete dodatni prostor. Podij tijekom dana može se koristiti kao igralište za dječje igre, susrete gostiju, kreativne aktivnosti itd .;

– Estetska privlačnost važan je faktor koji igra jednu od glavnih uloga u dizajnu današnjeg interijera. Sam dizajn izgleda prilično atraktivno i originalno. Može se nadopuniti ugrađenom rasvjetom ili elegantnom nadstrešnicom, stvarajući atmosferu udobnosti..

Vrijedno je napomenuti činjenicu da izrada podijumskog okvira s krevetom vlastitim rukama omogućuje njegovo punjenje svim potrebnim funkcionalnim elementima, dok se smanjuje novac za kupnju ormara, postolja i drugog namještaja. Što se tiče nedostataka, ovdje možemo izdvojiti stacionarnost strukture, koja neće omogućiti jednostavno premještanje ako je potrebno. Kao što pokazuje praksa, teško je nositi se s dizajnom postolja za starije osobe i osobe sa problemima sa zglobovima, osobito za sjedenje na podiju i ustajanje s njega. Također, prije kupnje, vrijedi uzeti u obzir visinu stropa i površinu prostorije tako da krevet ne zauzima sav slobodan prostor..

Podij krevet u unutrašnjosti - Prednosti i nedostaci Podij krevet u unutrašnjosti - Prednosti i nedostaci

Vrste kreveta za podij

Danas dizajneri izmišljaju mnoge nove modele podij kreveta koji su sposobni obavljati različite funkcije u unutrašnjosti. Sa stajališta funkcionalnog pribora, cijeli asortiman može se uvjetno podijeliti u tri vrste:

1. Izvođenje tehničkih funkcija – kreveti s postoljem, koji pomaže u skrivanju neželjenih komunikacija ili nedostataka u prostoriji, mogu imati dodatne sustave za pohranu u dizajnu;

2. Dekorativni – mogu postati pravi unutarnji ukras, njegov naglašeni element, sudjelovati u podjeli prostora u zone i njegovu prilagodbi;

3. Kombinirano – kombinirajte karakteristike dva prethodna tipa, često s prostranim sustavom za odlaganje, dodatnom rasvjetom, mehanizmima na izvlačenje.

Svaka od vrsta ima mnoga tumačenja, koja ćemo u nastavku detaljno razmotriti. Imaju individualne značajke dizajna koje vam omogućuju odabir odgovarajuće opcije za određenu obitelj..

Krevet na monolitnom podiju

U ovoj verziji podij za krevet formiran je u obliku jednodijelne strukture. Postavljanje takvih podija uglavnom igra dekorativnu funkciju – monolitni podij postavljeni su u veličanstvenim dvorcima, a oni su zbog svoje velike čvrstoće dugo služili. U modernim stanovima takva instalacija ima određeni nedostatak, a to je velika težina jer se tijekom ugradnje koristi beton, pa su konstrukcije prikladne za privatne kuće.

Vrste podij kreveta - Krevet na monolitnom podiju Vrste podij kreveta - Krevet na monolitnom podiju

Tradicionalni krevet na bazi okvira

Najjednostavnija opcija za organizaciju podij kreveta, kada se krevet nalazi na okviru. Dizajn je dizajniran da ispuni funkcije ukrašavanja interijera, izravnavajući asimetriju prostora. Ovdje nema dodatnih sustava za pohranu, pa takvi modeli imaju nižu cijenu, ali ipak izgledaju ništa manje impresivno. Mogu se nadopuniti uzglavljima i noćnim policama.

Vrste kreveta od podija - krevet s tradicionalnim okvirom Vrste kreveta od podija - krevet s tradicionalnim okvirom

Višenamjenski podij krevet

Konstrukcija kreveta na podijumu okvira pruža izvrsnu priliku za organizaciju prostranog sustava za pohranu. U pravilu, takvi dizajni uključuju prilično prostrane ladice, niše i police, čiji volumen omogućuje odbijanje kupnje dodatnog ormara..

Dobra tehnika dizajna je maskiranje pretinaca za skladištenje, kada se oni ne mogu odmah otkriti, a soba je ispunjena slobodnim prostorom i zrakom. Često su podiji opremljeni ne samo donjim ladicama, već i bočnim sustavima, što vam omogućuje postavljanje odjeće, posteljine i drugih potrebnih stvari: knjiga, opreme itd. U unutrašnjost podija možete postaviti svlačionicu ili sef kojem će se kroz otvor otvoriti uz krevet, što će biti teško pronaći. Kreveti na podijumu okvira izrađuju se, u pravilu, po narudžbi, uzimajući u obzir sve želje vlasnika za unutarnje punjenje.

Vrste kreveta od podija - Podij višenamjenski krevet Vrste kreveta od podija - Podij višenamjenski krevet

Krevet-podij na izvlačenje

Ovaj se dizajn može nazvati najfunkcionalnijim i najprikladnijim za male prostore. Zaključak je da se ležaj “skriva” u utrobi podija i izvlači, ako je potrebno, uz pomoć valjaka. Ovo je izvrsna opcija, koju vrijedi obratiti pozornost na velike obitelji ili one koji žive u skučenim životnim uvjetima. Sustav uvlačivog kreveta omogućuje vam gotovo potpuno korištenje prostora za podij u potrebne svrhe – na njega možete postaviti igralište, radni prostor ili postaviti mekani kauč, pretvarajući prostor u dnevni boravak.

Zanimljiva je činjenica da ova ideja o “skrivanju” dodatnog kreveta potječe iz srednjeg vijeka, kada su se ispod kreveta predstavnika bogatog plemstva nalazila dodatna mjesta za spavanje pomoćnika koji su s njima proveli noć. Naravno, bivši se dizajni nisu razlikovali po velikoj mobilnosti i estetskim pokazateljima, za razliku od sadašnjih, ali ipak se koncept njihove organizacije ogledao u modernim krevetima na podiju..

Vrste kreveta od podija - Podij za krevet na izvlačenje Vrste kreveta od podija - Podij za krevet na izvlačenje

Mobilni krevet na podiju

U tom slučaju podij i krevet zasebni su elementi kreveta. Na području velikog koraka u večernjim satima polaže se tanki madrac s posteljinom. Danju se sve to lako može ukloniti u rubni kamen, a sam podij koristi se u druge svrhe..

Vrste kreveta od podija - krevet od podija Vrste kreveta od podija - krevet od podija

Podij s balkonom

Sasvim je moguće organizirati udobno mjesto za spavanje na teritoriju balkona ili lođe, ako se prvo pobrinete za dodatnu izolaciju. Za balkon je bolje ugraditi trostruke prozore s dvostrukim staklom, kao i izolirati zidove i pod (ponekad se ovdje provodi sustav grijanja). Nije teško sami sastaviti podij za balkon, nakon što ste prethodno izvršili točna mjerenja. Okvir je izrađen od metalnih uglova, ploče za namještaj i šperploče. U tom slučaju možete napraviti dodatni poklopac za pristup unutarnjem prostoru podija. Na vrh strukture postavljen je mekani madrac. Takav podij bit će izvrsno mjesto za dobar odmor..

Vrste kreveta od podija - Pod s balkonom Vrste kreveta od podija - Pod s balkonom

Okrugli podij

Moderan dizajn okruglih podija izgleda prilično impresivno. U tom slučaju ležaj može biti pravokutnog oblika ili zaobljenog oblika. Najčešće se ti kreveti ugrađuju u prostrane sobe ili spavaće sobe s nestandardnim rasporedom. Krevet postaje svojevrsno središte oko kojeg se stvara daljnja situacija. Ovaj komad namještaja toliko je neobičan da će se zasigurno usredotočiti na sebe..

Krevet se postavlja ili u središte sobe, ili bliže središtu najdužeg zida. U dugim uskim spavaćim sobama ova opcija izgleda neprofitabilna, jer će okrugli krevet poslužiti kao pregrada. Rješenje može biti kupnja okruglog podija s dodatnim uzglavljem, što vam omogućuje ugradnju kreveta u kut, uz zid ili u nišu..

Vrste kreveta od podija - okrugli krevet od podija

Podij krevet s ugrađenom rasvjetom

Posebno originalno rješenje je organizacija kreveta s osvjetljenjem, što će atmosferi dati određenu tajanstvenost i originalnost, stvarajući efekt kreveta koji “lebdi” u prostoru. Za pozadinsko osvjetljenje koriste se reflektori ili LED traka. Uz činjenicu da takav podijumski krevet navečer izgleda prilično lijepo, dodatno svjetlo služi i za sigurnost, osvjetljavajući rubove stepenica. Ako na podiju postoji sustav za pohranu, s dodatnim osvjetljenjem neće biti teško pronaći potrebnu stvar navečer, bez uključivanja glavne rasvjete.

Vrste podijastih kreveta - Podijelni krevet s ugrađenom rasvjetom Vrste podijastih kreveta - Podijelni krevet s ugrađenom rasvjetom

Dizajn podijalnog kreveta

Osim odabira stupnja funkcionalnosti i estetske percepcije podij kreveta, važno je obratiti pozornost i na stil interijera. Na primjer, u klasičnom stilu krevet može i trebao bi imati prilično bogat izgled, što se postiže uz pomoć luksuznog presvlaka okvira i uzglavlja. U većini slučajeva klasični dizajni služe kao ukrasi interijera, pa su skladišni sustavi, ako ih ima, maskirani.

Posebno zanimljivo izgledaju kreveti u stilu potkrovlja, čiji su podiji izrađeni od grubog, neobrađenog drveta. Boja drveta može biti različita, ali mora biti prirodna. Budući da je starinski namještaj posebno cijenjen u tom smjeru, može imati elemente starenja, ljuštenja boje. Kako biste osigurali ugodan boravak na drvenom podiju, važno je odabrati udoban moderan madrac.

U istočnim smjerovima, na primjer, u japanskom stilu, poželjni su kreveti s niskim postoljem s pokretnim krevetom. Koristi nacionalne tatami madrace, opremljene udobnim jastucima. Namještaj ne mora biti skup, već ga odlikuje strogost i jednostavnost uz odsutnost ukrasnih elemenata.

Krevet na podiju visoke tehnologije može imati najhrabrije i neočekivane oblike. Ovaj tehnološki smjer poprima geometrijske stroge ili pojednostavljene oblike u kombinaciji s nestandardnim dizajnom..

Dizajn podija kreveta Dizajn podijalnog kreveta Dizajn podijalnog kreveta Dizajn podija kreveta

Podij krevet – fotografija

Mnoge mogućnosti modernih podij kreveta predstavljene su u našoj fotogaleriji, gdje se osobno možete uvjeriti u pogodnost određenog modela kako biste u budućnosti napravili pravi izbor kreveta za svoju sobu. Istodobno, važno je obratiti pozornost na mogućnost pravilnog rasporeda namještaja u unutrašnjosti, njegovu sposobnost podjele teritorija u zone, a također postati izvrstan ukras. Sretno gledanje!

Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija

Spavaća soba

70+ tirkiznih ideja za dizajn spavaće sobe

70+ tirkiznih ideja za dizajn spavaće sobe

Ako je dnevni boravak srce kuće, onda se spavaća soba može sigurno nazvati njezinom dušom. Ovo osamljeno mjesto za odmor i mir skriveno je od znatiželjnih očiju, pa stoga svatko želi da takva intimna soba bude obavijena atmosferom mira, udobnosti i udobnosti. Tirkizna će vam pomoći da se nosite s teškim zadatkom. Sjena neba i oceana zrači posebnom energijom nježnosti. Psiholozi su došli do zaključka da tirkizna spavaća soba može imati pozitivan učinak na psihološko zdravlje osobe, što je vrlo važno za suvremene zaposlene ljude..

Tirkizna boja i kombinacije s njom

Tirkizni tonovi mogu izgledati doista bogato i originalno na pozadini drugih neutralnih ili sličnih boja. Unatoč činjenici da se tirkiz smatra prilično svijetlim, njegova baza može biti raznolika i prirodna. Najpopularnije boje ove nijanse su nebesko-tirkizna, tirkizno-limeta, a također i smaragdna.

Mogu se razlikovati osobito uspješne kombinacije tirkizne boje s drugom braćom. Na primjer, kombinacija tirkizne sa pastelnim bojama (bijela, siva, bež) bit će izvrstan primjer suzdržanosti i vedrine u unutrašnjosti, dodavanjem ružičaste ili zlatne boje sobu će pretvoriti u umjetničko djelo, u kombinaciji sa smeđom ili crnom bojom dati prostoriji neku vrstu sjaja i elegancije.

Još jedna neobična, ali vrlo ekstravagantna opcija je dodavanje tirkiznog tona sa sjajnim umetcima ili imitacijom metala. Šarenije i kreativnije rješenje može biti kontrast plave tirkizne boje sa svijetlozelenom ili senf žutom. Ova vrsta spavaće sobe pogodna je za lijep raspored potrebnih naglasaka..

Tirkizno oblikovanje spavaće sobe - Kombinacije boja Tirkizno oblikovanje spavaće sobe - Kombinacije boja Tirkizno oblikovanje spavaće sobe - Kombinacije boja

Stilovi interijera

Ispravan odabir smjera stila pomaže stvoriti ne samo udobno, već i estetsko stanovanje koje će oduševiti vlasnike i njihove goste. Tirkizna boja izgleda vrlo skladno u raznim izvedbama.

Tirkizna spavaća soba u modernom stilu

Takav dizajn privući će svestrane ljude koji žele kombinirati moderne inovacije uz poštivanje starih tradicija. Moderni stil je udobnost, udobnost i elegancija. Tirkizna spavaća soba bit će izvrsna kulisa za neobičan funkcionalni namještaj, kreativan dekor u obliku metalnih figura, tekstila različitih tekstura, kao i zidnih slika. Izvrstan izbor koji će stvoriti pravi komfor u spavaćoj sobi.

Tirkizna spavaća soba u modernom stilu - Dizajn interijera

Provansalska tirkizna spavaća soba

Odabrani stil uključuje rustikalnu jednostavnost, ekološki luksuz i laganu romantiku. Boja morskog povjetarca naglasit će nježnu atmosferu. Savršena kombinacija u ovom slučaju bit će kombinacija završne obrade tirkizne boje sa snježnobijelim ili bež namještajem. Tekstil s cvjetnim printom nadopunit će senzualnost i jezgrovitost dizajna Provence..

Provansalska tirkizna spavaća soba - dizajn interijera Provansalska tirkizna spavaća soba - dizajn interijera

Tirkizna spavaća soba visoke tehnologije

Idealno je učiniti vašu spavaću sobu konzervativnom i funkcionalnom, a istovremeno elegantnom i udobnom. Korištenje najnovijih svjetlosnih tehnologija i jasne granice visokotehnološkog izgleda izgledat će sjajno na izvanrednoj azurnoj pozadini tirkiznog namještaja ili tekstila. Uređenje spavaće sobe staklenim površinama i geometrijskim uzorcima bit će u skladu s azurnim zavjesama.

Visokotehnološka tirkizna spavaća soba - Dizajn interijera Visokotehnološka tirkizna spavaća soba - Dizajn interijera

Tirkizna minimalistička spavaća soba

Po lakonskom dekoru i odsutnosti glomaznih detalja, lako je prepoznati stil minimalizma. Svojom jednostavnošću i udobnošću brzo osvaja sve zemlje svijeta. Metalne ili drvene police, stakleni stolić i neobične biljke dobro će se uklopiti u minimalističku spavaću sobu. Uređenje i tekstil u nebesko-tirkiznim bojama bit će stilski vrhunac..

Tirkizna minimalistička spavaća soba - Dizajn interijera Tirkizna minimalistička spavaća soba - Dizajn interijera

Tirkizna spavaća soba u mediteranskom stilu

Glatki plavi i smaragdni tonovi savršeno se uklapaju u osunčani mediteranski dizajn interijera. Tirkizna boja lijepo će ukrasiti završne obrade od svijetlog mramora, glinene dekoracije, šljunčane mozaike i druge zanimljive dodatke za ovaj stil. U kombinaciji s narančastom paletom, spavaća soba može se pretvoriti u ugodnu i toplu bajku..

Tirkizna spavaća soba u mediteranskom stilu - dizajn interijera Tirkizna spavaća soba u mediteranskom stilu - dizajn interijera

Završna obrada i materijali

Glavno pravilo koje se mora poštivati ​​pri odabiru završnih materijala za tirkiznu spavaću sobu je funkcionalna praktičnost proizvoda i njihov sklad u odnosu na opću pozadinu prostora..

Kat

Ugodna spavaća soba uvijek se može nadopuniti zanimljivom opcijom dizajna poda. Trebao bi biti izdržljiv, visoke kvalitete i u skladu s dizajnom prostorije. Tirkizne note lijepo se stapaju s drvenim parketom u obliku tankih ploča ili geometrijskih kvadrata. Laminat u pastelnim nijansama neće biti ništa manje atraktivan i lakši za održavanje. Tepih od imitacije trave pretvara tirkiznu spavaću sobu u pravi raj za dušu.

Tirkizno oblikovanje spavaće sobe - podna obloga Tirkizno oblikovanje spavaće sobe - podna obloga

Zidovi

Netkane reljefne tapete, koje imaju neograničen broj boja i uzoraka, postat će originalno i svijetlo rješenje za zidnu oblogu spavaće sobe. Jednobojna boja također će skladno izgledati na pozadini svijetlog tirkiznog namještaja, dekora i tekstila. Još jedna dobra opcija su prirodni završni materijali, koji uključuju kamen i drvo..

Tirkizno oblikovanje spavaće sobe - zidni ukrasi Tirkizno oblikovanje spavaće sobe - zidni ukrasi

Strop

Upravo je to površina u spavaćoj sobi kojoj najčešće skrećemo pažnju. Rastegljivi vinilni strop (u savršenom je skladu s klasičnim i minimalističkim dizajnom interijera), izvorni strop od gipsanih ploča ili kombinirana struktura tekstila i sjaja mogu nadopuniti osamljeni prostor za opuštanje. Izbor ne bi trebao ovisiti samo o praktičnosti odabranih materijala, već i o dizajnu zidova..

Tirkizno oblikovanje spavaće sobe - stropna završna obrada Tirkizno oblikovanje spavaće sobe - stropna završna obrada

Rasvjeta u spavaćoj sobi

Vrsta i smjer svjetlosnih valova u tirkiznoj spavaćoj sobi trebali bi odgovarati odabranom dizajnu i veličini prostorije. Na primjer, LED podna rasvjeta pretvorit će glomaznu sobu u kompaktniju i ugodniju prostoriju, veliki lusteri vizualno će suziti sobu, a zidne svjetiljke mogu zamijeniti drugu dekorativnu rasvjetu..

Bolje je stil i klasiku Provence nadopuniti ne premalim lusterom, koji će biti dekorativno odležao (svijećnjaci, svijećnjaci). Suvremeni dizajn (moderan, minimalizam i pop art) može izgledati nevjerojatno ako je glavni izvor svjetlosti nešto manje svijetao od sekundarnog. Podne svjetiljke ili LED diode montirane u strop nositi će se s tim zadatkom..

Važno je zapamtiti da dodatni izvori prigušene svjetlosti pomažu povoljno osvijetliti svaki kutak prostorije, čineći je još ljepšom. U kombinaciji s tirkiznom bojom, ova će rasvjeta postati jednako dio dekora spavaće sobe kao i dekor i namještaj..

Tirkizno oblikovanje spavaće sobe - rasvjeta Tirkizno oblikovanje spavaće sobe - rasvjeta

Dizajn spavaće sobe u tirkiznoj boji – fotografija

Naša galerija fotografija odvest će vas u atmosferu mira, inspiracije i udobnosti. Moći ćete vidjeti kako tirkizna boja skladno izgleda u spavaćoj sobi, kako nadopunjuje različite stilove interijera i kako njezine morske note poboljšavaju cjelokupno raspoloženje. Sretno gledanje!

Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera Tirkizna spavaća soba - fotografija dizajna interijera

Video: Tirkizna spavaća soba – Ideje za interijer

Spavaća soba

Dizajn spavaće sobe 15 m2 (80 slika)

Dizajn spavaće sobe 15 m2 (80 slika)

Spavaća soba je upravo onaj kutak koji bi najviše trebao ugoditi svojom udobnošću, udobnošću, sposobnošću da se razveseli u ranim jutarnjim satima i ublaži stres nakon napornog dana. Prostor od 15 m2. – ovo je prilično prihvatljiv kvadrat, na kojem možete utjeloviti različite dizajnerske ideje, postaviti potrebne zone i stvoriti prikladno okruženje za opuštanje. U našem ćemo članku razmotriti što morate uzeti u obzir pri projektiranju spavaće sobe površine 15 četvornih metara, kako odabrati boju, stil, kao i mogućnost kompetentnog postavljanja potrebnog namještaja.

Što treba uzeti u obzir pri planiranju obnove spavaće sobe?

Spavaća soba 15 m2 ima pravokutni oblik, što često uzrokuje komplikacije s postavljanjem komada namještaja. Ali soba vam omogućuje da uredite nekoliko funkcionalnih područja. U ovom slučaju, bolje je izbjegavati postavljanje namještaja duž dugih zidova – to će sobu učiniti znatno užom..

Krevet se postavlja okomito na kratki ili dugi zid. Krevet možete postaviti u središte sobe tako da je uzglavlje okomito na dugu ravninu. Zatim, u udaljenom dijelu, blizu prozora, možete postaviti toaletni stolić, nekoliko naslonjača ili radni mini-ormarić te postaviti ormar blizu ulaznih vrata. Takvo će okruženje pružiti udoban pristup kutiji s obje strane i ostaviti dovoljno prostora za kretanje..

Dobro rješenje je postaviti krevet s uzglavljem uz udaljeni kratki zid. S obje strane možete postaviti noćne ormariće ili potpuno koristiti zid postavljanjem opsežnog sustava za pohranu – ormarića s raznim policama, ladicama ili strukturom od gipsanih ploča s ugrađenim nišama.

Produženje prostorije možete ispraviti uz pomoć završnih materijala: uzorci i pruge na tapetama, postavljeni u vodoravnom smjeru, vizualno će proširiti zidove, dizajn jedne od ravnina u tamnoj paleti odmaknut će je, dajući dodatnu dubinu prostoriji. Za zoniranje, stropne konstrukcije od gipsanih ploča uspješno se koriste konstrukcije podijumskih stepenica.

Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Što treba uzeti u obzir pri planiranju obnove spavaće sobe Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Što treba uzeti u obzir pri planiranju obnove spavaće sobe

Rješenja u boji za spavaću sobu 15 m².

Za spavaću sobu površine 15 m2. nema jasnih ograničenja u boji – ako želite da soba izgleda još prostranije – upotrijebite više svijetlih boja. Također morate uzeti u obzir koncept stila u kojem je spavaća soba dizajnirana. Bijeli i svijetlosivi tonovi prilično su popularni u dizajnu modernih interijera, omogućujući vam stvaranje neutralne, minimalističke atmosfere u koju će se skladno uklopiti bilo koji drugi spektar boja..

Posebnu udobnost stvara klasična paleta bež boje, ispunjavajući interijer udobnošću i toplinom doma. U unutrašnjosti možete istodobno koristiti nekoliko polutonova od smećkastog do svijetlog pijeska, stvarajući potrebne naglaske.

Ovisno o vašoj osobnoj percepciji, u spavaćoj sobi možete koristiti bilo koju boju. Na svoj način, muška spavaća soba u plavim i smeđim tonovima izgledat će lijepo i elegantno. Žene i djevojke često preferiraju sofisticiraniji dizajn – interijer je idealan, na primjer, u bijelim i ružičastim bojama. Strastvenu i temperamentnu crvenu boju treba nanositi u dozama, koristiti tamne podtonove, a zelena eko-paleta može biti prisutna u bilo kojoj količini (s izuzetkom kiselih nijansi), jer je povezana s prirodom i omogućuje opuštanje koliko god moguće.

Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Rješenja u boji Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Rješenja u boji Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Rješenja u boji

Završna obrada i materijali

Završetak spavaće sobe je 15 m2. možete koristiti bilo koji materijal, jer nema posebnih mikroklimatskih uvjeta. Uz pomoć različitih vrsta i kombinacija možete prilagoditi prostor, istaknuti funkcionalna područja.

Kat

U prostoriji dizajniranoj za stvaranje tople, domaće atmosfere za ugodan boravak, bolje je na pod položiti laminat ili parket, a krevetnu površinu nadopuniti mekanim runastim tepihom. Dijagonalno slaganje materijala pomaže vizualno povećati površinu.

Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Podna obloga Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Podna obloga

Zidovi

Za ukrašavanje zidova u pravokutnoj spavaćoj sobi površine 15 četvornih metara. bolje je koristiti kombinacije materijala koji će pomoći uravnotežiti geometriju prostorije. Na primjer, dugačke zidove ukrasite svijetlim bojama, a kratke zidove tamnijim bojama..

Kao što smo već rekli, okomite i vodoravne pruge daju prostoriji visinu i širinu. Uzorci tapeta trebaju biti izrađeni u nježnim bojama kako ne bi stvorili pretjeranu dinamiku..

Posebna pozornost posvećuje se zidu na vrhu kreveta: ovdje možete izgraditi lučne otvore od gipsanih ploča, koristiti foto tapete, volumetrijska ili platna od tkanine. Slikanje i uporaba ukrasne žbuke sada su vrlo popularni..

Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Zidna dekoracija Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Zidna dekoracija

Strop

Postoji nekoliko osnovnih opcija za strop u spavaćoj sobi: slikanje, bijeljenje, tapetiranje, ukrašavanje rastezljivim platnima. Strukture od gipsanih ploča, koje se nalaze po obodu prostorije ili s odvojenim otocima, najčešće, ističući teritorij mjesta za spavanje, pomažu u stvaranju lijepog okruženja i zoniranju prostorije..

Ovisno o stilu, mogu postojati i druge ukrasne značajke: imitacija stropnih greda (Provansa, potkrovlje), gipsani vijenci, rozete, letvice (klasični smjerovi), MDF ploče (potkrovlje) itd..

Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Stropni ukras Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Stropni ukras

Namještaj za spavaću sobu 15 m2.

Glavni element svake spavaće sobe je krevet koji bi trebao biti udoban i dovoljno prostran. Čak i prije kupnje trebate leći na krevet kako biste u potpunosti osjetili kako će ovaj ili onaj model odgovarati anatomskim značajkama.

S obzirom na to da govorimo o relativno maloj spavaćoj sobi, bolje je kupiti krevet s dodatnim sustavom za odlaganje u obliku ugrađene kutije, u koji možete staviti potrebne pastelne potrepštine.

Postoje i modeli s višenamjenskim uzglavljem, u kojima se nalaze razne police i niše. Najnaprednija opcija su plutajući kreveti sa skrivenim nosačima, kao i okrugli kreveti koji se savršeno uklapaju u unutrašnjost pravokutne spavaće sobe od 15 m2. U malim stanovima svlačionica se često postavlja u spavaću sobu. U tom slučaju najbolje rješenje može biti klizni ormar s zrcalnim vratima koji proširuje prostor..

Na jednoj ili dvije strane kreveta možete postaviti noćne ormariće na koje možete staviti knjigu, čaše, proizvode za njegu kože. Po osobnom nahođenju postavite TV panel ili kućno kino.

Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Namještaj Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Namještaj Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Namještaj

Rasvjeta i dekor

Za osvjetljavanje spavaće sobe površine 15 m2. najbolja opcija bila bi meka višerazinska rasvjeta. Reflektori i luster postat će glavni izvori svjetlosti, a razne svjetiljke, podne svjetiljke, stolni aparati neće zanemariti pojedina funkcionalna područja. Da biste stvorili izvorno, tajanstveno okruženje, možete ukrasiti obod stropa od gipsanih ploča LED trakom i postaviti pozadinsko osvjetljenje u donji dio kreveta..

Spavaćoj sobi nije potreban bujni dekor – ima sasvim dovoljno lijepih kombinacija završnih materijala i tekstila. Također možete upotrijebiti nekoliko elegantnih sitnica, zidove nadopuniti slikama ili obiteljskim fotografijama, postaviti žive saksije koje će također pročistiti zrak..

Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Rasvjeta i dekor Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Rasvjeta i dekor

Stilovi interijera

Kako bi spavaća soba bila doista lijepa i udobna, morate odabrati stil dizajna. Spavaća soba je 15 m2. omogućuje vam korištenje dosta modernih dizajnerskih rješenja.

Spavaća soba 15 m2 u stilu minimalizma

Minimalistički trend danas je možda najpopularniji. Stil je osobito relevantan za male prostorije jer pretpostavlja lagani dizajn, prisutnost malog broja visoko funkcionalnih interijera i gotovo potpunu odsutnost ukrasa. Dekoracija savršeno kombinira prirodne i umjetne materijale, sjajne i drvene premaze.

Spavaća soba 15 m2 u stilu minimalizma - Dizajn interijera Spavaća soba 15 m2 u stilu minimalizma - Dizajn interijera

Spavaća soba 15 m2 u japanskom stilu

Koncept uređenja doma među narodima Zemlje izlazećeg sunca također implicira minimalizam u okruženju. U dizajnu se koristi nekoliko prirodnih boja i prirodnih tekstura koje naglašavaju bliskost ljudskog života prirodnoj ljepoti i praktičnosti..

Značajke uključuju predmete kao što su čučanj namještaj, specifične završne obrade i dekor. Ovdje možete pronaći elemente japanskih shoji pregrada, stropova s ​​gredama koji dijele strop na kvadrate, svjetiljke, platna sa slikama hijeroglifa, gejša, samuraja, cvjetnih otisaka.

Spavaća soba 15 m2 Japanski stil - dizajn interijera Spavaća soba 15 m2 Japanski stil - dizajn interijera

Spavaća soba 15 m2 u klasičnom stilu

Iako minimalizam u dizajnu dolazi do izražaja u naše vrijeme, nepromjenjivi klasici i dalje su relevantni. Tople mliječne, bež, boje masline, elegantni otisci, bogat namještaj i luksuzni dekor mogu pretvoriti običnu spavaću sobu u prave kraljevske odaje u kojima će vladati veličanstveni duh aristokracije.

Luksuzni drveni krevet s izrezbarenim elementima i pozlatom, lajsnama na stropu i zidovima, kristalnim lusterom, bogatim prirodnim tekstilom – sve će to učiniti da se osjećate kao poseban kolovoz.

Spavaća soba 15 m2 u klasičnom stilu - Dizajn interijera Spavaća soba 15 m2 u klasičnom stilu - Dizajn interijera

Spavaća soba 15 m2 u stilu Provanse

Spavaća soba u stilu Provence kombinacija je jednostavnog provincijskog života s gracioznošću francuskog uređenja. Dekoracija sadrži prirodne premaze s blago izblijedjelim cvjetanjem, naglašavajući sposobnost materijala da izblijede pod vrućim južnim suncem.

Namještaj također nosi otiske antike, koji svojim čvrstim izgledom dokazuje da je već duže vrijeme u kući i zna mnoge obiteljske tajne. Visokokvalitetni tekstil s mnogo ukrasnih detalja daje poseban šarm i udobnost atmosferi..

Spavaća soba 15 m2 Stil Provence - Dizajn interijera Spavaća soba 15 m2 Stil Provence - Dizajn interijera

Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 – Fotografija

Sažimajući sve gore navedeno, možemo sa sigurnošću reći da pravilnim odabirom smjera stila, boje i upotrebom značajki dorade možete čak i malu sobu pretvoriti u ugodan kutak ispunjen atmosferom romantike i mira. A sada vas pozivamo da pogledate našu galeriju fotografija koja predstavlja mnoge uspješne primjere dizajna spavaćih soba površine 15 četvornih metara. Sretno gledanje!

Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija

Spavaća soba

Dizajn spavaće sobe u potkrovlju: 85 ideja za fotografije

Dizajn spavaće sobe u potkrovlju: 85 ideja za fotografije

Oh, ovi tavani! Koliko često, gradeći vlastitu kuću, ljudi postavljaju mnogo planova u vezi uređenja podkrovnog prostora. Zbog toga se tavan češće pretvara u obično smetlište za brda stvari za koje se čini da nisu potrebne, ali ih je šteta baciti. Bilo da se radi o opremanju punopravnog dnevnog boravka ovdje, na primjer, spavaće sobe. Kako to učiniti? O tome ćemo govoriti u današnjem članku, a također ćemo razmotriti mnoge primjere na najboljim fotografijama..

Značajke spavaće sobe u potkrovlju

Uređenje spavaće sobe u potkrovlju jedna je od najboljih opcija za racionalno korištenje praznog potkrovlja. Njegova prednost leži u činjenici da ispod nagnutih lukova možete jednostavno postaviti krevet (i više njih), dok veći namještaj ovdje jednostavno neće stati. Zapravo, u kući se pojavljuje dodatni stambeni prostor, gdje ne samo da možete organizirati spavaću sobu za članove obitelji, već i sobu za goste. Ako to područje dopušta, ovdje je instalirano nekoliko kreveta, opremljeni su potrebni sustavi za odlaganje i svlačionica. Budući da se spavaća soba nalazi na području udaljenom od drugih prostorija, ovdje se doista možete potpuno opustiti, povući i pobjeći od svakodnevnih briga..

Tavanski prostor može se pretvoriti u punopravni dječji kutak. Budući da je namještaj za dijete mali, uspješno će se uklopiti u nestandardni raspored. Djeca vole sve neobično – skrovite kutove, tavane, udobne sobe ispunjene omiljenim igračkama. Ovako će izgledati dječja soba u potkrovlju, gdje će kosi strop zamijeniti nebeski svod..

Oprema spavaće sobe u potkrovlju ima još jedan dodatni bonus – mogućnost utjelovljenja raznih neobičnih dizajnerskih rješenja, koristeći arhitektonske značajke, prirodnost stropnih materijala, nagnute prozorske otvore.

Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - značajke Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - značajke

Što uzeti u obzir?

Dodjeljujući sobu u potkrovlju za spavaću sobu, morate shvatiti da sada postaje životni prostor, stoga će zahtijevati visokokvalitetni namještaj. To se posebno odnosi na zagrijavanje prostorije – postavljanje dodatne toplinske izolacije zidova, postavljanje radijatora za grijanje. Često tijekom izgradnje kuće vlasnici ne obraćaju posebnu pozornost na opskrbu potkrovlja električnom energijom – ovdje je ugrađena najviše jedna ili dvije žarulje, što će uštedjeti u slučaju da se ovdje organizira skladište bilo kakvih nepotrebnih stvari ili popravci su potrebni. Prilikom uređenja spavaće sobe bit će potrebno visokokvalitetno električno ožičenje, što će stvoriti dobro osvjetljenje.

Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - stvari koje treba uzeti u obzir Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - stvari koje treba uzeti u obzir

Rješenja u boji za spavaću sobu u potkrovlju

Najčešće je spavaća soba u potkrovlju odjevena u svijetlu paletu koja nadoknađuje nedostatak svjetla. Namještaj i tekstil tamnih boja izgledat će lijepo na pozadini, a svijetle boje dekora i pribora pomoći će oživjeti dizajn. Međutim, ovo nije jedino rješenje – vlasnici mogu urediti sobu u bilo kojoj boji prema vlastitom nahođenju..

Budući da je sama geometrija prostorije prilično komprimirana, ovdje je važno ne pretjerivati ​​s tamnim nijansama koje će dodatno pogoršati atmosferu. Spavaća soba izgledat će originalno i ugodno u svijetlo sivim, kremastim, plavim tonovima. Zidno i stropno područje iznad uzglavlja kreveta često je ukrašeno svijetlim naglašenim bojama, čime se naglašava teritorij sna.

Izbor boje može biti diktiran stilom ukrašavanja, na primjer, skandinavska spavaća soba izgledat će sjajno u snježnobijelom dizajnu, soba u rustikalnom stilu (Provence, zemlja) neće učiniti bez zelene, plave, ružičaste prirodne boje, a u klasičnom dizajnu za osnovu se mogu uzeti smeđe, bež, bordo nijanse koje prostoriji daju posebnu sofisticiranost.

Da biste uredili dječju spavaću sobu u potkrovlju, odaberite paletu koja odgovara dobi i spolu djeteta (ružičasta, plava) ili neutralne tonove, nadopunjujući ih svijetlim ukrasnim elementima.

Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - boje Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - boje Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - boje

Završna obrada i materijali

Danas postoji veliki izbor završnih materijala. Prilikom odabira za uređenje spavaće sobe morate obratiti pozornost na pokazatelje poput ljepote, ekološke prihvatljivosti i praktičnosti – uostalom, svaki vlasnik želi da obnova dugo zadovoljava svojom novošću..

Kat

Za doradu površine poda spavaće sobe važno je da je materijal topao, ugodan na dodir (često se kreću u ovoj prostoriji bez cipela), stvara dodatnu zvučnu izolaciju i, naravno, usklađuje se s okolnim dizajnom. Postoji mnogo takvih materijala. Može biti mekani, topli tepih. Ima mnogo boja, što vam omogućuje da odaberete platno za bilo koji stilski smjer. Posebno lijepo izgledaju modularne pločice za tepihe koje imaju čvršću podlogu. Parketna ploča i laminatni podovi uvelike će pojednostaviti postupak čišćenja, a pluteni pod trajat će desetljećima, dajući prostoriji toplinu i udobnost prirodnog materijala..

Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - završna obrada poda Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - završna obrada poda

Zidovi

Izbor završnih materijala za zidove također je prilično opsežan – obojani su, pobijeljeni, zalijepljeni tapetama i ožbukani. PVC ploče sada su rasprostranjene – imaju mnogo varijacija u performansama, mogu biti obojene ili imitirati prirodne materijale, lako se postavljaju i služe prilično dugo. Uz njihovu pomoć možete stvoriti apsolutno bilo koji dizajn – od mirnih klasika do odvažnog potkrovlja. Često se značajna uloga daje suhozidu, s kojim možete ispraviti nedostatke zidova i raspored općenito. Završni materijali često se kombiniraju, odabiru svijetle i tamne boje. Platna s uzorcima, fotozidni papir koji daju posebnu dinamiku izgledaju povoljno.

Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - Zidni ukrasi Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - Zidni ukrasi Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - Zidni ukrasi

Strop

U spavaćoj sobi u potkrovlju pitanje ukrasa stropa zauzima posebno mjesto, što se objašnjava njegovim nestandardnim, kosim površinama, prisutnošću stropova s ​​gredama i drugim nijansama. Često u pomoć priskaču ploče od gipsanih ploča koje pomažu poravnati previše oštre kutove, sakriti izbočene strukture, električno ožičenje, dajući prostoriji ugodniji izgled. Završna obrada može se obaviti slikanjem, rastezljivim platnima, podstavom, tapetama. Ovisno o stilu sobe, grede se možda neće maskirati – uostalom, što je složeniji interijer, to je zanimljiviji..

Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - stropna završna obrada Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - stropna završna obrada

Namještaj i rasvjeta

Budući da u spavaćoj sobi nema potrebe za velikom količinom namještaja, sasvim je dovoljno postaviti krevet, nekoliko noćnih ormarića, naslonjače i sustav za odlaganje. Krevet se najčešće postavlja ispod najnižeg nagiba krova, blizu prozora, kroz koji se navečer ponekad može promatrati zvjezdano nebo. Kako bi se teritorij najbolje iskoristio, često se izrađuju ugrađeni ormari nestandardnih oblika koji se uspješno postavljaju pod kosim lukovima. Ladice, noćni ormarići ispod kreveta također mogu biti najbolji sustavi za pohranu..

Jaka rasvjeta neprihvatljiva je u spavaćoj sobi, ali bi trebala biti dovoljno rasprostranjena da osvijetli svako područje koje vam je potrebno. Veliki lusteri ovdje nisu dobrodošli – bolje ih je zamijeniti kompaktnim svjetiljkama na zidovima i noćnim ormarićima. Električno ožičenje možete organizirati na način da se lampe uključuju u skupinama, osvjetljavajući različite zone.

Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - namještaj i rasvjeta Dizajn spavaće sobe u potkrovlju - namještaj i rasvjeta

Stilovi interijera

Svaka soba izgledat će luksuzno ako je uređena u skladu s određenim stilom. Spavaća soba u potkrovlju nije iznimka! Smjer stila treba odabrati na takav način da odgovara željama vlasnika i cjelokupnom konceptu dizajna kuće..

Spavaća soba u potkrovlju u klasičnom stilu

Za one koji preferiraju respektabilnu eleganciju od pretjerane pretencioznosti i originalnosti, bolje je spavaću sobu urediti u klasičnom stilu. Ovdje se shema boja plemenitih nijansi poput bordo, krem, masline, sumpora itd. Savršeno kombinira s besprijekornim detaljima luksuza palače. Podna površina ukrašena je skupim prirodnim materijalima, strop je mat površina, a drveni namještaj ima bogate ukrase u obliku rezbarije i dragocjenog okova. Važnu ulogu u klasičnom dizajnu igra tekstil – drapirane zavjese, baldahin za krevet.

Klasična spavaća soba u potkrovlju - dizajn interijera Klasična spavaća soba u potkrovlju - dizajn interijera

Spavaća soba u potkrovlju u stilu Provence

Stil provincijskog francuskog sela najprikladniji je za uređenje spavaće sobe u potkrovlju, kombinirajući udobnost i mir. Nema svijetlih boja – dizajn se temelji na pastelnim bojama, u kombinaciji s malim cvjetnim otiscima, krajobraznim kompozicijama u zidnoj dekoraciji i tekstilu. Namještaj izrađen s učinkom umjetnog starenja ili tehnikom decoupage daje posebnu atmosferu atmosferi koju će na odgovarajući način upotpuniti ručno izrađeni pribor.

Spavaća soba u potkrovlju Provence - dizajn interijera Spavaća soba u potkrovlju Provence - dizajn interijera

Spavaća soba u potkrovlju

Ovaj stil, koji se također naziva i “potkrovlje”, ima puno pravo primijeniti ga u spavaćoj sobi u potkrovlju. Ovdje praktički nema potrebe ništa domišljati: cigla, betonski zidovi, otvorene komunikacijske i ventilacijske cijevi, grubi stropovi greda, nemarno nanesena žbuka – sve će to činiti cjelokupnu sliku smjera. Modernost će dati detalji poput višenamjenskog namještaja, aparata, visokokvalitetne rasvjete..

Spavaća soba u potkrovlju - dizajn interijera Spavaća soba u potkrovlju - dizajn interijera

Minimalistička spavaća soba u potkrovlju

Minimalistički dizajn izgleda prilično lakonski i suzdržano. Interijer, izrađen u svijetlim bojama, sadrži samo potreban namještaj. Završna obrada u pravilu ima čvrstu bijelu, sivu, bež boju koja se može razrijediti svijetlim mrljama u obliku slika, postera, foto kolaža, kontrastnih elemenata namještaja ili tekstila koji stvaraju naglasak.

Minimalistička spavaća soba u potkrovlju - dizajn interijera Minimalistička spavaća soba u potkrovlju - dizajn interijera

Spavaća soba u stilu potkrovlja

Ovo je osebujan stil koji vam omogućuje stvaranje upečatljivog dizajna s zapanjujuće ugodnom atmosferom. Tome pomaže sveprisutna prisutnost prirodnog drva koje se može pronaći u ukrašavanju zidova, stropova, podova, namještaja, pa čak i prozorskih okvira izrađenih od ovog materijala. Najčešće, raspored uključuje pristup velikoj terasi koja se nalazi ispod ljupko izbočenog krovnog luka. Topli kamin od kamena, prigušeno meko svjetlo i krznena deka na prostranom krevetu – što bi moglo biti bolje za dobar odmor?

Spavaća soba u potkrovlju - dizajn interijera Spavaća soba u potkrovlju - dizajn interijera

Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju – fotografija

Zaključno, predlažemo posjet našoj galeriji. Ovdje smo za vas prikupili najbolje fotografije koje će demonstrirati različite mogućnosti uređenja spavaće sobe u potkrovlju. Gledajući ih, možete izraditi vlastiti dizajnerski projekt, čineći vaš dom funkcionalnijim i privlačnijim. Sretno gledanje!

Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija Dizajn interijera spavaće sobe u potkrovlju - fotografija

Video: Spavaća soba u potkrovlju – ideje za interijer

Spavaća soba

70+ bijelih spavaćih soba (fotografije)

70+ bijelih spavaćih soba (fotografije)

Snježno bijela spavaća soba nesumnjivo je elegantno i ispravno rješenje koje će vašu sobu pretvoriti do neprepoznatljivosti i dati joj nezaboravan šarm i sklad. Svestranost bijele boje omogućuje joj upotrebu u uređenju interijera u bilo kojem stilu, od klasičnog do potkrovlja. Kako točno zbrinuti bijele nijanse u svojoj omiljenoj spavaćoj sobi – čitajte dalje.

Bijela boja i kombinacije s njom

Bijela je uvijek zauzimala važno mjesto u simbolici različitih civilizacija. Za mnoge narode svijeta njegovo je tumačenje bilo drugačije, ali većina se složila da je to boja božanskog načela, svetosti, čistoće i duhovne obnove..

To je najlakši od svih tonova u spektru boja. Možda se čini da on sam nema nijanse, ali to nije tako. Ako pomnije pogledate, možete vidjeti da će se i s malim mrljama druge boje bijela boja značajno promijeniti. Tako možete dobiti znatan broj mogućih tonova – i hladnih i toplih..

Sustav Pantone oduševljava plemenitim i lijepim nijansama sa čudesnim imenima: oblak koji pleše, led od vanilije, mističan, sljez, ljetni tuš – pronađite svoj po svom ukusu!

Zbog dominacije bijele boje u unutrašnjosti moguće je postići njeno vizualno povećanje. Ovo će biti posebno korisno za male spavaće sobe. Takav jednostavan, ali lukav trik pomoći će proširiti apsolutno svaku sobu..

Plemeniti ton nevjerojatno je skladan s mnogim drugim nijansama, što je svijetu dizajna dalo stotine različitih rješenja koja ga koriste. Radi praktičnosti, varijacije se mogu grupirati u tri glavne skupine:

– Mirne, neutralne kombinacije najbolje odgovaraju spavaćoj sobi. Na pozadini osjetljivih kombinacija, materijali će dobiti posebnu jasnoću i teksturu. Svakako upotrijebite za ukrašavanje;

– Izbijeljene boje povoljno će naglasiti topli metali: ružičasto i žuto zlato, bakar;

– Koristite zanimljive teksture: pahuljasti, pleteni tekstil, svijetlo drvo, prozirni detalji. To će dodati udobnost i lakoću, prozračnost;

– Ne zaboravite na biljke – ukrasne zelene površine, ruže, tulipane, uvijene grane, kaktuse. Nježne cvjetne nijanse i raskošno zelenilo učinit će unutrašnjost još svježijom;

– Svijetli sastav dobit će se kombinacijom sive + limun + bijela, brusnica + sivo-plava + kremasta, vino + tamnoplava + zelena.

Dizajn bijele spavaće sobe - Kombinacije boja Dizajn bijele spavaće sobe - Kombinacije boja

Stilovi interijera

Bijela doista pristaje svim stilovima, no nekima je to nezamjenjiva boja. Koji? Pročitajte u nastavku.

Bijela spavaća soba u klasičnom stilu

Tradicionalni stil ima svoje kanone i ideje. Konkretno, pretpostavlja visoke stropove. Stvoriti takvu iluziju pomoći će takva tehnika kao što je bojanje zidova i stropa u jednoj sjeni. To će stvoriti svojevrsni efekt kupole. Pokušajte se držati proporcije i simetrije. Dodajte ljupke cvjetne elemente u završnu obradu i namještaj.

Što se tiče samih bijelih nijansi, plemenite će opcije izgledati skladno: čisti snježnobijeli, hladni biser, topla krema ili mekani, ali elegantni ton slonovače.

Bijela spavaća soba u klasičnom stilu - dizajn interijera Bijela spavaća soba u klasičnom stilu - dizajn interijera Bijela spavaća soba u klasičnom stilu - dizajn interijera

Bijela spavaća soba u modernom stilu

Lako je vidjeti da je većina modernih interijera svijetle boje. Ovo rješenje omogućuje vam da lako postignete osjećaj svježine i prostranosti. Stoga možete sigurno koristiti bijelu kao glavnu boju i dodati joj nekoliko naglasaka u boji. Suvremena tema ne podnosi nered u prostoru. Izbjegavajte višak u dekoru i namještaju.

Bijela spavaća soba u modernom stilu - Dizajn interijera Bijela spavaća soba u modernom stilu - Dizajn interijera

Bijela spavaća soba u skandinavskom stilu

Sanjari i pobunjenici zasigurno će se svidjeti demokratskom sjevernoeuropskom dizajnu. Uključio je glavne značajke minimalizma, eko-stila, funkcionalizma, pa čak i potkrovlja i ladanjske kuće.

Ipak, s takvom kipućom kombinacijom pokušajte stvoriti lakonski i jednostavan dizajn. Oslonite se na originalan, praktičan namještaj, kompetentno planiranje, prirodne materijale i osnovne boje. Tako možete jednostavno utjeloviti konceptualni i ergonomski dizajn..

Bijela skandinavska spavaća soba - dizajn interijera Bijela skandinavska spavaća soba - dizajn interijera Bijela skandinavska spavaća soba - dizajn interijera

Bijela spavaća soba u nautičkom stilu

Uređenje spavaće sobe u besplatnoj i spektakularnoj nautičkoj temi lak je zadatak. Za ukrašavanje zidova upotrijebite snježnobijelu boju. Najbolje je odabrati posteljinu u sličnoj shemi boja s plavom ili crnom prugom. Optimalni završni materijal za pod – parket srednjih tonova ili bilo koji drugi u bijeloj boji.

Na uzglavlje kreveta možete postaviti tematsku sliku koja prikazuje more, jedrilicu ili brod, a na banket, noćni ormarić, policu – dekor u obliku velikih školjaka. Općenito, nastojte odabrati ne najšareniji i najupadljiviji nakit, već suptilne “natuknice” na temu putovanja morem. Ograničite se na bijelu pozadinu i dvije ili tri dodatne nijanse, među kojima mogu postojati azurni tonovi.

Bijela spavaća soba u nautičkom stilu - Dizajn interijera Bijela spavaća soba u nautičkom stilu - Dizajn interijera

Završna obrada i materijali

Dekoracija stvara osnovu za igru ​​svih glavnih detalja interijera. Stoga pokušajte to učiniti ispravno, koristeći odgovarajuće materijale..

Kat

Ako želite mekane podove, jednostavno ne možete bez tepiha. Ne samo da pružaju ugodne taktilne osjećaje, već i povećavaju toplinsku i zvučnu izolaciju. Nedostatak je što se u hrpi može nakupiti prašina. No, ovaj se problem lako može riješiti visokokvalitetnim usisavačem za pranje..

Za vlasnike kućnih ljubimaca prikladan je laminat otporan na oštećenja. Međutim, radi se o prilično hladnom materijalu pa ga je najbolje koristiti u kombinaciji s noćnim prostirkom..

U bijeloj spavaćoj sobi srednji i lagani parket izgleda lijepo. Ovisno o vašim željama, odaberite čvrsti, blok parket ili parketne ploče. To je prirodni premaz s hipoalergenim svojstvima. Dobro zadržava toplinu i apsorbira zvukove. Drvo će trajati najmanje 25 godina, ali će se bojati vlažnog okoliša..

Za sobe s toplom, vlažnom klimom ili u kombinaciji s kupaonicom, pokupite kamen, keramičke pločice ili beton.

Dizajn bijele spavaće sobe - podna obloga Dizajn bijele spavaće sobe - podna obloga

Zidovi

Ovisno o stilu spavaće sobe i vašim ukusnim preferencijama, odaberite metodu oblaganja:

1. Bojanje u bijelo. Najbolja opcija za naš slučaj. Proizvedeno na već pripremljenoj osnovi;

2. Dekorativna žbuka za beton lijepo se razlikuje od klasičnih detalja i nadopunjuje zid od opeke;

3. Snježnobijele opečne tapete i ukrasna opeka uklopit će se u većinu modernih stilova;

4. Tradicionalni dizajn graciozno je naglašen MDF pločama;

5. Nestandardno rješenje – ukrasiti naglašeni zid teksturiranim drvom ili volumetrijskim pločama od gipsa.

Dizajn bijele spavaće sobe - zidni ukrasi Dizajn bijele spavaće sobe - zidni ukrasi Dizajn bijele spavaće sobe - zidni ukrasi

Strop

Ako imate malu spavaću sobu, pokušajte ne zatrpati sobu složenim strukturama. Prije svega, obratite pozornost na sjajni rastezljivi strop i bijelu mat boju – zajedno sa zidovima u istoj boji, pomoći će vizualno povećati prostor.

Hladno siva ljestvica bit će “do lica” ukras ispod betona. Drveni elementi u unutrašnjosti podupirat će grede i lakonski spušteni strop s drvenim motivima.

Dizajn bijele spavaće sobe - stropna završna obrada Dizajn bijele spavaće sobe - stropna završna obrada Dizajn bijele spavaće sobe - stropna završna obrada

Rasvjeta u spavaćoj sobi

Potrebno je dotaknuti pitanje rasvjete čak i u fazi pripremnih radova i dorade, jer će ožičenje električne energije ovisiti o njezinom mjestu. Dobro razmislite o dizajnu kako ne biste morali pokvariti svoj snježno bijeli zid kad završna obrada bude gotova.

Svjetlo u prostoriji ne mora biti previše jako. Svjetiljke velike snage i hladno svjetlo negativno će utjecati na cjelokupnu atmosferu. Spavaća soba je, prije svega, mjesto za odmor i san, pa bi boravak u njoj trebao pridonijeti opuštanju. Rasvjeta bi trebala biti difuzna, topla i mekana. Koristite posebne sjenila s različitim nijansama.

Spot rasvjeta ili lampe ispod rastezljivih stropova izgledaju sjajno. To će vizualno povećati strop i stvoriti meko i ugodno svjetlo..

Eksperimentiranje sa skrivenim dizajnom može vašoj spavaćoj sobi dodati dašak prilagođenosti. Na primjer, svjetiljke možete sakriti iza izbočina na zidovima ili ih sakriti ispod stropa – na ovaj način možete postići učinak podizanja stropa sa zidova. Također, dizajneri često predlažu postavljanje svjetiljki s raspršenim svjetlom izravno ispod kreveta ili montiranih na podiju..

Lokalna rasvjeta ima mnoge funkcije. To mogu biti svjetiljke uz uzglavlje ili sa strane kreveta, LED trake po obodu, kao i svjetlo za radno područje..

Smatra se da bi izvor svjetlosti u spavaćoj sobi trebao biti na visini od 1,5 m od poda, zbog čega su podne svjetiljke vrlo popularne. Ako vam je potrebna fleksibilnija svjetiljka, tada je opcija sa fleksibilnim nogama najbolja opcija. Može se lako premjestiti i usmjeriti kako bi osvijetlio drugo funkcionalno područje, vrlo je prikladno ako je spavaća soba namijenjena za nekoliko osoba.

Ako nemate noćne ormariće, tada možete koristiti svjetiljke koje su postavljene na uzglavlje kreveta. Oni će osigurati dovoljno osvjetljenja za čitanje knjiga i časopisa, a veliki izbor dizajnerskih rješenja omogućit će vam da odaberete nešto po svom ukusu..

Dizajn bijele spavaće sobe - rasvjeta Dizajn bijele spavaće sobe - rasvjeta Dizajn bijele spavaće sobe - rasvjeta

Dizajn bijele spavaće sobe – fotografija

Bijeli interijeri ne prestaju zadiviti privlačnošću za svu svoju askezu. Pogledajte još svježiji, prozračniji i elegantniji dizajn spavaće sobe u našem izboru fotografija. Sretno gledanje!

Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija Dizajn interijera bijele spavaće sobe - fotografija

Video: Spavaća soba u bijelom – ideje za interijer