Category: Slaapkamer

Slaapkamer

Nachtkastjes (90 foto’s): soorten en modellen

Nachtkastjes (90 foto's): soorten en modellen

Nachtkastjes zijn een geweldige aanvulling op het interieur van de slaapkamer en kunnen een stuk comfort, verfijning en volledigheid van de meubels brengen. Ze geven hun baasjes het comfort dat ze nodig hebben om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en problemen. Het is gemakkelijk om alle benodigde gadgets hier te plaatsen. Boeken, tijdschriften, mobiele telefoons, hygiëneartikelen, glazen of gewoon een kopje koffie – dit alles vindt een goede plaats zowel op open planken als op planken die gesloten zijn voor nieuwsgierige blikken. Wat voor soort nachtkastjes zijn en hoe u dit prachtige en noodzakelijke meubelstuk correct kiest, zullen we u in een volgend artikel vertellen..

Soorten nachtkastjes

De verscheidenheid aan nachtkastjes is tegenwoordig zo groot dat het soms moeilijk is om de juiste keuze te maken in de richting van een bepaald product. Een van de belangrijkste factoren die speciale aandacht verdienen, kan men onderscheiden, zoals: afmetingen, vormen, installatiemethoden.

Afhankelijk van de maat

Bij het ontwerp van het slaapkamerinterieur is het belangrijk om de ruimte niet rommelig te maken, waardoor er voldoende vrije ruimte overblijft. Het nachtkastje mag niet krap tussen de muur en het bed staan, dus u moet het kiezen rekening houdend met de oppervlakte van de kamer en de grootte van het bed. Er worden conventioneel drie hoofdtypen onderscheiden:

Klein – ziet er geweldig uit in kleine slaapkamers. Ondanks zijn bescheiden afmetingen kan een klein nachtkastje voldoende planken hebben om de meest noodzakelijke dingen op te bergen;

Mediums zijn de meest voorkomende optie met een verscheidenheid aan vormen. Nachtkastjes hebben meestal open en gesloten planken. Lampen, decoratieve voorwerpen worden op prominente plaatsen geïnstalleerd en met verborgen nissen kunt u persoonlijke dingen verbergen voor nieuwsgierige blikken, de orde handhaven;

Groot – ontworpen voor ruime slaapkamers. Dankzij het ruime opbergsysteem kun je niet alleen de meest noodzakelijke accessoires kwijt, maar ook beddengoed, pyjama’s, handdoeken, enz..

Soorten nachtkastjes - Afhankelijk van de maat Soorten nachtkastjes - Afhankelijk van de maat Soorten nachtkastjes - Afhankelijk van de maat

Afhankelijk van de vorm

Ook de vorm van het meubel is belangrijk. De meest voorkomende in deze categorie zijn vierkante en rechthoekige nachtkastjes, die geschikt zijn voor elke ruimte. Ze kunnen overal in de kamer worden geplaatst..

Ronde en ovale producten zien er origineler en niet-standaard uit. Dergelijke nachtkastjes zijn echter niet geschikt voor elke kamer – ze nemen behoorlijk veel ruimte in beslag en het zal niet werken om ze dicht bij de muur te installeren..

Het hoekontwerp van het nachtkastje is een geweldige optie voor kleine slaapkamers. Ze kan een lege hoek innemen, het interieur een complete uitstraling geven en onder andere ruim genoeg zijn.

Een aparte niche in de productie van nachtkastjes wordt ingenomen door ontwerpontwikkelingen die kunnen verbazen met de originaliteit van vormen. Hier vindt u de meest onverwachte, maar behoorlijk effectieve oplossingen..

Soorten nachtkastjes - Afhankelijk van de vorm Soorten nachtkastjes - Afhankelijk van de vorm Soorten nachtkastjes - Afhankelijk van de vorm

Afhankelijk van de locatie

In tegenstelling tot vroeger, toen al het meubilair nogal omvangrijk was en permanent werd geïnstalleerd, maken de huidige ontwerpen het in grotere mate mogelijk om de gewenste ontwerpoplossingen te belichamen. Volgens de installatiemethode zijn er twee soorten nachtkastjes, namelijk:

1. Vloer – direct op de vloer gemonteerd of met steunpoten, zwenkwielen;

2. Opgeschort – een modernere optie, wanneer het product aan de muur wordt gemonteerd, waardoor een gevoel van lichtheid en gewichtloosheid van de structuur ontstaat. Hangende nachtkastjes vereenvoudigen het schoonmaken van de kamer aanzienlijk, waardoor het mogelijk is om de vloer vrij te wassen of te stofzuigen, en de nieuwigheid van de ontwerpen zal een effectieve aanvulling zijn op elk modern ontwerp.

Soorten nachtkastjes - Afhankelijk van plaatsing Soorten nachtkastjes - Afhankelijk van plaatsing

Sokkels transformeren

Er moet speciale aandacht worden besteed aan nachtkastjes, die hun configuratie gemakkelijk kunnen veranderen en tegelijkertijd verschillende belangrijke functies kunnen uitvoeren. Zo is een bijzettafel met uittrekmechanisme ideaal voor wie gewend is aan een avondhapje of een vroeg ontbijt op bed. Het tafelblad biedt plaats aan een laptop of tablet voor gamers. Er zijn ook opties wanneer er een extra oppervlak aan de zijwand wordt bevestigd. Tegenwoordig vindt u ook modellen als nachtkastjes met een draaibaar tafelblad, waaronder een opbergvak of “nestpoppen”, bestaande uit verschillende compact gecombineerde elementen.

Nachtkastjes - Bijzettafels-transformatoren Nachtkastjes - Bijzettafels-transformatoren Nachtkastjes - Bijzettafels-transformatoren

Materialen om te maken

Voor de vervaardiging van nachtkastjes wordt een grote verscheidenheid aan materialen gebruikt, vooral wanneer het gaat om ontwerpontwikkelingen. Dergelijke meubels worden soms gemaakt door thuisvakmensen, zelfs van eenvoudige geïmproviseerde grondstoffen, bijvoorbeeld containers voor groenten, gezaagde stammen, enz. Wat betreft de meest populaire materialen, deze omvatten hout en zijn vervangingsmiddelen (spaanplaat, MDF), plastic, glas en metaal. Gecombineerde opties worden vaak gevonden..

Houten nachtkastjes

Dergelijke meubels zijn zeker het meest milieuvriendelijk. Het ziet er nobel uit, vooral gemaakt van duur natuurlijk massief hout. Het nachtkastje kan strikte vormen hebben of worden versierd met gebeeldhouwde patronen. Voordelige opties zijn gemaakt van grenen fineer, maar aangezien grenen tot zachte houtsoorten behoort, is de levensduur van dergelijke nachtkastjes niet lang – vaak worden de bevestigingspunten op deuren of laden eerst vervormd. Ook kan hout spaanplaat en MDF-platen vervangen, maar bij het kopen van meubels van deze materialen is het belangrijk om op kwaliteit te letten, zodat de aanwezigheid van schadelijke stoffen de gezondheid niet schaadt..

Houten nachtkastjes - Knutselmaterialen

Kunststof nachtkastjes

Kunststof meubels zijn in onze tijd behoorlijk populair geworden. Een bijzonder voordeel ligt in het rijke kleurenpalet waarmee u zowel heldere accenten als lichte meubelcomposities kunt creëren. Kunststof behoort tot materialen die vrij buigzaam zijn in verwerking, waardoor het mogelijk is om er originele meubels van te maken, en door het lage gewicht kunt u een hangende structuur in de slaapkamer installeren.

Kunststof nachtkastjes - Materialen om te maken

Glazen nachtkastjes

In de afgelopen jaren is er een grote verscheidenheid aan glazen meubelen ontstaan. Fabrikanten zijn erin geslaagd om de verbazingwekkende kracht van dit materiaal te bereiken en ontwerpers hebben met succes glaselementen gebruikt om meubelsets te maken. Een glazen nachtkastje ziet er licht en elegant uit zonder de ruimte te vervuilen. Het kan worden aangevuld met metalen, plastic of houten stukken.

Glazen nachtkastjes - knutselmaterialen

Metalen nachtkastjes

In dit geval hebben we het niet over massaproductie. Metalen nachtkastjes zijn het werk van individuele vakmensen. Meestal worden ze vertegenwoordigd door gesmede structuren die vintage interieurs met succes aanvullen, hoewel er ook producten zijn gemaakt van massieve metalen platen..

Metalen nachtkastjes - Materialen om te maken

Hoe een nachtkastje te kiezen: stijlen

De keuze voor dit of dat nachtkastje hangt af van de functies die de eigenaren eraan willen toewijzen. Het kan fungeren als zowel een kleine tafelstandaard als multifunctioneel meubilair, dat een verscheidenheid aan laden en planken voor tijdschriften, boeken, cosmetische accessoires en andere noodzakelijke kleinigheden zal bevatten..

De grootte van het nachtkastje wordt bepaald door de totale oppervlakte van de kamer – in de slaapkamer mogen meubels niet te veel ruimte innemen. Als de kamer klein is, is het beter om te kiezen voor compacte opties, vooral wanneer twee elementen aan weerszijden van het bed worden geplaatst. Bij deze optie is het ook de moeite waard om te overwegen dat de nachtkastjes hetzelfde ontwerp moeten hebben (soms worden hele sets bij het bed gekocht). Als u van plan bent een nachtkastje te kopen, is het beter om het aan de rechterkant van het bed te plaatsen – zoals de praktijk laat zien, ziet een kamer met een dergelijke opstelling er veel comfortabeler uit.

Een belangrijke rol bij de keuze wordt gespeeld door de stijl van het interieur, waarbij meubeldesign van doorslaggevend belang is. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe een nachtkastje eruit zou kunnen zien in een bepaalde ontwerpoplossing..

Klassiek

Als we het hebben over klassiekers, hebben we het natuurlijk over meubels gemaakt van natuurlijk hout, dat de chique en hoge kosten van de meubels volledig moet benadrukken. Nachtkastjes kunnen rijkelijk worden versierd, bevatten elementen van snijwerk, vergulding.

Hoe kies je een nachtkastje - Klassieke stijl

Provence

De romantische rustieke stijl kan het interieur van de slaapkamer een charmant mediterraan tintje geven. Hier wordt de voorkeur gegeven aan de aanwezigheid van semi-antieke houten meubels met karakteristieke slijtage en scheuren. De meest populaire zijn lichte pastelkleuren..

Hoe kies je een nachtkastje - Provençaalse stijl

Zolder

Een vrij populaire moderne trend is eenvoud van vormen met een industrieel accent. Bij het kiezen van een nachtkastje wordt de voorkeur gegeven aan een maximale laconiek van afwerking met een combinatie van massief hout en een metalen frame.

Hoe kies je een nachtkastje - Loft-stijl

minimalisme

Sober minimalisme dat geen pretentie verdraagt, wordt het best benadrukt door de aanwezigheid van meubelelementen met duidelijke vormen. Het kan een rechthoekig nachtkastje zijn in wit, grijs, zwart met een glanzend oppervlak en een compleet gebrek aan decor. Tegelijkertijd onderscheidt het meubilair zich door zijn grote capaciteit, waarbij vaak meerdere functies worden gecombineerd..

Hoe een nachtkastje te kiezen - Minimalistische stijl

High Tech

De meest onverwachte creatieve ideeën worden hier weerspiegeld. De originaliteit van de uitvoering van meubels met ruimtelijke vormen en het gebruik van materialen zoals plastic en glas zullen de belangrijkste bepalende nachtkastjes worden in hightech slaapkamers. Het kleurenpalet wordt meestal gedomineerd door zwart, donkerblauw, metallic.

Hoe een nachtkastje te kiezen - Hightech-stijl

Oost-stijl

Laag meubilair is kenmerkend voor verschillende richtingen van de oosterse stijl, dus een nachtkastje in een dergelijk interieur moet gehurkt worden gekozen, met kleine poten, rond of rechthoekig. De aanwezigheid van florale ornamenten en andere decoratieve elementen is hier heel toepasselijk..

Hoe kies je een nachtkastje - Oosterse stijl

Nachtkastjes – foto

Alle rijkdom van de variëteit van zo’n oversized, maar tegelijkertijd behoorlijk belangrijk interieuritem, zoals een nachtkastje, hebben we verzameld in de foto’s van de fotogalerij. Hier kunt u kennis maken met verschillende modellen en hun succesvolle locatie in slaapkamers van verschillende stijlen. Veel kijkplezier!

Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto Nachtkastjes - foto

Slaapkamer

Art Deco slaapkamer: 80 mooie ideeën

Art Deco slaapkamer: 80 mooie ideeën

Art Deco-interieurs zijn altijd een van de meest ongewone en originele. Ze combineren de tendensen en kenmerken van moderniteit en neoclassicisme. Ze werden ook beïnvloed door richtingen als het futurisme, het kubisme en het constructivisme. Een grillige mix van luxe en elegantie met etnische motieven, het past perfect in de slaapkamerinrichting. In het kielzog van het algemene verlangen naar eenvoud, hi-tech en minimalisme, is dit volkomen exotisch. Hoewel de kamer zorgvuldig zal moeten worden uitgewerkt, wordt het een echt pareltje van een huis of appartement..

Kenmerken van de art-decostijl

Art Deco als stijl is de belichaming van showiness en chic. Het begon vorm te krijgen aan het begin van de 20e eeuw in Frankrijk en bereikte zijn hoogtepunt in de jaren ’30. Als definitie namen ze de naam van de gelijknamige internationale tentoonstelling van decoratieve kunsten en ambachten, die in 1925 in Frankrijk plaatsvond. De term kreeg uiteindelijk pas wortel in 1966, toen de beroemde Parijse tentoonstelling nieuw leven werd ingeblazen.

De vorming van de belangrijkste stromingen werd enerzijds beïnvloed door Art Nouveau en Bauhaus en anderzijds door de oude tradities van het Oosten, Afrika, Egypte en zelfs Amerika. Elegantie wordt gecombineerd met flirterigheid en complexe vormen – met stroomlijning. Art Deco is elegant en monumentaal tegelijk.

In het interieur van de slaapkamer in art-decostijl kunnen de volgende hoofdkenmerken worden onderscheiden:

1) Strikte geometrie en symmetrie. Duidelijke lijnen en zigzaglijnen, getrapte vormen, gebogen rondingen worden actief gebruikt. Er zijn geen sierlijke romantische en natuurlijke ornamenten, maar er zijn veel objecten in de vorm van een trapezium, zeshoeken en achthoeken.

2) Glanzende oppervlakken. Natuurlijke materialen worden gepolijst tot een hoge glans. Hout – gelakt, steen – zorgvuldig gepolijst. Metaal, glas, spiegels en andere reflecterende oppervlakken worden actief gebruikt. Hierdoor ontstaat een grillig spel van ruimte en licht..

3) Luxe materialen. Een art deco slaapkamer is natuurlijk en duur. Hout, steen, leer worden actief gebruikt en bijna nooit hun imitaties. Er wordt gebruik gemaakt van keramiek en glas. Ook eenvoudig grof textiel zoals chintz of linnen wordt niet gebruikt. Maar luxe stoffen zoals fluweel, zijde, zelfs natuurlijk bont zijn welkom. Kleuren – diep en duur, kleuren – origineel en exclusief.

4) Etnische motieven. Art Deco wordt gekenmerkt door exotische materialen en texturen: reptielenhuid, parelmoer, oosterse sieraden. Vooral in hoog aanzien Egyptische motieven.

Deze stijl houdt van contouren en framing, wat alleen de bizarre kromming benadrukt. Het is zowel vervorming als helderheid van geometrische vormen. Strepen, afwisselende kleuren in de geest van pianotoetsen, gebroken zonnestralen die weerkaatsen op spiegelende oppervlakken – dit alles is art deco.

Art Deco Slaapkamer Ontwerp - Kenmerken Art Deco Slaapkamer Ontwerp - Kenmerken

Kleuroplossingen

Het hoofdkleurenschema in de art-decostijl is zwart en wit. Dit is de beste optie voor de slaapkamer: niet te licht, niet te opzichtig, niet te opdringerig. In de omgeving kunt u ontspannen en tot rust komen. Voor accenten worden dure rijke tinten gebruikt: goud, smaragd, wijn, malachiet, saffier, chocolade en crèmetinten. Minder vaak gebruikt zijn zilver en metaal. Over het algemeen zijn er geen strikte kleurbeperkingen. Het belangrijkste is dat ze complex en diep zijn, er duur uitzien..

Art deco witte slaapkamer

De puur witte kleur en zijn tinten zijn een goede basis voor een actief decor. Het is een neutrale achtergrond die het meest wordt gebruikt voor muren en plafonds. Hiermee kun je spelen met een overvloed aan decoraties, complexe meubels, gebogen lijnen. Tegelijkertijd vergroot wit de ruimte visueel en vult deze met licht. Dit is vooral belangrijk voor gedetailleerde art deco slaapkamerinterieurs. De meest populaire tinten zijn elegant romig, poederachtig, gebakken melk, vanillecrème en ivoor.

Art Deco Witte Slaapkamer - Interieur Design Art Deco Witte Slaapkamer - Interieur Design

Art Deco bruine slaapkamer

Het is onmogelijk om de overvloed aan allerlei variaties van bruin in de art-decostijl niet op te merken. Ze variëren van lichte berken tot sobere kastanje of exotisch mahonie. Dit houdt direct verband met het feit dat art deco aangetrokken wordt door natuurlijke materialen. Parketvloeren, houten meubels, lijsten en decoraties passen allemaal naadloos in de slaapkamer.

Art Deco Bruine Slaapkamer - Interieur Design Art Deco Bruine Slaapkamer - Interieur Design

Art Deco gouden slaapkamer

Edel goud is een andere hoofdkleur van Art Deco. In plaats daarvan worden soms messing, koper, zilver en brons gebruikt, maar goud neemt nog steeds een eervolle eerste rol in. Het wordt niet als hoofdkleur gebruikt, maar komt bijna overal in het decor voor..

Art Deco Gouden Slaapkamer - Interieurontwerp

Art Deco tweekleurige slaapkamer

Contrasterende duo’s zijn een veilige gok voor het maken van slaapkamerontwerpen. Combinaties als zwart en wit, romige wijn, chocolademelk, blauwgrijs zien er luxueus uit. Soms wordt een derde accentkleur gebruikt voor details. Bijvoorbeeld goud. Het is niet aan te raden om meer dan drie tinten te gebruiken, zodat het art deco interieur niet te onhandig overkomt..

Art Deco tweekleurige slaapkamer - Interieurontwerp Art Deco tweekleurige slaapkamer - Interieurontwerp

Lichte art deco slaapkamer

Heldere, eenvoudige kleuren worden niet gebruikt in art deco. Ze maken het te veel goedkoper. Maar dat betekent niet dat je helemaal niet met kleur kunt experimenteren. Het moeten gewoon complexe en uit meerdere componenten bestaande tinten zijn. Niet vuurrood, maar wijn of marsala, niet grasgroen of azuurblauw, maar smaragd en saffier. Van de pure kleuren worden wit en zwart gebruikt in Art Deco.

Anders is de ruimte voor experimenten grenzeloos. Meestal zijn dit donkere tinten: aubergine of druif, de kleur van de nachtelijke hemel, donker turkoois, diep olijf of mosterd, en andere..

Lichte Art Deco-slaapkamer - Interieurontwerp

Afwerkingen en materialen

Aanvankelijk werden in de art-decostijl dure, zeldzame materialen gebruikt: ivoor, brons, echte mineralen en kristallen, exotische bomen, slangenleer. Basisvormen zijn complexe veelhoekige geometrische ontwerpen, cirkels en ovalen. Plantmotieven, ontleningen aan het classicisme en etnische ornamenten werden actief gebruikt. Geleidelijk ontstonden er verschillende richtingen: expressief exotisch, ingetogen klassiek en modernistisch.

Vloer

De vloeren in de Art Deco kamers zijn aangelegd met natuurlijke materialen. Voor een gezellige slaapkamer is warm houten parket bekleed met zigzaglijnen of andere geometrische patronen beter. Bij het bed kun je een luxe vloerkleed leggen met een dikke pool, huid of vacht. Of je kunt spelen met contrasten en zelfnivellerende vloeren maken als neutrale, onberispelijk gladde achtergrond voor meubels..

Art Deco Slaapkamer Design - Vloerafwerking Art Deco Slaapkamer Design - Vloerafwerking

Muren

Art Deco wanden zijn een waar kunstwerk. Het kan behang zijn met fantasievolle ornamenten of met de hand beschilderd. Maar ze zijn meestal geaccentueerd, dus ze worden niet gebruikt in een solide array. Maar dit is een goed frame voor meubels. Allerlei veelhoekige ovale nissen zijn ook populair. Je kunt er vazen, bloempotten of andere decoratieve voorwerpen in zetten. Soms worden afbeeldingen gebruikt, maar hier is het belangrijk om het niet te overdrijven met versieringen..

Art Deco Slaapkamer Design - Wanddecoraties Art Deco Slaapkamer Design - Wanddecoraties

Plafond

Art Deco plafonds zijn net zo verfijnd als de stijl zelf. Als de hoogte het toelaat, zien structuren met meerdere niveaus met complexe verlichting en stucwerk er goed uit..

Art Deco Slaapkamer Design - Plafondafwerking Art Deco Slaapkamer Design - Plafondafwerking

Art Deco slaapkamermeubels

Het belangrijkste kenmerk van de slaapkamer is het bed. Dit is een breed, enorm bed met een hoge, zachte rugleuning, rechthoekig of ovaal van vorm. Het hoofdbord is bekleed met fluweel of leer. Het bed staat op hoge poten. Vaak worden gesmede lijsten met vergulde of bronzen elementen gebruikt..

Hoge massieve kasten worden minder vaak gebruikt. Meestal zijn dit stijlvolle dressoirs en nachtkastjes. Oppervlakken – glad en glanzend, gelakt. Als decoratie – schilderij en elegante fittingen. Meubels hoeven geen complete set te zijn. Je kunt verschillende elementen combineren met dezelfde textuur. Een art deco-klassieker – een elegante kaptafel met een enorme spiegel en een ongewone fauteuil. Een belangrijke nuance: als de muren donker zijn, zijn de meubels licht en omgekeerd.

Art Deco Slaapkamer Design - Meubels Art Deco Slaapkamer Design - Meubels Art Deco Slaapkamer Design - Meubels

Verlichting

Art Deco verlichting speelt een bijzondere rol. Idealiter zijn dit enorme ramen op volledige hoogte. Maar in moderne appartementen zijn ze zeldzaam, dus je moet op zoek naar een alternatief.

Zo’n slaapkamer zal veel mooie lampen van verschillende vormen hebben. Dit zijn ronde ballen en strikte trapezoïden en complexe getrapte structuren. Schansen en staande lampen worden actief gebruikt. Zelfs een klassieke enorme kristallen kroonluchter met gesmede of ingelegde elementen is toegestaan. Er wordt gebruik gemaakt van staal, koper en glas. Niches, spiegels, schilderijen en een recreatiegebied worden afzonderlijk uitgelicht. Zo wordt een gezoneerd en multi-level verlichtingssysteem gecreëerd..

Art Deco Slaapkamer Design - Verlichting

Decor en textiel

Art deco-inrichting is niet minimalistisch. Dit zijn kristal, metalen, veel accessoires. Massale wanddecoraties worden actief gebruikt: luxe waaiers, gouden sieraden, amforen, mooie antieke lampenkappen met franjes. Maar de overvloed aan dergelijke details is alleen geschikt voor ruime slaapkamers..

Het belangrijkste textiel voor de slaapkamer is zijde, fluweel, satijn. Zware spreien en gordijnen, decoratieve kussens, meerlagige gordijnen, luxe zijden linnen benadrukken pretentieuze verfijning. Massieve gordijnen zullen goed worden aangevuld met een vergulde kroonlijst en gouden kwastjes. Zware hoezen worden gebruikt voor fauteuils, poefs en stoelen.

Een belangrijk onderdeel van het art deco-decor zijn spiegels. Ze vergroten tegelijkertijd de ruimte en creëren het effect van veelheid. Ornamenten, details en fijne kneepjes van het design worden erin weerspiegeld en zien er nog luxer uit. Let voor de slaapkamer op de hoge spiegels van vloer tot plafond in massieve lijsten, spiegelkastdeuren en kaptafels..

Art Deco Slaapkamer Design - Decor en Textiel

Kleine art-decoslaapkamer

Art Deco is een decoratieve stijl. Dergelijke richtingen hebben altijd ruimte nodig. Maar met een hoog niveau van vaardigheid kun je het zelfs in een kleine slaapkamer passen..

Om ervoor te zorgen dat het interieur van een kleine kamer niet overbelast lijkt, moet de belangrijkste gok worden gemaakt op lichte en reflecterende oppervlakken. Competente organisatie van verlichting, glas, spiegels en glans zijn de belangrijkste hulpmiddelen waarmee u de ruimte visueel kunt vergroten, vullen met licht en lucht.

Voor een kleine slaapkamer is het het beste om een ​​overvloed aan donkere kleuren te vermijden. Aan de basis – wit, beige en crème. Zwart wordt alleen gebruikt voor kleine contrasterende elementen en heldere, verzadigde tinten worden gebruikt voor accentvlekken en decor. Experimenten met geometrie stellen je in staat om elke centimeter ruimte te verslaan. Enorme omvangrijke sieraden kunnen het beste worden vermeden. Texturen moeten ook eenvoudig, maar duur worden gekozen. Bijvoorbeeld geen fluweel, maar zijde. Geen massief zwaar graniet, maar licht hout. Dan schittert een kleine art deco slaapkamer met nieuwe kleuren..

Art Deco Kleine Slaapkamer - Interieur Design Art Deco Kleine Slaapkamer - Interieurontwerp

Art deco slaapkamer ontwerp – foto

We brengen u een selectie van foto’s van Art Deco slaapkamers voor nieuwe ideeën en inspiratie. Verken, vergelijk en kies de optie die je leuk vindt. Veel kijkplezier!

Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto Art deco slaapkamer interieur - foto

Video: Art Deco-slaapkamer – Interieurideeën

Slaapkamer

Behang voor de slaapkamer: 80 foto’s en ideeën

Behang voor de slaapkamer: 80 foto's en ideeën

De slaapkamer is een van de favoriete plekken van elke persoon. Hier kunnen we ons terugtrekken, ontspannen en een pauze nemen van de dagelijkse beslommeringen. Hier ontmoeten we ook de dageraad, wanneer we, koesterend in de armen van een warme deken, op zijn minst enige tijd willen doorbrengen in een kalme, vredige sfeer. Een belangrijke rol bij het creëren van de nodige sfeer wordt gespeeld door de interieurdecoratie in de slaapkamer, het kleurenpalet, patronen, daarom gebruiken ontwerpers meestal behang als afwerkingsmateriaal. Hun keuze is tegenwoordig zo breed dat je de meest verfijnde fantasieën kunt belichamen, het ontwerp van de slaapkamer kalm en tegelijkertijd behoorlijk expressief kunt maken..

Soorten behang voor de slaapkamer

Let bij het kiezen van behang voor de slaapkamer op de materialen waaruit moderne doeken zijn gemaakt. Er zijn er veel en elk heeft zijn eigen voordelen. Omdat de slaapkamer geen speciale microklimatologische omstandigheden heeft (temperatuurveranderingen, hoge luchtvochtigheid, vervuiling), zijn vanuit praktisch oogpunt misschien alle doeken hier geschikt. Daarom zullen we aandacht besteden aan hun andere kenmerken:.

De eenvoudigste en meest bekende optie is papierbehang. Dit zijn de goedkoopste doeken, omdat ze niet verschillen in weerstand tegen verschillende soorten invloeden. Desalniettemin hebben ze hun relevantie al tientallen jaren niet verloren, omdat hun assortiment voortdurend wordt uitgebreid, nieuwe tinten, patronen en prints verschijnen, zodat u materiaal voor elke stijl kunt selecteren met minimale kosten. Als je bang bent dat het behang na verloop van tijd op de een of andere manier vies wordt, kun je ermee over het bovenste vlak van de muur plakken en de onderste versieren met een ander, sterker materiaal, bijvoorbeeld plastic panelen.

Vliesbehang is praktischer. Meestal zien ze eruit als schilderijen om te schilderen met reliëfpatronen, hoewel er al getinte modellen zijn. Door de duurzaamheid van het materiaal is het bestand tegen maximaal 15 kleuren, dus dit is een goede optie voor diegenen die niet van consistentie houden. Daarentegen is vinylbehang al begiftigd met een bepaald patroon. Dit zijn vrij dichte doeken die verschillende omstandigheden perfect verdragen. De vinyllaag geeft het behang volume en de massa decoratieve oplossingen stelt u in staat om unieke interieurs te creëren. Combinaties van vliesbehang en vinylbehang zien er prachtig uit, waarbij patronen worden afgewisseld met een monochrome coating. Dit ontwerp zal niet vervelen en uiteindelijk kun je het altijd veranderen door een monofone niet-geweven stof in je favoriete kleur te schilderen..

De groep behang, natuurlijk genoemd, omvat bamboe, kurk, stoffen en leren doeken die er geweldig uitzien in etnische en eco-stijl, evenals strikt klassieke richtingen. Dergelijke wallpapers fungeren als een versiering of aanvulling op het stijlidee, daarom worden ze in een dosering in het interieur geplaatst, gecombineerd met andere soorten afwerkingen, bijvoorbeeld schilderen of sierpleister..

Glasvezel is een van de “jongste” soorten. Net als niet-geweven zijn ze voor het grootste deel ontworpen om te schilderen, hoewel ze ook al geschilderde vertegenwoordigers hebben. Ze onderscheiden zich door hun speciale sterkte, het vermogen om elke mate van vocht te verdragen zonder schade aan te richten.Vloeibaar behang is een speciale compositie die als gips op de muur wordt aangebracht en uiteindelijk een geheel buitengewone uitstraling krijgt met tonen van warmte en comfort. Door verschillende tinten behang te verdunnen, kun je ongelooflijke overlopen creëren, hele foto’s schilderen, en de toevoeging van lichtgevende verf en glitters verandert een gewone muur in een avondslaapkamer in een glinsterende caleidoscoop.

Fotobehang is een materiaal dat nu op het hoogtepunt van zijn populariteit is. In de slaapkamer worden doeken met schilderijen gekroond aan het hoofdeinde van het bed of de tegenoverliggende muur. Fotobehang met een 3D-effect ziet er bijzonder interessant uit, maar past alleen in ruime interieurs..

Soorten behang voor de slaapkamer Soorten behang voor de slaapkamer Soorten behang voor de slaapkamer

Hoe de kleur van behang voor de slaapkamer te kiezen?

Zeker, velen van ons kijken bij het kiezen van behang allereerst naar de kleur van de doeken, de aan- of afwezigheid van patronen, prints. En dit is volkomen terecht, want elke persoon heeft zijn eigen perceptie van de ene of de andere kleur, bijvoorbeeld rood irriteert iemand en vrolijkt iemand gewoon op. Bij het kiezen van een palet moet u vertrouwen op persoonlijke voorkeuren, evenals de stijl van het interieur. De meest populaire zijn beige tinten – een klassieker die nooit uit de mode raakt. De aanwezigheid van beige, bruin, zandbehang in het interieur van de slaapkamer draagt ​​bij aan het creëren van de warmste, meest comfortabele omgeving..

Wit behang zal helpen om de puurheid en lichtheid van het decor te benadrukken, dat, hoe verrassend het ook mag lijken, een eigen palet van tinten heeft, waaronder parel, parel, melkachtig. Omdat de kleur perfect in harmonie is met elk ander kleurenschema, zal het voor hem niet moeilijk zijn om bondgenoten te vinden die contrasten zullen creëren in textiel, decor en meubilair, zodat de sfeer niet koud en saai lijkt..

Het blauwe palet spreekt van sereniteit, maar tegelijkertijd kan rijk blauw behang in een kleine slaapkamer druk uitoefenen, depressie veroorzaken, dus blauwe tinten hebben de voorkeur. Witte doeken met een blauwe bloemenprint zien er prachtig uit, wat vaak terug te vinden is in rustieke interieurs..

Groen roept associaties op met de natuur, heeft een kalmerend effect op de psyche, vooral pistache-, olijftonen, die perfect in harmonie zijn met houten meubels.

Rood moet in verdunde vorm in het interieur van de slaapkamer worden geïntroduceerd, bijvoorbeeld als scharlaken doeken met een crème of wit patroon, evenals de hoofdtoon van fotobehang. Je kunt bordeauxrood of juist roze behang kiezen, wat een romantische sfeer zal creëren en de sensualiteit van de omgeving zal benadrukken..

Witte, zwarte en grijze kleuren komen vaak voor in modieuze behangcollecties, met behulp waarvan grafische prints worden gemaakt. Deze doeken versieren de muren aan het hoofdeinde van het bed – ze verdunnen perfect de eentonigheid van het interieur en irriteren de ogen niet, omdat ze uit het zicht zijn.

Behang in de slaapkamer - Hoe kies je een kleur Behang in de slaapkamer - Hoe kies je een kleur Behang in de slaapkamer - Hoe kies je een kleur

Hoe behang met patronen aan te brengen

Monochromatische doeken zijn typerend voor veel moderne interieurontwerpen – ze hebben geen contrasterende elementen en zullen, met de juiste kleurkeuze, in elke stijl “passen”. Maar vergeet niet dat ze in de slaapkamer een nogal verlaten omgeving kunnen creëren, die na verloop van tijd de psyche negatief zal beïnvloeden. Om dit te voorkomen, kunt u het interieur diversifiëren met doeken met een patroon. Het is niet nodig om alle muren volledig in bloemen of geometrische vormen te kleden, als je het absoluut niet leuk vindt..

Nu is het behoorlijk in de mode om over de muren te plakken en ze af te bakenen in de lagere en hogere gebieden. Aan de onderkant kun je gewoon behang in donkere tinten lijmen, en aan de bovenkant – meer bont en licht. Soms zijn de nissen in de kamer, de muur boven het hoofdeinde van het bed versierd met kleurrijke doeken, of vormen ze een soort paneel – gebieden met helder behang omlijst door lijstwerk. Dit ontwerp ziet er zeer elegant uit en is in perfecte harmonie met klassieke, Provençaalse slaapkamers..

Gestreept behang, dat de ruimte kan aanpassen, verliest zijn relevantie niet: verticale strepen maken de muren groter en horizontale breder. Hoe smaller de strepen, hoe beter het effect..

Behang met geometrische prints brengt een bepaalde dynamiek met zich mee, dus er zouden er niet veel van moeten zijn, en het ontwerp van één accentmuur met dergelijke patronen zal de toon geven die voor velen nodig is.

Bij het kiezen van behang met een patroon, is het de moeite waard om te overwegen dat grote afbeeldingen de muren visueel dichterbij brengen, daarom moeten in kleine slaapkamers doeken met dergelijke patronen als gedeeltelijke decoratie worden gebruikt.

Behang in de slaapkamer - Hoe behang met patronen aan te brengen Behang in de slaapkamer - Hoe behang met patronen aan te brengen Behang in de slaapkamer - Hoe behang met patronen aan te brengen

Interieur stijlen

Tegenwoordig is het in de mode om een ​​bepaalde stijl aan te houden bij het ontwerpen van woonruimtes. Elke richting in ontwerp heeft zijn eigen kenmerken, die radicaal anders kunnen zijn, en iedereen heeft het recht om de meest geschikte optie voor hun slaapkamer te kiezen. Dienovereenkomstig moet het behang ook worden geselecteerd volgens de stijlvereisten..

Behang voor de slaapkamer in een klassieke stijl

Voor de rustige klassiekers zijn beige, bruine, bordeauxrode tinten kenmerkend, die de respectabiliteit en nobelheid van het ontwerp benadrukken. Behang moet noodzakelijkerwijs duur en van hoge kwaliteit zijn, u kunt de voorkeur geven aan stoffen doeken met monogrammen of bloemenornamenten. Een veel voorkomend decor van dergelijk behang is de aanwezigheid van verguldsel of platina, wat een speciale chic geeft.

Behang voor de slaapkamer in een klassieke stijl Behang voor de slaapkamer in een klassieke stijl

Behang voor de slaapkamer in de stijl van minimalisme

De tegenstelling met de klassiekers is het moderne minimalisme met zijn strengheid en terughoudendheid. Er is geen ruimte voor excessen, opengewerkte decoraties en uitdagende patronen – de slaapkamer ziet er nogal laconiek uit, maar tegelijkertijd niet zonder verfijning. De voorkeur gaat uit naar wit, askleurig monochromatisch behang. Om te voorkomen dat de muren er verlaten en saai uitzien, kunt u vliesstof of glasvezel met een reliëf verlijmen, ontworpen om te schilderen. Een accentmuur boven het hoofdeinde in zwart en wit is geschikt, waardoor de afmetingen van de kamer visueel worden vergroot..

Behang voor de slaapkamer in de stijl van minimalisme

Hightech slaapkamer behang

Een vergelijkbare hightech-stijl zal met succes worden aangevuld met metalen behang, dat in combinatie met een “zwevend” bed een ultramoderne technologische trend zal benadrukken.

Hightech slaapkamer behang Hightech slaapkamer behang

Behang voor de slaapkamer in de stijl van de Provence

Een slaapkamer in Provençaalse stijl steekt sterk af tegen de achtergrond van minimalistische eisen. Het is gezellig en comfortabel, uitgerust met elegante houten meubels en speciale patronen in textiel en behang. Alles is hier gevuld met veldmotieven – het groen, blauw, roze wandpalet staat gewoon vol met kleine bloemenprints..

Behang voor de slaapkamer in de stijl van de Provence Behang voor de slaapkamer in de stijl van de Provence

Behang voor de slaapkamer in loftstijl

Voor een interieur in loftstijl is het kenmerk het uiterlijk van de muren in hun “oorspronkelijke vorm”, dat wil zeggen gemaakt van beton of baksteen. In feite is dit in de moderne tijd vrij zeldzaam – een persoon streeft op de een of andere manier naar warmte en comfort, vooral als het gaat om het inrichten van een slaapkamer.

Hier is het heel goed mogelijk om behang te gebruiken dat deze materialen imiteert, en alleen bij het ontwerp van een of twee muren. Voor de rest van de ruimte is het beter om een ​​rustigere afwerking te kiezen (behang om te schilderen of te pleisteren). Om te voorkomen dat de slaapkamer er donker uitziet, kunt u behang kiezen dat wit of grijs metselwerk imiteert, dat in combinatie met een houten vloer en donkerbeige textiel er erg gezellig uitziet.

Behang voor de slaapkamer in loftstijl Behang voor de slaapkamer in loftstijl

Behang voor de slaapkamer – foto

Vervolgens hebben we voor u een uitgebreide fotogalerij voorbereid die verschillende opties voor het inrichten van een slaapkamer met behang, hun uitstekende combinaties en heldere accenten zal demonstreren. We hopen dat de fototour je helpt bij het kiezen van de meest geschikte optie voor je knusse slaapkamer. Veel kijkplezier!

Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto Behang voor de slaapkamer - foto

Slaapkamer

Kleine slaapkamer (90 foto’s): ontwerpideeën

Kleine slaapkamer (90 foto's): ontwerpideeën

Een kleine slaapkamer is geen reden tot wanhoop, want deze kamer is niet bedoeld voor uitbundige banketten en het ontmoeten van gasten. Het moet zo gezellig en comfortabel mogelijk zijn, een gelegenheid bieden om heerlijk te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. De kleine afmetingen van de slaapkamer kunnen een belangrijk pluspunt worden als u het ontwerp correct benadert, de decoratie correct regelt, meubels en decor selecteert. Hoe je dat doet? We zullen hier in het artikel van vandaag over praten en onze lezer ook de mogelijkheid bieden om veel voorbeelden van succesvolle ontwerpoplossingen te zien..

Waar te beginnen met het renoveren van een slaapkamer??

Bij het plannen van een renovatie is het de moeite waard om de indeling van de slaapkamer te evalueren. Als de kamer een loggia heeft, kan deze worden verbonden met de gemeenschappelijke ruimte van de slaapkamer, geïsoleerd, versierd met een gebogen opening en in de toekomst worden gebruikt als een volwaardige functionele ruimte door een kledingkast, kaptafel, een paar te installeren van lounges.

Een slaapkamerkamer kan een muurnis hebben, die ook met succes kan worden gebruikt om een ​​bed te installeren – dan kan de rest van de kamer worden gebruikt om andere ruimtes uit te rusten, bijvoorbeeld een woonkamer. Een andere optie is om een ​​​​kleedkamer in een nis uit te rusten. Je krijgt in ieder geval extra vrije ruimte in de kamer..

In de beginfase is het belangrijk om een ​​plan op te stellen voor de opstelling van meubels om de verlichting goed te organiseren. Naast de kroonluchter kunt u schijnwerpers, schansen bij het bed, verlichting op de kaptafel, enz. Na het uitvoeren van de elektrische bedrading, kunt u omgaan met oppervlakteafwerking, interieurartikelen installeren.

Ontwerp van een kleine slaapkamer - Waar te beginnen met renoveren Ontwerp van een kleine slaapkamer - Waar te beginnen met renoveren

Kleuroplossingen voor een kleine slaapkamer

Voor de slaapkamer moet je een kleur kiezen op basis van persoonlijke voorkeuren en het concept van de gekozen stijl. Iedereen ziet dit of dat palet anders: voor iemand is het prettiger om in een sneeuwwitte slaapkamer te zijn, en iemand geeft de voorkeur aan een elegant bordeauxrood of donkerbruin ontwerp. In het voordeel van wit is het vermogen om de ruimte uit te breiden, om de kamer extra licht te geven. Zodat de sfeer niet als een ziekenhuisafdeling wordt, worden halftonen, heldere accentelementen in het ontwerp geïntroduceerd.

De meest acceptabele en veelzijdige is de beige kleur van de slaapkamer. Hij is in staat om een ​​kalmerend effect te hebben op de menselijke psyche, te kalmeren en een warme thuisomgeving te geven. Kohler is in perfecte harmonie met elk ander kleurenspectrum, dus het zal niet moeilijk zijn om een ​​metgezel voor hem te vinden. De beste metgezel is bruin, dat kan overheersen in meubels, textiel of decoraties..

Pastelkleuren zoals blauw, roze, lichtgroen, citroen zijn ook niet ongewoon voor een kleine slaapkamer. In combinatie met een wit palet en gedessineerde doeken geven ze de sfeer lichtheid en luchtigheid, en als je ze combineert met de donkere ondertonen van hun spectrum, kun je een romantische setting creëren..

Vooral voorzichtig moet je het rode palet introduceren. Volgens psychologen kan een grote hoeveelheid ervan ongemak en irritatie veroorzaken. Het hoeft alleen te worden gecombineerd met witte, beige tinten of donkerdere kleuren te kiezen voor decoratie – bordeaux, terracotta, enz..

Grijs is een neutrale toon, waartegen elke meubelset en textiel er geweldig uitziet. Daarnaast is de kleur goed te combineren en heeft deze recentelijk de grootste populariteit gewonnen in moderne interieurs..

Ontwerp voor een kleine slaapkamer - Kleuren Ontwerp voor een kleine slaapkamer - Kleuren Ontwerp voor een kleine slaapkamer - Kleuren

Afwerkingen en materialen

De slaapkamer is een van die kamers waar het microklimaat geen veranderingen ondergaat: er is geen hoge luchtvochtigheid, temperatuurdalingen, kinderen spelen geen grappen, dus je kunt materialen kiezen alleen op basis van je eigen sympathieën en, natuurlijk, financiële mogelijkheden.

Vloer

De meest populaire materialen voor het afwerken van de vloer in een kleine slaapkamer zijn laminaat, parket en linoleum. Dit zijn behoorlijk warme dekens waar je zonder schoenen op kunt lopen en een extra zacht vloerkleed bij het bed kunt leggen..

Ook in deze categorie kan worden toegeschreven aan het tapijt op de markt in een grote verscheidenheid. Om het oppervlak visueel te vergroten, kunt u een materiaal kiezen met een diagonaal patroon of op deze manier een plankbekleding leggen..

Ontwerp kleine slaapkamer - vloerafwerking Ontwerp kleine slaapkamer - vloerafwerking

Muren

Voor de wanden in de slaapkamer kan een grote verscheidenheid aan materialen worden gebruikt: oppervlakken zijn geverfd, geplakt met effen behang en patroonbehang, afgezet met sierpleister en PVC-panelen. Vaak worden materialen gecombineerd, waardoor accentzones worden benadrukt. Meestal versieren ze de muur aan het hoofdeinde van het bed: decoratieve gipsplaatbogen, fotobehang met afbeeldingen van landschappen, bloemen, maar ook stof, leren doeken omlijst door prachtige lijsten, lijstwerk ziet er hier prachtig uit.

Ontwerp voor een kleine slaapkamer - Wanddecoratie Ontwerp voor een kleine slaapkamer - Wanddecoratie

Plafond

De eenvoudigste manieren om het plafond in een kleine slaapkamer te versieren, zijn witwassen en schilderen, evenals behangen – dergelijk werk kan onafhankelijk worden gedaan zonder tussenkomst van specialisten. Meer moderne en praktische opties zijn gipsplaatstructuren en spandoeken, die glanzend of mat kunnen zijn.

De eerste wordt ondersteund door het feit dat de glans op het plafond een reflecterend effect heeft en het oppervlak visueel vergroot. In de slaapkamer kan dit effect echter onnodig flikkeren veroorzaken, dus het is niet voor iedereen geschikt. Getrapte gipsplaatstructuren die de slaapplaats omlijnen zien er ook mooi uit – liefhebbers van privacy kunnen ze bovendien uitrusten met een luifel.

Ontwerp kleine slaapkamer - plafondafwerking Ontwerp kleine slaapkamer - plafondafwerking

Meubels voor een kleine slaapkamer

Een kleine kamer vereist minimale inrichting, dus het is beter om multifunctionele items te gebruiken, vooral als de slaapkamer ook een studeerkamer of woonkamer is. Een goede keuze kan een transformerend bed zijn dat in een kledingkast kan worden opgevouwen of veel nissen, laden, uittreksystemen heeft. Rond het hoofdeinde kunnen grote opbergsystemen worden geplaatst, waarbij het gehele ongebruikte wandvlak wordt gebruikt, en de ingebouwde uittrekbare vlakken fungeren als nachtkastjes.

Ontwerp voor een kleine slaapkamer - Meubels Ontwerp voor een kleine slaapkamer - Meubels

Verlichting en decor

Voor een kleine slaapkamer is zacht diffuus licht de beste optie. U kunt een kroonluchter in het midden van het plafondoppervlak installeren en een schans of een staande lamp naast het bed plaatsen. Als er andere belangrijke objecten in de kamer zijn, bijvoorbeeld een kaptafel of kledingkast, hebben ze ook extra verlichting nodig..

De getrapte plafondconstructie is voorzien van een LED-strip waardoor het effect van een zwevend oppervlak ontstaat. Deze techniek is ook effectief voor hangende bedconstructies. Door elke lichtbron afzonderlijk in te schakelen, wordt de meest comfortabele omgeving gecreëerd, afhankelijk van de situatie.

In een kleine slaapkamer is het niet nodig om overmatig gebruik te maken van decor – onnodige elementen zullen een rommelig effect creëren en de ruimte zal er nog kleiner uitzien dan het in werkelijkheid is. Geef deze rol aan textiel, decoratiekenmerken, gebruik fotobehang, volumineuze PVC-doeken, behang met prints, enz. Om het interieur nieuw leven in te blazen, kunt u een of twee groene bloempotten plaatsen, een foto, panelen, familiefoto’s aan de muur hangen en gebruik ook objecten in het interieur, passend bij de ontwerpstijl.

Ontwerp voor een kleine slaapkamer - Verlichting en decoratie Ontwerp voor een kleine slaapkamer - Verlichting en decoratie

Interieur stijlen

De stijlkeuze voor een kleine slaapkamer is gebaseerd op de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren. Elke stijl is mooi op zijn eigen manier en kan de kamer voorzien van gezelligheid, schoonheid en ordelijkheid van details. We stellen voor om de meest populaire ontwerpoplossingen van vandaag te overwegen..

Kleine slaapkamer in de stijl van minimalisme

De naam van de stijl spreekt voor zich. In het interieur is er in letterlijk alles een beperking: een minimum aan verf, interieurartikelen, decor. Een uitzondering is het verlichtingssysteem, dat plaats moet bieden aan een overvloed aan verlichtingsarmaturen op verschillende niveaus. De voorkeur gaat uit naar een wit, grijs of beige palet, functionele meubels met duidelijke geometrische contouren, spiegelvlakken.

Kleine slaapkamer in de stijl van minimalisme - Interieurontwerp Kleine slaapkamer in de stijl van minimalisme - Interieurontwerp

Kleine slaapkamer in Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is niet inferieur in strengheid, maar heeft zijn eigen uitgesproken etnische kenmerken. Het barre noordelijke klimaat overtuigde mensen om woonruimtes in een wit palet te ontwerpen, dat in staat is om extra licht aan de kamer te geven. Er is opzettelijke ruwheid in de oppervlakteafwerking – licht versleten vloeren, gepleisterde wanden en plafonds zonder voorafgaande perfecte uitlijning. Bijzonder comfort wordt gecreëerd door houten oppervlakken van meubels en vloeren, vloerkleden, dekens, levende bloempotten in het interieur..

Kleine Scandinavische Slaapkamer - Interieurontwerp Kleine Scandinavische Slaapkamer - Interieurontwerp

Kleine slaapkamer in eco-stijl

Onlangs kan eco-stijl een van de meest populaire worden genoemd, en dit is volkomen terecht – stadsstraten van gewapend beton dwingen ons om op zijn minst een stukje natuur in ons dagelijks leven te brengen. De natuurlijke tinten en materialen die de richting suggereert, zijn het meest geschikt voor een kleine slaapkamer. Verse kruidenkleurstoffen die in decoratie en textiel worden gebruikt, brengen de mentale toestand in evenwicht, waardoor een persoon zich in de boezem van moeder natuur voelt..

Kleine slaapkamer in eco-stijl - interieurontwerp Kleine slaapkamer in eco-stijl - interieurontwerp

Kleine slaapkamer in klassieke stijl

Welke innovaties ook, de nieuwerwetse interieurs zitten vol met innovaties, de klassiekers zullen altijd hun fans hebben. Het is niet onderhevig aan tijd, dus een respectabel interieur zal altijd op zijn best zijn.

Hier echoën zachte tinten wit, crème en roze harmonieus met goud-zilverpatronen, houtsnijwerk en gipsen lijstwerk, waardoor een majestueuze sfeer van het paleis ontstaat. Weelderige kroonluchters, lederen hoofdeinden, elegante prints, fresco’s op de muren – deze details benadrukken de richting en veredelen het interieur van de slaapkamer aanzienlijk..

Kleine slaapkamer in klassieke stijl - Interieurontwerp Kleine slaapkamer in klassieke stijl - Interieurontwerp

Interieurontwerp van een kleine slaapkamer – foto

Tot slot raden we aan om onze fotogalerij te bezoeken, waar verschillende ontwerpopties voor een kleine slaapkamer worden gepresenteerd. We hopen dat deze projecten zullen inspireren tot nieuwe en interessante oplossingen. Veel kijkplezier!

Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto Interieurontwerp van een kleine slaapkamer - foto

Video: Kleine slaapkamer – Interieurideeën

Slaapkamer

Slaapkamer in Japanse stijl: 90 designfoto’s

Slaapkamer in Japanse stijl: 90 designfoto's

Oosterse motieven zijn steeds vaker terug te vinden in de inrichting van interieurs in westerse landen. En dit is heel begrijpelijk – ze bevatten tenslotte veelzijdige combinaties van verfijning, lichtheid, verbondenheid met de natuur en originaliteit. Een slaapkamer in oosterse Japanse stijl is gevuld met lucht, licht en de maximale vrije ruimte geeft ruimte voor de ongehinderde beweging van positieve energie. Er is geen plaats voor alledaagse beslommeringen – dit alles blijft buiten de deur.

Kenmerken van de Japanse stijl

Interieurdecoratie met oosterse thema’s heeft verschillende richtingen, enigszins vergelijkbaar, maar in grotere mate significant verschillend van elkaar. De Japanse stijl valt enorm op door zijn originaliteit. De volgende indicatoren kunnen de kenmerken van de richting worden genoemd:

1. Minimalisme – er is geen plaats voor rommel, weelderige decoraties en luxe. Maximale vrije ruimte waar vitale items zich bevinden. Dit komt mede door frequente natuurrampen op de eilanden, die leiden tot de vernietiging van woongebouwen. De Japanners proberen hun leven niet uit te rusten met buitensporige pretentie..

2. Natuurlijkheid – natuurlijke materialen prevaleren in de opstelling en decoratie, hoewel in sommige gevallen hun imitatie niet is uitgesloten. Hetzelfde geldt voor het kleurenpalet dat dicht bij natuurlijke tinten ligt..

3. Lichtheid en luchtigheid van de situatie – interieurelementen zijn in de regel klein en mobiel, en door de aanwezigheid van verplaatsbare scheidingswanden kunt u eenvoudig de configuratie van de kamer wijzigen.

Slaapkamerontwerp in Japanse stijl - Kenmerken Slaapkamerontwerp in Japanse stijl - Kenmerken

Kleuroplossingen

Meestal zijn slaapkamers in Japanse stijl ingericht in lichte kleuren – waardoor de sfeer van vrede en rust wordt bereikt die nodig is voor deze kamer. De paletten van beige, crème, melkachtig, grijs, kruidentinten worden gebruikt. Bruine, kersen, zwarte verven laten toe om de uniformiteit te verdunnen. In het interieur worden niet meer dan drie kleuren gebruikt, waarvan één de achtergrond.

Zwart-witte slaapkamer in Japanse stijl

Het witte en zwarte palet is vaak te vinden in de interieurs van de oostelijke richtingen. Het is traditioneel en weerspiegelt het eeuwige verlangen van filosofen om een ​​balans te vinden tussen mannelijk en vrouwelijk, aarde en lucht..

Witte muren met zwarte hiërogliefen, een “zebra-achtig” tapijt zien er hier geweldig uit. Je kunt een van de muren van de kamer in zwarte tinten decoreren, bijvoorbeeld aan het hoofdeinde van het bed, waartegen witte lage nachtkastjes contrasteren.

Meer gedurfde beslissingen worden teruggebracht tot het ontwerp van het zwarte plafondoppervlak, dat verandert in witte muren en een grijze vloer. Deze combinatie kan worden aangevuld met de beige tinten die aanwezig zijn in vloerafwerkingen, scheidingsconstructies en decor..

Zwart-witte slaapkamer in Japanse stijl - Interieurontwerp Zwart-witte slaapkamer in Japanse stijl - Interieurontwerp

Beige slaapkamer in Japanse stijl

Het slaapkamerinterieur in beige tinten is licht en elegant. Hij is in staat om een ​​rustige slaap en volledige pacificatie te geven, waarbij hij een natuurlijk palet van tonen presenteert – precies wat nodig is in deze richting. Geschilderde wandvlakken met vloeiende overgangen van een lichtbeige naar een donkere tint zien er origineel uit. Muren kunnen worden gedecoreerd in een donkerder palet dan het plafond en de vloer – dit zorgt voor een speciale geometrische variëteit.

Uiteraard kan deze beige kleur niet op zichzelf aanwezig zijn, anders verandert de ruimte in een gesloten doos. De begeleidende tonen zijn bruin, crème, wit, ivoor. Bamboe doeken aan de muren en soortgelijke gordijnen, textiel en meubels in bruine tinten, het ontwerp van een melkachtig mat plafond zal hier gunstig zijn..

Beige slaapkamer in Japanse stijl - Interieurontwerp Beige slaapkamer in Japanse stijl - Interieurontwerp

Rode slaapkamer in Japanse stijl

Rijpe kersenbloesems vinden ook plaats in Oost-Japanse interieurs. De belangrijkste taak is om de hoeveelheid te bepalen. Voor degenen die vasthouden aan strengheid en beknoptheid, kunt u de hoofdachtergrond van de muren en het plafond wit maken, de vloer in lichtbeige of grijze tinten en het rode palet zal aanwezig zijn in een van de wandpanelen, textiel, lampenkappen. Vreedzame slaap en rust zullen worden bevorderd door de prioriteit van beige tinten als de belangrijkste, en kersentinten zullen kleine accenttoevoegingen worden.

Het ontwerp van de slaapkamer voor gepassioneerde aard stelt je in staat om hem volledig met rood te vullen. Het is wenselijk dat de muren niet monochroom zijn – u kunt behang gebruiken met een Japans ornament, grafische afbeeldingen van een donkerder of lichter kersenpalet. Het plafond kan licht worden gelaten – kunstmatige verlichting geeft het de gewenste roze tint. Zwarte meubels zullen hier geweldig staan..

Rode slaapkamer in Japanse stijl - Interieurontwerp Rode slaapkamer in Japanse stijl - Interieurontwerp

Afwerkingen en materialen

Aangezien de oosterse filosofie de woonruimte als een geanimeerd object beschouwt, moeten de decoratiematerialen van natuurlijke oorsprong zijn. Maar gezien de hoge kosten, ontoegankelijkheid en onpraktischheid van sommige ervan, is de aanwezigheid van kunstmatige vervangingsmiddelen heel acceptabel..

Vloer

Het is gebruikelijk dat Japanners thuis op blote voeten lopen, dus bij het kiezen van een vloerbedekking zal de voorkeur worden gegeven aan hout. Het kan worden vervangen door parket of bamboelaminaat. Grote eenkleurige keramische tegels kunnen ook aanwezig zijn, maar aangezien dit materiaal nogal koud is, zal het nodig zijn om een ​​”warme vloer” uit te rusten of een gewoon tapijt te gebruiken.

Echte ontwerpen zijn onder meer tatami-matten gemaakt van rotan of bamboe, maar omdat ze vrij snel slijten, worden ze vaak vervangen door tapijten met een Japans thema of neutraal gekleurde tapijten.

Slaapkamerontwerp in Japanse stijl - Vloerafwerking Slaapkamerontwerp in Japanse stijl - Vloerafwerking

Muren

Muren versierd met stof zien er stijlvol en gezellig uit in een Japanse slaapkamer. Houten panelen die schuifwanden imiteren zien er ook geweldig uit. Eenvoudiger opties zijn pleisterwerk, muren schilderen met traditionele patronen, behangen. Etnische tekeningen zijn geschikt op papierbehang, bijvoorbeeld kersenbloesems of hiërogliefen. Bamboe doeken zijn de beste manier om de stijl te behouden. Ontwerpers adviseren pastelkleuren te kiezen zonder een oproer van kleuren, waarbij een of twee kleuren voor decoratie worden beperkt. Hoewel donkere opties niet zijn uitgesloten, en muren in rood licht heel gewoon zijn.

Slaapkamerontwerp in Japanse Stijl - Wanddecoraties Slaapkamerontwerp in Japanse Stijl - Wanddecoraties Slaapkamerontwerp in Japanse Stijl - Wanddecoraties

Plafond

Het eerste dat opvalt bij het ontwerp van het plafondoppervlak is het gebruik van natuurlijke materialen, rechthoekige vorm en bekleding in lichte kleuren. Er zijn verschillende opties voor oppervlakteontwerp. Vaak wordt de techniek gebruikt om balkstructuren uit te rusten die het vlak in vierkanten of rechthoeken verdelen. De ruimte ertussen is geverfd of bedekt met witte doek, rijstpapier.

Het Armstrong-systeem met balken en sierplaten lijkt enigszins op elkaar en ziet er niet minder indrukwekkend uit. En er is één truc: hoe groter de cellen, hoe breder het plafond zal lijken. Een andere optie is om het plafond te decoreren met rekfolie of stof..

Slaapkamerontwerp in Japanse stijl - Plafondafwerking Slaapkamerontwerp in Japanse stijl - Plafondafwerking

Slaapkamermeubels in Japanse stijl

De inrichting van de rustruimte is minimaal. Dit geldt echter niet alleen voor de slaapkamers, maar ook voor de rest van de gebouwen van de Oost-Japanse appartementen. Dit komt door de dichte bevolking van het land, waar elke vierkante meter telt en er een nijpend tekort aan leefruimte is..

Het bed is het middelpunt. Het moet een gedrongen rechthoekige vorm hebben, bijna op de grond als een Japanse futonmatras. Door het op een podium met treden te plaatsen, kunt u originele notities toevoegen. Omvangrijke opbergsystemen worden vervangen door de uitrusting van wandnissen zoals kledingkasten met schuifdeuren in Japanse stijl. Het interieur wordt aangevuld met nachtkastjes, een theetafel, kleine planken voor snuisterijen.

Als de kamer vrij groot is, kunt u deze in zones verdelen met behulp van uw favoriete landelijke schuifwanden. Het zijn houten lijsten met wit matglas en loodrechte stroken die het canvas in vierkanten of rechthoeken verdelen. De deuren van de kamer moeten hetzelfde zijn..

Slaapkamerontwerp in Japanse stijl - Meubilair Slaapkamerontwerp in Japanse stijl - Meubilair Slaapkamerontwerp in Japanse stijl - Meubilair

Decor en verlichting

Een ruimte die is ontworpen om te ontspannen, heeft geen felle verlichting nodig. Gedempt licht zal de nodige sfeer van mysterie creëren, bevorderlijk voor volledige ontspanning. Lampen hebben eenvoudige geometrische vormen, gemaakt van glas, rijstpapier, bamboe of stof. Als de slaapkamer klein is, kun je spots voor het plafond gebruiken. Vloerlampen en wandlampen worden minder vaak gebruikt, maar gemaakt in nationale tradities, zullen ze de kamer versieren..

Je moet een slaapkamer in Japanse stijl zorgvuldig inrichten, zonder de ruimte te overbelasten. U kunt een vloervaas installeren met een nationaal ornament, waarin bamboe- of ikebana-takken kunnen worden geplaatst, traditionele beeldjes, geurkaarsen, een bonsaiboom op de planken worden geplaatst.

De muren zullen worden versierd met nationale waaiers (ze worden vaak gekroond met het hoofdeinde van het bed), samoerai-zwaarden, perkamenten met hiërogliefen. In het laatste geval moet je uiterst voorzichtig zijn – voordat je een afbeelding van een hiëroglief in het interieur plaatst, moet je de betekenis ervan achterhalen.

Slaapkamerontwerp in Japanse stijl - Decor & Verlichting Slaapkamerontwerp in Japanse stijl - Decor & Verlichting Slaapkamerontwerp in Japanse Stijl - Decor & Verlichting

Kleine slaapkamer in Japanse stijl

Aangezien de inrichting van het dagelijks leven in het land van de rijzende zon strikt laconiek veronderstelt, is dit ideaal voor kleine ruimtes. Lage meubels en het minimale aantal laten veel vrije ruimte over. Het matrasbed kan op het podium worden geplaatst, waarin lades worden geplaatst voor het opbergen van verschillende dingen. In een nis van een van de muren kun je een klein kluisje voor kleding uitrusten, vermomd als de “shoji” -partitie, geliefd bij de Japanners. Het is beter om de kamer in lichtbeige, melkachtige kleuren te decoreren. Accenten zullen kleine zwarte, kersenachtige decorelementen zijn.

Kleine slaapkamer in Japanse stijl - Interieurontwerp Kleine slaapkamer in Japanse stijl - Interieurontwerp Kleine slaapkamer in Japanse stijl - Interieurontwerp Kleine slaapkamer in Japanse stijl - Interieurontwerp

Slaapkamerontwerp in Japanse stijl – foto

Een selectie van foto’s zal u helpen uw fantasie te vullen met de geest van originaliteit uit het Verre Oosten en het interieur van de slaapkamer echt stijlvol te versieren. Hier zijn verschillende ontwerpopties verzameld in een echt Japanse stijl of meer Europees. Kies wat het dichtst bij jouw perceptie, begrip van het mooie ligt, en voel je vrij om te experimenteren. Veel kijkplezier!

Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto Slaapkamer in Japanse stijl - interieurfoto

Slaapkamer

Podiumbed in het interieur: 80 foto-ideeën

Podiumbed in het interieur: 80 foto-ideeën

Het regelen van een slaapplaats is een van de belangrijkste zaken bij het organiseren van een woonruimte, aangezien een comfortabele rust een garantie wordt voor een uitstekend humeur en een geweldig welzijn voor de hele volgende dag. De moderne markt is gevuld met veel modellen comfortabele bedden, maar ze kunnen niet allemaal bogen op hun hoge esthetische en functionele kenmerken. De leidende positie hier wordt ingenomen door een podiumbed, met behulp waarvan u de sfeer van een kleine kamer vakkundig kunt plannen of een volledig ongewoon beeld kunt creëren in een ruime kamer. Daarnaast kan het worden aangevuld met een aantal extra functies die het tot een onvervangbaar meubel maken. We nodigen u uit om vertrouwd te raken met de beste ideeën voor het regelen van een podiumbed en om de fotogalerij te bezoeken, waar een verscheidenheid aan modellen wordt gepresenteerd.

Voor-en nadelen

Bij het inrichten van de binnenruimte van kamers, is het noodzakelijk om te zorgen voor zowel de esthetische aantrekkingskracht van het huis als het gemak en de functionaliteit ervan. In de kamers van slaapkamers, woonkamers en kinderkamers, evenals studio-appartementen, heeft de installatie van een podiumbed veel voordelen, die uit de volgende kenmerken bestaan:

– Een bed met een podiumbodem kan een ruime opbergruimte worden voor kleding, linnengoed en andere huishoudelijke artikelen, zodat er geen extra meubilair hoeft te worden aangeschaft. Dit probleem is heel relevant in kleine appartementen, waar er wordt geworsteld om elke extra vierkante meter bruikbare oppervlakte;

– Met behulp van een podiumbed kunt u de ruimte effectief in zones onderverdelen, wat vooral belangrijk is voor studio-appartementen. De ruimte, geografisch gescheiden door een bed op een verhoging, behoudt een gevoel van ruimte, omdat hier geen extra scheidingswanden hoeven te worden geïnstalleerd;

– Door de multifunctionaliteit van de podia en de mogelijkheid om er mobiele bedden op te plaatsen, krijgt u extra ruimte. De podiumruimte kan overdag worden gebruikt als speelplaats voor kinderspelletjes, ontmoetingen met gasten, creatieve activiteiten, etc.;

– Esthetiek is een belangrijke factor die een van de belangrijkste rollen speelt in het ontwerp van hedendaagse interieurs. Het ontwerp zelf ziet er behoorlijk aantrekkelijk en origineel uit. Het kan worden aangevuld met ingebouwde verlichting of een chique overkapping, waardoor een sfeer van comfort ontstaat..

Het is vermeldenswaard dat het maken van een framepodium met een bed met uw eigen handen het mogelijk maakt om het te vullen met alle noodzakelijke functionele elementen, terwijl u geld bespaart voor de aankoop van kasten, sokkels en ander meubilair. Wat betreft de nadelen, hier kunnen we de stationariteit van de structuur onderscheiden, waardoor deze indien nodig niet gemakkelijk kan worden verplaatst. Zoals de praktijk laat zien, is het moeilijk om het ontwerp van het podium voor met name ouderen en mensen met gewrichtsproblemen om te gaan, om op het podium te zitten en er vanaf te komen. Voordat u tot aankoop overgaat, is het ook de moeite waard om rekening te houden met de hoogte van het plafond en de oppervlakte van de kamer, zodat het bed niet alle vrije ruimte in beslag neemt..

Podiumbed in het interieur - Voor- en nadelen Podiumbed in het interieur - Voor- en nadelen

Soorten podiumbedden

Tegenwoordig bedenken ontwerpers veel nieuwe modellen podiumbedden die verschillende functies in het interieur kunnen vervullen. Vanuit het oogpunt van functionele accessoires kan het hele assortiment voorwaardelijk worden onderverdeeld in drie typen:

1. Technische functies uitvoeren – bedden met een basis, die ongewenste communicatie of kamerdefecten helpen verbergen, kunnen extra opslagsystemen in het ontwerp hebben;

2. Decoratief – ze kunnen een echte interieurdecoratie worden, het accentelement, deelnemen aan het verdelen van de ruimte in zones en het aanpassen ervan;

3. Gecombineerd – combineer de kenmerken van de twee voorgaande typen, vaak met een ruim opbergsysteem, extra verlichting, uittrekmechanismen.

Elk van de soorten heeft veel interpretaties, die we hieronder in detail zullen bespreken. Ze hebben individuele ontwerpkenmerken waarmee u de juiste optie voor een bepaald gezin kunt kiezen..

Bed op een monolithisch podium

In deze versie is het bedpodium gevormd in de vorm van een constructie uit één stuk. De installatie van dergelijke podia speelt voor het grootste deel een decoratieve functie – monolithische podiumbedden werden geïnstalleerd in majestueuze kastelen en ze dienden lange tijd vanwege hun hoge sterkte. In moderne appartementen heeft een dergelijke installatie een bepaald nadeel, namelijk het hoge gewicht, omdat tijdens de installatie beton wordt gebruikt, daarom zijn de constructies geschikt voor particuliere huizen.

Soorten podiumbedden - Bed op een monolithisch podium Soorten podiumbedden - Bed op een monolithisch podium

Traditioneel bed op framebasis

De meest vereenvoudigde optie voor het organiseren van een podiumbed, wanneer het bed zich op een framebasis bevindt. Het ontwerp is ontworpen om de functies van het decoreren van het interieur te vervullen en de asymmetrie van de ruimte te nivelleren. Er zijn hier geen extra opslagsystemen, dus dergelijke modellen hebben lagere kosten, maar ze zien er niet minder indrukwekkend uit. Ze kunnen worden aangevuld met hoofdborden en nachtkastjes.

Podiumbedtypes - Traditioneel ingelijst bed Podiumbedtypes - Traditioneel ingelijst bed

Multifunctioneel podiumbed

De constructie van een bed op een framepodium biedt een uitstekende mogelijkheid om een ​​ruim opbergsysteem te organiseren. In de regel bevatten dergelijke ontwerpen vrij ruime laden, nissen en planken, waarvan het volume het mogelijk maakt om te weigeren een extra kast aan te schaffen..

Een goede ontwerptechniek is om de opbergvakken te maskeren wanneer ze niet onmiddellijk kunnen worden gedetecteerd en de kamer wordt gevuld met vrije ruimte en lucht. Vaak zijn podia niet alleen uitgerust met lagere laden, maar ook met zijsystemen, waarmee u kleding, linnengoed en andere noodzakelijke dingen kunt plaatsen: boeken, uitrusting, enz. Aan de binnenkant van het podium kunt u een kleedkamer of een kluis, die toegankelijk is via een luik bij het bed, die moeilijk te vinden zal zijn. Bedden op een framepodium worden in de regel op bestelling gemaakt, rekening houdend met alle wensen van de eigenaren voor de interne vulling.

Soorten Podium Bedden - Multifunctioneel Bed Podium Soorten Podium Bedden - Multifunctioneel Bed Podium

Uitschuifbaar bed-podium

Dit ontwerp kan het meest functioneel en geschikt worden genoemd voor kleine ruimtes. Het komt erop neer dat de ligplaats zich “verbergt” in de ingewanden van het podium en indien nodig met behulp van rollen wordt uitgetrokken. Dit is een geweldige optie, die de moeite waard is om aandacht te besteden aan grote gezinnen of mensen die in krappe leefomstandigheden leven. Met het uitschuifbare bedsysteem kunt u de podiumruimte bijna volledig gebruiken voor de nodige doeleinden – u kunt er een speelruimte of werkruimte op plaatsen of een zachte bank installeren, waardoor het gebied een woonkamer wordt.

Een interessant feit is dat dit idee van het “verbergen” van een extra bed uit de Middeleeuwen stamt, toen er onder de bedden van vertegenwoordigers van de rijke adel extra slaapplaatsen waren voor assistenten die de nacht bij hen doorbrachten. Natuurlijk verschilden de voormalige ontwerpen niet in hoge mobiliteit en esthetische indicatoren, in tegenstelling tot de huidige, maar toch werd het concept van hun organisatie weerspiegeld in moderne podiumbedden..

Soorten podiumbedden - Podium met uitschuifbaar bed Soorten podiumbedden - Podium met uitschuifbaar bed

Mobiel bed op het podium

In dit geval zijn het podium en het bed afzonderlijke elementen van het bed. Op het grondgebied van de grote stap in de avond wordt een dunne matras met beddengoed gelegd. Overdag kan dit alles gemakkelijk in de stoeprand worden verwijderd en wordt het podium zelf voor andere doeleinden gebruikt..

Podium bedtypes - Podium mobiel bed Podium bedtypes - Podium mobiel bed

Balkonpodium

Het is heel goed mogelijk om een ​​comfortabele slaapplaats op het grondgebied van een balkon of loggia te organiseren, als u eerst voor extra isolatie zorgt. Voor het balkon is het beter om driedubbele dubbele beglazing te installeren, evenals de muren en vloer te isoleren (soms wordt hier een verwarmingssysteem uitgevoerd). Het is niet moeilijk om zelf een balkonpodium te monteren, nadat u voorlopige nauwkeurige metingen hebt gedaan. Het frame is gevormd uit metalen hoeken, meubelplaat en multiplex. In dit geval kunt u een extra afdekking maken om toegang te krijgen tot de binnenruimte van het podium. Bovenop de structuur wordt een zachte matras geplaatst. Zo’n podium zal een geweldige plek zijn voor een goede nachtrust..

Podium Bed Types - Balkon Podium Podium Bed Types - Balkon Podium

Rond podiumbed

Moderne ronde podiumontwerpen zien er behoorlijk indrukwekkend uit. In dit geval kan de ligplaats rechthoekig zijn of een ronde vorm hebben. Meestal worden deze bedden geïnstalleerd in ruime kamers of slaapkamers met een niet-standaard indeling. Het bed wordt een soort centrum waaromheen de verdere situatie wordt gevormd. Dit meubel is zo ongewoon dat het zeker op zichzelf zal focussen..

Het bed wordt ofwel in het midden van de kamer of dichter bij het midden van de langste van de muren geïnstalleerd. In lange, smalle slaapkamers lijkt deze optie onrendabel, omdat een rond bed als scheidingswand zal dienen. De oplossing kan de aanschaf zijn van een rond podium met een extra hoofdeinde, waarmee u het bed in een hoek, langs een muur of in een nis kunt installeren..

Soorten podiumbedden - Rond podiumbed

Podiumbed met ingebouwde verlichting

Een bijzonder originele oplossing is de organisatie van een bed met verlichting, die de sfeer een bepaald mysterie en originaliteit zal geven, waardoor het effect ontstaat van een bed dat in de ruimte “zweeft”. Om de achtergrondverlichting te maken, worden schijnwerpers of ledstrips gebruikt. Naast het feit dat zo’n podiumbed er ‘s avonds best mooi uitziet, dient extra licht ook voor de veiligheid, waardoor de randen van de treden worden verlicht. Als er een opslagsysteem op het podium is, zal het met extra verlichting niet moeilijk zijn om ‘s avonds het nodige te vinden, zonder de hoofdverlichting aan te zetten.

Soorten podiumbedden - Podiumbed met ingebouwde verlichting Soorten podiumbedden - Podiumbed met ingebouwde verlichting

Podiumbed ontwerp

Naast het kiezen van de mate van functionaliteit en esthetische beleving van het podiumbed, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de stijl van het interieur. In een klassieke stijl kan en moet het bed bijvoorbeeld een vrij rijke uitstraling hebben, wat wordt bereikt met behulp van luxe frame- en hoofdbordbekleding. In de meeste gevallen dienen klassieke ontwerpen als interieurdecoratie, dus eventuele opbergsystemen worden gemaskeerd.

Hoogslapers zien er bijzonder interessant uit, waarvan de podia zijn gemaakt van ruw, onbehandeld hout. De kleur van het hout kan anders zijn, maar het moet natuurlijk zijn. Omdat antiek meubilair in deze richting bijzonder wordt gewaardeerd, kan het elementen van veroudering, afbladderende verf bevatten. Om een ​​comfortabel verblijf op een houten podium te garanderen, is het belangrijk om een ​​comfortabele moderne matras te kiezen.

In de oostelijke richtingen, bijvoorbeeld in Japanse stijl, hebben lage podiumbedden met een verrijdbare bedopstelling de voorkeur. Het maakt gebruik van nationale tatami-matrassen, compleet met comfortabele kussens. Meubilair hoeft niet duur te zijn, het wordt eerder gekenmerkt door strengheid en eenvoud met de afwezigheid van decoratieve elementen.

Een hightech podiumbed kan de meest gedurfde en onverwachte vormen hebben. Deze technologische richting gaat uit van geometrische strikte of gestroomlijnde vormen in combinatie met niet-standaard design..

Podiumbed ontwerp Podiumbed ontwerp Podiumbed ontwerp Podiumbed ontwerp

Podiumbed – foto

Veel opties voor moderne podiumbedden worden gepresenteerd in onze fotogalerij, waar u persoonlijk het gemak van een bepaald model kunt zien om in de toekomst de juiste bedkeuze voor uw kamer te maken. Tegelijkertijd is het belangrijk om aandacht te besteden aan de mogelijkheid van de juiste opstelling van meubels in het interieur, het vermogen om het gebied in zones te verdelen en ook een uitstekende decoratie te worden. Veel kijkplezier!

Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto Podiumbed - foto

Slaapkamer

70+ Turquoise slaapkamerontwerpideeën

70+ Turquoise slaapkamerontwerpideeën

Als de woonkamer het hart van het huis is, dan mag de slaapkamer gerust zijn ziel genoemd worden. Deze afgelegen plek voor rust en stilte is verborgen voor nieuwsgierige blikken, en daarom wil iedereen dat zo’n intieme kamer wordt gehuld in een sfeer van rust, gezelligheid en comfort. Turkoois zal helpen om een ​​moeilijke taak het hoofd te bieden. De sky-ocean-schaduw straalt een speciale energie van tederheid uit. Psychologen zijn tot de conclusie gekomen dat een turquoise slaapkamer een positief effect kan hebben op de psychologische gezondheid van een persoon, wat erg belangrijk is voor moderne drukke mensen..

Turquoise kleur en combinaties ermee

Turkoois tinten kunnen er echt rijk en origineel uitzien tegen de achtergrond van andere neutrale of vergelijkbare kleuren. Ondanks het feit dat turkoois als vrij helder wordt beschouwd, kan de basis zowel bont als natuurlijk zijn. De meest populaire kleuren van deze tint zijn hemelturkoois, turkoois-limoen en ook smaragd.

Vooral succesvolle combinaties van turquoise kleur met zijn andere broers kunnen worden onderscheiden. De combinatie van turkoois met pastelkleuren (wit, grijs, beige) zal bijvoorbeeld een uitstekend voorbeeld zijn van terughoudendheid en sereniteit in het interieur, het toevoegen van roze of goud zal een kamer tot een kunstwerk maken, gecombineerd met bruin of zwart zal geef de kamer een soort glans en elegantie.

Een andere ongebruikelijke, maar zeer extravagante optie is de toevoeging van een turquoise tint met glanzende inzetstukken of metaalimitatie. Een meer kleurrijke en creatieve oplossing kan het contrast zijn van blauw turkoois met lichtgroen of mosterdgeel. Dit type slaapkamer is geschikt voor een mooie opstelling van de nodige accenten..

Turkoois slaapkamerontwerp - kleurencombinaties Turkoois slaapkamerontwerp - kleurencombinaties Turkoois slaapkamerontwerp - kleurencombinaties

Interieur stijlen

De juiste keuze van stijlrichting helpt om niet alleen comfortabele, maar ook esthetische woningen te creëren die de eigenaren en hun gasten zullen bevallen. Turkoois ziet er zeer harmonieus uit in verschillende ontwerpen.

Turkoois slaapkamer in moderne stijl

Een dergelijk ontwerp zal veelzijdige mensen aanspreken die moderne innovaties willen combineren met respect voor oude tradities. Moderne stijl is comfort, gezelligheid en elegantie. De turquoise slaapkamer zal een geweldige achtergrond zijn voor ongewoon functioneel meubilair, een creatief decor in de vorm van metalen figuren, textiel met verschillende texturen, evenals muurschilderingen. Een uitstekende keuze die echt comfort zal creëren in de slaapkamer.

Turquoise slaapkamer in moderne stijl - Interieurontwerp

Provence turquoise slaapkamer

De gekozen stijl omvat rustieke eenvoud, milieuvriendelijke luxe en lichte romantiek. De kleur van de zeebries zal de delicate sfeer accentueren. Een perfecte combinatie in dit geval is een combinatie van turquoise kleurafwerkingen met sneeuwwitte of beige meubels.Textiel met bloemenprints zal ook de sensualiteit en beknoptheid van Provençaals design aanvullen..

Turquoise slaapkamer Provence - Interieurontwerp Turquoise slaapkamer Provence - Interieurontwerp

Hightech turquoise slaapkamer

Het is ideaal om uw slaapkamer conservatief en functioneel te maken, maar tegelijkertijd stijlvol en gezellig. Het gebruik van de nieuwste verlichtingstechnologieën en duidelijke grenzen van hightech lay-out zal geweldig staan ​​tegen de buitengewone azuurblauwe achtergrond van turquoise meubels of textiel. Het decoreren van de slaapkamer met glazen oppervlakken en geometrische patronen zal in harmonie zijn met azuurblauwe gordijnen.

Hightech turquoise slaapkamer - Interieurontwerp Hightech turquoise slaapkamer - Interieurontwerp

Turkoois minimalistische slaapkamer

Aan de laconieke inrichting en het ontbreken van lompe details is de minimalistische stijl goed te herkennen. Met zijn eenvoud en comfort verovert het snel alle landen van de wereld. Hangplanken van metaal of hout, een glazen salontafel en ongewone planten passen goed in een minimalistische slaapkamer. Decoratie en textiel in hemelturkoois kleuren zullen een stijlvol hoogtepunt zijn..

Turquoise minimalistische slaapkamer - Interieurontwerp Turquoise minimalistische slaapkamer - Interieurontwerp

Turquoise slaapkamer in mediterrane stijl

Zowel zachte blauwtinten als smaragdgroene tinten passen perfect in een zonnig mediterraan interieurontwerp. Turkoois kleur zal prachtig uitkomen op lichte marmeren afwerkingen, kleidecor, kiezelmozaïeken en andere interessante toevoegingen voor deze stijl. In combinatie met het oranje palet kan de slaapkamer veranderen in een gezellig en warm sprookje..

Turquoise slaapkamer in mediterrane stijl - Interieurontwerp Turquoise slaapkamer in mediterrane stijl - Interieurontwerp

Afwerkingen en materialen

De hoofdregel die moet worden gevolgd bij het kiezen van afwerkingsmaterialen voor een turquoise slaapkamer, is de functionele bruikbaarheid van de producten en hun harmonie in relatie tot de algemene achtergrond van de ruimte..

Vloer

Een gezellige slaapkamer kan altijd worden aangevuld met een interessante vloerontwerpoptie. Het moet duurzaam zijn, van hoge kwaliteit en in lijn met het ontwerp van de kamer. Turkoois noten versmelten prachtig met houten parket in de vorm van dunne planken of geometrische vierkanten. Laminaat in pasteltinten zal niet minder mooi en onderhoudsvriendelijker zijn. Grasimitatietapijt verandert een turquoise slaapkamer in een waar paradijs voor de ziel.

Turkoois slaapkamerontwerp - vloerafwerking Turkoois slaapkamerontwerp - vloerafwerking

Muren

Vliesbehang met reliëf, dat een onbeperkt aantal kleuren en patronen heeft, wordt een originele en heldere oplossing voor de wandbekleding van de slaapkamer. Monochrome verf ziet er ook harmonieus uit tegen de achtergrond van helder turquoise meubilair, decor en textiel. Een andere goede optie zijn natuurlijke afwerkingsmaterialen, waaronder steen en hout..

Turkoois Slaapkamer Design - Wanddecoraties Turkoois Slaapkamer Design - Wanddecoraties

Plafond

Dit is precies het oppervlak in de slaapkamer waar we het vaakst onze aandacht op richten. Een rekbaar vinylplafond (het is in perfecte harmonie met een klassiek en minimalistisch interieurontwerp), een origineel gipsplaatplafond of een gecombineerde structuur van textiel en glans kunnen de afgelegen ontspanningsruimte aanvullen. De keuze moet niet alleen afhangen van de bruikbaarheid van de geselecteerde materialen, maar ook van het ontwerp van de muren..

Turkoois slaapkamerontwerp - plafondafwerking Turkoois slaapkamerontwerp - plafondafwerking

Verlichting in de slaapkamer

Het type en de richting van lichtgolven in een turquoise slaapkamer moeten overeenkomen met het gekozen ontwerp en de grootte van de kamer. LED-vloerverlichting zal bijvoorbeeld een omvangrijke kamer veranderen in een compactere en gezelligere kamer, grote kroonluchters zullen de kamer visueel smal maken en wandlampen kunnen andere decoratieve verlichting vervangen..

Het is beter om de Provençaalse stijl en klassiekers aan te vullen met een niet te kleine kroonluchter, die decoratief zal worden verouderd (kandelaars, schansen). Hedendaagse ontwerpen (modern, minimalisme en pop-art) kunnen er geweldig uitzien als de hoofdlichtbron iets minder fel is dan de secundaire. Vloerlampen of LED’s die in het plafond zijn gemonteerd, kunnen deze taak aan..

Het is belangrijk om te onthouden dat extra bronnen van gedempt licht helpen om elke hoek van de kamer gunstig te verlichten, waardoor deze nog mooier wordt. In combinatie met de turquoise kleur wordt deze verlichting net zo goed een onderdeel van de slaapkamerinrichting als decor en meubilair..

Turkoois Slaapkamer Design - Verlichting Turkoois Slaapkamer Design - Verlichting

Slaapkamerontwerp in turquoise kleur – foto

Onze fotogalerij neemt u mee naar een sfeer van rust, inspiratie en comfort. U zult kunnen zien hoe de turquoise kleur er harmonieus uitziet in de slaapkamer, hoe deze verschillende interieurstijlen aanvult en hoe de mariene tonen de algehele sfeer verbeteren. Veel kijkplezier!

Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto

Video: Turkoois slaapkamer – interieurideeën

Slaapkamer

Slaapkamerontwerp 15 m². (80 afbeeldingen)

Slaapkamerontwerp 15 m². (80 afbeeldingen)

De slaapkamer is precies de hoek die je vooral moet behagen met zijn gezelligheid, comfort, het vermogen om ‘s morgens vroeg op te vrolijken en stress te verlichten na een zware dag. Bedrijfsruimten van 15 m². – dit is een redelijk acceptabel plein, waarop u verschillende ontwerpideeën kunt belichamen, de nodige zones kunt plaatsen en een geschikte omgeving voor ontspanning kunt creëren. In ons artikel zullen we overwegen waar u rekening mee moet houden bij het ontwerpen van een slaapkamer met een oppervlakte van 15 vierkante meter, hoe u een kleur, stijl kiest en de mogelijkheid van een competente plaatsing van het benodigde meubilair.

Waar moet je op letten bij het plannen van een slaapkamerrenovatie??

Slaapkamer 15 m². heeft een rechthoekige vorm, wat vaak complicaties veroorzaakt bij het plaatsen van meubels. Maar in de kamer kunt u verschillende functionele gebieden regelen. In dit geval is het beter om meubels niet langs lange muren te plaatsen – dit zal de ruimte veel smaller maken..

Het bed wordt loodrecht op een korte of lange muur geplaatst. U kunt het bed in het midden van de kamer installeren, zodat het hoofdeinde loodrecht op het lange vlak staat. Vervolgens kunt u in het verre gedeelte, bij het raam, een kaptafel, een paar fauteuils of een werkende minikast installeren en een kledingkast bij de voordeur plaatsen. Een dergelijke omgeving zorgt voor een comfortabele benadering van de doos van beide kanten en laat voldoende bewegingsruimte over..

Een goede oplossing is om het bed met een hoofdeinde tegen een korte muur in de verte te plaatsen. Aan beide kanten kan je nachtkastjes plaatsen of de muur volledig benutten door een uitgebreid opbergsysteem te plaatsen – kastmeubels met verschillende planken, lades of een structuur van gipskarton met ingebouwde nissen.

U kunt de verlenging van de kamer corrigeren met behulp van afwerkingsmaterialen: patronen en strepen op het behang, geplaatst in de horizontale richting, zullen de muren visueel uitzetten, het ontwerp van een van de vlakken in een donker palet zal het verwijderen, geeft extra diepte aan de ruimte. Voor zonering, gipsplaatplafondconstructies, wordt de constructie van podiumtreden met succes gebruikt.

Slaapkamerontwerp 15 m². - Waar u op moet letten bij het plannen van een slaapkamerrenovatie Slaapkamerontwerp 15 m². - Waar u op moet letten bij het plannen van een slaapkamerrenovatie

Kleuroplossingen voor de slaapkamer 15 m².

Voor een slaapkamer met een oppervlakte van 15 m². er zijn geen duidelijke beperkingen op kleur – als je wilt dat de ruimte nog ruimer lijkt – gebruik dan meer lichte kleuren. U moet ook rekening houden met het concept van de stijl waarin de slaapkamer is ontworpen. Witte en lichtgrijze tinten zijn behoorlijk populair in het ontwerp van moderne interieurs, waardoor u een neutrale, minimalistische sfeer kunt creëren waarin elk ander kleurenspectrum harmonieus past..

Een bijzondere gezelligheid wordt gecreëerd door het klassieke beige palet, dat het interieur vult met het comfort en de warmte van een huis. In het interieur kun je meerdere halftonen tegelijk gebruiken van bruinachtig tot licht zand, waardoor de nodige accenten worden aangebracht.

Afhankelijk van uw persoonlijke perceptie kunt u elke verf in de slaapkamer gebruiken. Op zijn eigen manier ziet de slaapkamer van een man in blauwe en bruine tinten er mooi en elegant uit. Vrouwen en meisjes geven vaak de voorkeur aan meer verfijnde ontwerpen – een interieur is bijvoorbeeld ideaal in witte en roze kleuren. Gepassioneerd en temperamentvol rood moet gedoseerd worden aangebracht, donkere ondertonen gebruiken, en het groene eco-palet kan in elke hoeveelheid aanwezig zijn (met uitzondering van zure tinten), omdat het wordt geassocieerd met de natuur en het mogelijk maakt om zoveel mogelijk te ontspannen mogelijk.

Slaapkamerontwerp 15 m². - Kleuroplossingen Slaapkamerontwerp 15 m². - Kleuroplossingen Slaapkamerontwerp 15 m². - Kleuroplossingen

Afwerkingen en materialen

De afwerking van de slaapkamer is 15 m². je kunt alle materialen gebruiken, omdat er geen speciale microklimatologische omstandigheden zijn. Met behulp van verschillende typen en combinaties kunt u de ruimte aanpassen, functionele gebieden markeren.

Vloer

In een kamer die is ontworpen om een ​​warme, huiselijke sfeer te creëren voor een aangenaam verblijf, is het beter om laminaat of parket op de vloer te leggen en het bedgedeelte aan te vullen met een zacht wollig tapijt. Diagonaal stapelen van het materiaal helpt om het oppervlak visueel te vergroten.

Slaapkamerontwerp 15 m². - Vloerafwerking Slaapkamerontwerp 15 m². - Vloerafwerking

Muren

Voor wanddecoratie in een rechthoekige slaapkamer met een oppervlakte van 15 m² M. het is beter om combinaties van materialen te gebruiken die de geometrie van de kamer in evenwicht brengen. Versier bijvoorbeeld lange muren in lichte kleuren en korte muren in donkere kleuren..

Zoals we al zeiden, geven verticale en horizontale strepen de ruimte respectievelijk hoogte en breedte. Behangpatronen moeten in zachte kleuren worden gedaan om geen overmatige dynamiek te creëren..

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de muur aan het hoofdeinde van het bed: hier kunt u boogvormige openingen van gipsplaat maken, fotobehang, volumetrische of stoffen doeken gebruiken. Schilderen en het gebruik van sierpleister zijn tegenwoordig erg populair..

Slaapkamerontwerp 15 m². - Muur decoratie Slaapkamerontwerp 15 m². - Muur decoratie

Plafond

Er zijn verschillende basisopties voor het plafond in de slaapkamer: schilderen, witten, behangen, decoreren met rekbare doeken. Gipsplaatstructuren, die zich rond de omtrek van de kamer of met afzonderlijke eilanden bevinden, die meestal het grondgebied van de slaapplaats benadrukken, helpen een prachtige omgeving te creëren en de kamer in te delen..

Afhankelijk van de stijl kunnen er andere decoratieve kenmerken zijn: imitatie van plafondbalken (Provence, loft), gipskroonlijsten, rozetten, lijstwerk (klassieke richtingen), MDF-platen (loft), enz..

Slaapkamerontwerp 15 m². - Plafonddecoratie Slaapkamerontwerp 15 m². - Plafonddecoratie

Meubilair voor een slaapkamer 15 m²..

Het belangrijkste element van elke slaapkamer is het bed, dat comfortabel en ruim genoeg moet zijn. Zelfs voordat u koopt, moet u op het bed gaan liggen om volledig te voelen hoe dit of dat model bij de anatomische kenmerken past.

Aangezien we het hebben over een relatief kleine slaapkamer, is het beter om een ​​bed aan te schaffen met een extra opbergsysteem in de vorm van een ingebouwde doos, waar u de nodige pastelaccessoires kunt plaatsen.

Er zijn ook modellen met een multifunctioneel hoofdbord, waarin zich verschillende planken en nissen bevinden. De meest “geavanceerde” optie zijn zwevende bedden met verborgen steunen, evenals ronde bedden die perfect passen in het interieur van een rechthoekige slaapkamer van 15 m². In kleine appartementen wordt vaak een kleedkamer in de slaapkamer geplaatst. In dit geval is de beste oplossing misschien een schuifkast met spiegeldeuren die de ruimte vergroten..

Aan een of twee zijden van het bed kunt u nachtkastjes installeren, waar u een boek, een bril, huidverzorgingsproducten kunt plaatsen. Plaats naar eigen goeddunken een tv-paneel of thuisbioscoop.

Slaapkamerontwerp 15 m². - Meubilair Slaapkamerontwerp 15 m². - Meubilair Slaapkamerontwerp 15 m². - Meubilair

Verlichting en decor

Voor het verlichten van een slaapkamer met een oppervlakte van 15 m². de beste optie zou zachte verlichting op meerdere niveaus zijn. Schijnwerpers en een kroonluchter worden de belangrijkste lichtbronnen, en verschillende schansen, staande lampen en tafeltoestellen zullen individuele functionele gebieden niet negeren. Om een ​​originele, mysterieuze omgeving te creëren, kunt u de omtrek van het gipsplaatplafond decoreren met LED-strip en de achtergrondverlichting in het onderste gedeelte van het bed installeren..

De slaapkamer heeft geen weelderig decor nodig – er zijn genoeg mooie combinaties van afwerkingsmaterialen en textiel. Je kunt ook een paar stijlvolle snuisterijen gebruiken, de muren aanvullen met schilderijen of familiefoto’s, levende bloempotten installeren, die ook de lucht zuiveren..

Slaapkamerontwerp 15 m². - Verlichting en decor Slaapkamerontwerp 15 m². - Verlichting en decor

Interieur stijlen

Om ervoor te zorgen dat een slaapkamer echt mooi en comfortabel is, moet u een ontwerpstijl kiezen. De slaapkamer is 15 m². stelt u in staat om heel wat moderne ontwerpoplossingen te gebruiken.

Slaapkamer 15 m². in de stijl van minimalisme

De minimalistische trend is tegenwoordig misschien wel de meest populaire. De stijl is vooral relevant voor kleine kamers, omdat het uitgaat van een licht ontwerp, de aanwezigheid van een klein aantal zeer functionele interieuritems en een bijna volledige afwezigheid van decoraties. De decoratie combineert perfect natuurlijke en kunstmatige materialen, glanzende en houten coatings.

Slaapkamer 15 m². in de stijl van minimalisme - Interieurontwerp Slaapkamer 15 m². in de stijl van minimalisme - Interieurontwerp

Slaapkamer 15 m². in Japanse stijl

Het concept van huisdecoratie onder de volkeren van het Land van de Rijzende Zon impliceert ook minimalisme in de setting. In het ontwerp worden verschillende natuurlijke kleuren en natuurlijke texturen gebruikt, die de nabijheid van het menselijk leven tot natuurlijke schoonheid en bruikbaarheid benadrukken..

Kenmerken omvatten items zoals hurkzitmeubels, specifieke afwerkingen en inrichting. Hier vindt u elementen van Japanse shoji-wanden, balkenplafonds die het plafond in vierkanten verdelen, lantaarns, doeken met afbeeldingen van hiërogliefen, geisha’s, samoerai, bloemenprints.

Slaapkamer 15 m². Japanse stijl - interieurontwerp Slaapkamer 15 m². Japanse stijl - interieurontwerp

Slaapkamer 15 m². in klassieke stijl

Hoewel minimalisme in design in onze tijd op de voorgrond treedt, zijn de onveranderlijke klassiekers nog steeds relevant. Warm melkachtig, beige, olijfkleuren, elegante prints, rijke meubels en luxe inrichting kunnen een gewone slaapkamer veranderen in echte koninklijke kamers, waar de majestueuze geest van aristocratie zal heersen.

Een luxueus houten bed met gebeeldhouwde elementen en vergulding, lijstwerk aan het plafond en de muren, een kristallen kroonluchter, rijk natuurlijk textiel – dit alles zal u een speciaal augustusgevoel geven.

Slaapkamer 15 m². in klassieke stijl - Interieurdesign Slaapkamer 15 m². in klassieke stijl - Interieurdesign

Slaapkamer 15 m². in provence stijl

Een slaapkamer in Provençaalse stijl is een combinatie van het eenvoudige provinciale leven met de gratie van een Franse inrichting. De decoratie bevat natuurlijke coatings met een licht vervaagde bloei, wat de nadruk legt op het vermogen van materialen om te vervagen onder de hete zuidelijke zon.

Het meubel draagt ​​ook de sporen van de oudheid en laat met zijn solide uiterlijk zien dat het al lang in huis is en veel familiegeheimen kent. Hoogwaardig textiel met veel decoratieve details geven een bijzondere charme en comfort aan de sfeer..

Slaapkamer 15 m². Provençaalse stijl - Interieurontwerp Slaapkamer 15 m². Provençaalse stijl - Interieurontwerp

Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². – Foto

Als we al het bovenstaande samenvatten, kunnen we gerust stellen dat door de juiste stijlrichting, kleur en gebruik van de afwerkingsfuncties te kiezen, u zelfs een kleine kamer kunt veranderen in een gezellige hoek vol romantiek en rust. En nu nodigen we u uit om naar onze fotogalerij te kijken, die veel succesvolle voorbeelden presenteert van het ontwerp van slaapkamers met een oppervlakte van 15 m² M. Veel kijkplezier!

Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto

Slaapkamer

Slaapkamerontwerp op zolder: 85 foto-ideeën

Slaapkamerontwerp op zolder: 85 foto-ideeën

Oh, deze zolders! Hoe vaak maken mensen bij het bouwen van hun eigen huis veel plannen met betrekking tot de inrichting van het onderdak. Daardoor verandert de zolder vaker wel dan niet in een gewone vuilnisbelt voor bergen spullen die niet nodig lijken te zijn, maar het is zonde om ze weg te gooien. Of het nu gaat om het inrichten van een volwaardige woonkamer hier, bijvoorbeeld een slaapkamer. Hoe je dat doet? We zullen hier in het artikel van vandaag over praten en ook veel voorbeelden van de beste foto’s bekijken..

Kenmerken van de slaapkamer op zolder

Het inrichten van een slaapkamer op zolder is een van de beste opties voor een rationeel gebruik van een lege zolder. Het voordeel ligt in het feit dat u onder de schuine bogen gemakkelijk een bed (en meer dan één) kunt installeren, terwijl grotere meubels hier gewoon niet passen. In feite verschijnt er een extra woonruimte in het huis, waar u niet alleen een slaapkamer voor familieleden kunt inrichten, maar ook een logeerkamer. Als de ruimte het toelaat, worden hier meerdere bedden geplaatst, zijn de nodige opbergsystemen en een kleedkamer uitgerust. Omdat de slaapkamer zich in een gebied bevindt dat ver van andere kamers ligt, kunt u hier echt volledig ontspannen, zich terugtrekken en ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen..

De zolderruimte kan omgevormd worden tot een volwaardige kinderhoek. Omdat het meubilair voor een kind klein is, past het met succes in een niet-standaard lay-out. Kinderen houden van alles wat ongewoon is – afgelegen hoekjes, zolders, knusse kamers vol met hun favoriete speelgoed. Zo ziet een kinderkamer op zolder eruit, waar een schuin plafond het hemelgewelf zal vervangen..

De uitrusting van de slaapkamer op de zolder heeft nog een extra bonus – de mogelijkheid om een ​​​​verscheidenheid aan ongebruikelijke ontwerpoplossingen te belichamen, met behulp van architecturale kenmerken, natuurlijkheid van plafondmaterialen, schuine raamopeningen.

Slaapkamerontwerp op zolder - Kenmerken Slaapkamerontwerp op zolder - Kenmerken

Wat te overwegen??

Als u de zolderkamer toewijst aan een slaapkamer, moet u begrijpen dat het nu een woonruimte wordt en daarom hoogwaardige meubels nodig heeft. Dit geldt met name voor het verwarmen van een kamer – het aanbrengen van extra thermische isolatie van muren, het installeren van verwarmingsradiatoren. Vaak besteden de eigenaren tijdens de bouw van een huis geen speciale aandacht aan het voorzien van elektriciteit op de zolder – hier worden maximaal een of twee lampen geïnstalleerd, wat zal besparen in het geval dat hier een magazijn van onnodige dingen wordt georganiseerd of reparaties wordt uitgevoerd vereist. Bij het inrichten van een slaapkamer is hoogwaardige elektrische bedrading vereist, wat zorgt voor een goede verlichting.

Slaapkamerontwerp op zolder - Dingen om te overwegen Slaapkamerontwerp op zolder - Dingen om te overwegen

Kleuroplossingen voor de slaapkamer op zolder

Meestal is de slaapkamer op zolder gekleed in een lichtpalet dat het gebrek aan licht compenseert. Meubels en textiel met donkere kleuren zullen er prachtig uitzien tegen de achtergrond, en heldere kleuren van decor en accessoires zullen helpen om het ontwerp nieuw leven in te blazen. Dit is echter niet de enige oplossing – de eigenaren kunnen de kamer naar eigen goeddunken in elke gewenste kleur inrichten..

Omdat de geometrie van de kamer zelf nogal gecomprimeerd is, is het hier belangrijk om deze niet te overdrijven met donkere tinten die de sfeer verder zullen verergeren. De slaapkamer ziet er origineel en gezellig uit in lichtgrijze, crème, blauwe tinten. Het muur- en plafondgedeelte boven het hoofdeinde van het bed is vaak gedecoreerd in heldere accentkleuren, waardoor het territorium van de slaap wordt benadrukt.

De kleurkeuze kan worden bepaald door de stijl van decoratie, een Scandinavische slaapkamer ziet er bijvoorbeeld geweldig uit in een sneeuwwit ontwerp, een kamer in een rustieke stijl (Provence, land) kan niet zonder groen, blauw, roze natuurlijk kleuren, en in een klassiek ontwerp kunnen bruine als basis worden genomen, beige, bordeauxrode tinten die de kamer een speciale verfijning geven.

Om de slaapkamer van een kind op zolder in te richten, kiest u een palet dat past bij de leeftijd en het geslacht van het kind (roze, blauw) of neutrale tinten, en vult u deze aan met heldere decoratieve elementen.

Slaapkamerontwerp op zolder - Kleuren Slaapkamerontwerp op zolder - Kleuren Slaapkamerontwerp op zolder - Kleuren

Afwerkingen en materialen

Tegenwoordig is er een enorme keuze aan afwerkingsmaterialen. Wanneer u ze kiest voor het inrichten van een slaapkamer, moet u letten op indicatoren zoals schoonheid, milieuvriendelijkheid en bruikbaarheid – elke eigenaar wil immers dat de renovatie lang plezier heeft met zijn nieuwigheid.

Vloer

Voor het afwerken van het oppervlak van de slaapkamervloer is het belangrijk dat het materiaal warm is, prettig aanvoelt (vaak bewegen ze zich in deze kamer zonder schoenen), extra geluidsisolatie creëert en natuurlijk harmonieert met het omringende ontwerp. Er zijn veel van dergelijke materialen. Het kan een zacht, warm tapijt zijn. Het heeft veel kleuren, waardoor je het canvas voor elke stijlrichting kunt kiezen. Modulaire tapijttegels, die een stevigere basis hebben, zien er bijzonder mooi uit. Parket- en laminaatvloeren zullen het reinigingsproces aanzienlijk vereenvoudigen en de kurkvloer gaat tientallen jaren mee, waardoor de kamer de warmte en het comfort van natuurlijk materiaal krijgt..

Slaapkamerontwerp op zolder - Vloerafwerking Slaapkamerontwerp op zolder - Vloerafwerking

Muren

De keuze aan afwerkingsmaterialen voor muren is ook vrij uitgebreid – ze zijn geverfd, witgekalkt, geplakt met behang en gepleisterd. PVC-panelen zijn nu wijdverbreid – ze hebben veel variaties in prestaties, kunnen worden gekleurd of natuurlijke materialen imiteren, zijn eenvoudig te installeren en gaan behoorlijk lang mee. Met hun hulp kun je absoluut elk ontwerp maken – van rustige klassiekers tot gedurfde lofts. Vaak wordt gipsplaat een belangrijke rol gegeven, waarmee u de gebreken van de muren en de lay-out in het algemeen kunt corrigeren. Afwerkingsmaterialen worden vaak gecombineerd, waarbij lichte en donkere kleuren worden gekozen. Doeken met patronen, fotobehang, die een speciale dynamiek geven, zien er voordelig uit.

Slaapkamerontwerp op zolder - Wanddecoraties Slaapkamerontwerp op zolder - Wanddecoraties Slaapkamerontwerp op zolder - Wanddecoraties

Plafond

In de slaapkamer op zolder neemt de kwestie van plafonddecoratie een speciale plaats in, wat wordt verklaard door de niet-standaard, hellende oppervlakken, de aanwezigheid van balkenplafonds en andere nuances. Gipsplaatpanelen komen vaak te hulp, die helpen om te scherpe hoeken uit te lijnen, uitstekende structuren en elektrische bedrading te verbergen, waardoor de kamer een comfortabelere uitstraling krijgt. Afwerking kan worden gedaan met behulp van schilderen, spandoeken, voering, behang. Afhankelijk van de stijl van de kamer, mogen de balken niet worden gemaskeerd – immers, hoe complexer het interieur, hoe interessanter het is..

Slaapkamerontwerp op zolder - Plafondafwerking Slaapkamerontwerp op zolder - Plafondafwerking

Meubels en verlichting

Omdat er geen grote hoeveelheid meubels in de slaapkamer nodig is, is het voldoende om een ​​bed, een paar nachtkastjes, fauteuils en een opbergsysteem te plaatsen. Het bed wordt meestal geïnstalleerd onder de laagste helling van het dak, bij het raam, waardoor je ‘s avonds soms naar de sterrenhemel kunt kijken. Om het gebied zo goed mogelijk te gebruiken, worden vaak ingebouwde kasten met niet-standaard vormen gemaakt, die met succes onder schuine bogen worden geplaatst. Lades, nachtkastjes onder de bedbodem kunnen ook de beste opbergsystemen zijn..

Fel licht is onaanvaardbaar in de slaapkamer, maar het moet wijdverbreid genoeg zijn om elk gebied te verlichten dat je nodig hebt. Grote kroonluchters zijn hier niet welkom – het is beter om ze te vervangen door compacte lampen aan de muren en nachtkastjes. Je kunt de elektrische bedrading zo indelen dat de lampen in groepen aan gaan en zo verschillende zones verlichten.

Slaapkamerontwerp op zolder - Meubels en verlichting Slaapkamerontwerp op zolder - Meubels en verlichting

Interieur stijlen

Elke kamer ziet er luxueus uit als deze is ingericht in overeenstemming met een bepaalde stijl. De zolderslaapkamer is geen uitzondering! De stijlrichting moet zo worden gekozen dat deze overeenkomt met de voorkeuren van de eigenaren en het algehele ontwerpconcept van het huis..

Slaapkamer in klassieke stijl

Voor degenen die de voorkeur geven aan respectabele elegantie boven overmatige pretentie en originaliteit, is het beter om de slaapkamer in een klassieke stijl in te richten. Hier wordt het kleurenschema van edele tinten zoals bordeaux, crème, olijf, zwavel, enz., perfect gecombineerd met de onberispelijke details van paleisluxe. Het vloeroppervlak is versierd met dure natuurlijke materialen, het plafond is een mat oppervlak en het meubilair van hout heeft rijke versieringen in de vorm van houtsnijwerk en kostbaar beslag. Een belangrijke rol in het klassieke ontwerp wordt gespeeld door textiel – gedrapeerde gordijnen, bedhemel.

Klassieke slaapkamer op zolder - Interieurontwerp Klassieke slaapkamer op zolder - Interieurontwerp

Zolderslaapkamer in Provençaalse stijl

De stijl van een provinciaal Frans dorp is het meest geschikt voor het inrichten van een slaapkamer op de zolder, waarbij comfort en rust worden gecombineerd. Er zijn geen felle kleuren – het ontwerp is gebaseerd op pastelkleuren, gecombineerd met kleine bloemenprints, landschapscomposities in wanddecoratie en textiel. Meubels gemaakt met het effect van kunstmatige veroudering of met behulp van decoupagetechniek geven een speciale sfeer aan de atmosfeer, die adequaat zal worden aangevuld met handgemaakte accessoires.

Slaapkamer op zolder Provence - Interieurontwerp Slaapkamer op zolder Provence - Interieurontwerp

Zolderslaapkamer in loftstijl

Deze stijl, ook wel “zolder” genoemd, is met recht toe te passen in de slaapkamer op zolder. Het is praktisch niet nodig om hier iets te bedenken: baksteen, betonnen muren, open communicatie- en ventilatieleidingen, ruwe balkenplafonds, onzorgvuldig aangebrachte pleister – dit alles vormt het algemene beeld van de richting. Moderniteit zal worden gegeven door details als multifunctioneel meubilair, apparaten, hoogwaardige verlichting..

Slaapkamer Zolder - Interieurontwerp Slaapkamer Zolder - Interieurontwerp

Minimalistische zolderslaapkamer

Het minimalistische ontwerp oogt nogal laconiek en ingetogen. Het interieur, uitgevoerd in lichte kleuren, bevat alleen de nodige meubels. De afwerking heeft in de regel een effen witte, grijze, beige kleur, die kan worden verdund met heldere vlekken in de vorm van schilderijen, posters, fotocollages, contrasterende elementen van meubels of textiel die een accent creëren.

Minimalistische slaapkamer op zolder - Interieurontwerp Minimalistische slaapkamer op zolder - Interieurontwerp

Slaapkamer op zolder in chaletstijl

Dit is een onderscheidende stijl waarmee je een opvallend ontwerp kunt creëren met een verbluffend gezellige sfeer. Dit wordt geholpen door de alomtegenwoordige aanwezigheid van natuurlijk hout, dat te vinden is in de decoratie van muren, plafonds, vloeren, meubels en zelfs raamkozijnen zijn gemaakt van dit materiaal. Meestal omvat de lay-out toegang tot een uitgebreid terras onder een sierlijk uitstekende dakboog. Een warme open haard van steen, gedimd zacht licht en een bontdeken op een ruim bed – wat is er beter voor een goede nachtrust?

Slaapkamer Zolder Chalet - Interieurontwerp Slaapkamer Zolder Chalet - Interieurontwerp

Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder – foto

Tot slot raden we u aan onze galerij te bezoeken. Hier hebben we voor u de beste foto’s verzameld die verschillende opties voor het inrichten van een slaapkamer op zolder laten zien. Als je ernaar kijkt, kun je je eigen ontwerpproject maken, waardoor je huis functioneler en aantrekkelijker wordt. Veel kijkplezier!

Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto Interieurontwerp van een slaapkamer op zolder - foto

Video: Slaapkamer op zolder – Interieurideeën

Slaapkamer

70+ witte slaapkamerontwerpideeën (foto’s)

70+ witte slaapkamerontwerpideeën (foto's)

Een sneeuwwitte slaapkamer is ongetwijfeld een stijlvolle en correcte oplossing die uw kamer onherkenbaar zal transformeren en onvergetelijke charme en harmonie zal geven. Door de veelzijdigheid van wit kan het worden gebruikt voor interieurdecoratie in elke stijl, van klassiek tot loft. Hoe je wittinten precies weggooit in je favoriete slaapkamer – lees verder.

Witte kleur en combinaties ermee

Wit heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in de symboliek van verschillende beschavingen. Voor veel volkeren van de wereld was de interpretatie ervan anders, maar de meesten van hen waren het erover eens dat het de kleur is van het goddelijke principe, heiligheid, zuiverheid en spirituele vernieuwing..

Het is de lichtste van alle tonen in het kleurenspectrum. Het lijkt misschien dat hij zelf geen tinten heeft, maar dit is niet zo. Als je goed kijkt, kun je zien dat zelfs met een klein vlekje van een andere kleur het wit merkbaar zal veranderen. U kunt dus een aanzienlijk aantal mogelijke ondertonen krijgen – zowel koud als warm..

Het Pantone-systeem bevalt met nobele en mooie tinten met wonderlijke namen: dansende wolk, vanille-ijs, mystiek, marshmallow, zomerdouche – vind je eigen smaak!

Door de dominantie van wit in het interieur, is het mogelijk om de visuele toename ervan te bereiken. Dit is vooral handig voor kleine slaapkamers. Zo’n eenvoudige maar lastige truc zal absoluut elke kamer helpen uitbreiden..

De nobele toon is ongelooflijk harmonieus met vele andere tinten, wat op zijn beurt de ontwerpwereld honderden verschillende oplossingen heeft gegeven die het gebruiken. Voor het gemak kunnen variaties worden gegroepeerd in drie hoofdgroepen:

– Rustige, neutrale combinaties werken het beste voor de slaapkamer. Tegen de achtergrond van delicate combinaties krijgen materialen een speciale helderheid en textuur. Zeker gebruiken voor decoratie;

– Witgekalkte kleuren worden gunstig benadrukt door warme metalen: rosé- en geelgoud, koper;

– Gebruik interessante texturen: pluizig, gebreid textiel, licht hout, transparante details. Dit voegt gezelligheid en lichtheid, luchtigheid toe;

– Vergeet planten niet – decoratieve groene ruimtes, rozen, tulpen, kronkelende takken, cactussen. Delicate bloementinten en weelderig groen maken het interieur nog frisser;

– Een heldere compositie wordt verkregen uit een combinatie van grijs + citroen + wit, cranberry + grijsblauw + romig, wijn + diepblauw + groen.

Wit slaapkamerontwerp - kleurencombinaties Wit slaapkamerontwerp - kleurencombinaties

Interieur stijlen

Wit past echt bij alle stijlen, maar voor sommigen is het een onvervangbare kleur. Welke? Lees hieronder.

Witte slaapkamer in klassieke stijl

De traditionele stijl heeft zijn eigen canons en ideeën. In het bijzonder gaat het uit van hoge plafonds. Het creëren van een dergelijke illusie zal een techniek helpen als het schilderen van de muren en het plafond in een enkele tint. Hierdoor ontstaat een soort koepeleffect. Probeer vast te houden aan proportie en symmetrie. Voeg sierlijke, bloemrijke elementen toe aan afwerkingen en meubels.

Wat de wittinten zelf betreft, zullen nobele opties er harmonieus uitzien: puur sneeuwwit, koud parelmoer, warme crème of zachte, maar elegante ivoortint.

Klassieke stijl witte slaapkamer - interieurontwerp Klassieke stijl witte slaapkamer - interieurontwerp Klassieke stijl witte slaapkamer - interieurontwerp

Witte slaapkamer in moderne stijl

Het is gemakkelijk te zien dat de meeste moderne interieurs licht gekleurd zijn. Met deze oplossing kunt u gemakkelijk een gevoel van frisheid en ruimtelijkheid bereiken. Je kunt dus veilig wit als hoofdkleur gebruiken en er meerdere kleuraccenten aan toevoegen. Hedendaags thema tolereert de rommel van de ruimte niet. Vermijd overdaad aan decor en meubilair.

Witte slaapkamer in moderne stijl - Interieurontwerp Witte slaapkamer in moderne stijl - Interieurontwerp

Witte slaapkamer in Scandinavische stijl

Dromers en rebellen zullen zeker dol zijn op het democratische Noord-Europese design. Het heeft de belangrijkste kenmerken van minimalisme, eco-stijl, functionalisme en zelfs een loft en land.

Probeer toch met zo’n ziedende combinatie een laconiek en eenvoudig ontwerp te maken. Vertrouw op originele, praktische meubels, vakkundige planning, natuurlijke materialen en basiskleuren. Zo kunt u gemakkelijk een conceptueel en ergonomisch ontwerp belichamen..

Witte Scandinavische Slaapkamer - Interieurontwerp Witte Scandinavische Slaapkamer - Interieurontwerp Witte Scandinavische Slaapkamer - Interieurontwerp

Witte slaapkamer in nautische stijl

Het inrichten van een slaapkamer in een vrij en spectaculair nautisch thema is een gemakkelijke taak. Gebruik sneeuwwitte verf voor wanddecoratie. Het is het beste om beddengoed te kiezen in een vergelijkbare kleurstelling met een blauwe of zwarte streep. Optimaal afwerkingsmateriaal voor de vloer – parket in middentonen of een ander in wit.

Aan het hoofdeinde van het bed kunt u een thematische afbeelding van de zee, een zeilboot of een schip plaatsen, en op een banket, nachtkastje, plank – decor in de vorm van grote schelpen. Streef er in het algemeen naar om niet de meest kleurrijke en pakkende sieraden te kiezen, maar subtiele “hints” over het thema zeereizen. Beperk jezelf tot een witte achtergrond en twee of drie extra tinten, waaronder mogelijk azuurblauwe tinten.

Witte slaapkamer in nautische stijl - Interieurontwerp Witte slaapkamer in nautische stijl - Interieurontwerp

Afwerkingen en materialen

De decoratie vormt de basis voor het spel van alle belangrijke interieurdetails. Probeer het daarom correct te doen, met behulp van geschikte materialen..

Vloer

Wil je een zachte vloer, dan kun je gewoon niet zonder tapijt. Ze zorgen niet alleen voor aangename tactiele sensaties, maar verhogen ook de warmte- en geluidsisolatie. Nadeel is dat zich stof kan ophopen in de hoop. Maar dit probleem kan eenvoudig worden verholpen met een hoogwaardige wasstofzuiger..

Voor eigenaren van gezelschapsdieren is schadebestendig laminaat geschikt. Het is echter een vrij koud materiaal, dus het kan het beste worden gebruikt in combinatie met een nachtkleed..

In de witte slaapkamer ziet medium en licht parket er prachtig uit. Kies, afhankelijk van uw wensen, voor massief, blokparket of parketplanken. Het is een natuurlijke coating met hypoallergene eigenschappen. Het houdt de warmte goed vast en absorbeert geluiden. De boom gaat minimaal 25 jaar mee, maar zal bang zijn voor een vochtige omgeving..

Voor ruimtes in een warm, vochtig klimaat of gecombineerd met een badkamer, pak steen, keramische tegels of beton.

Wit slaapkamerontwerp - vloerafwerking Wit slaapkamerontwerp - vloerafwerking

Muren

Kies, afhankelijk van de stijl van de slaapkamer en je smaakvoorkeuren, een bekledingsmethode:

1. Kleur in wit. De beste optie voor ons geval. Geproduceerd op een reeds voorbereide basis;

2. Sierpleister voor beton contrasteert prachtig met klassieke details en vormt een aanvulling op de bakstenen muur;

3. Sneeuwwit baksteenbehang en decoratief metselwerk passen in de meeste moderne stijlen;

4. Traditioneel ontwerp wordt sierlijk benadrukt door MDF-panelen;

5. Niet-standaard oplossing – om de accentmuur te decoreren met getextureerd hout of volumetrische gipspanelen.

Wit Slaapkamerontwerp - Wanddecoraties Wit Slaapkamerontwerp - Wanddecoraties Wit Slaapkamerontwerp - Wanddecoraties

Plafond

Als je een kleine slaapkamer hebt, probeer dan de kamer niet te overstelpen met complexe structuren. Let allereerst op het glanzende spanplafond en de witte matte verf – samen met de muren in hetzelfde kleurontwerp zal het helpen om de ruimte visueel te vergroten.

Koude grijze schaal zal een “to the face” -decoratie zijn onder het beton. Houten elementen in het interieur ondersteunen balken en een laconiek verlaagd plafond met houtmotieven.

Wit slaapkamerontwerp - plafondafwerking Wit slaapkamerontwerp - plafondafwerking Wit slaapkamerontwerp - plafondafwerking

Verlichting in de slaapkamer

Het is noodzakelijk om de kwestie van verlichting aan te raken, zelfs in het stadium van voorbereidend werk en afwerking, omdat de bedrading van elektriciteit afhankelijk is van de locatie. Denk goed na over de dessins zodat je je sneeuwwitte muur niet hoeft te bederven als de afwerking klaar is.

Het licht in de kamer hoeft niet te fel te zijn. Krachtige lampen en koud licht zullen de algehele sfeer nadelig beïnvloeden. De slaapkamer is in de eerste plaats een plek om te rusten en te slapen, dus het zou moeten bijdragen aan ontspanning. Verlichting moet diffuus, warm en zacht zijn. Gebruik speciale lampenkappen met verschillende tinten.

Spotverlichting of lampen onder spanplafonds zien er geweldig uit. Dit zal het plafond visueel vergroten en een zacht en aangenaam licht creëren..

Experimenteren met verborgen ontwerpen kan uw slaapkamer een persoonlijk tintje geven. U kunt de lampen bijvoorbeeld achter richels aan de muren verbergen of ze onder het plafond verbergen – op deze manier kunt u het effect bereiken van het optillen van het plafond van de muren. Ook stellen ontwerpers vaak voor om lampen met diffuus licht direct onder het bed te plaatsen of op het podium te monteren..

Lokale verlichting heeft veel functies. Het kunnen lampen zijn aan het hoofdeinde of aan de zijkant van het bed, LED-strips rond de omtrek, evenals licht voor het werkgebied..

Er wordt aangenomen dat de lichtbron in de slaapkamer zich op een hoogte van 1,5 m van de vloer moet bevinden, daarom zijn staande lampen erg populair. Als je een flexibeler armatuur nodig hebt, dan is de optie flexibele poten de beste optie. Het kan gemakkelijk worden verplaatst en gericht om een ​​ander functioneel gebied te verlichten, het is erg handig als de slaapkamer voor meerdere personen is bedoeld.

Als u geen nachtkastjes heeft, kunt u lampen gebruiken die op het hoofdeinde van het bed zijn gemonteerd. Ze zullen voldoende verlichting bieden voor het lezen van boeken en tijdschriften, en een enorme selectie ontwerpoplossingen stelt u in staat om iets naar uw smaak te kiezen..

Wit slaapkamerontwerp - Verlichting Wit slaapkamerontwerp - Verlichting Wit slaapkamerontwerp - Verlichting

Wit slaapkamerontwerp – foto

Witte interieurs blijven verbazen met aantrekkelijkheid voor al hun ascese. Bekijk nog meer frisse, luchtige en strakke slaapkamerontwerpen in onze selectie foto’s. Veel kijkplezier!

Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto Interieurontwerp van een witte slaapkamer - foto

Video: Slaapkamer in het wit – Interieurideeën