Category: Konyha

Konyha

Milyen kialakítással díszítse a modern konyhát. Country, provence, hi-tech vagy minimalizmus?

Milyen kialakítással díszítse a modern konyhát. Country, provence, hi-tech vagy minimalizmus?

A modern konyha már régóta nem kizárólag a főzésnek szentelt tér. Az emberek egyre nagyobb szerepet tulajdonítanak e szoba esztétikai elemének. Ezért ma nagy figyelmet fordítanak a konyha belsejének díszítésére szolgáló stílus kiválasztására. A jelenlegi divatirányzatoknak megfelelően a tervezők azt javasolják, hogy előnyben részesítsék a klasszikusokat, a hi-tech-t, a minimalizmust vagy a Provence-t. Ez a négy stílus a konyhai tér díszítésére a népszerűség csúcsán, és sokoldalúságuknak köszönhetően lehetővé teszi, hogy kielégítse a különböző ízlésű és anyagi lehetőségekkel rendelkező emberek kívánságait..

A klasszikus konyha kialakítása mindig jó megoldás

A klasszikus konyha kialakítása mindig jó megoldás

A klasszikus stílusú konyha fő megkülönböztető jellemzője a szerves jellege. Ebben a térben minden részlet a maga helyén van, világos funkcionális célja van, és ugyanakkor saját „ízét” hozza a „kép” általános esztétikájához.

Az ilyen belső terek jellemzői a következők:

 • természetes anyagokból készült homlokzatok jelenléte (vagy azok kiváló minőségű utánzata);
 • nyugodt színpaletta;
 • különféle dekorációs elemek.

A klasszikus konyhabelső oroszlánrésze a bútor. Előnyben kell részesíteni a tágas fülhallgatókat, amelyek gyönyörű homlokzata mögött el lehet rejteni a főzéshez és az asztalterítéshez szükséges számos tulajdonságot. Az olíva, bézs, krém vagy kék árnyalatú bútorok illeszkednek a legjobban egy ilyen helyhez..

A bronz vagy réz alatt megmunkált fogantyúkat tervezésének “jellemzőjének” tekintik. A klasszikus konyhabelső minden részének át kell fednie egymást színben vagy dekorációban, ezért ajánlott különös figyelmet fordítani a textíliák és a befejező anyagok kiválasztására.

Ország vagy Provence – melyik stílust részesítse előnyben?

Ország vagy Provence - melyik stílust részesítsük előnyben?

Ha megnézzük az egyik konyhabelsőt, akkor valaki meghatározza azt Provence -nak, egy másik országnak. Ezek a stílusok valóban sok tekintetben hasonlítanak egymásra, de jelentős különbségek is vannak. A vidék minden természetes, funkcionális irányba hajlik; elfogadhatatlan benne az igényesség és a fényesség. Masszív, szilárd Bútor a konyhához ebben a stílusban minimum díszítő elemeket kell tartalmaznia, elsődleges szempont a “meleg” tónusok – bézs, homok, világosbarna stb. kialakításában – ketrec, csík, pöttyös. Leggyakrabban a vidéki stílust használják nyaralók és vidéki házak konyhai helyiségeihez, de szervesen illeszkedhet egy standard lakásba..

A Provence -i stílus a konyhában kecses, egyszerű és könnyed. Fontos részlet – az ilyen belső tér szükségszerűen világos, természetes megvilágítást jelent..

Az igazi francia Provence hangulatos légkörének megteremtéséhez a következők alkalmasak:

 • elegáns bútorok a lábakon;
 • festékkel vagy meszeléssel borított falak;
 • textíliák hímzéssel vagy díszítéssel;
 • porcelán vagy kerámia figurák, panelek, vázák stb..

A visszafogott, de kifinomult árnyalatokat – elefántcsont, levendula, tengeri hullám, tejes – a legelőnyösebbnek tartják a provence -i konyha díszítésére. Friss virágokat kell hozzáadni a belső térhez, amikor csak lehetséges..

Csúcstechnológia és minimalizmus a konyha belsejében – megkülönböztető jellemzők

Csúcstechnológia és minimalizmus a konyha belsejében - megkülönböztető jellemzők

Ezt a két stílust a konyhabelsők kialakításában viszonylag nemrég kezdték használni, és nyugodtan nevezhetők a modern divat tisztelgésének. A hi-tech abszolút asszociáció a fejlett, leginnovatívabb technológiákkal. Ez a stílus az egyszerű, lakonikus formák és a panorámás világítás felé fordul. A konyhabútor “kedvenc” anyaga műanyag, üveg, fém. Érdekes tendencia figyelhető meg a szoba színválasztásával kapcsolatban: bútorok, falak, dekoráció – mindent azonos pasztell árnyalatban lehet tartani. Ugyanakkor nem lesz probléma a konyha zónázásával, mivel azt számos halogén- és LED -lámpa biztosítja, amelyek különböző szinteken helyezkednek el..

Az USA -t a minimalizmus hazájának nevezik, a stílus megkülönböztető jellemzői a súlyosság, a vonalak tisztasága, a dekoráció teljes elutasítása, a racionalitás. A konyhai tér kialakításánál a “hideg” anyagoknak vagy azok kiváló minőségű utánzatának kell érvényesülnie – beton, fém, üveg, műanyag, kő. A tervezők azt javasolják, hogy fordítsanak különös figyelmet a konyha minimalista stílusú berendezésére. A moduláris, tágas fejhallgatók üres homlokzattal tűnnek a legmegfelelőbbnek benne. Nem csak az összes konyhai kelléket kell elrejteniük, hanem a háztartási készülékek maximális mennyiségét is. A minimalizmus célja, hogy reális illúziót teremtsen a végtelen térről, amelyet nem terhelnek triviális tárgyak.

Konyha

Csempe a konyhához a padlón: típusok, hogyan válasszuk ki

Csempe a konyhához a padlón: típusok, hogyan válasszuk ki

A konyhának egyformán hangulatosnak kell lennie a vendégek fogadására, romantikus estékre szeretteivel és családi vacsorákra rokonokkal. A padlóburkolat fontos szerepet játszik a kényelem kialakításában. A padlón lévő konyha csempe ideális megoldás, amely megfelel olyan fontos kritériumoknak: mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás, hangszigetelés, kopásállóság és esztétikus megjelenés. Ezen tulajdonságok mindegyike nagyon fontos a konyha számára..

A konyha csempe típusai

A megfelelő padló kiválasztásához mindig vegye figyelembe a hasznos információkat, és a vásárlás előtt, ne utána. Akkor nyugodt és magabiztos lehet a sikeres javításban. A következő típusú kerámialapok léteznek:

Préselt csempe

Speciális agyag anyagokból áll. A töltés nagynyomású tömörítés és alakítás útján alakul át. A préselt csempe különösen tartós és sima felületű.

Konyhai padlólapok - préselt csempe Konyhai padlólapok - préselt csempe

Csempe zománc nélkül

Ez a típus egyszerű kialakítást és a díszítő elemek hiányát jelenti minta formájában. Az ilyen csempe meglehetősen esztétikusnak tűnik egységességük és egyenletes vastagságuk miatt..

Konyhai csempe a padlón - Zománc nélküli csempe Konyhai csempe a padlón - Zománc nélküli csempe

Mázas csempe

Ez a lehetőség tetszeni fog a fényesség és a szín ínyenceinek, ami jól látható az üvegezett felületen. Ezenkívül az ilyen típusú csempéket a pórusok átjárhatatlansága, keménysége és sűrűsége jellemzi..

Konyhai padlólapok - mázas csempék Konyhai padlólapok - mázas csempék

Klinker csempe

Különböző típusú agyagokból, speciális festékekből és fluxusból áll. Nagy ellenállással rendelkezik a kémiai és mechanikai igénybevételnek.

Konyhai padlólapok - Klinker csempe

Metlakh csempe

Az egyszeri égetés, az üvegezett felület és a magas préselési folyamat a Metlakh csempe fő jellemzői. Nemcsak műszaki tulajdonságai, hanem elegáns megjelenése miatt is nagyon népszerű..

Padlólapok konyhához - Metlakh csempe Padlólapok konyhához - Metlakh csempe

Porcelán kőből készült cserép

Speciális sparsból, kaolinból, kvarcból és préselt tésztából készül. Ez a kombináció homogén masszát, jó szilárdságot és üvegszerű megjelenést hoz létre..

Konyhai padlólapok - porcelán csempe Konyhai padlólapok - porcelán csempe

A csempe lerakásának alapja

Ez egy előfeltétel, amelyet teljesíteni kell annak érdekében, hogy elkerüljük a konyhai csempe szerkezetének egyenetlenségei és heterogenitása formájában fellépő hibákat..

A gipszkarton az egyik legmegbízhatóbb és legegyszerűbb telepítési lehetőség. Nem igényel speciális beállítást, és szilárdan rögzítve van a padlóhoz. Ugyanilyen jó és gyakori alternatíva lehet régi csempe (a szerelés speciális ragasztóval történik), rétegelt lemez (speciális feldolgozást igényel) és vakolat (számíthat rá, ha a szabálytalanságok nem haladják meg a 3 mm -t).

Konyhai padlólap - csempealap

A padlólapok előnyei és hátrányai

A kerámialapoknak, mint minden más padlófelületnek, megvannak a maguk előnyei és hátrányai, amelyeket vásárlás előtt tudnia kell..

A csempe előnyei a konyhában:

– Tűzállóság. A különleges tűzállóság lehetővé teszi, hogy biztos legyen abban, hogy a tűz ellen további védelem van a helyiségben, ahol állandóan érintkezik a tűzzel.

– Ellenállás a kémiai támadásokkal szemben. Ez a tulajdonság több különböző csoportra osztható. Például az A érték a maximális védelem a különböző anyagok ellen, a D pedig a garancia hiánya..

– Alacsony áramvezetés.

– Vízelnyelés. Leggyakrabban nem haladja meg a 3-4% -ot.

– Tartósság. Az alkatrészek ellenállnak a csempe átformálására irányuló különféle kísérleteknek. Ez rendkívül fontos a konyhában, ahol nem lehet szándékosan összetörni egy tányért vagy vázát..

– Fagyállóság.

– Stílusos design és változatos színek / minták.

A konyhában a csempe fő, de minimális hátrányai közé tartozik a magasabb költségek (más padlófajtákhoz képest), a hidegség és a gondos fektetési folyamat. Ennek ellenére a beépített fűtési rendszerrel könnyedén megszabadulhat a hideg padlótól, és a szerelést megbízható szakemberekre bízza..

Konyhai padlólapok - előnyök és hátrányok Konyhai padlólapok - előnyök és hátrányok

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csempéket a konyhához

A szakértők azt javasolják, hogy legyenek különösen figyelmesek néhány árnyalatra, amelyekre figyelni kell a csempe kiválasztásakor:

1. Kép ​​a csomagoláson. Lábjelzésnek jelen kell lennie – ez azt jelenti, hogy a csempéket kifejezetten a padlóra tervezték.

2. A csempe felülete. Teljesen egységesnek kell lennie. A repedések és szabálytalanságok meghibásodott terméket jeleznek..

3. A kopás típusa. Ez a mutató latin betűkkel van feltüntetve. A kiváló minőség felelős a jó kopásállóságért.

4. Számítás margóval. A lapok számának 10-15% -kal többnek kell lennie.

5. Harmonikus kombináció a teljes dizájnnal. A csempék tökéletesen kiegészíthetik a szoba stílusát, vagy érdekes kontrasztokat hozhatnak létre a konyhakészlet hátterében..

6. Textúra. A matt felület tökéletes egy kis konyhához, az üvegezett felület pedig egy nagy helyiséghez..

7. Vastagság. Az optimális vastagság 9-12 mm. A vékonyabb változat nem lesz olyan tartós, és a 12 mm feletti sűrű csempe ideális a háztartási helyiségekhez, de nem a konyhához..

8. Doboz jelölés. Ez jelzi a csempe típusát a nemzetközi szabványoknak megfelelően. A legmagasabb minőség – 1 fokozat, a legalacsonyabb – 3.

9. Egy egyszerű hópehely jel felelős a fagyállóságért.

10. Az árnyékos háttérben lévő láb az anyag magas kopásállóságát jelenti..

Hogyan válasszuk ki a megfelelő konyhai csempéket a padlón

Hogyan válasszuk ki a csempe habarcs színét

Ez az egyik legfontosabb kérdés a padlóburkolat kiválasztásakor. A színséma kiegészítheti az összképet, vagy kiegészítheti azt. Az egyik legnépszerűbb és bevált lehetőség a mozaik. Képes absztrakt elemeket, világos mintákat vagy rajzokat létrehozni. A fúga és a habarcs színe egyesülhet, vagy ellentétben állhat, kiemelve vagy árnyékolva egyes elemeket másokkal. A szilárd bevonat hatásának eléréséhez elegendő egy habarcsot létrehozni, amely illeszkedik a csempe árnyékához (vagy 1-2 hangszínnel világosabb); az extravagancia és a fényesség rajongói számára a két vagy több színt használó felületi zónázási lehetőségek tökéletesek . Abban az esetben, ha ki kell emelni az egyes lapokat, közelebbről meg kell vizsgálnia a habarcsot sötétebb árnyalatokban. A kiválasztási kritériumnak függnie kell a csempe típusától, méretétől, valamint a kívánt hatástól..

Csempe a konyhához a padlón - Hogyan válasszuk ki a habarcs színét

Csempe a konyhában a padlón – fotó

Összeállítottunk egy érdekes fényképgyűjteményt a konyhai dizájn csempéiről, amelyek megmutatják, mennyire harmonikusan, megbízhatóan és stílusosan nézhet ki ez a bevált padló. Boldog megtekintést!

Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhához a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó Csempe a konyhában a padlón - fotó

Konyha

Homlokzatok kiválasztása a konyhában – divatos anyagok 2021 -ben

Homlokzatok kiválasztása a konyhában - divatos anyagok 2021 -ben

A modern konyhának kényelmesnek és kényelmesnek, ergonómikusnak kell lennie. Nagy jelentőséget tulajdonítanak az anyagválasztásnak, amelyből a konyhai készletek készülnek..

A helyesen kiválasztott bútorok megváltoztathatják a legegyszerűbb elrendezést. Tervezés homlokzat a konyhához a falak, a padló, a mennyezet díszítésének figyelembevételével kerül kiválasztásra. A homlokzat színének meg kell egyeznie a többi bútorral és berendezéssel.

Annak megértéséhez, hogy melyik konyha jobb, figyelembe kell vennie az alap és a külső bevonat jellemzőinek kombinációját. A homlokzatok teljesítményére és tartósságára összpontosíthat az IKEA és a Leroy-Merlin vásárlók véleménye, barátok, rokonok vagy ismerősök tanácsa szerint

Homlokzati anyagok

A helyes választás érdekében tudnia kell, hogy milyen anyagokat használnak a konyhai homlokzatokhoz, mik azok jellemzői. Leggyakrabban a talapzatok kompozitokból készülnek – faforgács keveréke kötőelemekkel.

A préselt lemezek szolgálnak alapul. Burkolatot alkalmaznak rájuk, amely egyszerre védő és dekoratív funkciót lát el. Kevésbé gyakori a cseresznye, a dió, a tölgy, a furnérozás vagy a további befejezés nélkül. Természetesen nagyon szépnek tűnnek, de különös gondosságot igényelnek, nem tolerálják a változó páratartalmat, a magas hőmérsékletet.

Az anyagok kiválasztása a praktikumnak, a tartósságnak és a könnyű karbantartásnak köszönhető. A bútoroknak meg kell őrizniük eredeti megjelenésüket a gőzöknek való hosszú távú kitettség és a zsírbejutás ellenére, ellenállniuk kell a háztartási vegyszerekkel végzett nedves tisztításnak. Minél tartósabb az alap, annál hosszabb ideig tart a fülhallgató anélkül, hogy elveszítené megjelenését.

MDF

MDF

Az MDF (MediumDensityFibreboard) elnevezés fa tömörített lemezre utal. Forgácsból zúzott fából készül. A forgácsot átszitáljuk, összekeverjük kötőanyaggal. A kapott masszát a prés alá küldik, ahol keménységet és sűrűséget szerez, amelyek fizikai és mechanikai tulajdonságaikban nem rosszabbak a természetes fánál..

Előnyök:

 • Erő. Ez a kialakítás nagyon erős, és ellenáll a súlyos súlynak és a véletlen ütéseknek..
 • Biztonság. A gyártás során olyan alkatrészeket használnak, amelyek melegítéskor sem bocsátanak ki káros anyagokat..
 • Változatos formák. A gyártási technológia lehetővé teszi bármilyen alakú szerkezetek létrehozását – egyenes, sugár, ívelt.

Mínuszok:

 • Ha a bélés sérült, az alap felszívja a vizet és deformálódik.
 • Az ár MDF homlokzatok megegyeznek a költségek tömörfa szekrények.

Forgácslap

Forgácslap

Az ilyen lemezek finomabb frakciójú fűrészporból készülnek. A forgácsot alaposan összekeverjük gyantákkal, préseljük. A paneleket további feldolgozásra küldik – védőbevonatot alkalmaznak, sablonok segítségével a kívánt méretre vágják.

Előnyök:

 • Elérhetőség. A készlet ára az alaptól és a burkolat típusától függ, de általában a forgácslapból készült konyha 35-40% -kal olcsóbb, mint az MDF.
 • Változatos dizájn. A lemezek bármilyen árnyalatban kaphatók, díszítéssel vagy anélkül.
 • Hosszú működési időszak. Megfelelő gondossággal a készlet évekig tart javítás vagy csere nélkül..

Mínuszok:

 • A panelek félnek a víztől, rosszul reagálnak a hőmérsékletváltozásokra.
 • Fűtéskor a forgácslap veszélyes anyagokat bocsáthat ki a levegőbe..
 • A forgácslap lazább szerkezetű, gondatlan kezelés mellett a rögzítési pontok 3-6 hónap múlva meghibásodnak.

A bevonatok típusai

Laminált

Laminált

A laminálást melamin fólia bélésnek nevezik. Gyantával impregnált és lakkozott papírból áll. Az eredmény sima, nedvességálló felület. Ez az egyik leggazdaságosabb lehetőség. Néha az ilyen paneleket nemcsak az elülső rész, hanem a test vágására is használják..

Előnyök:

 • Nedvességállóság. A laminálás tolerálja a gyakori tisztítást, nem romlik mosószerek hatására.
 • Dekoratív tulajdonságok. A lemezeket bükk, éger, nyír utánzattal állítják elő, valamint egyszínűek, geometriai mintákkal, virágos vagy növényi mintákkal..

Mínuszok:

 • A laminálást károsító tisztítószerek károsítják – a karcolások maradnak.
 • A melamin elkezd bomlani, amikor a hőmérséklet emelkedik. Ezért a termikus zónákba szerelt laminált szekrények falát alumíniumrétegekkel kell védeni..

Zománc

Zománc

A panelek zománccal történő borításához kiegyenlítjük – alapozva. Miután az alapozó megszáradt, több réteg festéket kell felhordani. Minden új réteg felhordása előtt az előzőt szárítják és csiszolják. Az utolsó szakasz a zománc alkalmazása. Ez a módszer világos, színstabil árnyalatokat eredményez. A tökéletesen sík felület nem veszíti el szépségét és erejét a teljes élettartam alatt.

Előnyök:

 • A homlokzatok különböző textúrákkal készülnek – fényes vagy matt, “fémes” hatással.
 • A bútorok nem igényelnek bonyolult karbantartást. Bármilyen nem súroló hatású tisztítószer használható a szennyeződések eltávolítására..

Hibák:

 • Ujjlenyomatok láthatók a fényes felületen, ezért naponta törölnie kell a szekrényeket.
 • Az ultraibolya fény hatására a festék elveszíti fényességét, égett foltok maradnak.
 • Az ütések miatt forgácsok jelennek meg a zománcon.

PVC

PVC

Külső burkolatként polimer fóliát használnak, amely bármilyen árnyalatú, lakk vagy gyöngyház lehet, mintával vagy monokromatikus.

Előnyök:

 • Ily módon megmunkálhat egyenes, ferde hajlított és marott alkatrészeket..
 • Nagy kopásállóság, kémiailag aktív közegeknek való kitettség.
 • A piszok és zsíros foltok könnyen lemoshatók a filmről.
 • Színek nagy választéka.

Hibák:

 • A sütő vagy mosogató közelében a PVC leválhat az alapról.
 • A film könnyen karcolódik.
 • Működési idő 4-6 év.

Műanyag

Műanyag

A műanyag homlokzatok valójában forgácslapból vagy MDF -ből készülnek, és külső rétegként HPL -t használnak. Ez egy műanyagból és nátronpapírból készült többrétegű anyagra vonatkozik. Nagy nyomás alatt össze vannak ragasztva, felül átlátszó melamingyantával borítják. A műanyag lapokat vagy tekercseket fa panelekhez ragasztják.

A végeket utóformázási technológiával dolgozzák fel. Az eredmény egy zökkenőmentes bevonat, magas vízálló tulajdonságokkal. Ha meg kell tennie, hogy a végei színben vagy textúrában különbözjenek, akkor azokat akril vagy ABS műanyag, alumínium élek zárják le.

Előnyök:

 • Fokozott ellenállás a mechanikai igénybevétellel, nedvességgel, szerves és vegyi anyagokkal szemben.
 • A felület nem fakul közvetlen napfényben, megőrzi az árnyalatok fényességét.
 • A stabilizált műanyag nem bocsát ki mérgező vegyületeket, gyorsan lemosható a zsírról.

Mínuszok:

 • Bármilyen szennyeződés jól látható a fényen, ezért folyamatosan törölje le egy száraz ruhával.
 • A belső ajtók fehérek.

Faipari

A természetes fa rendkívül tartós, környezetbarát anyag. Az ilyen szekrények burkolhatók vagy tömör fából készülhetnek. Az első esetben teljesen fából készültek. A panelek más elv szerint készülnek. A vázszerkezetbe forgácslapból vagy üvegből készült díszítőelem kerül. Ha a forgácslapból vagy MDF -ből készült panelt furnérozzák, akkor nem különbözik a természetes fától.

Előnyök:

 • A készlet szilárdnak és elegánsnak tűnik, díszíthető faragványokkal, ólomüveg ablakokkal, onlay-kkel, áttört betétekkel.
 • A szekrények súlya a könnyebb és vékonyabb panelek miatt csökken, a falak terhelése csökken.
 • Ha az ajtó véletlenül megsérül, akkor javítható és felújítható.

Hibák:

 • A lágy kőzetek megváltoztathatják színüket, ha ultraibolya sugárzásnak vannak kitéve.
 • A fa elnyeli az összes szagot, megduzzad vízzel, gőzzel.
 • A klórt vagy csiszolóanyagokat tartalmazó termékek használata károsíthatja a szerkezetet, elronthatja a színt.

Fém

A fém homlokzatok rozsdamentes acélból, alumíniumötvözetekből készülnek. Nagyon erősek és tartósak, könnyen ápolhatók. A fényes króm felületek tökéletesen illeszkednek az üveghez, a műkőhöz vagy a természetes kőhöz. A fém konyhákat leggyakrabban modern stílusú lakásokba telepítik – urbanizmus, minimalizmus vagy padlás.

Az acél vagy alumínium konyha előnyei között érdemes megemlíteni a hőállóságot, a tűzbiztonságot, a korrózióállóságot és a hosszú élettartamot. Az egyetlen hátránya, hogy a fém hideg tapintású, nem mindig kellemes megérinteni. A fémhomlokzatokon nagyon észrevehetők a kéznyomok, a nedves rongyokból származó foltok, a szárított vízcseppek. Ezért folyamatosan dörzsölni kell őket..

Konyha

Kanapé a konyhához: 76 fotóötlet

Kanapé a konyhához: 76 fotóötlet

A konyha már régóta nem csak főzőhely. Most itt fogadnak vendégeket vagy pihennek az összetett receptek elkészítése után. Ezért a kárpitozott bútorok jelenlétét nem tekintik valami szokatlannak, hanem éppen ellenkezőleg, kibővíti a szoba vizuális és funkcionális képességeit. Hogyan válasszuk ki a megfelelő modellt, hol helyezzük el? Ebben a cikkben megpróbálunk válaszolni ezekre és más kérdésekre, amelyek a kanapé konyhában történő vásárlásával kapcsolatosak..

Egyenes kanapék

Hagyományos változat egyszerű és kényelmes formában. Valakinek úgy tűnhet, hogy egy ilyen kanapé túl terjedelmes a konyhához, de a megfelelő modell kiválasztásával bármilyen elrendezésű helyre beillesztheti..

Mini kanapé a konyhába

Két-háromüléses bútorok, apró méretekkel felruházva. Még a tágas szobákban is ajánlott kompakt nézeteket választani, hogy ne figyeljenek túlságosan magukra a konyha belsejében. A több ülőhely biztosítása érdekében jobb kombinálni több üléssel mindkét oldalon. Az álló kanapék bármely részében elhelyezhetők, vagy zónákhoz használhatók.

Mini kanapé a konyhába Mini kanapé a konyhába

Pad kanapé a konyhához

Lakonikus változat, amelyet úgy készítettek, mint egy közönséges padot. Gyakran nincs karfája, ami csak vizuálisan egyszerűsíti a kialakítást. A kanapét minimalista módon lehet megtervezni, vagy kovácsolt elemekkel díszíteni. A kárpitok és textíliák jelenléte kiküszöböli az esetleges “utcai” képet.

A “pad” alkalmasabb az étkezőhöz, az asztal mellé. Egy ilyen elem nem tűnik olyan terjedelmesnek, mint a hagyományos kanapék, és jól illeszkedik egy kis konyhába. Az ülések alatt vannak fiókos típusok is, amelyekben konyhai eszközöket tárolhat..

Pad kanapé a konyhához Pad kanapé a konyhához

Kombinált kanapé a konyhához

Egy ilyen modell általában egy bútorkészlet része, egyetlen monolitot alkot egy szekrénnyel. Alapvetően ez egy fiókos szerkezet, amelynek ülése falhoz vagy ablakhoz van rögzítve. Kiválóan alkalmas a modern konyhákba, amelyek előtérbe helyezik a funkcionalitást.

A megoldás nyilvánvaló praktikussága mellett a bútorok vizuális egysége lehetővé teszi, hogy olyan holisztikus dizájnt hozzon létre, amely nem osztja fel a teret sok részletre..

Kombinált kanapé a konyhához Kombinált kanapé a konyhához

Összecsukható kanapé a konyhába

Kis méretű szobákban a pótágy soha nem lesz felesleges, különösen akkor, ha a konyhában hangulatos kanapévá lehet “álcázni”. Az összecsukható modellek gyakran olyan kényelmesek az alváshoz, mint az ágyak, de helyet takarítanak meg.

Sajnos nem fog működni, ha egy ilyen szerkezetet egy étkezőasztal mellé tesznek, de egy rekreációs terület részévé válhat – egy könyvespolc mellett vagy a TV előtt. Tökéletesen illeszkedik egy stúdió lakásba.

Összecsukható kanapé a konyhába Összecsukható kanapé a konyhába

Sarokkanapék a konyhához

A konyhában messze nem mindig lehet szabad sarkot találni kárpitozott bútorok elhelyezésére. De ha van ilyen lehetőség, a sarokkanapék segítenek átalakítani a szobát, és maximálisan kihasználják az egyes négyzetméterek lehetőségeit..

Az ilyen modellek tartalmazhatnak tárolót vagy minimalista kialakítást, például egy padot. Az optimális megoldás – másolat három üléssel és fiókokkal az oldalakon, amelyek kényelmesen használhatók az asztal mellett.

Ha a konyhában van öböl -ablak, akkor megvásárolhat egy kanapét, amely igazodik a geometriájához. Igaz, könnyebb megrendelésre készíteni őket, mint megfelelő méretű árukat keresni..

Az ívelt sarokbútorok sokkal kevésbé gyakoriak. Egyrészt több helyet foglal el. Másrészt simítja a sarkokat, és vizuálisan “barátságosabbá” teszi a területet. De a legfontosabb az, hogy egy ilyen megoldás kinéz a dobozból, segítve a dizájn diverzifikálását..

Sarokkanapék a konyhához Sarokkanapék a konyhához Sarokkanapék a konyhához

Hol helyezze el a kanapét a konyhában?

A kanapé elhelyezkedése függ a rendeltetésétől, a bútorkészlettől és a konyha geometriájától. Át kell gondolni az elrendezést, hogy az objektum ne zavarja a szabad mozgást, ugyanakkor a lakók számára kényelmes helyen legyen.

Egyenes modellek szabad fal mentén vagy ablakok alatt, sarokmodellek sarokba helyezhetők. Ha a konyhai szett szigetlapot tartalmaz, akkor egy kis kanapé jól néz ki a munkaterülettel szembeni oldalon. Azonban még egy szabadon álló termék is elfér a tágas belső térben, és segít a zónázásban..

A keskeny geometriával ajánlatos az egyik fal mentén konyhabútorokat, a másikon asztalt és kompakt kanapét elhelyezni. Egy ilyen megoldás jövedelmezőbb, mint a székek, amelyek csak felosztják a teret, és tárolóként is használhatók.

Egy nagy területű konyhában a kanapét nem kell kombinálni az étkezővel, mivel alkalmas a pihenőhelyre. Egy nagyon szűk szoba nem tűnik hátránynak, ha két ülést helyez el egymással szemben a falak mentén – ezt a képet a kávézók vagy a vonatok romantikája ihlette.

Kanapé a konyhában - Hol helyezze el Kanapé a konyhában - Hol helyezze el Kanapé a konyhában - Hol helyezze el Kanapé a konyhában - Hol helyezze el Kanapé a konyhában - Hol helyezze el

Anyagok és kárpitok

A konyha közelsége miatt a kanapé anyagaival szemben fokozott követelményeket támasztanak. Figyelembe kell venni a hőmérséklet változását, a magas páratartalmat, valamint annak lehetőségét, hogy egy csepp zsírt vagy ételt kapjon.

A keret legstílusosabb és legpraktikusabb lehetőségei a tartós fák, például bükk, tölgy vagy olcsóbb fenyő. Ugyanakkor egy speciális lakkbevonat védi felületüket a környezet negatív hatásaitól. De mindig választhat költségvetési típust, például forgácslapot. Ne feledje, hogy egy ilyen alternatíva élettartama rövid – körülbelül öt év..

Ami a kárpitot illeti, a hagyományos bőrnek nincs vetélytársa. Esztétikus, változatos színekkel és praktikussággal rendelkezik, nem szívja el a szagokat és könnyen tisztítható. Ugyanez nem mondható el a természetes szövetekről. A pamut, vászon, selyem módosítások nem alkalmasak a konyhába, mivel nehezen tisztíthatók. De ugyanazok a textíliák elfogadhatók fedőlapként: eltávolítható mosáshoz vagy cserélhető, ezáltal olcsón frissítve a formatervezést..

A vizuális tervezés során a kiválasztott stílusra kell összpontosítania. Csak azt jegyezzük meg, hogy a kanapé fényes akcentussá válhat, vagy egyesülhet a térrel. A párnák a konyhában rendkívül ritkák, de jelenlétük csak “feleleveníti” a hangulatot.

Kanapé a konyhához - anyagok és kárpitok Kanapé a konyhához - anyagok és kárpitok Kanapé a konyhához - anyagok és kárpitok

Stílusos megoldások

Még a legkisebb kanapé is észrevehető része a belső térnek, ezért felelősségteljesen kell hozzáállnia a kialakításához, figyelembe véve a stílusmintákat. Ez vonatkozik a modell díszítő elemeire és tervezési jellemzőire..

Klasszikus stílusú kanapé a konyhában

Egy klasszikus stílusú konyhában a témakompozíciónak óriási szerepe van, amikor kiválasztják a központi tárgyat, amely köré a belső tér épül. Egy fából készült, gyönyörű textúrájú és faragású, nagyméretű kanapé alkalmas lehet erre a szerepre, ha a szoba területe elég nagy. Ebben a változatban a bőrkárpitok vagy a visszafogott mintájú textíliák remekül fognak kinézni..

A klasszikusok modernebb értelmezése érdekében a sarki vagy kombinált lehetőségekre összpontosíthat tárolóhelyekkel – itt más elemek segítenek létrehozni a modell kívánt benyomását..

A bevonat lehet természetes textúrájú vagy fehérre festett. A színsémának tükröznie kell a szoba általános palettáját..

Klasszikus stílusú kanapé a konyhában Klasszikus stílusú kanapé a konyhában

Kanapé a konyhában modern stílusban

Egy ilyen belső térben bármilyen kialakítású modell illeszthető: a hajlított kanapéktól a szabványos kompakt példányokig. Az anyag eredete nem fontos, gyakorlati tulajdonságai és gyönyörű textúrája sokkal fontosabb..

A monokróm textíliák, összhangban a függönyökkel vagy a belső tér más részeivel, megfelelőbbnek tűnnek, mint egy gazdagon díszített szövet. Ajánlott természetes fényárnyalatokat választani, amelyek a legkényelmesebb légkört teremtik meg..

Kanapé a konyhában modern stílusban Kanapé a konyhában modern stílusban

Skandináv stílusú kanapé a konyhában

Ezt a tendenciát a havas színek, a természetes bevonatok dominanciája, a minimalizmus jellemzi, ugyanakkor – valódi kényelem. A bőrkárpitozott lakonikus kanapék nagyon természetesnek és könnyűnek tűnnek.

Az északi országok népei bemutatják egyedi megközelítésüket a tárgyak létrehozásában, praktikusabbá, funkcionálisabbá és elérhetőbbé téve azokat. Ebbe a koncepcióba illeszkednek azok a modellek, amelyek bármilyen geometriájú beépített fiókkal és gyapjútakaróval rendelkeznek..

Skandináv stílusú kanapé a konyhában Skandináv stílusú kanapé a konyhában

Loft stílusú kanapé a konyhában

Az ipari stílus szereti a nyitott tér koncepciót, amely feltételezi, hogy nincsenek válaszfalak a fő területek között, maximális kényelmet és nagy számú ülést.

Egy ilyen multifunkcionális szobában nagyon helyénvaló lenne egy nagy kanapét nézni a konyhagarnitúra mellett, amely pihenőhelyként szolgál. Partícióként is szolgálhat, elválasztva a konyhát és a nappalit..

A stílus hiteles értelmezésének megőrzése érdekében ajánlott bőrkárpitozású dizájnt választani, vagy régiséget vásárolni. A kis időnyomok jelenléte mélyebbé teszi a témát..

Loft stílusú kanapé a konyhában Loft stílusú kanapé a konyhában

High-tech kanapé a konyhában

A high-tech stílus megfelelő megoldásokat igényel. A kanyarokkal, padokkal vagy más szokatlan formákkal rendelkező sarokmodellek ideálisan illeszkednek egy ilyen belső térbe. Ebben az esetben a bevonat fényes lehet, a kárpit pedig bőr.

Mivel a csúcstechnológiájú konyhák gyakran kontrasztos árnyalatokra épülnek, választhat kanapét fehér, szürke, barna vagy akár fekete színben..

High-tech kanapé a konyhában High-tech kanapé a konyhában

Kanapé egy kis konyhához

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy egy kis konyha kanapéja túl terjedelmes és teljesen felesleges elem, amely csak értékes négyzetmétereket vesz el. De bizonyos helyzetekben ez jövedelmezőbb vásárlás, mint néhány szék vagy karosszék. Az alábbi ajánlások segítenek a megfelelő modell kiválasztásában:

1. A saroknézetek, bár helyet takarítanak meg, ritkán találnak szabad sarkot kis méretben. Ebben az esetben a fal mentén lévő egyenes kanapék tökéletesek..

2. Ideális esetben, ha sikerül az ablak alá tenni, mivel más tárgyak nem férnek el rajta.

3. Próbálja meg a lehető legalacsonyabb részletességű beállításokat választani. A karfák és párnák nélküli kanapé kevésbé vonzza a figyelmet. De a legoptimálisabb megoldás a falra szerelt szerkezetek, amelyek nem képeznek rést..

4. Ha elegendő számú tárolóhely van, akkor jobb, ha egy kanapé-padon marad, ahol szabad hely van az ülések alatt.

5. A kanapé egy kis konyhában ne tűnjön ki színből. Jobb, ha egyesül a fallal, monolitikus térfogatot képez vele..

Kanapé egy kis konyhához Kanapé egy kis konyhához Kanapé egy kis konyhához

Kanapé a konyhában – fotó

A konyhában található gyönyörű kanapé kényelmes, hangulatos és esztétikus. A választék sokfélesége lehetővé teszi a modell kiválasztását bármilyen belső térhez, még a legkisebbhez is. Hogyan helyezhet más módon kárpitozott bútorokat a térbe – tekintse meg színes fotóinkat. A valódi projektek minden bizonnyal sikeres megoldásra ösztönöznek. Boldog megtekintést!

Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó Kanapé a konyhában - fotó

Videó: Csináld magad sarokkanapé a konyhába

Konyha

Kék konyha: 70 tervezési ötlet

Kék konyha: 70 tervezési ötlet

Gyakran azon kapja magát, hogy azt gondolja, hogy valahol közelebb szeretne menekülni a Cote d’Azurhoz, de sajnos az ablakon kívül nézi a sivár tájat? Próbálja kellemes színekkel színesíteni melankolikus reggelijét! Legyen levendula, szőlőköd, holdindigó, hawaii óceán, ciprusi szellő vagy marokkói, mediterrán kék – a Panton paletta mintegy 180 csodálatos megoldást kínál romantikus nevekkel, amelyek közül egyet vagy többet alkalmazhat a konyhájába. Adjunk hozzá epret, pitypangot, sáfrányt vagy fenyőzöldet – és az élet minden bizonnyal új színekben csillog..

Kék szín és kombinációk vele

A kék nem a legnépszerűbb szín a konyhai dekorációban. Ezt a körülményt a hidegsége magyarázza. A mélytengeri színekkel körülvéve azonban biztosan belemerül a gondolatokba, és érezni fogja a nyugodt béke hangulatát. Ezenkívül a szín csökkenti az étvágyat, ami nagyon fontos azok számára, akik figyelemmel kísérik alakjukat..

Ezeknek a hangoknak a friss, hűvös üzenete arra utal, hogy a legjobban keleti és déli expozíciójú szobákban használhatók. Másrészt a kék meglehetősen széles árnyalatokat kínál, és mindegyiket egyes meleg tónusokkal kombinálják, amelyek lágyítják hűsítő hatását..

fehér szín. Mielőtt elkezdené az ékezetek kiválasztását, elő kell készítenie az alapot. A fehér hideg és meleg színekben a legelőnyösebb háttér az élénk színek játékához. Ezenkívül vizuálisan bővíti a kis konyha határait. Használja a fehéret a befejezés fő területéhez, és a kéket az egyik falhoz, kötényhez, bútorokhoz és kiegészítőkhöz..

Faipari. Az egyik legismertebb és természetes szövetség. Fák az ég ellen, a víz közelében – ismerős táj bolygónk minden lakója számára. Csatlakoztasson világos fa árnyalatokat a kékhez, és például sötét dió keveréket mélykékhez.

Zöld szín. A színpalettában a kék és a zöld egymás után helyezkedik el, így hasonlónak nevezhető. A kombináció nyugodtnak és konfliktusmentesnek bizonyul..

Korábban megpróbálták elkerülni az ilyen kapcsolatokat, de most a tervezési döntések merészebbek lettek. Ez a kombináció harmonikusnak tűnik, elevenséget kölcsönöz a dizájnnak, és nagyon pozitív hatással van a hangulatra. A duó tökéletesen felfrissíti a teret, és pihentető és csendes légkört teremt.

piros szín. A piros és a kék aktív színek, nagyon ellentmondó tulajdonságokkal. A piros cselekvésre ösztönöz, növeli a melegséget és vizuálisan csökkenti a helyiséget. A kék viszont hajlik a tükröződésre, és kibővíti a teret. Felmerül a kérdés, miért kell ezeket a festékeket együtt használni, ha annyira ellentétesek? A válasz elég egyszerű. Különbségeik teszik lehetővé, hogy hangsúlyozzuk a belső tér erősségeit, és elrejtsük a kevésbé sikereseket. A tervezők szükségesnek tartják, hogy ezt a palettát fehérrel hígítsák, ami lehetővé teszi az erők kiegyensúlyozását..

Sárga. A sárga árnyalatai kiegészítik a kéket. A kombináció merésznek, de harmonikusnak bizonyul. Figyelemre méltó, hogy a posztimpresszionista Vincent Van Gogh gyakran használt drámai kontrasztot. Munkájának nagyszerűsége különösen az egység energiájának és az ellentétes elemek tagadásának köszönhetően nyilvánult meg..

Ha kicsit eltávolodik a festéstől, és elmerül a dizájn világában, akkor itt is ugyanez az elv érvényes. A tandem nagyon kifejező, de ugyanakkor szokatlanul fényes és aktív. Ezért tartózkodjon attól, hogy ezzel a kombinációval elszínezze az egész teret. Ügyeljen arra, hogy bőven adjon hozzá alapszíneket. Csökkentheti a “szenvedélyek intenzitását” is, ha ezeknek a színeknek a világos, enyhén tompított tónusát veszi fel.

Kék konyha kialakítás - színkombinációk Kék konyha kialakítás - színkombinációk

Belső stílusok

Nagyszerű kombinálni az árnyalatokat és a színterápiát. Ugyanakkor kétségtelenül fontos meghatározni a belső tér fő üzenetét, és a festékeket egyetlen rendszerbe bevezetni..

Klasszikus kék konyha

A hagyományos stílus szépsége, hogy mindig divatban van. Megkülönbözteti az otthonosságot, a funkcionalitást, valamint a stílusváltozásokhoz való szerves alkalmazkodást. Eredeti formájában az irányt ritkán használják, gyakrabban vannak lehetőségek a modern trendek elemeivel. A szimmetria, a díszes elemek és a jellegzetes lámpák továbbra is a klasszikusok jelzői..

A klasszikus belső tér örömmel fogadja a természetes árnyalatokat. A háttér a bézs, a fehér és a szürke spektrum semleges színe, a kék és más kiegészítő színhangsúlyok pedig már bele vannak szőve ebbe a vászonba. A kivételt a nagyon világos kék árnyalatoknak lehet tekinteni – a fehérekkel együtt ünnepélyes megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek.

Használjon fém alkatrészeket a fejhallgatóhoz és a világításhoz. Hígítsa fel a szoba hideg és visszafogott képét meleg bútorokkal és dekorációval, friss virágokkal. Vagy próbáljon meg játszani a textúrával: a nemes bársony mélykék színben tökéletesen illeszkedik az általános koncepcióhoz.

Klasszikus kék konyha - belsőépítészet Klasszikus kék konyha - belsőépítészet Klasszikus kék konyha - belsőépítészet

Kék konyha modern stílusban

A modern konyha nem tolerálja a sallangokat. Hagyja csak a szükséges tárgyakat, mert szigorú rendnek kell uralkodnia a légkörben. Válasszon minimalista bútorokat egyszerű konfigurációban, és válassza az alapvető színsémákat.

A semleges szürkék, fehérek és feketék tökéletesen működnek. A kék maga organikus lesz a szürkehez közeli árnyalatokban, vagy fordítva, kék változatban. Az első esetben egészítse ki a belső teret fa, fém anyagokkal, terrakottával és zölddel. Ami a kéket illeti, gyönyörű, fényes megjelenésű, és alkalmas egy kis helyiségbe..

Kék konyha modern stílusban - Belsőépítészet Kék konyha modern stílusban - Belsőépítészet Kék konyha modern stílusban - Belsőépítészet

Kék vidéki stílusú konyha

A rusztikus stílust matt homlokzatok jellemzik, elöregedett textúrával. Próbálja meg kitölteni a teret egyszerű és aranyos részletekkel, természetes anyagokkal és árnyalatokkal..

A kék spektrumból részesítse előnyben a búzavirágkéket, a türkizkék, a vízi. A kötény mozaikokkal, vidéki témával, patchwork stílusban készülhet. Kombinálja a csipkét, a világos fát, a téglafalakat, az áttört fehér és kék készleteket, a levágott függönyöket, a texturált szöveteket.

Kék vidéki stílusú konyha - belsőépítészet Kék vidéki stílusú konyha - belsőépítészet

Kék tetőtéri stílusú konyha

A tetőtér kialakításában minden nem olyan bonyolult, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. A stílus meghatározásához hozzon létre egy téglautánzatot, vagy fektesse le maga. Ezután tegye le a jellegzetes lámpatesteket, és tegyen hozzá nehéz, durva bútorokat..

A legjobb, ha gazdag kéket használ, és ugyanazzal a gazdag pirossal hangsúlyozza. Adjon hozzá fa, fém, üveg és tükörfelületeket. Gyönyörű zöld növények frissítik a dekorációt.

Kék tetőtéri stílusú konyha - belsőépítészet Kék tetőtéri stílusú konyha - belsőépítészet Kék tetőtéri stílusú konyha - belsőépítészet

Kék fúziós konyha

Végezetül tekintsünk egy olyan témára, amelyre nincs egyetlen koncepció. A lényeg az, hogy a belső térnek világosnak és szokatlannak kell lennie..

A Fusion eklektikus, ezért keverje össze a különböző stílusokat és színeket a színkombinációk szabályai szerint. Például vegye alapul a kék -fehér tandemet, és adjon hozzá rengeteg sárga, pisztácia, piros foltot – ez fényes és szokatlan lesz. Kombinálhat könnyű, egyszerű virágfüggönyöket, rusztikus bútorokat és egy grandiózus klasszikus csillárt is. A “nem megfelelő” kombinációja a szigorú modern készlet és a patchwork lapok egységében, nagyon gazdag, lila kék és lime árnyalat.

Ha fantáziája nagyon messzire vezetett, és észreveszi, hogy túl messzire ment a színpalettával, adja meg a nyugodt krémszíneket, a világos fát és természetesen a virágokat – soha nem sok van belőlük..

Fúziós kék konyha - belsőépítészet Fúziós kék konyha - belsőépítészet

Felületek és anyagok

A konyhai mikroklíma, a magas hőmérséklet és a páratartalom sajátosságai megkövetelik, hogy a tulajdonos gondosan közelítse meg a falak és padlók befejező anyagait. Ha úgy dönt, hogy egyedi és esztétikus belső teret hoz létre, akkor a modern dizájn lehetőségei lehetővé teszik, hogy ezt teljes egészében megtegye. Annak érdekében, hogy ne zavarodjon össze az építési termékek változatosságában, különféle megoldásokat készítettünk Önnek a kék konyha díszítésére.

Padló

A padló élettartama teljes mértékben a javítási munkák minőségétől és a felület kiválasztásától függ. Például, ha meleget szeretne érezni, akkor figyeljen a hővezető képességre és a hőmérsékleti határokra..

A tervezők gyakran javasolják a különböző termékek használatát az egyes webhelyek funkcionális igényei alapján. Fedje le a munkaterületet ellenállóbb anyagokkal, például csempével és porcelán kőedényekkel, az étkezőt pedig parketta vagy természetes fával..

Ugyanakkor, ha van egy kis szobája, akkor válasszon monokróm megoldást a burkolathoz. Ez vizuálisan bővíti a teret..

Kék konyha kialakítás - padlóburkolat Kék konyha kialakítás - padlóburkolat

Falak

A padlóhoz hasonlóan a főzési és étkezési terület megfelelő falburkolatot igényel. Így három főfalat és egy konyhai hátteret kap..

A főzőterületen található kék csempe a megfelelő megoldás, mivel ez a szín tisztaságot és kényelmet biztosít. De előfordulhat, hogy az étel ilyen háttérben kevésbé tűnik étvágygerjesztőnek. A helyzetet fa, bézs, zöld részletek hozzáadásával korrigálják. Másrészt a munkaállomás alapszínekkel is díszíthető, hogy egyensúlyt kapjon a design más fényes részeivel..

A természetes fény fényességétől függően az egyik fal teljes területét vagy annak egy részét kékre kell festeni..

Kék konyhai tervezés - fali dekorációk Kék konyhai tervezés - fali dekorációk

Mennyezet

A befejező anyagok óriási választékának köszönhetően a konyhafelújítás ma már nem okoz gondot. Ez a változatosság lehetővé teszi egyedi és eredeti belső terek létrehozását..

Ennek ellenére a legjobb burkolatú anyag kiválasztásának kérdése továbbra is sok vitát vált ki a szakemberek körében. A fő kihívás a praktikum. A főzés során felszabaduló zsírlerakódások a mennyezet felületén halmozódnak fel. Ezért a bevonatnak ellen kell állnia a rendszeres tisztításnak anélkül, hogy elveszítené vonzerejét..

Az utóbbi években a vakolat és a festés vált a leggyakoribb lehetőségek közé. Ennek a felületnek kétségtelen előnyei a tartósság és a praktikum. Ha a festék elveszíti színét, akkor egyszerűen hozzáadhat egy másik réteget. A fagerendák kiegészítik az ország vagy a loft stílusát. Hozzáadják a hangulat és a kényelem érzését..

Kék konyha kialakítás - mennyezeti felület Kék konyha kialakítás - mennyezeti felület

Világítás a konyhában

A felújítás tervezésének fázisában már el kell képzelni, milyen lesz a világítás, mivel a fény saját maga állítja be az egész szoba végső megjelenését. A kék konyha különösen gondos ebben a kérdésben, mert a megfelelő világítási megoldások fogják felhígítani a hideg légkört.

A modern dizájnban általánosan elfogadott, hogy a legracionálisabb többszintű világítószerkezeteket építeni, és ez helyes, mivel a pont megközelítés lehetővé teszi a főzőhely, az étkező és más fontos területek megvilágítását..

A munkaterület intenzív áramlást igényel. Ez lehetővé teszi, hogy megfigyelje az étel és az étel természetes megjelenését főzés közben. Sok konyhai bútorgyártó gondoskodik erről a körülményről, ezért helyezze a világítást a konyhaszekrények alsó részébe..

Az étkezési terület fénye eltérő lehet. Puha és diszkrét, tökéletes családi ebédhez vagy romantikus vacsorához. Világos és ünnepi – baráti összejövetelekhez és partikhoz.

Az alapvető világításhoz használjon mennyezeti lámpákat, amelyek lágyan és egyenletesen terjesztik a fényt. Ha a konyha nem bőséges, akkor jobb, ha tartózkodik a bonyolult világítószerkezetektől, és minimalista csillárokat használ..

Kék konyha kialakítás - világítás Kék konyha kialakítás - világítás

Konyha design kék tónusokban – fotó

Kiválasztottuk a nyugtató kék szín legsikeresebb inkarnációit a belső terekben. A kollekció kész projektjei sokszínűek, és ezért számos tervezési trükköt tudnak javasolni kifejezetten a konyhájához. Boldog megtekintést!

Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó Konyha belsőépítészet kék árnyalatokkal - fotó

Videó: Kék konyha – Belső ötletek

Konyha

Konyha kialakítás 8 nm (+55 fotó)

Konyha kialakítás 8 nm (+55 fotó)

A legtöbb apartmanban a konyha nemcsak háttérintézet, ahol ételeket készít és tárol, hanem egy étkező is, ahol terítünk, és időt töltünk családjával. Hogyan kell helyesen kialakítani a konyha kialakítását 8 négyzetméter és ugyanakkor hiába ne veszítsen egyetlen centimétert sem? Ebben a cikkben kitaláljuk, hogyan lehet a legjobban elrendezni a bútorokat és a készülékeket, és milyen légkört kell teremteni, hogy kellemes legyen ott lenni..

Belső stílus kiválasztása

A legnépszerűbb stílusok közé tartozik a modern, klasszikus, loft, minimalizmus és a hi-tech. Láthatók mind tiszta formában, mind egymással kombinálva. Némelyek annyira hasonlítanak egymáshoz, hogy még nehéz határvonalat is húzni közöttük. Lássuk, melyek az egyes stílusok jellemzői, és melyik a legjobb a kis konyhához..

Konyha 8 nm modern stílusban

Ez a stílus általában a legújabb tervezési és technológiai újításokat testesíti meg. Néha ezt a tendenciát “kortársnak” vagy “kortársnak” is nevezik. Sok közös vonása van mind a minimalizmusban, mind a hi-tech-ben, de a kortárs rugalmasabb követelményeket támaszt..

Például a bútorok nem szabványos alakúak lehetnek, és a dekoráció is megengedett. A modern stílus annyira változatos lehet, hogy segítségével a legkisebb konyhát is könnyedén díszítheti..

A legújabb stílusú újításokból az a tendencia, hogy kettős elemeket hoznak létre a dizájnban. Például, ha kéttónusú konyhai készleteket választ, vagy az egész konyhát két elsődleges színben díszíti. A tervezők általában két kontrasztos színt kombinálnak, vagy semleges és világos.

Az elmúlt szezon másik érdekes újdonsága a lekerekített szélekkel rendelkező modulokból készült bútor..

Konyha kialakítás 8 nm modern stílusban Konyha kialakítás 8 nm modern stílusban

Konyha 8 nm klasszikus stílusban

A klasszikusok mindig gazdagok a részletekben. De ha a konyha kicsi, akkor jobb figyelni a könnyebb és könnyebb bútorokra. A nagy, telített színű bútorok túl sok helyet fogyasztanak. Különösen, ha homlokzatát faragás, stukkó vagy kovácsolás díszíti. Mindezt jobb hagyni a tágasabb szobákban. Ha egy kis 8 méteres konyha kialakításáról beszélünk, akkor a visszafogott klasszikusok itt sokkal érdekesebbnek tűnnek..

A technika kiválasztásakor ügyeljen a tervezés megfelelőségére – ma sok gyártó stilizált, klasszikus kialakítású modelleket gyárt.

Konyha kialakítás 8 nm klasszikus stílusban

Konyha 8 nm loft stílus

Egy ilyen konyha szervesen illeszkedik a legújabb tervezési trendekhez. Natúr fa hanyag kivitelben, gránit panelek, kőpadló, tégla a falakon, alumínium részletek – ez egy teljesen természetes tetőtéri kialakítás.

A homlokzatok rusztikus feldolgozása, amely jelenleg aktuális, tökéletesen illeszkedik a belső térbe. Ez egy olyan típusú kivitel, amelyben a hangsúly az anyag felületének természetes szépségén van, például a fa természetes textúráján..

Ne féljen attól, hogy a tetőtér nem alkalmas 8 nm -es konyhához. Ez a hely elég. Csak ebben az esetben, a klasszikusokhoz hasonlóan, könnyebb, közepes méretű bútorokat kell választania, és nem kell buzgónak lennie a további kialakítással..

Konyha kialakítás 8 nm loft stílus Konyha kialakítás 8 nm loft stílus

Konyha 8 nm a minimalizmus stílusában

A minimalista dizájn megnyerte a tisztaság és a rend minden szerelmesét. A tervezés alapelvei: egyszerű, szigorú és tiszta vonalak, minimális részletesség, valamint az egyes elemek maximális funkcionalitása.

Általában ez a stílus 1-2 vagy maximum 3 színben készül. A legnépszerűbb megoldások közé tartozik a fehér belső tér, a fekete -fehér és fehér fa elemekkel. Ráadásul ehhez a monokróm céghez most a szürke gazdag árnyalata is csatlakozik..

A lakonikus kialakítás, a beépített készülékek és a diszkrét, de funkcionális elemek vizuálisan még a legkisebb konyhát is tágasabbá és szabadabbá teszik..

Konyha kialakítás 8 nm a minimalizmus stílusában Konyha kialakítás 8 nm a minimalizmus stílusában

Konyha 8 nm hi-tech

Ez az opció talán a legsokoldalúbb megoldás a 8 négyzetméteres konyhatervezéshez. A minimalizmushoz hasonlóan a hi-tech nem teszi lehetővé a felesleges részleteket. A stílus fő jellemzői: intelligens technológia, modern és kényelmes anyagok, valamint jól megtervezett világítás. Ennek a megközelítésnek köszönhetően még egy kis területen is elhelyezhet mindent, amire szüksége van..

A csúcstechnológiájú konyhai bútorok mindig záróelemekkel, kimeneti elemekkel, transzformátorokkal, titkos szekrényekkel és egyéb okos mechanizmusokkal vannak felszerelve, amelyek segítenek a terület minden centiméterének kihasználásában. Minden kis konyha számára ez kétségtelenül nagy plusz lesz! Továbbá ez a stílus ösztönzi a multifunkcionális készülékek használatát – vásárolhat sütőt és mikrohullámú sütőt, 2 az 1 -ben. Az ilyen berendezés kétszer kevesebb helyet foglal el.

Vizuálisan a hi -tech kicsit olyan, mint egy űrhajó – a tervezők a fülhallgató alsó részét a falra akaszthatják, és alul további világítást rendezhetnek. Ennek eredményeként úgy tűnik, hogy a konyha szó szerint lebeg a levegőben..

Konyha kialakítás 8 nm hi-tech Konyha kialakítás 8 nm hi-tech

Színpaletta a konyhához 8 négyzetméter..

A bútorok természetessége és fenntarthatósága továbbra is a legnépszerűbb tervezési koncepciók. Különösen relevánsak a kövek, a növények és a fa árnyalatai. Mindezek a hangok jól együttműködnek, és kellemes és természetes légkört teremtenek a szobában. Lássuk, milyen árnyalatok a legalkalmasabbak egy 8 négyzetméter alapterületű konyha belső kialakításához..

Szürke konyha

Az idei év egyik érdekes újdonsága nyugodtan nevezhető szürkének árnyalatainak minden gazdagságával, a szinte fehértől a mély sötétig. A szürke bármilyen stílusban jól mutat, legyen az klasszikus, tetőtéri vagy bármilyen más lehetőség..

A fő árnyalat – figyeljen a konyhai készülékek színére, a bútor homlokzatára és a kiegészítő kiegészítőkre. Mindezeket a részleteket sikeresen kombinálni kell egymással..

Szürke konyha 8 nm - Belsőépítészet

Fehér konyha

Ez a leglogikusabb megoldás egy 8 nm -es kis konyhához. Először is, a fehér vizuálisan bővíti a teret. Másodszor, egy ilyen helyiségben a világítás jól eloszlik. Harmadszor, a fehér konyha az abszolút tisztaság érzését nyújtja..

Díszítse a szobát friss zöld virágokkal, vagy készítsen függőleges zöldfalat, és a hely nagyon hangulatos lesz, még a látszólag steril fehér szín ellenére is..

Fehér konyha 8 nm - Belsőépítészet Fehér konyha 8 nm - Belsőépítészet

A fa és a fehér szín kombinációja

Bármilyen fa árnyalatot is választ, sötét, világos vagy akár sárga, fehérrel kombinálva nagyon texturált lesz. Ha nem szeretne természetes fafelületeket használni, akkor bármilyen más fa mintájú anyagot választhat..

Konyha 8 nm - fehér és fa színek kombinációja

Színes homlokzatok

Leggyakrabban modern stílusban és eklektikában használják őket. A dizájn fő semleges színe sikeresen játszható egy fényes elemmel. Ugyanakkor a teljesen színes konyhahomlokzatok fokozatosan a múltévá válnak..

Konyha 8 nm - színes homlokzatok

Fekete konyha

Ez a választás a legmerészebbek számára, de egy fekete konyhai készlet valóban eredeti megoldássá válik egy kis helyiségben. Leggyakrabban egy fekete konyhát telepítenek valamilyen fehér dizájnnal kombinálva..

Ezenkívül a fekete és a szürke kombinációja érdekesnek tűnik. Ebben a kialakításban a konyhája kellemes, intim hatást fog szerezni..

Fekete konyha 8 nm - Belsőépítészet Fekete konyha 8 nm - Belsőépítészet

Konyha befejező 8 nm.

Az év legnépszerűbb trendje a padló, a falak és a mennyezet természetes fával való díszítése. Fontos, hogy a fa felület matt legyen. A leggyakrabban használt tölgy, fenyő vagy kőris. Ezek meglehetősen megfizethető fafajták, amelyek ugyanakkor gyönyörű mintával rendelkeznek, és különleges kényelmet biztosítanak a konyhában. A fa mellett más, érdekes és kifejezett textúrájú anyagokat is használhat..

Padló

Az első helyen természetesen a fatábla áll. Ezenkívül a kő, kőszerű csempék, beton vagy dekoratív panelek a beton számára érdekesnek tűnnek. A klasszikus kerámia és a márvány sem adja fel pozícióját..

Ha eredetibb opciót szeretne, helyezze ki a padlót a konyhában mozaikokkal. Ehhez nemcsak csempéket, hanem bármilyen nem szabványos anyagot is használhat – réz, fa és mások..

Konyha 8 nm - padló kialakítás Konyha 8 nm - padló kialakítás

Falak

A modern faldekoráció a visszafogottságra törekszik. A karnisok, az egyik anyagból a másikba való átmenet és más összetett lehetőségek népszerűsége csökken. Ehelyett a tervezők azt javasolják, hogy egy vagy több falat készítsenek ellentétben a fő semleges háttérrel..

Érdekes megoldás egy 8 nm -es konyhához. a padlót és a kötényt ugyanazzal az anyaggal díszíti – például falemez vagy fa -szerű csempe.

A falak és a padlók díszítésére mintás csempéket is használhat. Minták megfigyelése nélkül alkalmazható. A lapok legrelevánsabb mintája idén a geometriai nyomtatás. Ezenkívül az új termékek közül érdemes kiemelni a térfogati mintázatú és a hatszög alakú csempéket..

Konyha 8 nm - fali dekoráció Konyha 8 nm - fali dekoráció

Mennyezet

A mennyezet kialakítása a szoba általános kialakításától függ. A klasszikust könnyű és sima mennyezet jellemzi. A minimalizmus vagy a csúcstechnológia, a bennük rejlő komplex világítással, különböző szinteket igényelhet. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a 8 méteres konyha túl bonyolult mennyezeti szerkezete vizuálisan csökkenti az amúgy is kicsi szobát..

Ami a fafeldolgozást illeti, itt mindkét kisméretű faelemet (gerendát) rögzítheti a mennyezetre, és teljesen fedheti le deszkával vagy fa mintájú anyaggal.

Konyha 8 nm - mennyezeti kialakítás Konyha 8 nm - mennyezeti kialakítás

Dekor és textíliák

Egy kis konyhában, melynek területe 8 nm. jobb, ha mérsékelt mennyiségű textíliával és dekorációval végezzük, mivel észrevehetően “felfalják” a teret. Ehelyett jobb, ha gyönyörű csaptelepeket és egyéb szükséges elemeket választ, amelyek díszítik a belső teret és a dekorációt..

A konyha divatos újdonságai között a nyitott polcok egyre népszerűbbek. De érdemes megfontolni, hogy egy kis szobában egy kis rendetlenség hatását kelthetik, ezért óvatosnak kell lenni velük. Ha valóban követni szeretné a trendet, akkor készíthet pár polcot, és felhasználhatja ételek vagy ételek elhelyezésére..

Ami a textíliákat illeti, ügyeljen a tiszta, feltűnő függönyök kiválasztására. A konyhához 8 nm a túl világos és terjedelmes opciók nem fognak működni. Kívánatos, hogy jól rögzítve legyenek a helyükön. Ezek lehetnek római vagy japán függönyök. Az anyag az Ön preferenciáitól függ – választhat természetes textíliákat vagy modern, víz- és porlepergető hatású textíliákat.

Konyha 8 nm - dekoráció és textil

Hogyan kell helyesen elrendezni a konyhabútorokat?

A bútorok helyes elrendezéséhez a konyhában először is a szoba építészetére kell építeni. Ezenkívül meg kell fontolnia, hogyan kényelmesen mozoghat a szobában. Általában hogyan főz? Tegyük fel, hogy először vegye ki az ételt a hűtőszekrényből, mossa meg, vágja le a munkafelületre, majd tegye a tűzhelyre. Ebben az esetben próbálja meg ebben a sorrendben elrendezni a bútorokat.!

A technikát is racionálisan kell elhelyezni. Például sokkal kényelmesebb a sütőt a test szintjén elhelyezni, nem pedig alul. Ezután könnyedén belenézhet, és ellenőrizheti az étel készenlétét. Ha mosogatógépet szeretne telepíteni, akkor kényelmesnek kell lennie, hogy az edényeket belehelyezze. Ha jobbkezes, akkor kényelmesebb lesz a mosogató jobb oldalára helyezni..

Ne pazarolja a helyet a konyha sarkában vagy ablak közelében. A teljes terület hatékony kihasználásához telepítsen fiókokat, rejtett polcokat, transzformátorokat és kihúzható munkafelületeket. Még egy kis, 8 méteres konyhában is a munka- és tárolóterületek logikus elrendezése jelentősen felgyorsítja a főzést..

Ami az étkezőt illeti, itt nehéz egyetemes lehetőséget találni. Érdemes az egyéni igényekből kiindulni – ha asztalra van szüksége, figyeljen a kerek vagy ovális lehetőségekre. Kevesebb helyet foglalnak el és biztonságosabbak. Ez különösen akkor fontos, ha gyerekek vannak a házban..

Ha az asztal nem fontos az Ön számára, gondoljon egy kis pultra az asztal közelében vagy az ablak mellett. Bárpult a konyha belsejében 8 nm. A legpraktikusabb lehetőség. Ha ilyen kis területen van asztal, akkor nem lesz nagyon kényelmes mozogni a szobában..

Konyha kialakítás 8 nm - hogyan kell helyesen elrendezni a konyhabútorokat Konyha kialakítás 8 nm - hogyan kell helyesen elrendezni a konyhabútorokat

Konyha kialakítás 8 nm hűtőszekrénnyel

Gyakran megpróbálják a hűtőszekrényt a konyha sarkába vagy az ablak közelébe tenni, hogy ne zavarja. Valójában a modern technológia és a bútorok széles választéka lehetővé teszi számunkra, hogy rugalmasabbak legyünk ebben a kérdésben..

Először válassza ki a beépített modellt. Ez homogénebb légkört teremt a szobában – a hűtőszekrény egyáltalán nem lesz látható, bárhol is van. Egyébként feloszthatja a hűtőszekrény fagyasztóját, és különböző helyekre helyezheti őket..

Ha inkább a szokásos hűtőszekrényt részesíti előnyben, akkor csak vegye figyelembe annak méreteit a bútorok kiválasztásakor. A konyhakészlethez képest nem szabad kiemelkednie vagy kiemelkednie.

Érdekes lehetőség lehet a stilizált hűtőszekrény kiválasztása is. Ebben az esetben a konyha középpontjává válhat, és megteremti a hangulatot az egész belső térben..

Konyha kialakítás 8 nm hűtőszekrénnyel Konyha kialakítás 8 nm hűtőszekrénnyel

Megfelelő világítás a konyhában

8 nm -es konyhához. a reflektorfény optimális. Minden munkaterülethez be van állítva. Ez általában mosogató, főzőlap, munka- és étkezőasztal. Annak érdekében, hogy ne világítsa meg az egész konyhát, hanem csak akkor kapcsolja be a villanyt, ha szükséges, biztosítson külön -külön kapcsolókat minden ponthoz..

Ne feledje, hogy nem szükséges a világítást csak a mennyezetre helyezni. Például az asztal további megvilágításához telepítheti a világítást a felső szekrények aljára vagy közvetlenül a falra. Erre tökéletesek a neon szalagok..

Világítás a konyhában 8 nm

Konyha kialakítás 8 nm – Fotó

Ebben a galériában összegyűjtöttük Önnek a legrelevánsabb és legszebb ötleteket a 8 négyzetméteres konyhák tervezéséhez. A fényképen szereplő összes megoldás meglehetősen egyszerű végrehajtani, így valószínűleg könnyen megvalósíthatja őket a lakásban vagy a magánházban. Boldog megtekintést!

Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó Konyha belsőépítészet 8 nm - Fotó

Videó: Konyha 8 nm – Belső ötletek

Konyha

Dekoratív kő a konyha belsejében (58 fotó)

Dekoratív kő a konyha belsejében (58 fotó)

A modern tervek több száz lehetőséget kínálnak a tér díszítésére, bár sokan úgy döntenek, hogy ragaszkodnak a hagyományos, időtálló tapétához vagy a szokásos festékhez. Más anyagok azonban egyedi esztétikával és tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek minden szobát átalakítanak – csak tudnod kell, hogyan kell használni őket. Ma a konyha belsejében található dekoratív kő tulajdonságairól, valamint felhasználási lehetőségeiről fogunk beszélni.!

Főbb jellemzők

A dekoratív kő élénk textúrájával, térfogatával és természetes, sőt “vad” megjelenésével vonz, amely nem annyira dekorációként szolgál a belső térben, hanem inkább képet alkot és hangulatot teremt. Lakberendezésként való használata felelősségteljes megközelítést kötelez az egész tér kialakítására – ez nem semleges háttér, például fehérre festett fal, hanem erős művészi megoldás..

Az ilyen bevonat sok stílushoz alkalmas, és tökéletesen illeszkedik egy vidéki ház vagy lakás konyhájába. Vidéki környezetben nagyon organikusnak tűnik, egyfajta rusztikus bájt és kényelmet hozva, de a modern stílusok is szeretnek vonzódni a természetes (vagy utánzó) anyagokhoz. Ebben a kérdésben támaszkodni kell a konyha általános kialakítására..

Például a kőburkolatot fával és más természetes felületekkel kombinálják. A színsémát is jobb “kölcsönözni” a természetből: fehér, homokos, barna, fekete, szürke árnyalatok, ritkábban – kék, zöld vagy bordó. De a világosabb kombinációk nem fognak “kijönni” a kő szigorú természetével. Azonban még egy fényes futurisztikus konyhában is kiválaszthatja a kívánt textúra kivitelét, mivel ezt az anyagot széles skálán mutatják be.

Dekoratív kő a konyha belsejében - Főbb jellemzők

A kőfajták

Eredetétől függően a dekoratív kőnek két fő csoportja van: mesterséges és természetes, amelyek összetételében különböznek..

Természetes dekoratív kő

Ahogy a neve is sugallja, a természetes követ a természet alkotta, és emberi kéz alkalmazta az építési munkákhoz. A természet minden ismerője azt fogja mondani, hogy egy ilyen anyag energiát sugároz, pozitív hatással van az egészségre, és valódi élő textúrával rendelkezik, amely lehetővé teszi egyedi dizájn létrehozását – egyetlen kő mintája soha nem ismétlődik meg.

Ebbe a csoportba tartozik az agyagpala, szigorú domborművel; folyami kő, amely még a belső térben is megőrzi természetes alakját; homokkő, meleg homokos árnyalata miatt kedvelt; luxus gránit, nemes márvány és mások. A fő ok, amiért a természetes bevonat nem minden otthonban található, a magas költségek..

Természetes dekoratív kő a konyhában Természetes dekoratív kő a konyhában

Mesterséges díszítő kő

A természetes anyagok olcsó analógjaként a mesterséges díszítőkövek meglehetősen sikeresen utánozzák textúrájukat, ugyanakkor ellenállóbbak a környezeti hatásokkal szemben. Különféle színekben és sokoldalúságban részesülnek, mivel alkalmasak a konyha bármely részének – boltívek vagy kötény – burkolására..

Eredete ellenére a műfüvet abszolút környezetbarátnak tekintik. Például a konglomerátumok gránit-, márványmorzsából, valamint további anyagokból, például kvarc homokból vagy mészkőből állnak, amelyek növelik az anyag szilárdságát. A porcelán kőedények, amelyek agyagot, foltot és ásványokat tartalmaznak, szokatlan kialakításúak, és inkább kis csempékre hasonlítanak.

Az ideális opció kiválasztásakor nemcsak a javítási költségvetésre kell összpontosítania, hanem a kívánt megjelenésre és díszítési helyre is.

Mesterséges díszítő kő a konyhában

Előnyök és hátrányok

A dekoratív kővel kapcsolatos információk összefoglalásához fontolja meg az ilyen megoldás érdemeit..

1. Bármelyik típust is választja, a kőburkolat stílusos belső dekoráció lesz, és elrejti a falak felületének hiányosságait is. A széles választéknak köszönhetően sok stílusba illeszkedik, és harmonikus folytatássá válik.

2. Sok típus tökéletes a konyha igényeihez. Ezenkívül könnyen ápolhatók: csak nedves ruhával törölje le a zsírcseppek, fröccsenések vagy korom eltávolítására.

3. Egy ilyen bevonat élettartama több mint tíz év, ezért még a márványfelületek sem tűnnek olyan drága befektetésnek, nem beszélve az olcsó mesterséges analógokról.

4. A dekoratív kő tökéletesen illeszkedik a konyha belsejébe egy másik minőség miatt – a környezetbarát, ami elengedhetetlen az ételek elkészítésének helyén.

Az előnyökkel összehasonlítva nincs sok hátránya, hanem inkább bizonyos típusú anyagokra vonatkoznak. Az összes előny és hátrány mérlegelése után remek lehetőséget találhat..

Dekoratív kő a konyhában - Előnyök és hátrányok

Konyhai kötény kőből

A konyha ezen területe különleges követelményeket támaszt a befejezéssel, ezért meglehetősen nehéz lehet megtalálni a megfelelő anyagot. Itt, a munkaterülethez való közelsége miatt magas a páratartalom, a magas hőmérséklet és a zsírcseppekkel vagy élelmiszerekkel való szennyeződés, ami nem minden dekoratív kőfajta képes megbirkózni..

A porcelán kőedények vonzó megjelenése ellenére érzékenyek a tisztítószerekre, így a szennyeződés eltávolítása a felületéről meglehetősen problémás. Szintén nem ajánlott márványt használni a kötény szembeállításához, de a konglomerátumok, amelyeket csak szakember képes vizuálisan megkülönböztetni természetes „testvérüktől”, rendkívül tartósak és könnyen karbantarthatók..

Az akril kő, egy másik típusú műkő, nem szívja fel a nedvességet, nem deformálódik mechanikai vagy fizikai terhelés hatására, mint a kvarc termékek. A gipsztermékek, amelyek hasonlítanak a homokkőre és könnyen elkészíthetők önmagukban, nem ellenállnak a nedvességnek, de ez a probléma megoldható, ha védőlakkal fedjük le..

A kötény kiválasztásakor nehézségek merülhetnek fel, ha a követ a konyha más elemeinek díszítésére használják. A tény az, hogy a tervezők nem javasolják több típus kombinálását egy térben, ezért ezt a pillanatot előre meg kell gondolni..

A konyhai kötény lehet az egyetlen “kő” szerkezet a belső térben, ezáltal kompozíciós központ lesz. Ha az anyag sík felületű, akkor kombinálható munkalappal. Egy ilyen tervezési megoldás sok stílusnak megfelel, legyen az Provence, country, klasszikus vagy minimalizmus..

Konyhai kötény kőből - fotó Konyhai kötény kőből - fotó Konyhai kötény kőből - fotó Konyhai kötény kőből - fotó Konyhai kötény kőből - fotó Konyhai kötény kőből - fotó

Kőfal a konyha belsejében

A falburkolatoknál az alapanyagok kiválasztását csak a dekoratív jellemzők és természetesen a költségvetés korlátozza. A konyha azon része, amely nem a munkaterület közvetlen közelében található, meglehetősen szerény, miközben általános benyomást kelt a szobából.

Bármilyen gyönyörű is a kő textúrája, nem ajánlott minden falra használni – ezt a felületet gyakran kombinálják más, lapos felületű és semleges színekkel: sima tapéta, festés vagy dekoratív vakolat. Ez kiegyensúlyozza az alapanyagot, és megszünteti a “kőerőd” érzését.

Ez a megoldás használható zónázásra, az étkezőasztal melletti fal díszítésére vagy ékezetek létrehozására – a kővel díszített sarkok nagyon hatásosak.

Jobb, ha a konyha tágas, napfény által jól megvilágított. De kis helyiségek esetén vagy el kell hagynia a dekoratív követ, vagy kevésbé texturált és könnyebb változatot kell választania. A homokkő nemcsak meleg homokos színű, hanem vízszintes domborzat segítségével vizuálisan kibővíti a helyiséget.

Kőfal a konyha belsejében - fotó Kőfal a konyha belsejében - fotó Kőfal a konyha belsejében - fotó Kőfal a konyha belsejében - fotó Kőfal a konyha belsejében - fotó

Ívek és ajtók kőből a konyhában

A kő segítségével akár a konyha bejáratát is díszítheti – ez nem csak eredeti megoldás, hanem praktikus lehetőség is, amely sok évig tarthat. Ajtó esetén, amely gyakran mechanikai igénybevételnek van kitéve az ajtó becsukásakor, az anyag szilárdsága jelentősen meghosszabbítja az élettartamot. Védi a szerkezetet a kopástól, mivel a tapéta és más típusú bevonatok idővel nem esztétikus megjelenést kölcsönöznek..

Ha természetes kővel szeretné megdicsőíteni az ívet, akkor ne siessen a vásárlás megkezdésével. A helyzet az, hogy telepítéséhez nemcsak speciális drága keverékekre, hanem bizonyos építési készségekre is szükség lesz. Nehéz számukra a kanyarok és a nehezen elérhető helyek furnérozása-nem nélkülözhetik szakemberek segítségét, amelynek árát hozzá kell adni az anyag teljes költségéhez.

A mesterséges társak képlékenyebbek, meglehetősen könnyűek és tartósak, és a széles színválaszték segít a konyhai kialakításhoz igazítani a nyílást: világos árnyalatok az átjáró szélesítésére, sötétek lágy körvonalak kialakítására..

Egy ilyen megoldás tökéletesen illeszkedik egy minimalista stílusba vagy országba, és a bejáratot külön dekorációvá alakítja..

Ívek és ajtók kőből a konyhában - fotó Ívek és ajtók kőből a konyhában - fotó Ívek és ajtók kőből a konyhában - fotó Ívek és ajtók kőből a konyhában - fotó Ívek és ajtók kőből a konyhában - fotó

Dekoratív kő a konyha belsejében – fotó

Ha olvashat a dekoratív kő műszaki jellemzőiről, akkor az esztétikai tulajdonságokat saját szemével kell látni. Ebben a fényképválasztékban megpróbáltuk szemléltetni a különböző textúrákat, színeket és megoldásokat, amelyek tökéletesen kiegészítik a konyhát. Boldog megtekintést!

Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó Dekoratív kő a konyha belsejében - fotó

Videó: A konyha falainak díszítése dekoratív kővel

Konyha

Lila konyha: tervezési ötletek (80 fotó)

Lila konyha: tervezési ötletek (80 fotó)

Szeretné eredetiségét és modern stílusát életébe vinni? Ezt könnyű megtenni, ha a legmerészebb döntésekhez fordul. A lila konyha egyedülálló lesz a maga nemében, hiszen nem mindenki mer padlizsán árnyalatokra építeni. Világos, lenyűgöző palettájával, igazi remekművé válik, ha helyesen tervezi a teret. Ugyanilyen fontos a lila szín kombinálása az árnyalatokhoz illő társak kiválasztásával..

Jellemzők lila

Az ibolya árnyalatok száma és telítettsége a belső térben elsősorban a szoba méretétől függ. A konyhákban, amelyek nagy lábnyomúak vagy egy stúdióapartman részét képezik, teljesen lehetséges a sötétebb színek használata. Ez lehet akár homlokzatkészlet, akár dekoráció, vagy ablakszövet. Ami a kis tereket illeti, a lila itt a legjobb, mint egy adott területet hangsúlyozó elemek. A túltelítettség hozzájárul a terület vizuális csökkenéséhez.

Jobb, ha padlizsánpalettán hozza létre a konyhák belsejét azokban a helyiségekben, ahol az ablakok délre néznek, hogy sok természetes fény kerüljön be, vagy gondoljon egy kiváló minőségű világítási rendszerre.

Az ibolyának kombinációra van szüksége, hogy kiegyenlítse a gazdag hangok kifejezését. A fehér, kék, bézs, arany, korall sikeres társak lesznek. A legszebb kombinációkat olyan “duetteknek” tekintik, mint a fehér-ibolya, a fekete-lila, a zöld-lila. A sárga paletta segít vidám hangulatot varázsolni a lila dizájnba, a bézs árnyalatok pedig melegséget és hangulatot teremtenek..

Lila konyhai kialakítás - Jellemzők Lila konyhai kialakítás - Jellemzők

Belső stílusok

A lila paletta rendkívüli és kreatív személyeket vonz, akik készek a váratlan kísérletekre. A stílusos belsőépítészet ebben a színösszeállításban olyan területekre jellemző, mint a high-tech, a pop art, a modern, a provence, a skandináv és mások..

High-tech lila konyha

A padlizsánpaletta kedvezően kombinálható fém és króm elemekkel. Ezt kihasználva hatékonyan díszíthet egy high-tech konyhát, ahol a fémként stilizált modern készülékek tökéletesen harmonizálnak a lila háttérrel..

A minimalizmus, az egyenesség és az arányok súlyossága az irány meghatározó tényezői. A konyhabútorok fényes műanyag, fém vagy üveg homlokzatúak, modern berendezéssel rendelkeznek. A készlet lehet egyenes vagy sugárirányú, de mindig működőképes, sok polccal és fiókkal.

A dekoráció minimális. A falakat geometriai formákat ábrázoló plakátokkal lehet diverzifikálni. Hideg árnyalatok uralkodnak a színpalettán. Jó megoldás lehet a lila árnyalat és a szürke kombinációja, ahol az első például az alsó homlokzatokat díszíti, a második pedig a felsőket..

Lila high -tech konyha - Belsőépítészet Lila high -tech konyha - Belsőépítészet

Lila konyhai pop art stílus

A színes, fiatalos pop art dizájnt a kreativitás jellemzi. Itt minden elem eredeti, és néhány díszítő elemet speciális műhelyekben készítenek megrendelésre. A falak vászonként működhetnek, amelyre különféle savas árnyalatú képeket kennek fel olajfestékkel. A szokatlan formájú bútorok, lámpák és díszítő elemek különleges hangulatot teremtenek, és a fát vagy kőt utánzó felületek nem tartoznak ide..

A pop art konyhát világos elemekkel kell telíteni, így a lila sárga, narancssárga, zöld színekkel kombinálva tökéletesnek tűnik. A falak, a padló és a mennyezet monokromatikusak lehetnek, míg a készülékek, bútorok, textíliák és dekorációk szivárványos színekben pompázhatnak.

Lila pop art konyha - belsőépítészet

Lila modern konyha

A szecessziós irányzat a legegyszerűbb környezetet feltételezi. A bútor aszimmetrikus formájú, simán áthaladó ívelt vonalakkal rendelkezik, ami ideális kis helyiségekhez. A belső teret meg kell különböztetni a színek gazdagságától. Itt a lila és lila árnyalatú bútorok tökéletes összhangban lesznek a fehér vagy szürke falakkal és a fém háztartási készülékekkel.

Lenyűgözőnek tűnik a kötény a munkaterület felett, lila tónusú 3D -s képpel. Például az egyik falon, például az étkező közelében, ékezetes lehet, ha beilleszti a virágzó orgonát ábrázoló fotótapétát – ez jelentősen újjáéleszti a belső teret.

Lila szecessziós konyha - belsőépítészet Lila szecessziós konyha - belsőépítészet

Skandináv stílusú lila konyha

A belső tér skandináv stílusa visszafogott és lakonikus, de ennek ellenére hangulatos és meleg. A falak és a mennyezetek esetében a fehér vagy hasonló árnyalatok előnyösebbek, és lila tónusokban bútorok és dekorációs elemek lehetnek. Itt fontos, hogy ne vigyük túlzásba a konyha belsejét kitöltő nagyszámú részletet – a helynek a lehető legszabadabbnak kell maradnia..

Lila skandináv stílusú konyha - belsőépítészet Lila skandináv stílusú konyha - belsőépítészet

Lila Provence stílusú konyha

Ez az irány lágy, homályos tónusokat biztosít, így levendula és lila színeket vehet alapul fehérrel kombinálva. A könnyű fali dekoráció jól illik a levendula konyhai szetthez. A konyha belsejében kötelező a természetes vagy azokat utánzó anyagok jelenléte: kő, fa, fém. Sőt, jobb, ha a bútorokon vannak karcolások, amelyek hangsúlyozzák a fülhallgató régiségét..

Ibolya és fehér színekben a textíliák jól néznek ki, amelyekből meglehetősen soknak kell lennie. Dekoratív párnák a konyhai kanapén, virágmintás függönyök, gyönyörű terítő, puha székhuzatok – mindezek az elemek sikeresen hangsúlyozzák a kényelmet és a szükséges ékezeteket.

Lila Provence stílusú konyha - belsőépítészet Lila Provence stílusú konyha - belsőépítészet

Felületek és anyagok

A konyha befejező anyagait a szoba mikroklimatikus viszonyainak figyelembevételével kell kiválasztani. Mivel itt folyamatosan készülnek ételek, a magas páratartalom, páralecsapódás és zsírfoltok nem kerülhetők el. Ezért jobb vízálló, könnyen mosható anyagokat választani. A bevonatok színpalettája a szoba méretétől, valamint a bútorok színétől függ..

Padló

A padlóhoz a kerámia csempe ideális. Mivel önmagában elég hideg van, a padlók gyakran elektromos vagy vízmelegítő rendszerrel vannak felszerelve. Alternatív megoldás lehet a laminátum, amelyet nagy szilárdság jellemez, és árnyalatai kedvezően kombinálhatók a falak és a fülhallgató lila skálájával. A legjobb színek a bézs, krémes, világosbarna színek lesznek, összhangban a belső tér fő színével..

Lila konyhai kialakítás - padlóburkolat Lila konyhai kialakítás - padlóburkolat

Falak

A konyha falait vízálló mosható tapéta, csempe, dekoratív vakolat, PVC panelek díszítik. A folyékony háttérképek ma nagyon népszerűek. Különleges zárványokkal lila színben néznek ki, sajátos textúrát szerezve. Az ilyen falak nem igényelnek további dekorációt. A szokásos tapéta tartalmazhat egy mintát elegáns virágmintás formában, tejszerű árnyalatokkal, kanyargós vonalakkal.

A költségvetési változatban a falakat egyszerűen vízbázisú festékkel lehet festeni a kívánt hangnemben: ha a fülhallgató lila árnyalatú, akkor jobb, ha világos lesz a befejezés. Ezenkívül a fehér, krém, rózsaszín falak jóak kis terekhez, vizuálisan bővítik a teret. A kerámialapok jelenléte a falakon, különösen a munkaterületen, szintén előnyös lehetőség lesz. Miután felvette a sikeres kombinációt, elrendezheti a mintákat, váltakozva a lila árnyalatot egy világos színnel. Egy ilyen megoldás változatosságot ad, és egyfajta dekorációvá válik. Az ékezetes falat fotópapírral díszíthetjük virágok, tájak, csendéletek képeivel.

Lila konyhai dizájn - Faldíszek Lila konyhai dizájn - Faldíszek

Mennyezet

A mennyezet befejezéséhez használhat festéket, vakolatot, tapétát (sokkal ritkábban), függesztett gipszkarton szerkezeteket vagy nyújtható szerkezeteket. A legtöbb esetben a mennyezet felületét világos színek díszítik – így a szoba vizuálisan magasabbnak tűnik. Rendezhet kétszintes felfüggesztett szerkezetet. Az alsó réteg fehér lesz, a felső sík pedig fényes, feszes szerkezetű, lila árnyalatokkal díszíthető, hogy illeszkedjen a headsethez vagy a fal dekorációjához.

Néhány vakmerő mer teljesen lila tónusúvá tenni a mennyezetet. Ezt az opciót legjobban tágas helyiségekben lehet használni, jó minőségű megvilágítás mellett..

Lila konyhai kialakítás - mennyezeti dekoráció Lila konyhai kialakítás - mennyezeti dekoráció

Bútor a konyhához

A konyhai szettet a szoba méretének és alakjának megfelelően választják ki. Hosszú konyhákhoz lineáris készletet vásárolhat, négyzet alakúakhoz pedig sarok- vagy U -alakú készletet. Mivel a minimalizmus ma divatos, a bútoroknak kompaktnak kell lenniük, tágas tárolórendszerrel, valamint a beépített készülékek celláival..

Nagy szobák esetén a fülhallgató homlokzata világos színekben vagy padlizsán vagy szilva színű lehet, kis helyiségek esetén pedig a legjobb, ha lila árnyalatú árnyalatokat választ. Ha van étkező, annak bútorzata illeszkedik a fülhallgató színéhez, vagy teljesen ellentétes lehet.

Egy érdekes tervezési megoldás (amely szintén hozzájárul a tér zónázásához) a színek játékával jár, amikor a munkaterület világos falai és lila halmaza valami közös a lila falakkal és az étkező világos bútorzataival. Ez a lila konyhai kialakítás nagyon lenyűgözőnek tűnik..

Lila konyhai design - Bútor Lila konyhai design - Bútor

Dekor és világítás

Ne ragadja el a lila konyha dekorációját, hogy ne súlyosbítsa a helyzetet. A zöld növények itt remekül fognak kinézni – mind élőben, mind képeiken a falakon. Mivel a lila színt sikeresen kombinálja a sárgával, az arany vagy bronz kivitelű kiegészítők, például a megfelelő keretű óra ideálisak. A textíliák is elegáns dekorációvá válnak, ha fehér (bézs, krém) világos függönyöket lila szegéllyel vagy íjakkal kombinál, lila szalvétákat helyezhet el egy könnyű abroszra, és dekoratív párnákat a kanapén ugyanabban a palettában..

Ahhoz, hogy a lila belső tér világos legyen, intenzív világítási rendszerre van szükség, ahol a lámpák lámpaernyői is a dekoráció szerepét töltik be. Jobb, ha többszintűvé teszi, ha egy központi csillárt, a munkaterület fölé reflektorokat, a kötény LED-es háttérvilágítását és az étkező közelében állólámpát telepíti..

Lila konyhai design - dekoráció és világítás Lila konyhai design - dekoráció és világítás

Kis lila konyha

A padlizsán színe harmonikusan illeszkedik még 5-10 nm-es kis konyhákba is. Fontos, hogy itt ne vigyük túlzásba a telítettséget. Ne válasszon masszív lila fülhallgatót. Lila betétek, nyitott polcok, üvegajtók – ez teszi a bútorokat érdekessé és ugyanakkor könnyűvé.

A befejezés előnyös világos színekben. Ha a fehér falak fényében lila díszítésű, a szoba magasabbnak tűnik. A készlet ajánlott magas, jó tágasságú, könnyű anyagokból készült. Egy jó tervezési lehetőség a lila alsó és a világos teteje. Nyitott tárolórendszerek, fényes homlokzatok teret adnak.

Az ablaktámaszok felváltják a redőnyöket, redőnyöket, római mintákat. A világításnak a lehető legváltozatosabbnak és fényesebbnek kell lennie, de nem terjedelmes csillárok nélkül.

Kis lila konyha - belsőépítészet Kis lila konyha - belsőépítészet Kis lila konyha - belsőépítészet

Konyha design lila tónusokban – fotó

A konyha lila tónusú díszítésének lehetőségei annyira változatosak, hogy meglehetősen nehéz átadni őket egy cikk határain belül. A különböző formatervezési megoldásokból álló fényképek kiválasztása segít váratlan ötletek megvalósításában, és a konyhát a legkényelmesebbé és egyedivé teszi. Boldog megtekintést!

Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó Lila konyha - belsőépítészeti fotó

Videó: Lila konyha – Belső ötletek

Konyha

Zöld konyha: tervezési ötletek (75 fotó)

Zöld konyha: tervezési ötletek (75 fotó)

A zöld sokoldalú. Az életet és a harmóniát szimbolizálja. Ez a tavasz és a természet színe. Kellemes és ellazító egyszerre, segít megszabadulni a negativitástól és a stressztől, élénkít és motivál. A zöld különösen jó a munkaterületekhez. Elősegíti a koncentrációt, de nem fáraszt vagy összetör. Kellemes főzni és pihenni a zöld konyhában, összegyűjteni családját vacsorára, vagy meghívni a vendégeket egy csésze teára és tortára. Ezenkívül jó a szemnek. Nem véletlenül használják a zöldet gyakran nyilvános helyeken, éttermekben, kávézókban és szórakoztató központokban..

Belső stílusok

A belső térben a zöld mindig az egyik legdivatosabb. A legközelebb áll a természethez, jól illeszkedik a természetes anyagokhoz és illeszkedik az aktuális ökotrendekhez. Még a Feng Shui szerint is az ilyen árnyalatok a fokozatos stabil növekedés és a harmónia szimbóluma. Ezért a zöld könnyen illeszkedik a konyhák bármely stílusához..

A zöld konyha egy módja annak, hogy egész évben megőrizze a vidám tavaszi-nyári hangulatot.

Zöld konyha modern stílusban

A modern stílus több trendet ötvöz. Ez a minimalizmus egyszerűsége, a pop art extravagáns jegyzetei és a hi-tech funkcionalitása. Egy ilyen konyha világos vagy hideg színeket igényel. Ez fém, mesterséges világítás, tiszta geometria, szigorú vonalak, fényesség. A smaragd vagy a saláta homlokzata harmonikusan néz ki. Feltűnőek, és még jobban kitűnnek a sima fehér falak és a sallangmentes mennyezet ellen. Nagy szürke csempe vagy világos laminátum egészíti ki a képet.

A fő tartozékok az üveg és a tükrök. Átlátszó zöld árnyalatok, üvegzöld asztallap, egyszerű lakonikus edények és dekoráció. A khaki színű sötétítőfüggönyök vagy az egyszerű és funkcionális római redőnyök kiegészítik a képet..

Zöld konyha modern stílusban - Belsőépítészet Zöld konyha modern stílusban - Belsőépítészet

Környezetbarát zöld konyha

Az öko-stílus természetes színek és textúrák. Ezért a zöld szín szervesen illeszkedik egy ilyen konyhába. Aktívan használják a világos fát, a természetes követ, a pala és más textúrák hatású dekoratív vakolatot.

Az öko-stílus áldás a házi növények szerelmeseinek. Ez a konyha igazi üvegházsá alakítható. A szokásos virágcserepeken kívül a virágokkal ellátott tartályokat válaszfalakba szerelik. Kis házi palántává alakíthatja őket bazsalikom, menta és más gyógynövények ültetésével. Szokatlan megoldás a glicerinnel előkezelt stabilizált moha használata. Így valódi természetes élő szőnyeget hozhat létre például a falon..

Zöld öko stílusú konyha - belsőépítészet Zöld öko stílusú konyha - belsőépítészet

Zöld konyha klasszikus stílusban

A klasszikus stílus világos vagy mély nemes zöld árnyalatokat igényel. Ha a konyhai felület világos, figyeljen a természetes kőre a hátlap, a munkalap és az ablakpárkány számára. Ezek márvány, gránit vagy azok utánzatai. Ha a bútor fehér, a falak biztonságosan díszíthetők finom körte vagy alma tónusokkal. A padlón lévő nagy csempe jól néz ki.

Aztán a részleteken múlik. Üveghomlokzatok, kristályvázák, kecses lámpaernyők szövetárnyalatokkal, függönyök, aranyozott gyertyatartók zöld gyertyákkal – mindez segít az ékezetek beállításában. Jobb, ha a háztartási készülékeket azonnal beépíti a fülhallgatóba. Akkor nem fog kilépni a képből..

Klasszikus zöld konyha - belsőépítészet Klasszikus zöld konyha - belsőépítészet Klasszikus zöld konyha - belsőépítészet

Zöld konyha mediterrán stílusban

A zöld konyha mediterrán stílusban állandó görög érintés. Görögországra jellemző a hűvös kék-zöld paletta, a citrom és az olajbogyó, valamint a rengeteg fehér. Gyakran használnak fehér falakat, durva textúrájú vakolattal. A világos zöld ételek etnikai díszítéssel nagyszerűen néznek ki a háttérben..

A hideg tónusokat meleg fás textúrával kombinálják. A munkaterület csempével vagy mozaikkal van ellátva. A padlón durva lapok vagy díszítő kő található. A mennyezet meleg vagy sötét. Az otthonosság megteremtéséhez zöld textíliákat és vidéki stílusú díszítő részleteket használnak..

Mediterrán zöld konyha - belsőépítészet Mediterrán zöld konyha - belsőépítészet

Zöld vidéki stílusú konyha

A rusztikus vidék az egyszerűség, a könnyedség és a romantika. A zajos városokban ez a stílus lehetőséget nyújt a pihenésre, pihenésre és figyelemelterelésre. Az ország a természetes anyagokról, durva textúrákról és lágy vonalakról szól. A kezeletlen fát, téglát, texturált textíliákat aktívan használják. Az ágynemű tökéletesen illeszkedik a zöldhez.

A vidéki zöld az egyik legfontosabb szín. A britek például aktívan használják a mélyen telített árnyalatok és a tömörfa kombinációját. De a franciák jobban kedvelik a világos fát és a pisztáciát, az olajbogyót vagy a menta virágot. A legfontosabb, hogy ne vigyük túlzásba. Ha a vidéki stílusú konyhában már zöld homlokzatú bútorok vannak, akkor jobb, ha a falakat mennyezeti semlegessel hagyja. Fényfüggönyök, függönyök a polcokon, textilpárnák és díszkeretes festmények – mind -mind a stílus jellegzetes elemei. Az egyetlen szabály a textúrák, minták és árnyalatok harmonikus egybeesése..

Country Green Kitchen - belsőépítészet Country Green Kitchen - belsőépítészet

Felületek és anyagok

A zöld népszerű és klasszikus szín. A különböző árnyalatok szinte minden befejező anyag gyűjteményben megtalálhatók. Csempe, laminált, tapéta, festék, üveg, műanyag, textil – a választás nem korlátozott. A zöld jól néz ki természetes fával és kővel, élénk és lédús színei pedig krómmal és fémmel.

Az anyagok kiválasztásakor meg kell választania a megfelelő árnyalatokat, mert mindegyik nagyon különböző, és teljesen más asszociációkat okoz. Az élénk gyógynövény színek erőt adnak és szimbolizálják az élet szomját. A sötét tűlevelűek megbízhatóság, szilárdság és tartósság. A finom mohás árnyalatok nagyszerűek a nyugtatáshoz. A smaragd, a malachit és a mély kék-zöld tónusok luxus és gazdagság. Ügyeljen az olyan érdekes lehetőségekre, mint az olíva, lime szín, menta, türkiz, citrom, üveg üveg színe.

A tompa és híg árnyalatok kiváló hátteret jelentenek a bútoroknak és dekorációnak, valamint fényesek és lédúsak – teljes értékű független akcentus vagy merész kísérőszín.

Padló

A zöld csempe kényelmes és praktikus megoldás a konyhában. Könnyen tisztítható és mosható. Nem lesz olyan piszkos, mint a fehér, és a színválaszték végtelen. Ügyeljen a természetes kőre és annak utánzatára. A kőzetek és ásványok nemes zöld árnyalatai mindig gyönyörűen néznek ki.

Alternatív megoldás a laminált vagy linóleum. Olcsók, tartósak és praktikusak. De jobb, ha fényűző zöld szőnyeget hagy a hálószobában vagy a nappaliban, hogy ne foltosodjon.

Zöld konyha kialakítás - padlóburkolat Zöld konyha kialakítás - padlóburkolat

Falak

A zöld falak gyönyörűek és lenyűgözőek. Most sok háttérkép található, amelyeket biztonságosan ragaszthat a konyhában. Könnyen tisztíthatók, nem telíthetők zsírral, nem fakulnak évekig és nem fakulnak a napon..

Különleges foltálló festék is rendelhető. A modern trend egy fényes akcentusfal gazdag zöld árnyalatban.

Zöld konyhatervezés - fali dekoráció Zöld konyhatervezés - fali dekoráció

Mennyezet

A zöld feszített mennyezet merész és szokatlan megoldás. De a megfelelő árnyalat a felismerhetetlenségig megváltoztathatja a tér észlelését. A sötét matt mennyezetek eredetinek és drágának tűnnek a nagy és tágas konyhákban, a világos, fényesek pedig vizuálisan kicsinyítenek.

Zöld konyha kialakítás - mennyezeti felület Zöld konyha kialakítás - mennyezeti felület

Konyhai bútorok

A zöld fülhallgató frissesség és könnyedség. A kifinomult akvarell és olíva árnyalatok csodálatosan illeszkednek a provence -i vagy vidéki stílushoz, mélyen és hidegen – a modern high -tech, savas – a minimalizmusba, és sötét és gazdag – a klasszikusokba..

De egy zöld falakkal rendelkező konyhához jobb semleges bútorokat választani. Az elefántcsont színű és a fából készült fejhallgató vagy a fa szerkezetű fejhallgató jól illeszkedik. Bármilyen árnyalatú fa, a világos fenyőtől a nemes mahagóniig.

Zöld konyhatervezés - Bútor Zöld konyhatervezés - Bútor Zöld konyhatervezés - Bútor Zöld konyhatervezés - Bútor

Dekor és világítás

A zöld ékezetek szinte bármilyen dekorációt felfrissíthetnek. Világosabbá és kifejezőbbé teszik a világos konyhát, a sötétebbet pedig kényelmesebbé és világosabbá. Ennek nem feltétlenül konyhai szettnek kell lennie. Néha elég, ha csak a textíliára szorítkozunk: függönyök, abroszok, szalvéták, alátétek és edénytartók.

A beltéri virágok jól mutatnak egy zöld konyha ablakpárkányán. Harmonikusan kiegészítik a természeti tájat. Vásárolhat egy fényes tavaszi edénykészletet, vagy zöld csempével díszítheti munkaterületét. Az üvegmozaik érdekesnek tűnik.

A befejezésnek, a textíliáknak és a dekorációnak összhangban kell lenniük egymással. A meleg zöld árnyalatokat és a sárga árnyalatú árnyalatokat más meleg színekkel kombinálják: krémszínű, gazdag bézs, narancs, sárga, mustár és még piros is. A hűvös árnyalatokat kék vagy szürke színekkel kombinálják ugyanolyan hideg palettával.

A zöld világos, nem feltűnő szín. Világításban biztonságosan használható. A kivitelhez illő árnyalatok és lámpaernyők kényelmesebbé teszik az elektromos fényt a szem számára. A lényeg az, hogy az árnyék ne legyen túl világos és durva..

Zöld konyhatervezés - dekoráció és világítás Zöld konyhatervezés - dekoráció és világítás Zöld konyhatervezés - dekoráció és világítás

Kis zöld konyha: belsőépítészet

A világos zöld árnyalatok vizuálisan növelik a teret. Ezért ez az egyik klasszikus lehetőség egy kis konyha számára. A konyhakészlet fényes felületei, könnyű feszített mennyezet, jó megvilágítás és minimális sallang – és még egy kis konyha is szellősnek és tágasnak tűnik.

Egy kis konyha bútorához jobb olíva, pisztácia, menta, saláta és híg pasztell árnyalatokat választani. A sötét készlet túlságosan nyomasztó, és komornak és nyomasztónak tűnik. De a falak jobb, ha világosak: fehér, bézs, krém, szürke.

Kis zöld konyha - belsőépítészet Kis zöld konyha - belsőépítészet

Zöld konyha – fotó

Inspirációként összeállítottuk a legjobb zöld konyhai terveket. Érdekes és fényes ötletek várnak a megvalósításra! Nézze meg és válassza ki a kívánt lehetőséget!

Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó Zöld konyha - belsőépítészeti fotó

Videó: Zöld konyha – Belső ötletek

Konyha

Konyhatervezés Hruscsovban: 80 belső ötlet (fotó)

Konyhatervezés Hruscsovban: 80 belső ötlet (fotó)

Mint tudják, a Hruscsov apartmanjai a legkényelmetlenebb elrendezésűek, kis szobákkal. Valamilyen oknál fogva a konyhák különösen az akkori építészek kegyeibe kerültek, akik egy apró, legfeljebb 6 négyzetméteres területet rendeltek hozzájuk, és ha ilyen szobája van, sokat kell izzadnia, hogy olyan tágas és funkcionális legyen, mint lehetséges. A modern tervezők számos módszert ismernek, amelyek segítenek helyesen megtervezni a teret, felszerelni a szükséges bútorokat és kényelmes légkört teremteni. Cikkünkben megosztjuk veled ezeket a trükköket..

Hol kezdje el a konyha felújítását Hruscsovban??

A konyhai felújítás megkezdésekor Hruscsovban az első dolog, amit meg kell tervezni, és meg kell tervezni a folyamat minden szakaszát, el kell dönteni a tervezés stílusáról és színsémájáról, és meg kell választani a befejező anyagokat minden felülethez és bútorhoz. Kezdetben érdemes megfontolni a terület bővítésének lehetőségét az átalakítás segítségével. Manapság sokan hajlamosak kombinálni a konyhát a szomszédos szobákkal a fal szétszerelésével. És ez a lépés teljesen igazolja magát, mivel lehetővé teszi egy tágasabb konyha-nappali beszerzését, ahol helyet foglalhat el a teljes értékű étkező megszervezéséhez. De ez lehetséges, ha a konyha és a szoba közötti fal nem teherhordó, különben a szétszerelése tilos..

Megpróbálhatja engedélyt kérni a részleges bontáshoz is – ebben a változatban a fal válaszfala részben le van bontva, általában a felső része, az oldalsó és az alsó pedig bárpult vagy étkezőcsoport számára készült. Az átalakítás történhet más irányba is, például egyesítse a fürdőszobát a WC -vel, és mozgassa a konyhával szomszédos falat a fürdőszoba felé. Ettől persze nem fog nagy távolságot szerezni, de akár 1-2 nm-t is. fontos szerepet játszanak ebben az esetben, lehetővé téve például egy étkező elhelyezését. Egy jó technika az lenne, ha az asztal fölé tükörfelületet szerelnének, amely tükrözi az ellenkező ablakot, vizuálisan növelve a teret..

Ha valamilyen okból kizárt az átalakítás lehetősége, akkor abból indulunk ki, amink van: papírra rajzolunk egy tervet a szükséges zónák elhelyezésére. Fontos azonnal eldönteni, hogy közülük melyiket részesíti előnyben. Ha a család nagy, és szokás sokat főzni, akkor a konyhai szettnek munkaterülettel teljesnek kell lennie, és abban az esetben, ha egy vagy két ember él, akik szeretnek vendégeket fogadni, gondoskodnia kell az étkező komplexumának megszervezéséről . Miután eldöntöttük, hogy hol és milyen bútorok állnak, kiválasztjuk és kiszámítjuk a befejező anyagok mennyiségét. Az alábbiakban számos hasznos tippet adunk, hogyan válasszon ki mindent, amire szüksége van a felújításhoz..

Konyhatervezés Hruscsovban - Hol kezdje el a felújítást Konyhatervezés Hruscsovban - Hol kezdje el a felújítást Konyhatervezés Hruscsovban - Hol kezdje el a felújítást

A belső terek színei és stílusai

A Hruscsov kis konyhája számára előnyös a világos paletta, amely a helyiség könnyedségét, légiességét adja. Ez a kialakítás olyan modern stílusokra jellemző, mint a minimalizmus, a hi-tech, a skandináv irány és természetesen a klasszikus. Ez nem jelenti azt, hogy a konyhát hófehér színvilágba kell öltöztetni – így teljesen elhagyatottnak fog tűnni, és inkább egy kórházi szobára hasonlít, mint egy hangulatos kandallóra. Választhat világos pasztell színeket dekorációhoz vagy bútorgarnitúrához. Például egy minimalista irányban készített konyha tökéletesen ötvözi a fehér és a szürke palettákat, a homok vagy a barna bevezetése pedig átmeneti ékezetet kölcsönözhet. Egy ilyen konyhát mindig megkülönböztet a vonalak súlyossága és a díszítő elemek hiánya – minden rendkívül egyszerű és ízléses..

A csúcstechnológiájú konyha még monokromatikus kivitelben is jól fog kinézni, mert itt a fő ötletet hangsúlyozza a modern technológia, a fém belső részletek, valamint az eredeti lámpák jelenléte, amelyek fehér alapon meglehetősen előnyösek lesznek.

A klasszikus stílusú világos fabútorok tökéletesen csillognak a krémfalak hátterében, különösen, ha kis mintás tapéta. A trend luxusát és eleganciáját megerősítik a fülhallgató szépen faragott részletei, az aranyozás vagy a bronz jelenléte a szerelvényekben..

Ha nem fél a fényes ékezetektől, a kontrasztos színekben készült fényes felületek ragyogásától, akkor kockáztathatja, hogy egy kis konyhát szecessziós stílusban díszít. Nagyszámú fém és műanyag bútor található itt, gyakran ívelt, aszimmetrikus formákkal..

A Hruscsov épület fényes homlokzatú kis konyhája vörös, sárga, zöld, kék tónusokkal díszíthető, világos síkokkal váltakozva. A színkombinációk most relevánsak: bézs-barna, fekete-fehér, ahol a sötét árnyalat leggyakrabban az alsó réteg kialakításában, a világos pedig a felsőben található. A sötét padlóról a világos mennyezetre való ilyen fokozatos átmenet hozzájárul egy kis terület vizuális bővítéséhez..

Hruscsov konyhai tervezés - belső színek és stílusok Hruscsov konyhai tervezés - belső színek és stílusok Hruscsov konyhai tervezés - belső színek és stílusok

Dekorációs anyagok

Bármely helyiség felújítása a felületkezeléssel kezdődik. Tekintettel arra, hogy olyan konyháról beszélünk, ahol saját egyedi mikroklímája uralkodik, különösen óvatos megközelítésre van szükség az anyagok kiválasztásakor – elvégre a javításokat több mint egy évig végzik, a falak, a padló és a mennyezet meg kell őrizze eredeti állapotát. vonzereje hosszú ideig.

Padló

A Hruscsov konyhai padlója esetén jobb előnyben részesíteni a csempéket, mivel tartósak, megbízhatóak és rendkívül ellenállnak a szélsőséges nedvességnek és hőmérsékletnek. A laminált padló szintén modern lehetőség, de mivel a nedvesség folyamatosan felhalmozódik egy kis helyiségben, nem tart sokáig. Alternatív megoldásként linóleumot is fektethet. A közelmúltban nem volt nagy kereslet, mivel elavult típusú felületnek tekintik, azonban a konyha számára a linóleum jövedelmező megoldás lehet, ráadásul a modern modellek meglehetősen vonzó megjelenésűek.

Konyhatervezés Hruscsovban - Padlóburkolat Konyhatervezés Hruscsovban - Padlóburkolat

Falak

Sokkal több lehetőség van a konyha falának díszítésére, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei. A festészetet a szovjet idők óta a leghíresebbnek tartják, csak a konyhákat nem festik úgy, mint korábban, a falat vízszintesen két színre osztják (a felső fehér, az alsó pedig kék, zöld stb.). A tervezők számos variációt találtak ki arra vonatkozóan, hogyan kell festeni egy kis helyiséget, hogy szép és stílusos legyen. A festékek hatalmas választéka lehetővé teszi a legtartósabb összetétel kiválasztását, amely nem fog félni a konyha sajátos körülményeitől..

Figyelemre méltóak a kerámia fali csempék is. Műszaki jellemzőit tekintve többször is felülmúlja más típusú felületeket. Nem szokás a mai belső teret teljesen csempével felölteni – általában a munkaterület falait díszítik. Egy kis konyha esetében előnyös kis csempéket választani, amelyek nagyobb szabadságot adnak a térnek, vagy szórakoztató mozaikot.

A dekoratív vakolat használata óriási lehetőségeket kínál a színek és textúrák kiválasztásában. Jól mosható, pormentes és sokáig tart. Ha valódi szakembereket használ munkájához, egyedi faltervezést kaphat, amely valódi csodálatot vált ki, de az ilyen öröm költsége nem lesz kicsi..

A PVC paneleket saját maga szerelheti össze. Előnyük, hogy nem kell tökéletesen igazítani a falakat – az anyag elrejti az összes hiányosságot alatta. Nem drágák, de nagyon vonzónak tűnnek..

A tapétát kizárólag moshatónak kell választani. Még akkor is, ha a munkaterülettől távol eső falra, tömörített helyre kívánja ragasztani őket, a szennyeződés valahogy a falakra kerül. A tapéta segítségével nemcsak gyönyörű dizájnt hozhat létre, hanem beállíthatja a teret is. Például, ha tapétát ragaszt egy vízszintes csíkra, vizuálisan bővíti a teret, és a függőleges csíkok “megemelik” a mennyezetet. Amit mindenképpen kerülni kell, az a nagy rajzok. Ha a sima tapéta nem felel meg Önnek, vászonokat vásárolhat egy kis, nem feltűnő nyomtatással, hogy ne terhelje túl a kis helyet..

Konyhatervezés Hruscsovban - Faldekoráció Konyhatervezés Hruscsovban - Faldekoráció

Mennyezet

A legjobb megoldás egy kis konyha számára Hruscsovban az lenne, ha a mennyezet felületét fényes, feszített vászonnal díszítené. Fényes felülete fényvisszaverő, ami extra tágas hatást biztosít. Az ágynemű könnyen tisztítható, és jól bírja a konyhai folyamatok minden nehézségét. Jobb, ha az anyagot világos palettán választja – fehér, krémszínű, amely “elmossa” a falakkal való ízületek határait.

A mennyezetet lefedheti festékkel vagy vakolattal, de érdemes megfontolni, hogy azt magas színvonalon kell kiegyenlíteni, ami sok időt és erőfeszítést igényel..

A gipszkarton felfüggesztett szerkezetek népszerű modern tervezési lehetőségek. De egy kis konyha esetében ki kell választania a legegyszerűbb lehetőséget. Például csak a kerületet tervezheti meg ilyen módon, és rejtett világítást futtathat a kontúr mentén, ami elsimítja a szerkezet által ellopott tíz centiméter hiányát. Ebben az esetben a gipszkarton panelek spot világítási rendszerrel vannak felszerelve..

Konyhatervezés Hruscsovban - Mennyezeti dekoráció Konyhatervezés Hruscsovban - Mennyezeti dekoráció

Bútor a konyhához Hruscsovban

A bútorokat a család igényei alapján kell kiválasztani. Mivel a konyha kicsi, alaposan át kell gondolnia, hogy mire van itt valóban szükség, és mit tagadhat meg. Telepíthet egy kis lineáris készletet egy távoli fal mentén, vagy egy nagyobb, sarokfalat, amely több szekrényt és fiókot tartalmaz a konyhai eszközök tárolására. A hűtőszekrényt általában az ablak mellé kell felszerelni, és az ablakpárkány használható a munkaterület kiterjesztésére vagy étkezőasztal készítésére. Ügyeljen a bútorok átalakítására, amely a legjobb megoldás lesz egy apró konyhához – ez lehet összecsukható étkezőasztal és székek, kihúzható asztallapok a készletbe.

Konyhatervezés Hruscsovban - Bútor Konyhatervezés Hruscsovban - Bútor Konyhatervezés Hruscsovban - Bútor

Világítás és dekoráció

A Hruscsov konyhájának jól megvilágítottnak kell lennie, de jobb megtagadni a nagy csillárokat és az alacsony mennyezeti lámpákat. A legjobb, ha helyszíni világítási rendszert használ, ha izzókat helyez el a szoba kerületén, és további megvilágítást biztosít a munkalap feletti területhez. Néhány modern konyhai készlet beépített érzékelőkkel rendelkezik, amelyek reagálnak az ajtó kinyitására – ekkor a titkos világítás automatikusan bekapcsol.

A telített dekoráció nem fogadható itt, mivel az élénk színek “puffadása” összezavarja a teret. A fő dekoráció a munkaterület fali dísze lehet. Itt apró díszítésű, mintájú csempéket helyezhet, például patchwork stílusban, műanyag paneleket szerelhet fel, amelyek utánozzák a ma már népszerű téglafalakat. Kiváló lehetőség lenne, ha a bőr felületét fényes térfogati mintával vagy tükörfelülettel díszítené – ez némi mélységet ad a munkaterületnek, növelve annak térfogatát. A dekoráció lehet textil az ablakokon, kis képek, panelek, kecses vinil matricák..

Konyhatervezés Hruscsovban - Világítás és dekoráció Konyhatervezés Hruscsovban - Világítás és dekoráció Konyhatervezés Hruscsovban - Világítás és dekoráció

Konyhatervezés Hruscsovban – fotó

Reméljük, hogy cikkünk segített kitalálni, hogy mi lehet a Hruscsov konyhájának kialakítása. És most, hogy mindezt alátámassza, javasoljuk, hogy látogassa meg galériánkat, ahol megpróbáltuk összegyűjteni a kész belső terek legjobb fényképeit. Boldog megtekintést!

A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó