Category: Keuken

Keuken

In welk ontwerp een moderne keuken decoreren. Land, provence, hi-tech of minimalisme?

In welk ontwerp een moderne keuken decoreren. Land, provence, hi-tech of minimalisme?

De moderne keuken is al lang niet meer een ruimte die uitsluitend aan koken is gewijd. Mensen hechten een steeds grotere rol aan de esthetische component van deze ruimte. Daarom wordt tegenwoordig veel aandacht besteed aan de stijlkeuze voor het inrichten van het keukeninterieur. In overeenstemming met de huidige modetrends raden ontwerpers aan de voorkeur te geven aan klassiekers, hi-tech, minimalisme of de Provence. Deze vier stijlen voor het inrichten van de keukenruimte op het hoogtepunt van populariteit, en vanwege hun veelzijdigheid, stellen ze u in staat om te voldoen aan de wensen van mensen met verschillende smaken en financiële mogelijkheden..

Klassiek keukenontwerp is altijd een goede oplossing

Klassiek keukenontwerp is altijd een goede oplossing

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van een klassieke keuken is het organische karakter. Elk detail in deze ruimte is op zijn plaats, heeft een duidelijk functioneel doel en geeft tegelijkertijd zijn eigen “smaak” aan de algehele esthetiek van het “beeld”.

De karakteristieke kenmerken van een dergelijk interieur zijn onder meer:

 • de aanwezigheid van gevels gemaakt van natuurlijke materialen (of hun hoogwaardige imitatie);
 • rustig kleurenpalet;
 • verscheidenheid aan decoratieve elementen.

Het leeuwendeel van het klassieke keukeninterieur zijn meubels. De voorkeur gaat uit naar ruime headsets, achter de prachtige gevels waarvan het mogelijk is om alle vele attributen voor koken en tafelen te verbergen. Meubels in een olijf-, beige-, crème- of blauwe tint passen het beste in zo’n ruimte..

Handgrepen die onder brons of koper zijn verwerkt, worden beschouwd als een “kenmerk” van haar ontwerp. Alle details van het klassieke keukeninterieur moeten elkaar in kleur of decor overlappen, daarom wordt aanbevolen om speciale aandacht te besteden aan de keuze van textiel en afwerkingsmaterialen.

Country of Provence – welke stijl geef je de voorkeur??

Land of Provence - aan welke stijl geef je de voorkeur?

Kijkend naar het ene keukeninterieur, zal iemand het definiëren voor de Provence, een ander voor het land. Onder elkaar zijn deze stijlen in veel opzichten vergelijkbaar, maar er zijn ook significante verschillen. Het land neigt naar alles wat natuurlijk, functioneel is; pretentie en helderheid zijn er onaanvaardbaar in. Massief, solide Meubels voor keuken in die stijl moet een minimum aan decoratieve elementen zijn, prioriteit daarvoor zijn “warme” tinten – beige, zand, lichtbruin, enz. Textieltoevoegingen aan het interieur zijn op alle mogelijke manieren welkom, en het is goed als karakteristieke prints aanwezig zijn in zijn ontwerp – een kooi, strip, stippen. Meestal wordt de landelijke stijl gebruikt voor keukenruimtes in zomerhuisjes en in landhuizen, maar het kan vrij organisch in een standaard appartement passen..

Provençaalse stijl in de keukenruimte is ontworpen om gratie, eenvoud en lichtheid te brengen. Een belangrijk detail – zo’n interieur impliceert noodzakelijkerwijs de aanwezigheid van heldere, natuurlijke verlichting..

Om een ​​gezellige sfeer van echte Franse Provence te creëren, zijn de volgende geschikt:

 • elegante meubelsets op poten;
 • muren bedekt met verf of whitewash;
 • textiel met borduursels of ornamenten;
 • porseleinen of keramische beeldjes, panelen, vazen, enz..

Ingetogen, maar verfijnde tinten – ivoor, lavendel, zeegolf, melkachtig worden beschouwd als de meest geprefereerde voor het decoreren van een keuken in Provençaalse stijl. Verse bloemen moeten op elke geschikte gelegenheid aan het interieur worden toegevoegd..

Hightech en minimalisme voor het keukeninterieur – onderscheidende kenmerken

Hightech en minimalisme voor het keukeninterieur - onderscheidende kenmerken

Deze twee stijlen in het ontwerp van keukeninterieurs werden relatief recent gebruikt en ze kunnen gerust een eerbetoon aan moderne mode worden genoemd. Hi-tech is een absolute associatie met geavanceerde, meest innovatieve technologieën. Deze stijl neigt naar eenvoudige, laconieke vormen, panoramische verlichting. “Favoriete” materialen voor het keukeninterieur zijn plastic, glas, metaal. Er is een interessante trend met betrekking tot de kleurkeuze voor de kamer: meubels, muren, decoratie – alles kan in een identieke pasteltint worden gehouden. Tegelijkertijd zullen er geen problemen zijn met het in zones onderverdelen van de keuken, omdat deze volledig zal worden geleverd door talrijke halogeen- en LED-lampen op verschillende niveaus..

De VS wordt het thuisland van minimalisme genoemd, de onderscheidende kenmerken van de stijl zijn strengheid, helderheid van lijnen, een volledige afwijzing van decor, rationaliteit. Bij het ontwerp van de keukenruimte moeten “koude” materialen of hun hoogwaardige imitatie de overhand hebben – beton, metaal, glas, plastic, steen. Ontwerpers raden aan om speciale aandacht te besteden aan het inrichten van de keuken in een minimalistische stijl. Modulaire, ruime headsets met blinde gevels zien er het meest geschikt uit. Ze moeten niet alleen alle keukengerei verbergen, maar ook het maximale aantal huishoudelijke apparaten. Minimalisme is ontworpen om een ​​realistische illusie te creëren van een eindeloze ruimte, niet belast met triviale objecten.

Keuken

Tegels voor de keuken op de vloer: soorten, hoe te kiezen

Tegels voor de keuken op de vloer: soorten, hoe te kiezen

De keuken moet even gezellig zijn voor het ontvangen van gasten, romantische avonden met geliefden en familiediners met familieleden. Vloerbedekking speelt een belangrijke rol bij het creëren van comfort. Tegels voor de keuken op de vloer zijn een ideale optie die aan zulke belangrijke criteria voldoet: weerstand tegen mechanische schade, geluidsisolatie, slijtvastheid en esthetische uitstraling. Elk van deze functies is erg belangrijk voor de keuken..

Soorten tegels voor de keuken

Om de juiste vloer te kiezen, moet u altijd rekening houden met nuttige informatie, en vóór de aankoop, niet erna. Dan kunt u rustig en zelfverzekerd zijn in een succesvolle reparatie. Er zijn de volgende soorten keramische tegels:

Geperste tegels

Het bestaat uit speciale kleimaterialen. De lading wordt omgezet door verdichting en vormgeven door middel van hoge druk. Geperste tegels zijn bijzonder duurzaam en hebben een glad oppervlak.

Keukenvloertegels - geperste tegels Keukenvloertegels - geperste tegels

Tegel zonder email

Dit type impliceert een eenvoudig ontwerp en de afwezigheid van decoratieve elementen in de vorm van een patroon. Dergelijke tegels zien er behoorlijk esthetisch uit vanwege hun uniformiteit en uniforme dikte..

Keukentegels op de vloer - Tegels zonder email Keukentegels op de vloer - Tegels zonder email

Geglazuurde tegels

Deze optie zal kenners van glans en kleur aanspreken, wat duidelijk zichtbaar is op het geglazuurde oppervlak. Bovendien wordt dit type tegel gekenmerkt door ondoordringbaarheid van poriën, hardheid en dichtheid..

Keuken Vloertegels - Geglazuurde Tegels Keuken Vloertegels - Geglazuurde Tegels

Klinker tegels

Bestaat uit een verscheidenheid aan bepaalde soorten klei, speciale kleurstoffen en flux. Beschikt over een hoge weerstand tegen chemische en mechanische belasting.

Keukenvloertegels - Klinkertegels

Metlakh tegels

Eenmalig bakken, geen geglazuurd oppervlak en een hoog persproces zijn de belangrijkste kenmerken van de Metlakh-tegels. Het is vrij populair, niet alleen vanwege zijn technische eigenschappen, maar ook vanwege zijn elegante uiterlijk..

Vloertegels voor keuken - Metlakh tegels Vloertegels voor keuken - Metlakh tegels

Porseleinen steengoed tegels

Het is gemaakt van speciale rondhouten, kaolien, kwarts en geperst deeg. Deze combinatie zorgt voor een homogene massa, goede sterkte en een glasachtig uiterlijk..

Keukenvloertegels - Porseleinen tegels Keukenvloertegels - Porseleinen tegels

Basis voor het leggen van tegels

Dit is een voorwaarde waaraan moet worden voldaan om defecten in de vorm van oneffenheden en heterogeniteit van de structuur van de tegels voor de keuken te voorkomen..

Gipsplaten wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare en eenvoudige installatie-opties. Het vereist geen speciale uitlijning en is stevig aan de vloer bevestigd. Een even goed en frequent alternatief kunnen oude tegels zijn (installatie gebeurt met speciale lijm), multiplex (vereist speciale verwerking) en gips (u kunt erop vertrouwen als de onregelmatigheden niet groter zijn dan 3 mm).

Keukenvloertegel - Tegelbasis

Voor- en nadelen van vloertegels

Keramische tegels hebben, net als elk ander vloeroppervlak, hun eigen voor- en nadelen, die u moet weten voordat u ze koopt..

Voordelen van tegels voor de keuken:

– Vuurbestendig. Door de speciale brandwerendheid weet je zeker dat er extra bescherming is tegen brand in een ruimte waar constant contact is met vuur.

– Weerstand tegen chemische aantasting. Deze eigenschap kan worden onderverdeeld in verschillende afzonderlijke groepen. Zo is de waarde A de maximale bescherming tegen verschillende stoffen en is D de afwezigheid van deze garantie..

– Lage stroomgeleiding.

– Waterabsorptie. Meestal is het niet meer dan 3-4%.

– Duurzaamheid. De componenten zijn bestand tegen verschillende pogingen om de tegel een nieuwe vorm te geven. Dit is enorm belangrijk in de keuken, waar je niet opzettelijk een bord of vaas kunt breken..

– Vorstbestendigheid.

– Stijlvol ontwerp en verscheidenheid aan kleuren / patronen.

De belangrijkste, maar minimale nadelen van tegels in de keuken zijn hogere kosten (in vergelijking met andere soorten vloeren), kou en een zorgvuldig legproces. Desondanks kunt u eenvoudig van de koude vloer afkomen met behulp van het ingebouwde verwarmingssysteem en de installatie toevertrouwen aan vertrouwde professionals..

Keukenvloertegels - voor- en nadelen Keukenvloertegels - voor- en nadelen

Hoe kies je de juiste tegels voor de keuken?

Experts raden aan om vooral aandacht te besteden aan enkele van de nuances waar u op moet letten bij het kiezen van een tegel:

1. Afbeelding op de verpakking. Er moet een voetbord aanwezig zijn – dit betekent dat de tegels speciaal voor de vloer zijn ontworpen.

2. Het oppervlak van de tegels. Het moet volledig uniform zijn. De aanwezigheid van eventuele scheuren en onregelmatigheden duidt op een defect product..

3. Soort slijtage. Deze indicator wordt aangegeven in Latijnse letters. Hoogwaardig is verantwoordelijk voor een goede slijtvastheid.

4. Berekening met een marge. Het aantal tegels moet 10-15% meer zijn.

5. Harmonieuze combinatie met het totale ontwerp. Tegels kunnen de stijl van een kamer perfect aanvullen of interessante contrasten creëren tegen de achtergrond van een keukenset..

6. Textuur. Het matte oppervlak is perfect voor een kleine keuken en het geglazuurde oppervlak is perfect voor een grote kamer..

7. Dikte. De optimale dikte is 9-12 mm. Een dunnere versie is niet zo duurzaam en dichte tegels van meer dan 12 mm zijn ideaal voor bijkeukens, maar niet voor de keuken..

8. Doosmarkering. Het geeft het type tegel aan in overeenstemming met internationale normen. De hoogste kwaliteit – 1 graad, de laagste – 3.

9. Een eenvoudig sneeuwvlokteken is verantwoordelijk voor vorstbestendigheid.

10. De voet, die zich op de gearceerde achtergrond bevindt, betekent de hoge slijtvastheid van het materiaal..

Hoe kies je de juiste keukentegels op de vloer?

Hoe kies je een tegelvoegkleur?

Dit is een van de belangrijkste vragen bij het kiezen van een vloerbedekking. Het kleurenschema kan de totaalindruk aanvullen of aanvullen. Een van de meest populaire en bewezen opties is mozaïek. Ze is in staat om abstracte elementen, heldere patronen of tekeningen te creëren. De kleur van de fuga en het voegmiddel kan samensmelten, of het kan sommige elementen met andere contrasteren, markeren of in de schaduw stellen. Om het effect van een solide coating te krijgen, volstaat het om een ​​voeg te maken die past bij de tint van de tegel (of 1-2 tinten lichter); voor fans van extravagantie en helderheid zijn opties voor oppervlaktezonering met twee of meer kleuren perfect . In het geval dat elke tegel moet worden gemarkeerd, moet u de voeg in donkere tinten nader bekijken. Het selectiecriterium moet afhangen van het type tegel, de grootte en het gewenste effect..

Tegel voor de keuken op de vloer - Hoe de kleur van voeg kiezen?

Tegels voor de keuken op de vloer – foto

We hebben een verzameling interessante foto’s van tegels in keukendesign samengesteld, die laten zien hoe harmonieus, betrouwbaar en stijlvol deze beproefde vloer eruit kan zien. Veel kijkplezier!

Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto Tegels voor de keuken op de vloer - foto

Keuken

Gevels kiezen voor de keuken – modieuze materialen in 2021

Gevels kiezen voor de keuken - modieuze materialen in 2021

Een moderne keuken moet handig en comfortabel, ergonomisch zijn. Er wordt veel belang gehecht aan de materiaalkeuze waaruit keukensets worden gemaakt..

Correct geselecteerde meubels kunnen de eenvoudigste lay-out transformeren. Ontwerp gevel voor de keuken wordt geselecteerd rekening houdend met de decoratie van de muren, vloer, plafond. De kleur van de gevel moet overeenkomen met de rest van het meubilair en de apparaten.

Om te begrijpen welke keuken beter is, moet u rekening houden met de combinatie van de kenmerken van de basis en de buitenste coating. U kunt zich concentreren op de prestaties en duurzaamheid van de gevels volgens de beoordelingen van IKEA en Leroy-Merlin-kopers, het advies van vrienden, familieleden of kennissen

Gevelmaterialen

Om de juiste keuze te maken, moet u weten welke materialen worden gebruikt voor keukengevels, wat hun kenmerken zijn. Meestal zijn sokkels gemaakt van composieten – een mengsel van houtsnippers met bindende componenten.

Geperste platen dienen als basis. Er wordt een bekleding op aangebracht, die tegelijkertijd een beschermende en decoratieve functie vervult. Minder gebruikelijk zijn kersen, noten, eiken, gefineerd of zonder extra afwerking. Ze zien er natuurlijk heel mooi uit, maar ze hebben speciale zorg nodig, ze verdragen geen variabele vochtigheid, hoge temperaturen.

De materiaalkeuze is te wijten aan bruikbaarheid, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Meubilair moet zijn oorspronkelijke uiterlijk behouden ondanks langdurige blootstelling aan dampen, het binnendringen van vet, bestand zijn tegen nat reinigen met huishoudelijke chemicaliën. Hoe duurzamer de basis, hoe langer de headset meegaat zonder zijn uiterlijk te verliezen.

MDF

MDF

De naam MDF (MediumDensityFibreboard) vertaalt zich als, samengeperst hout. Het is gemaakt van hout dat tot snippers is vermalen. De spanen worden gezeefd, gemengd met bindmiddelharsen. De resulterende massa wordt onder de pers gestuurd, waar het hardheid en dichtheid krijgt, die qua fysieke en mechanische eigenschappen niet onderdoen voor natuurlijk hout..

Voordelen:

 • Kracht. Dit ontwerp is zeer stevig en is bestand tegen zwaar gewicht en onopzettelijke schokken..
 • Veiligheid. Bij de fabricage worden componenten gebruikt die zelfs bij verhitting geen schadelijke stoffen afgeven..
 • Verscheidenheid aan vormen. Met productietechnologie kunt u structuren van elke vorm maken – recht, radius, gebogen.

minpuntjes:

 • Als de voering beschadigd is, neemt de basis water op en vervormt deze.
 • Want de prijs van MDF-gevels is gelijk aan de kosten van massief houten kasten.

Spaanplaat

Spaanplaat

Dergelijke platen zijn gemaakt van zaagsel van een fijnere fractie. De krullen worden grondig gemengd met harsen, geperst. De panelen worden verzonden voor verdere verwerking – er wordt een beschermende coating aangebracht, met behulp van sjablonen worden ze op de gewenste maat gesneden.

Voordelen:

 • Beschikbaarheid. De prijs van de kit is afhankelijk van de basis en het type bekleding, maar in de regel kost een keuken van spaanplaat 35-40% minder dan van MDF.
 • Divers ontwerp. Borden zijn verkrijgbaar in elke kleur, met of zonder ornamenten.
 • Lange gebruiksduur. Met de juiste zorg gaat de kit vele jaren mee zonder reparatie of vervanging..

minpuntjes:

 • Panelen zijn bang voor water, reageren slecht op temperatuurveranderingen.
 • Spaanplaat kan bij verhitting gevaarlijke stoffen in de lucht afgeven..
 • Spaanplaat heeft een lossere structuur, bij onzorgvuldige behandeling, de bevestigingspunten falen na 3-6 maanden.

Soorten coatings

gelamineerd

gelamineerd

Lamineren wordt melamine folie voering genoemd. Het bestaat uit papier geïmpregneerd met hars en gelakt. Het resultaat is een glad, vochtbestendig oppervlak. Dit is een van de meest voordelige opties. Soms worden dergelijke panelen gebruikt om niet alleen het voorste deel, maar ook het lichaam te snijden..

Voordelen:

 • Vochtbestendigheid. Lamineren verdraagt ​​frequente reiniging, verslechtert niet onder invloed van reinigingsmiddelen.
 • Decoratieve eigenschappen. Borden worden geproduceerd met imitatie van beuken, els, berken, evenals eenkleurig, met geometrische patronen, met bloemen- of plantmotieven..

minpuntjes:

 • Laminaat is beschadigd door schurende reinigingsmiddelen – er blijven slijtplekken.
 • Melamine begint af te breken als de temperatuur stijgt. Daarom moeten de wanden van gelamineerde kasten die in thermische zones zijn geïnstalleerd, worden beschermd door aluminium overlays..

Glazuur

Glazuur

Om de panelen met email te bedekken, worden ze genivelleerd – gegrond. Nadat de primer is opgedroogd, worden meerdere verflagen aangebracht. Voordat elke nieuwe laag wordt aangebracht, wordt de vorige gedroogd en geschuurd. De laatste fase is het aanbrengen van het glazuur. Deze methode produceert heldere, kleurstabiele tinten. Perfect vlak oppervlak verliest zijn schoonheid en sterkte niet gedurende de hele levensduur.

Voordelen:

 • Gevels worden geproduceerd met verschillende texturen – glanzend of mat, met een “metallic” effect.
 • Het meubilair heeft geen ingewikkeld onderhoud nodig. Elk niet-schurend reinigingsmiddel kan worden gebruikt om vuil te verwijderen..

Gebreken:

 • Vingerafdrukken zijn zichtbaar op de glans, dus je zult de kasten dagelijks moeten afvegen.
 • Onder invloed van ultraviolet licht verliest de verf zijn helderheid, verbrande plekken blijven.
 • Door stoten verschijnen er chips op het glazuur.

PVC

PVC

Als externe bekleding wordt een polymeerfilm gebruikt, die elke tint, lak of parelmoer kan zijn, met een patroon of monochromatisch.

Voordelen:

 • Op deze manier kunt u rechte, haaks gebogen en gefreesde onderdelen bewerken..
 • Hoge slijtvastheid, blootstelling aan chemisch actieve media.
 • Vuil en vettige vlekken zijn gemakkelijk van de film af te wassen.
 • Grote keuze aan kleuren.

Gebreken:

 • In de buurt van de oven of gootsteen kan PVC van de basis loskomen.
 • Film krast gemakkelijk.
 • Bedrijfsperiode 4-6 jaar.

Plastic

Plastic

Kunststof gevels zijn eigenlijk gemaakt van spaanplaat of MDF en als buitenlaag wordt HPL gebruikt. Dit verwijst naar een meerlagig materiaal gemaakt van plastic en kraftpapier. Ze worden onder hoge druk aan elkaar gelijmd, bovenop bedekt met transparante melaminehars. Kunststof platen of rollen worden op houten panelen gelijmd.

De uiteinden worden verwerkt met behulp van postforming-technologie. Het resultaat is een naadloze coating met hoge waterdichte eigenschappen. Als het nodig is dat de uiteinden van kleur of textuur verschillen, worden ze afgesloten met randen van acryl of ABS-kunststof, aluminium.

Voordelen:

 • Verhoogde weerstand tegen mechanische belasting, vocht, organische en chemische stoffen.
 • De afwerking vervaagt niet in direct zonlicht, behoudt de helderheid van de tinten.
 • Gestabiliseerd plastic stoot geen giftige stoffen uit, wordt snel uit vet gewassen.

minpuntjes:

 • Vuil is duidelijk zichtbaar op de glans, dus deze moet constant worden afgeveegd met een droge doek.
 • Deuren aan de binnenkant zijn wit.

Hout

Natuurlijk hout is een zeer duurzaam, milieuvriendelijk materiaal. Dergelijke kasten kunnen worden panelen of gemaakt van massief hout. In het eerste geval zijn ze volledig van hout. Panelen worden gemaakt volgens een ander principe. Een decoratief element van spaanplaat of glas wordt in de framestructuur gestoken. Als een paneel van spaanplaat of MDF gefineerd is, dan verschilt het niet van natuurlijk hout.

Voordelen:

 • De set ziet er solide en elegant uit, het is mogelijk om te decoreren met houtsnijwerk, glas-in-loodramen, onlays, opengewerkte inzetstukken.
 • Het gewicht van de kasten wordt verminderd door lichtere en dunnere panelen, de belasting op de wanden wordt verminderd.
 • Als de deur per ongeluk beschadigd is, kan deze worden gerepareerd en opgeknapt.

Gebreken:

 • Zachte rotsen kunnen van kleur veranderen wanneer ze worden blootgesteld aan ultraviolette straling.
 • De boom neemt alle geuren op, zwelt op met water, stoom.
 • Het gebruik van producten die chloor of schuurmiddelen bevatten, kan de structuur beschadigen, de kleur bederven.

Metaal

Metalen gevels zijn gemaakt van roestvrij staal, aluminiumlegeringen. Ze zijn zeer sterk en duurzaam, gemakkelijk te onderhouden. De glanzende chromen oppervlakken passen perfect bij glas, kunst- of natuursteen. Metalen keukens worden meestal geïnstalleerd in appartementen met een modern interieur – stedenbouw, minimalisme of loft.

Een van de voordelen van een stalen of aluminium keuken is de hittebestendigheid, brandveiligheid, corrosiebestendigheid en een lange levensduur. Het enige nadeel is dat het metaal koud aanvoelt, het is niet altijd prettig om het aan te raken. Op metalen gevels zijn handafdrukken, vlekken van natte vodden, opgedroogde waterdruppels goed zichtbaar. Daarom moeten ze constant worden ingewreven..

Keuken

Bank voor in de keuken: 76 foto-ideeën

Bank voor in de keuken: 76 foto-ideeën

De keuken is allang niet meer alleen een kookruimte. Nu ontvangen ze hier gasten of rusten ze uit na het bereiden van complexe recepten. Daarom wordt de aanwezigheid van gestoffeerde meubels niet als iets ongewoons beschouwd, maar integendeel, het vergroot de visuele en functionele mogelijkheden van de kamer. Hoe kies je het juiste model, waar plaats je het? In dit artikel zullen we proberen deze en andere vragen over het kopen van een bank in de keuken te beantwoorden..

Rechte banken

Een traditionele versie met een eenvoudige en handige vorm. Het lijkt misschien voor iemand dat zo’n bank te omvangrijk is voor de keuken, maar als je het juiste model kiest, kun je hem met elke indeling in een ruimte passen..

Mini bank voor keuken

Twee-driezits meubelen, begiftigd met kleine afmetingen. Zelfs in ruime kamers wordt aanbevolen om compacte weergaven te kiezen, zodat ze niet te veel aandacht aan zichzelf besteden in het interieur van de keuken. Voor meer zitgelegenheid is het beter te combineren met meerdere zitjes aan beide zijden. Stationaire banken kunnen in elk deel worden geplaatst of worden gebruikt voor zonering.

Mini bank voor keuken Mini bank voor keuken

Bank bank voor keuken

Een laconieke versie, gemaakt als een gewone bank. Hij mist vaak armleuningen, wat het ontwerp alleen maar visueel vereenvoudigt. De bank kan op een minimalistische manier worden ontworpen of worden versierd met gesmede elementen. De aanwezigheid van stoffering en textiel elimineert het mogelijke “straatbeeld”.

“Bench” is meer geschikt voor de eethoek, naast de tafel. Zo’n item ziet er niet zo omvangrijk uit als standaardbanken en past goed in een kleine keuken. Er zijn ook types met lades onder de stoelen waarin je keukengerei kunt opbergen..

Bank bank voor keuken Bank bank voor keuken

Gecombineerde bank voor keuken

Een dergelijk model maakt meestal deel uit van een meubelset en vormt een enkele monoliet met een kast. Kortom, het is een ladestructuur met een stoel die tegen een muur of raam is gemonteerd. Geweldig voor moderne keukens die functionaliteit voorop stellen.

Naast de voor de hand liggende bruikbaarheid van de oplossing, stelt de visuele eenheid van het meubilair u in staat een holistisch ontwerp te creëren dat de ruimte niet in veel details opsplitst..

Gecombineerde bank voor keuken Gecombineerde bank voor keuken

Opvouwbare bank voor in de keuken

In kleine kamers is een extra bed nooit overbodig, vooral als het kan worden “vermomd” als een gezellige bank in de keuken. Opvouwbare modellen zijn vaak net zo comfortabel om te slapen als bedden, maar besparen ruimte.

Helaas zal het niet werken om zo’n structuur naast een eettafel te plaatsen, maar het kan onderdeel worden van een recreatiegebied – naast een boekenkast of voor een tv. Past perfect in een studio-appartement.

Opvouwbare bank voor in de keuken Opvouwbare bank voor in de keuken

Hoekbanken voor de keuken

In de keukenruimte is het lang niet altijd mogelijk om een ​​vrije hoek te vinden om daar gestoffeerde meubels te plaatsen. Maar als er zo’n mogelijkheid is, zullen hoekbanken helpen de kamer te transformeren en de mogelijkheden van elke vierkante meter optimaal te benutten..

Dergelijke modellen kunnen opbergruimte bevatten of een minimalistisch ontwerp hebben, zoals een bank. De optimale oplossing – een exemplaar met drie stoelen en lades aan de zijkanten, die handig zijn om naast de tafel te gebruiken.

Als de keuken een erker heeft, kunt u een bank kopen die zich aanpast aan de geometrie. Toegegeven, het is gemakkelijker om ze op bestelling te maken dan om goederen met geschikte afmetingen te zoeken..

Gebogen hoekmeubels komen veel minder vaak voor. Enerzijds neemt het meer ruimte in beslag. Aan de andere kant maakt het hoeken glad en maakt het gebied visueel “vriendelijker”. Maar het belangrijkste is dat een dergelijke oplossing out-of-the-box is, wat bijdraagt ​​aan de diversificatie van het ontwerp..

Hoekbanken voor de keuken Hoekbanken voor de keuken Hoekbanken voor de keuken

Waar plaats je de bank in de keuken??

De locatie van de bank hangt af van het doel, de meubelset en de geometrie van de keuken. Het is noodzakelijk om over de lay-out na te denken, zodat het object het vrije verkeer niet belemmert, maar zich tegelijkertijd op een plaats bevindt die handig is voor bewoners.

Rechte modellen kunnen langs een vrije muur of onder ramen worden geïnstalleerd, en hoekmodellen kunnen respectievelijk in een hoek worden geplaatst. Als de keukenset een eilandwerkblad heeft, ziet een kleine bank er goed uit aan de kant tegenover het werkgebied. Maar zelfs een vrijstaand product past in een ruim interieur en helpt bij zonering..

Met een smalle geometrie wordt het aanbevolen om keukenmeubels langs de ene muur te plaatsen en een tafel en een compacte bank langs de andere. Een dergelijke oplossing is winstgevender dan stoelen, die alleen de ruimte opsplitsen en als opslag kunnen worden gebruikt.

In een keuken met een groot oppervlak hoeft de bank niet te worden gecombineerd met de eetkamer, omdat deze geschikt is voor de ontspanningsruimte. Een erg smalle kamer zal geen nadeel lijken als je twee stoelen tegenover elkaar zet aan het einde langs de muren – een afbeelding geïnspireerd op de romantiek van cafés of treinen.

Bank in de keuken - Waar te plaatsen Bank in de keuken - Waar te plaatsen Bank in de keuken - Waar te plaatsen Bank in de keuken - Waar te plaatsen Bank in de keuken - Waar te plaatsen

Materialen en stoffering

Door de nabijheid van de keuken worden er hogere eisen gesteld aan de materialen van de bank. Het is noodzakelijk om rekening te houden met temperatuurveranderingen, hoge luchtvochtigheid en de mogelijkheid om een ​​druppel vet of voedsel binnen te krijgen.

De meest stijlvolle en praktische opties voor het frame zijn duurzame houtsoorten zoals beuken, eiken of goedkoper grenen. Tegelijkertijd zal een speciale vernislaag hun oppervlak beschermen tegen de negatieve effecten van de omgeving. Maar je kunt altijd een budgettype kiezen, bijvoorbeeld spaanplaat. Houd er rekening mee dat de levensduur van een dergelijk alternatief kort is – ongeveer vijf jaar..

Wat betreft bekleding, traditioneel leer heeft geen rivalen. Het heeft esthetiek, een verscheidenheid aan kleuren, maar ook praktisch, absorbeert geen geuren en is gemakkelijk schoon te maken. Hetzelfde kan niet gezegd worden over natuurlijke stoffen. Modificaties van katoen, linnen en zijde zijn niet geschikt voor de keuken, omdat ze moeilijk schoon te maken zijn. Maar hetzelfde textiel is acceptabel als hoes: het kan worden verwijderd om te wassen of te worden vervangen, waardoor het ontwerp goedkoop wordt bijgewerkt..

Als het gaat om visueel ontwerp, moet u zich concentreren op de gekozen stijl. We merken alleen op dat de bank een helder accent kan worden of kan versmelten met de ruimte. Kussens in de keuken zijn uiterst zeldzaam, maar hun aanwezigheid zal de sfeer alleen maar “verlevendigen”.

Bank voor de keuken - Materialen en stoffering Bank voor de keuken - Materialen en stoffering Bank voor de keuken - Materialen en stoffering

Stijloplossingen

Zelfs de kleinste bank is een opvallend onderdeel van het interieur, dus u moet het ontwerp op verantwoorde wijze benaderen, rekening houdend met de stijlpatronen. Dit geldt voor decoratieve elementen en ontwerpkenmerken van het model..

Klassieke bank in de keuken

In een keuken in klassieke stijl speelt de compositie van het onderwerp een grote rol, wanneer het centrale object wordt geselecteerd waaromheen het interieur wordt gebouwd. Een stationaire grote bank gemaakt van hout met een mooie textuur en houtsnijwerk komt mogelijk in aanmerking voor deze rol, als het oppervlak van de kamer groot genoeg is. In deze versie zien lederen bekleding of textiel met een ingetogen patroon er geweldig uit..

Voor een modernere interpretatie van de klassiekers, kunt u zich concentreren op hoek- of gecombineerde opties met opbergplaatsen – hier helpen andere items om de gewenste indruk van het model te creëren..

De coating kan een natuurlijke textuur hebben of wit worden geverfd. Het kleurenschema moet het algemene palet van de kamer weerspiegelen..

Klassieke bank in de keuken Klassieke bank in de keuken

Bank in de keuken in een moderne stijl

In zo’n interieur past een model van elk ontwerp: van een bank met bochten tot standaard compacte exemplaren. De herkomst van het materiaal is niet belangrijk, de praktische eigenschappen en mooie textuur zijn veel belangrijker..

Monochromatisch textiel, in harmonie met gordijnen of een ander deel van het interieur, zal er meer geschikt uitzien dan een rijk gedecoreerde stof. Het wordt aanbevolen om natuurlijke lichte tinten te kiezen die de meest comfortabele sfeer creëren..

Bank in de keuken in een moderne stijl Bank in de keuken in een moderne stijl

Scandinavische bank in de keuken

Deze trend wordt gekenmerkt door besneeuwde kleuren, de dominantie van natuurlijke coatings, minimalisme, maar tegelijkertijd – echt comfort. Laconic banken met lederen bekleding zien er heel natuurlijk en licht uit.

De mensen van de Scandinavische landen demonstreren hun unieke benadering van het maken van objecten, waardoor ze zo praktisch, functioneel en ook toegankelijk mogelijk zijn. Modellen met ingebouwde laden van elke geometrie en een wollen deken als stijlaccent passen in dit concept..

Scandinavische bank in de keuken Scandinavische bank in de keuken

Loft-stijl bank in de keuken

De industriële stijl houdt van het open-ruimteconcept, dat uitgaat van de afwezigheid van scheidingswanden tussen de belangrijkste ruimtes, maximaal comfort en een groot aantal zitplaatsen.

In zo’n multifunctionele ruimte zou het heel toepasselijk zijn om naar een grote bank naast de keukenset te kijken, die als rustplaats dient. Het kan ook dienen als scheidingswand en de keuken en woonkamer scheiden..

Om een ​​authentieke invulling van de stijl te behouden is het aan te raden om te kiezen voor een design met lederen bekleding of een antiek aan te schaffen. De aanwezigheid van kleine sporen van tijd zal diepte aan het onderwerp toevoegen..

Loft-stijl bank in de keuken Loft-stijl bank in de keuken

Hightech bank in de keuken

Hightech stijl vraagt ​​om passende oplossingen. Hoekmodellen met bochten, banken of andere opties voor ongebruikelijke vormen passen ideaal in een dergelijk interieur. In dit geval kan de coating glanzend zijn en de bekleding van leer.

Omdat hightech keukens vaak gebouwd zijn op contrasterende tinten, kun je kiezen voor een bank in wit, grijs, bruin of zelfs zwart..

Hightech bank in de keuken Hightech bank in de keuken

Bank voor een kleine keuken

Op het eerste gezicht lijkt het misschien dat een bank voor een kleine keuken een te omvangrijk en absoluut onnodig element is dat alleen kostbare vierkante meters wegneemt. Maar in sommige situaties is dit een voordeligere aankoop dan een paar stoelen of fauteuils. De volgende aanbevelingen helpen u bij het kiezen van het juiste model:

1. Hoekweergaven, hoewel ze ruimte besparen, vinden zelden een vrije hoek in kleine formaten. In dit geval zijn rechte banken langs de muur perfect..

2. In het ideale geval, als het je lukt om het onder het raam te plaatsen, omdat andere objecten hier niet naast passen.

3. Probeer opties te selecteren met zo min mogelijk details. Een bank zonder armleuningen en kussens zal minder opvallen. Maar de meest optimale oplossing zou zijn aan de muur bevestigde constructies die geen opening vormen..

4. Met voldoende opbergruimte is het beter om op een bank te blijven met vrije ruimte onder de stoelen.

5. Een bank in een kleine keuken mag niet opvallen in kleur. Het is beter als het versmelt met de muur en er een monolithisch volume mee vormt..

Bank voor een kleine keuken Bank voor een kleine keuken Bank voor een kleine keuken

Bank in de keuken – foto

Een mooie bank in de keuken is comfortabel, gezellig en esthetisch. Door de verscheidenheid aan assortiment kunt u een model kiezen voor elk interieur, zelfs het kleinste. Hoe je anders gestoffeerde meubels in de ruimte kunt plaatsen – bekijk onze selectie kleurrijke foto’s. Echte projecten zullen u zeker naar een succesvolle oplossing duwen. Veel kijkplezier!

Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto Bank in de keuken - foto

Video: Doe-het-zelf hoekbank voor de keuken

Keuken

Blauwe keuken: 70 ontwerpideeën

Blauwe keuken: 70 ontwerpideeën

Betrap je jezelf er vaak op dat je ergens dichter bij de Cote d’Azur wilt ontsnappen, maar kijk je helaas door het raam om het gure landschap heen? Probeer je melancholische ontbijt te kleuren met aangename kleuren! Of het nu gaat om lavendel, druivenmist, maanindigo, Hawaïaanse oceaan, Cypriotische bries of Marokkaans, mediterraan blauw – het Panton-palet biedt ongeveer 180 prachtige oplossingen met romantische namen, waarvan u er een of meer in uw keuken kunt toepassen. Voeg er aardbei, paardenbloem, saffraan of dennengroen aan toe – en het leven zal zeker schitteren met nieuwe kleuren..

Blauwe kleur en combinaties ermee

Blauw is niet de meest populaire kleur voor keukendecoratie. Deze omstandigheid wordt verklaard door zijn kilheid. Echter, omringd door de kleuren van de diepe zee, zul je zeker in gedachten duiken en de sfeer van kalme vrede voelen. Bovendien vermindert kleur de eetlust, wat erg belangrijk is voor mensen die hun vorm bewaken..

De frisse, koele boodschap van deze tonen doet ons vermoeden dat ze het best kunnen worden gebruikt in kamers met oriëntatie op het oosten en zuiden. Aan de andere kant biedt blauw een vrij breed scala aan tinten, en elk ervan wordt gecombineerd met bepaalde warme tinten die het huiveringwekkende effect verzachten..

witte kleur. Voordat u accenten gaat kiezen, moet u de basis voorbereiden. Wit in koude en warme kleuren is de meest voordelige achtergrond voor het spel van felle kleuren. Bovendien zal het de grenzen van een kleine keuken visueel verleggen. Gebruik wit voor het hoofdgedeelte van de afwerking en blauw voor een van de muren, schort, meubels en accessoires..

Hout. Een van de meest bekende en natuurlijke allianties. Bomen tegen de lucht, bij het water – een vertrouwd landschap voor alle bewoners van onze planeet. Bevestig lichte houttinten op blauw, en bijvoorbeeld donkere walnootmix met diepblauw.

Groene kleur. In het kleurenpalet bevinden blauw en groen zich achter elkaar, dus ze kunnen vergelijkbaar worden genoemd. De combinatie blijkt kalm en conflictvrij te zijn..

Eerder probeerden ze dergelijke verbindingen te vermijden, maar nu zijn ontwerpbeslissingen gedurfder geworden. Deze combinatie oogt harmonieus, brengt levendigheid in het ontwerp en heeft een zeer positief effect op de stemming. Het duo zal de ruimte perfect opfrissen en een ontspannen en rustige sfeer creëren.

rode kleur. Rood en blauw zijn actieve kleuren met zeer tegenstrijdige eigenschappen. Rood zet aan tot actie, verhoogt het gevoel van warmte en verkleint visueel de ruimte. Blauw neigt op zijn beurt tot reflectie en vergroot de ruimte. De vraag rijst, waarom deze verven samen gebruiken, als ze zo tegengesteld zijn? Het antwoord is vrij eenvoudig. Het zijn hun verschillen die ons in staat stellen de sterke punten van het interieur te benadrukken en de minder succesvolle te verbergen. Ontwerpers vinden het nodig om dit palet te verdunnen met wit, waardoor je de krachten kunt balanceren..

Geel. Tinten geel zijn complementair aan blauw. De combinatie blijkt gedurfd, maar harmonieus. Opmerkelijk is dat de post-impressionist Vincent van Gogh vaak dramatisch contrast gebruikte. Vooral de grootsheid van zijn werk manifesteerde zich dankzij de energie van eenheid en ontkenning van tegengestelde elementen..

Als je een beetje afstand neemt van de schilderkunst en je onderdompelt in de wereld van design, dan geldt hier hetzelfde principe. De tandem komt zeer expressief, maar tegelijkertijd ongewoon helder en actief over. Vermijd daarom met deze combinatie de hele ruimte te bevlekken. Zorg ervoor dat je royaal basistinten toevoegt. Je kunt de “intensiteit van passies” ook verminderen door lichte, enigszins gedempte tonen van deze kleuren te nemen.

Blauw keukenontwerp - kleurencombinaties Blauw keukenontwerp - kleurencombinaties

Interieur stijlen

Het combineren van tinten en kleurentherapie is geweldig. Tegelijkertijd is het ongetwijfeld belangrijk om de hoofdboodschap van het interieur te bepalen en verven in één systeem te introduceren..

Klassieke blauwe keuken

Het mooie van de traditionele stijl is dat het altijd in de mode is. Het onderscheidt zich door gezelligheid, functionaliteit en organische aanpassing aan stijlveranderingen. In zijn oorspronkelijke vorm wordt de richting zelden gebruikt, vaker zijn er opties met elementen van moderne trends. Symmetrie, sierlijke elementen en karakteristieke lampen blijven kenmerken van de klassiekers..

Het klassieke interieur verwelkomt natuurlijke tinten. De achtergrond is de neutrale kleuren van het beige, wit en grijs spectrum, en blauw en andere extra kleuraccenten zijn al in dit canvas geweven. De uitzondering kan worden beschouwd als zeer lichte tinten blauw – samen met wit geven ze de kamer een ceremoniële uitstraling.

Gebruik metalen onderdelen voor je headset en verlichting. Verdun het koude en ingetogen beeld van de kamer met warme tinten van meubels en decor, verse bloemen. Of probeer te spelen met de textuur: nobel fluweel in diepblauwe uitvoering past perfect in het totaalconcept.

Klassieke blauwe keuken - interieurontwerp Klassieke blauwe keuken - interieurontwerp Klassieke blauwe keuken - interieurontwerp

Blauwe keuken in een moderne stijl

De hedendaagse keuken tolereert geen franje. Laat alleen de noodzakelijke spullen achter, want er moet een strikte orde heersen in de atmosfeer. Kies voor minimalistische meubels in eenvoudige configuraties en kies voor basiskleurenschema’s.

Neutrale grijstinten, wit en zwart zullen perfect werken. Blauw zelf zal organisch zijn in tinten die dicht bij grijs liggen of, omgekeerd, in een blauwe versie. Vul in het eerste geval het interieur aan met hout, metalen materialen, terracotta en groen. Wat blauw betreft, het is mooi in een glanzende look en is geschikt voor een kleine kamer..

Blauwe keuken in moderne stijl - Interieurdesign Blauwe keuken in moderne stijl - Interieurdesign Blauwe keuken in moderne stijl - Interieurdesign

Blauwe landelijke keuken

De rustieke stijl wordt gekenmerkt door matte gevels met een verouderde textuur. Probeer de ruimte te vullen met eenvoudige en schattige details, natuurlijke materialen en tinten..

Geef vanuit het blauwe spectrum de voorkeur aan korenbloemblauw, turkoois, aqua. Het schort kan worden gemaakt met mozaïeken, landthema, patchwork-stijl. Combineer kant, licht hout, metselwerk, opengewerkte witte en blauwe sets, korte gordijnen, structuurstoffen.

Blauwe keuken in landelijke stijl - interieurontwerp Blauwe keuken in landelijke stijl - interieurontwerp

Blauwe keuken in loftstijl

Bij het ontwerpen van een loft is alles niet zo ingewikkeld als het op het eerste gezicht lijkt. Om de stijl te definiëren, maakt u een imitatiemetselwerk of legt u het zelf neer. Hang dan de karakteristieke lampen op en zet er wat zware, ruwe meubelen op..

Het is het beste om een ​​rijk blauw te gebruiken en het te benadrukken met hetzelfde rijke rood. Voeg hout, metaal, glas en spiegeloppervlakken toe. Mooie groene planten zullen de decoratie opfrissen.

Blauwe keuken in loftstijl - interieurontwerp Blauwe keuken in loftstijl - interieurontwerp Blauwe keuken in loftstijl - interieurontwerp

Blauwe fusion keuken

Overweeg tot slot een onderwerp waarvoor geen enkel concept bestaat. Het belangrijkste is dat het interieur er helder en ongewoon uit moet zien..

Fusion is eclectisch, dus mix verschillende stijlen en kleuren volgens de regels van kleurencombinaties. Neem bijvoorbeeld de tandem van blauw en wit als basis en voeg veel vlekken van geel, pistache, rood toe – het zal helder en ongewoon worden. U kunt ook lichte, ongecompliceerde bloemengordijnen, rustieke meubels en een grandioze klassieke kroonluchter combineren. “De combinatie van de ongerijmde” show in de eenheid van een strikte moderne set en patchwork tegels, een zeer rijke, lila blauw en limoen tint.

Als je fantasie je heel ver heeft gebracht en je merkt dat je te ver bent gegaan met het kleurenpalet, voer dan rustige crèmetinten, licht hout en natuurlijk bloemen in – er zijn er nooit veel..

Fusion Blue Kitchen - Interieurontwerp Fusion Blue Kitchen - Interieurontwerp

Afwerkingen en materialen

De eigenaardigheden van het microklimaat in de keuken, hoge temperaturen en luchtvochtigheid vereisen dat de eigenaar zorgvuldig omgaat met de keuze van afwerkingsmaterialen voor wanden en vloeren. Als u besluit een uniek en esthetisch aantrekkelijk interieur te creëren, dan kunt u dit volledig doen met de mogelijkheden van modern design. Om ervoor te zorgen dat u niet in de war raakt door de verscheidenheid aan bouwproducten, hebben we verschillende oplossingen voor u voorbereid voor het decoreren van een blauwe keuken.

Vloer

De levensduur van de vloer hangt volledig af van de kwaliteit van de reparatie en de keuze van de ondergrond. Als u zich bijvoorbeeld warm wilt voelen, let dan op de indicatoren van thermische geleidbaarheid en temperatuurlimieten..

Ontwerpers stellen vaak voor om verschillende producten te gebruiken op basis van de functionele behoeften van elke site. Bedek het werkgebied met meer resistente materialen zoals tegels en porselein, en het eetgedeelte met parket of natuurlijk hout..

Tegelijkertijd, als u een kleine kamer tot uw beschikking heeft, moet u een monochrome oplossing kiezen om te bedekken. Dit zal de ruimte visueel vergroten..

Blauw keukenontwerp - vloerafwerking Blauw keukenontwerp - vloerafwerking

Muren

Net als bij de vloer vereist ook het kook- en eetgedeelte een passende wandbekleding. Op deze manier krijg je drie hoofdmuren en een keukenachterwand..

De blauwe tegels in het kookgedeelte zijn de juiste oplossing, omdat deze kleur een gevoel van netheid en comfort geeft. Maar het kan gebeuren dat het eten er tegen een dergelijke achtergrond minder smakelijk uitziet. De situatie wordt gecorrigeerd door houten, beige, groene details toe te voegen. Aan de andere kant kan de werkplek ook worden ingericht in basiskleuren om te balanceren met andere heldere delen van het ontwerp..

Afhankelijk van de helderheid van natuurlijk licht, moet het hele gebied van een muur of slechts een deel ervan blauw worden geverfd..

Blauw Keukenontwerp - Wanddecoraties Blauw Keukenontwerp - Wanddecoraties

Plafond

Dankzij het enorme aanbod aan afwerkingsmaterialen is keukenrenovatie tegenwoordig geen lastige klus. Door deze diversiteit creëer je unieke en originele interieurs..

Desalniettemin veroorzaakt de kwestie van het kiezen van het beste bekledingsmateriaal nog steeds veel controverse onder specialisten. De belangrijkste uitdaging is de praktische bruikbaarheid. Vetophopingen die vrijkomen tijdens het koken hopen zich op op het oppervlak van het plafond. Daarom moet de coating bestand zijn tegen regelmatige reiniging zonder zijn aantrekkelijkheid te verliezen..

De laatste jaren zijn stukadoors en schilderwerk de meest voorkomende opties geworden. De onbetwiste voordelen van deze afwerking zijn de duurzaamheid en bruikbaarheid. Als de verf zijn kleur verliest, kun je eenvoudig een nieuwe laag aanbrengen. Houten balken zijn een aanvulling op de landelijke of loftstijl. Ze zullen een gevoel van gezelligheid en comfort toevoegen..

Blauw keukenontwerp - plafondafwerking Blauw keukenontwerp - plafondafwerking

Verlichting in de keuken

Bij het plannen van de renovatie moet u zich al voorstellen wat de verlichting zal zijn, aangezien het licht zijn eigen aanpassingen maakt aan het uiteindelijke uiterlijk van de hele kamer. De blauwe keuken is in dit opzicht bijzonder nauwgezet, omdat het de juiste verlichtingsoplossingen zijn die de koude atmosfeer zullen verdunnen.

In modern design wordt algemeen aangenomen dat het het meest rationeel is om verlichtingsstructuren met meerdere niveaus te bouwen, en dit is correct, aangezien de puntbenadering het mogelijk maakt om het kookgedeelte, het eetgedeelte en andere belangrijke gebieden te verlichten..

De werkruimte vraagt ​​om een ​​intense flow. Hierdoor kunt u het natuurlijke uiterlijk van voedsel en voedsel tijdens het koken observeren. Veel fabrikanten van keukenmeubels voorzien in deze omstandigheid en plaatsen daarom verlichting in het onderste deel van hangende keukenkasten..

Het licht in het eetgedeelte kan variëren. Zacht en discreet, perfect voor een familielunch of een romantisch diner. En helder en feestelijk – voor gezellige bijeenkomsten en feesten.

Gebruik voor basisverlichting plafondlampen die het licht zacht en gelijkmatig verspreiden. Als de keuken niet overvloedig is, is het beter om af te zien van complexe verlichtingsstructuren en minimalistische kroonluchters te gebruiken..

Blauw Keukenontwerp - Verlichting Blauw Keukenontwerp - Verlichting

Keukenontwerp in blauwe tinten – foto

We hebben de meest succesvolle incarnaties van rustgevend blauw in interieurs geselecteerd. Kant-en-klare projecten uit deze collectie zijn divers en daarom zullen ze verschillende ontwerptrucs specifiek voor uw keuken kunnen suggereren. Veel kijkplezier!

Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto Keukeninterieur in blauwe tinten - foto

Video: Keuken in blauw – Interieurideeën

Keuken

Keukenontwerp 8 m². (+55 foto)

Keukenontwerp 8 m². (+55 foto)

In de meeste appartementen is de keuken niet alleen een backoffice waar je eten klaarmaakt en bewaart, maar ook een eetkamer waar je de tafel dekt en tijd doorbrengt met je gezin. Hoe een keukenontwerp van 8 m² correct te ontwikkelen. en tegelijkertijd geen centimeter tevergeefs te verliezen? In dit artikel gaan we uitzoeken hoe we meubels en apparaten het beste kunnen rangschikken, en welke sfeer we moeten creëren zodat het aangenaam is om daar te zijn..

Een interieurstijl kiezen

Tot de meest populaire stijlen behoren modern, klassiek, loft, minimalisme en hi-tech. Ze zijn zowel in pure vorm als in combinatie met elkaar te zien. Sommige lijken zo op elkaar dat het zelfs moeilijk is om er een duidelijke lijn tussen te trekken. Laten we eens kijken wat de kenmerken van elke stijl zijn en welke het beste is voor uw kleine keuken..

Keuken 8 m² in een moderne stijl

Deze stijl belichaamt meestal de nieuwste ontwerp- en technologische innovaties. Soms wordt deze trend ook wel “hedendaags” of “hedendaags” genoemd. Het heeft veel gemeen met zowel minimalisme als hi-tech, maar hedendaags is flexibeler in zijn eisen..

Meubels kunnen bijvoorbeeld een niet-standaard vorm hebben en decor is ook toegestaan. De moderne stijl kan zo divers zijn dat je met zijn hulp zelfs de kleinste keuken gemakkelijk kunt decoreren..

Vanuit de nieuwste stijlinnovaties is er een tendens om dubbele elementen in het ontwerp te creëren. Kies bijvoorbeeld voor two-tone keukensets of decoreer de hele keuken in twee primaire kleuren. Meestal combineren ontwerpers twee contrasterende kleuren, of neutraal en helder.

Een andere interessante nieuwigheid van het afgelopen seizoen zijn meubels gemaakt van modules met afgeronde randen..

Keukenontwerp 8 m². in een moderne stijl Keukenontwerp 8 m². in een moderne stijl

Keuken 8 m² in klassieke stijl

Klassiekers zijn altijd rijk aan details. Maar als de keuken klein is, is het beter om aandacht te besteden aan lichtere en lichtere meubels. Grote, verzadigde kleurenmeubels nemen te veel ruimte in beslag. Vooral als de gevels zijn versierd met snijwerk, stucwerk of smeedwerk. Dit alles kan beter worden overgelaten aan ruimere kamers. Als we het hebben over het ontwerp van een kleine keuken van 8 meter, dan zullen ingetogen klassiekers er hier veel interessanter uitzien..

Let bij het kiezen van een techniek op de conformiteit van het ontwerp – tegenwoordig produceren veel fabrikanten modellen met een gestileerd klassiek ontwerp.

Keukenontwerp 8 m². in klassieke stijl

Keuken 8 m² loft stijl

Zo’n keuken zal het meest organisch passen bij de nieuwste designtrends. Natuurlijk hout met een slordige afwerking, granieten panelen, stenen vloeren, bakstenen aan de muren, aluminium details – dit is een absoluut natuurlijk ontwerp van een loftstijl.

De rustieke verwerking van gevels, die momenteel actueel is, zal perfect passen in het interieur. Dit is een afwerkingssoort waarbij de nadruk ligt op de natuurlijke schoonheid van het oppervlak van het materiaal, bijvoorbeeld op de natuurlijke textuur van hout..

Wees niet bang dat de loft niet geschikt is voor een keuken van 8 m². Deze ruimte is voldoende. Het is alleen dat je in dit geval, net als bij de klassiekers, lichtere, middelgrote meubels moet kiezen en niet ijverig moet zijn met extra design.

Keukenontwerp 8 m². loft stijl Keukenontwerp 8 m². loft stijl

Keuken 8 m² in de stijl van minimalisme

Het minimalistische design heeft alle liefhebbers van netheid en orde weten te overtuigen. Basisontwerpprincipes: eenvoudige, strikte en strakke lijnen, een minimum aan details en maximale functionaliteit van elk element.

Meestal wordt deze stijl uitgevoerd in 1-2 of maximaal 3 kleuren. Een van de meest populaire oplossingen zijn witte interieurs, zwart en wit en wit met houten elementen. Bovendien wordt dit monochrome bedrijf nu vergezeld door een rijke grijstint..

Laconiek ontwerp, ingebouwde apparaten en discrete maar functionele items zullen zelfs de kleinste keuken visueel ruimer en vrijer maken..

Keukenontwerp 8 m². in de stijl van minimalisme Keukenontwerp 8 m². in de stijl van minimalisme

Keuken 8 m² hi-tech

Deze optie is misschien wel de meest veelzijdige oplossing voor keukenontwerp 8 m² M. Net als minimalisme laat hi-tech geen onnodige details toe. De belangrijkste kenmerken van de stijl: slimme technologie, moderne en comfortabele materialen, evenals goed geplande verlichting. Dankzij deze aanpak kun je zelfs in een kleine ruimte echt alles plaatsen wat je nodig hebt..

Hightech keukenmeubels zijn altijd uitgerust met sluiters, uitgangselementen, transformatoren, geheime kasten en andere slimme mechanismen die helpen om elke centimeter van het gebied te gebruiken. Voor elke kleine keuken zal dit ongetwijfeld een groot pluspunt zijn! Deze stijl stimuleert ook het gebruik van multifunctionele apparaten – u kunt een oven en een magnetron kopen, 2 in 1. Dergelijke apparatuur neemt 2 keer minder ruimte in beslag.

Visueel lijkt de hi-tech een beetje op een ruimteschip – ontwerpers kunnen het onderste deel van de headset aan de muur hangen en onderaan extra verlichting regelen. Hierdoor zal het lijken alsof de keuken letterlijk in de lucht zweeft..

Keukenontwerp 8 m². hi-tech Keukenontwerp 8 m². hi-tech

Kleurenpalet voor de keuken 8 m²..

Natuurlijkheid en duurzaamheid van meubelstukken blijven de meest populaire designconcepten. Vooral relevant zijn de tinten van stenen, planten en hout. Al deze tinten werken goed samen en creëren een prettige en natuurlijke sfeer in de ruimte. Laten we eens kijken welke tinten het meest geschikt zijn voor het interieur van een keuken met een oppervlakte van 8 vierkante meter..

Grijze keuken

Een van de interessante nieuwigheden van dit jaar kan gerust grijs worden genoemd met alle rijkdom van zijn tinten, van bijna wit tot diep donker. Grijs ziet er goed uit in elke stijl, of het nu klassiek, loft of een andere optie is..

De belangrijkste nuance – let op de kleur van apparaten, meubelgevel en extra accessoires in de keuken. Al deze details moeten met succes met elkaar worden gecombineerd..

Grijze keuken 8 m². - Interieur ontwerp

Witte keuken

Dit is de meest logische oplossing voor een kleine keuken van 8 m². Ten eerste vergroot wit de ruimte visueel. Ten tweede is in zo’n ruimte de verlichting goed verdeeld. Ten derde zorgt de witte keuken voor een gevoel van absolute reinheid..

Versier de kamer met frisgroene bloemen of maak een verticale muur van groen en de ruimte wordt erg gezellig, ondanks de ogenschijnlijk steriele witte kleur..

Witte keuken 8 m². - Interieur ontwerp Witte keuken 8 m². - Interieur ontwerp

Combinatie van wit en houtkleur

Welke houttint u ook kiest, donker, licht of zelfs geel, in combinatie met wit ziet het er zeer gestructureerd uit. Als u geen natuurlijke houtafwerkingen wilt gebruiken, kunt u elk ander materiaal met een houtpatroon kiezen..

Keuken 8 m² - combinatie van wit en houtkleur

Gekleurde gevels

Meestal worden ze zowel in moderne stijl als in eclecticisme gebruikt. De hoofdkleur van het ontwerp kan met succes worden gespeeld met een helder element. Tegelijkertijd behoren volledig gekleurde keukengevels stilaan tot het verleden..

Keuken 8 m² - gekleurde gevels

Zwarte keuken

Dit is een keuze voor de meest gedurfde, maar een zwarte keukenset wordt echt een originele oplossing voor een kleine ruimte. Meestal wordt een zwarte keuken geïnstalleerd in combinatie met een soort wit ontwerp..

Bovendien zal de combinatie van zwart en grijs er interessant uitzien. In dit ontwerp krijgt uw keuken een aangenaam, intiem effect..

Zwarte keuken 8 m². - Interieur ontwerp Zwarte keuken 8 m². - Interieur ontwerp

Keukenafwerking 8 m²..

De meest populaire trend van het jaar is de decoratie van vloeren, wanden en plafonds met natuurlijk hout. Het is belangrijk dat de houtafwerking mat is. De meest gebruikte zijn eiken, grenen of essen. Dit zijn redelijk betaalbare houtsoorten, die tegelijkertijd een prachtig patroon hebben en de keuken een bijzonder gevoel van comfort zullen geven. Naast hout kunt u andere materialen gebruiken die een interessante en uitgesproken textuur hebben..

Vloer

In de eerste plaats is natuurlijk het houten bord. Bovendien zullen steen, steenachtige tegels, beton of decoratieve panelen voor beton er interessant uitzien. Ook klassieke keramiek en marmer geven hun positie niet op..

Als je een meer originele optie wilt, leg dan de vloer in de keuken met mozaïeken. Om dit te doen, kunt u niet alleen tegels gebruiken, maar ook alle niet-standaard materialen – koper, hout en andere..

Keuken 8 m² - vloerontwerp Keuken 8 m² - vloerontwerp

Muren

Moderne wanddecoratie streeft naar terughoudendheid. Kroonlijsten, overgangen van het ene materiaal naar het andere en andere complexe opties verliezen aan populariteit. In plaats daarvan stellen ontwerpers voor om een ​​of meer muren te maken die contrasteren met de neutrale hoofdachtergrond..

Een interessante oplossing voor een keuken van 8 m². zal de vloer en het werkschort met hetzelfde materiaal decoreren – bijvoorbeeld houten plank of houtachtige tegels.

U kunt ook tegels met patronen gebruiken om muren en vloeren te versieren. Het kan worden toegepast zonder patronen te observeren. Het meest relevante patroon op de tegels dit jaar is de geometrische print. Bovendien is het onder de nieuwe producten de moeite waard om tegels met een volumetrisch patroon en tegels in de vorm van een zeshoek te markeren..

Keuken 8 m² - muur decoratie Keuken 8 m² - muur decoratie

Plafond

Het ontwerp van het plafond hangt af van het algehele ontwerp van de kamer. De klassieker kenmerkt zich door een licht en strak plafond. Minimalisme of hi-tech, met hun inherente complexe verlichting, kan verschillende niveaus vereisen. Houd er rekening mee dat een te complexe plafondconstructie in een keuken van 8 meter een toch al kleine ruimte visueel zal verkleinen..

Wat betreft houtafwerking, hier kunt u zowel kleine houten elementen (balken) aan het plafond bevestigen en deze volledig afdekken met een plank of materiaal met een houtpatroon.

Keuken 8 m² - plafondontwerp Keuken 8 m² - plafondontwerp

Decor en textiel

In een kleine keuken met een oppervlakte van 8 m². het is beter om te doen met een matige hoeveelheid textiel en decor, omdat ze de ruimte merkbaar “opeten”. In plaats daarvan is het beter om mooie kranen en andere noodzakelijke elementen te kiezen die zowel het interieur als het decor zullen versieren..

Onder de modieuze nieuwigheden voor de keuken winnen open planken steeds meer aan populariteit. Maar het is de moeite waard om te overwegen dat ze in een kleine kamer het effect van een beetje rommel kunnen creëren, dus je moet voorzichtig met ze zijn. Als je echt de trend wilt volgen, dan kun je een paar planken maken en ze gebruiken om borden of voedsel te plaatsen..

Let bij textiel op de selectie van nette, onopvallende gordijnen. Voor de keuken 8 m². te heldere en omvangrijke opties werken niet. Het is wenselijk dat ze goed op hun plaats worden bevestigd. Dit kunnen Romeinse of Japanse gordijnen zijn. Het materiaal hangt af van uw voorkeuren – u kunt kiezen voor natuurlijk textiel of modern textiel met een water- en stofafstotend effect.

Keuken 8 m² - decor en textiel

Hoe keukenmeubels correct te rangschikken?

Om meubels in de keuken correct te rangschikken, moet u allereerst voortbouwen op de architectuur van de kamer. Bovendien moet u overwegen hoe u zich op uw gemak voelt door de kamer te bewegen. Hoe kook je meestal? Laten we zeggen dat je eerst voedsel uit de koelkast haalt, het wast, het op het werkoppervlak snijdt en het dan op het fornuis zet. Probeer in dit geval de meubels in deze volgorde te rangschikken.!

Techniek moet ook rationeel worden geplaatst. Het is bijvoorbeeld veel handiger om de oven op het niveau van het lichaam te plaatsen in plaats van op de bodem. Dan kun je er gemakkelijk in kijken en de bereidheid van het gerecht controleren. Als je een vaatwasser wilt installeren, moet het handig zijn om de vaat erin te zetten. Als u rechtshandig bent, is het handiger om aan de rechterkant van de gootsteen te plaatsen..

Verspil geen ruimte in de hoeken van de keuken of bij een raam. Om het hele gebied effectief te gebruiken, installeert u laden, verborgen planken, transformatoren en uitrolbare werkbladen. Zelfs in een kleine keuken van 8 meter lang zal de logische opstelling van werk- en opslagruimtes het koken aanzienlijk versnellen..

Wat betreft de eethoek, het is moeilijk om hier een universele optie te vinden. Het is de moeite waard om uit te gaan van individuele behoeften – als u een tafel nodig heeft, let dan op ronde of ovale opties. Ze nemen minder ruimte in beslag en zijn veiliger. Dit is vooral belangrijk als er kinderen in huis zijn..

Als de tafel niet belangrijk voor je is, denk dan aan een klein aanrecht bij het bureau of bij het raam. Bar teller in het interieur van de keuken 8 m². Is de meest praktische optie. Als er een tafel in zo’n klein gebied staat, is het niet erg handig om door de kamer te bewegen..

Keukenontwerp 8 m². - hoe keukenmeubels correct te rangschikken Keukenontwerp 8 m². - hoe keukenmeubels correct te rangschikken

Keukenontwerp 8 m². met koelkast

Ze proberen de koelkast vaak in de hoek van de keuken of bij het raam te plaatsen, zodat deze niet interfereert. Dankzij moderne technologie en een brede selectie van meubels kunnen we hierin flexibeler zijn..

Ten eerste kunt u het ingebouwde model kiezen. Dit zorgt voor een meer homogene sfeer in de kamer – de koelkast is helemaal niet zichtbaar, waar hij ook is. Overigens kun je de koelkast met vriesvak splitsen en op verschillende plekken plaatsen..

Als u de voorkeur geeft aan een gewone koelkast, houd dan rekening met de afmetingen bij het kiezen van meubels. Het mag niet uitsteken of opvallend opvallen in vergelijking met de keukenset.

Een interessante optie kan ook de keuze zijn voor een gestileerde koelkast. In dit geval kan het het middelpunt van uw keuken worden en de sfeer bepalen voor het hele interieur..

Keukenontwerp 8 m². met koelkast Keukenontwerp 8 m². met koelkast

Goede verlichting in de keuken

Voor een keuken van 8 m². spotlighting is optimaal. Het is ingesteld voor elk werkgebied. Dit is meestal een gootsteen, kookplaat en werk- en eettafels. Zorg voor aparte schakelaars voor elk punt om niet de hele keuken te verlichten, maar om het licht alleen aan te doen wanneer dat nodig is..

Houd er rekening mee dat het niet nodig is om de verlichting alleen aan het plafond te plaatsen. Om bijvoorbeeld je bureau nog meer te verlichten, kun je de verlichting op de basis van de bovenkasten of direct aan de muur monteren. Neon linten zijn hier perfect voor..

Verlichting in de keuken 8 m².

Keukenontwerp 8 m². – Foto

In deze galerij hebben we voor u de meest relevante en mooie ideeën verzameld voor het ontwerp van keukens 8 m² M. Alle oplossingen op de foto zijn vrij eenvoudig te implementeren, dus u kunt ze waarschijnlijk gemakkelijk in uw appartement of privéwoning implementeren. Veel kijkplezier!

Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto Keuken interieurontwerp 8 m². - Foto

Video: Keuken 8 m² – Interieur ideeën

Keuken

Decoratieve steen in het interieur van de keuken (58 foto’s)

Decoratieve steen in het interieur van de keuken (58 foto's)

Hedendaagse ontwerpen bieden honderden opties voor het inrichten van de ruimte, hoewel velen ervoor kiezen om vast te houden aan traditioneel, aloude behang of gewone verf. Andere materialen hebben echter een unieke esthetiek en eigenschappen die elke kamer zullen transformeren – u hoeft alleen maar te weten hoe u ze moet gebruiken. Vandaag zullen we het hebben over de kenmerken van decoratieve steen in het interieur van de keuken, evenals over de brede gebruiksmogelijkheden ervan.!

Belangrijkste kenmerken:

Siersteen trekt aan met zijn levendige textuur, volume en natuurlijke, zelfs “wilde” uitstraling, die niet zozeer dient als decoratie in het interieur, maar eerder een beeld vormt en sfeer creëert. Het gebruik ervan als interieurdecoratie verplicht tot een verantwoorde benadering van het ontwerp van de hele ruimte – het is geen neutrale achtergrond, zoals een wit geschilderde muur, maar een sterke artistieke oplossing..

Zo’n coating is geschikt voor veel stijlen en past ook perfect in de keuken van een landhuis of appartement. Het oogt heel organisch in een landelijk interieur en brengt een soort rustieke charme en comfort met zich mee, maar moderne stijlen appelleren ook graag aan natuurlijke (of imitatie)materialen. In dit geval is het noodzakelijk om te vertrouwen op het algemene ontwerp van de keuken..

Zo wordt steenbekleding gecombineerd met hout en andere natuurlijke ondergronden. Het is ook beter om het kleurenschema van de natuur te “lenen”: wit, zand, bruin, zwart, grijstinten, minder vaak – blauw, groen of bordeaux. Maar helderdere combinaties zullen niet “overeenkomen” met de strikte aard van de steen. Maar zelfs in een glanzende futuristische keuken kunt u de afwerking van de gewenste textuur kiezen, aangezien dit materiaal in een breed assortiment wordt gepresenteerd.

Decoratieve steen in het interieur van de keuken - Belangrijkste kenmerken

Steensoorten

Afhankelijk van de herkomst zijn er twee hoofdgroepen van siersteen: kunstmatig en natuurlijk, die qua samenstelling verschillen..

Natuurlijke decoratieve steen

Zoals de naam al aangeeft, is natuursteen door de natuur gemaakt en door mensenhanden aangepast voor bouwwerkzaamheden. Kenners van alles wat natuurlijk is, zullen zeggen dat dergelijk materiaal energie uitstraalt, een positief effect heeft op de gezondheid en ook een echte levende textuur heeft waarmee je een uniek ontwerp kunt creëren – het patroon van één steen wordt nooit herhaald.

Deze groep omvat schalie met zijn strikte reliëf; riviersteen die ook in het interieur zijn natuurlijke vorm behoudt; zandsteen, geliefd om zijn warme zanderige tint; luxe graniet, edel marmer en anderen. De belangrijkste reden waarom natuurlijke coating niet in elk huis wordt gevonden, zijn de hoge kosten..

Natuursteen in de keuken Natuursteen in de keuken

Kunstmatige decoratieve steen

Als een goedkope analoog van natuurlijke materialen, imiteren kunstmatige decoratieve stenen hun textuur vrij goed, terwijl ze beter bestand zijn tegen omgevingsinvloeden. Ze profiteren van een verscheidenheid aan kleuren en veelzijdigheid, omdat ze geschikt zijn voor het bekleden van elk deel van de keuken – bogen of een schort..

Ondanks zijn oorsprong wordt kunstgras als absoluut milieuvriendelijk beschouwd. Conglomeraten bestaan ​​bijvoorbeeld uit kruimels van graniet, marmer en andere stoffen, zoals kwartszand of kalksteen, die het materiaal meer sterkte geven. Porseleinen aardewerk, dat klei, spar en mineralen bevat, heeft een ongebruikelijk ontwerp dat meer op kleine tegels lijkt.

Bij het kiezen van uw ideale optie, moet u zich niet alleen richten op het reparatiebudget, maar ook op het gewenste uiterlijk en de plaats van decoratie.

Kunstmatige decoratieve steen in de keuken

Voor-en nadelen

Overweeg de voordelen van een dergelijke oplossing om de informatie over de decoratieve steen samen te vatten..

1. Welk type u ook kiest, de steenafwerking wordt een stijlvolle interieurdecoratie en verbergt ook onvolkomenheden in het oppervlak van de muren. Dankzij een breed assortiment past het in vele stijlen en verandert het in hun harmonieuze voortzetting.

2. Veel soorten zijn perfect voor de behoeften van de keuken. Bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden: veeg gewoon af met een vochtige doek om vetdruppels, spatten of roet te verwijderen.

3. De levensduur van een dergelijke afwerking is meer dan tien jaar, en daarom lijken zelfs marmeren oppervlakken niet zo’n dure investering, om nog maar te zwijgen van goedkope kunstmatige analogen.

4. Decoratieve steen past perfect in het interieur van de keuken vanwege een andere kwaliteit – milieuvriendelijkheid, die onmisbaar is op de plaats waar voedsel wordt bereid.

In vergelijking met de voordelen zijn er niet zo veel nadelen, maar ze hebben eerder betrekking op bepaalde soorten materialen. Nadat je alle voor- en nadelen hebt afgewogen, kun je een geweldige optie vinden..

Decoratieve steen in de keuken - Voor- en nadelen

Keukenschort van steen

Dit deel van de keuken heeft speciale vereisten voor afwerking, dus het kan behoorlijk moeilijk zijn om het juiste materiaal te vinden. Vanwege de nabijheid van het werkgebied is er hier een hoge luchtvochtigheid, hoge temperatuur en een niveau van besmetting met vetdruppels of voedsel, waar niet alle soorten siersteen tegen op kunnen..

Porseleinen aardewerk is, ondanks zijn aantrekkelijke uiterlijk, gevoelig voor reinigingsmiddelen, dus het verwijderen van vuil van het oppervlak is behoorlijk problematisch. Het wordt ook niet aanbevolen om marmer te gebruiken om naar het schort te kijken, maar conglomeraten, die alleen door een professional visueel van hun natuurlijke “broer” kunnen worden onderscheiden, zijn zeer duurzaam en gemakkelijk te onderhouden..

Acrylsteen, een ander type kunststeen, neemt geen vocht op, vervormt niet onder mechanische of fysieke belasting, zoals kwartsproducten. Gipsproducten, die op zandsteen lijken en gemakkelijk zelf te maken zijn, zijn niet vochtbestendig, maar dit probleem kan worden opgelost door het te bedekken met een beschermende vernis..

Moeilijkheden bij het kiezen van een schort kunnen optreden als de steen wordt gebruikt bij de decoratie van andere elementen van de keuken. Het is een feit dat ontwerpers niet aanbevelen om meerdere typen in één ruimte te combineren, dus dit moment moet van tevoren worden bedacht..

Een keukenschort kan de enige “stenen” structuur in het interieur zijn, waardoor het een compositorisch centrum wordt. Als het materiaal een vlak oppervlak heeft, kan het worden gecombineerd met een werkblad. Een dergelijke ontwerpoplossing past bij veel stijlen, of het nu de Provence, het platteland, klassiek of minimalisme is..

Keukenschort van steen - foto Keukenschort van steen - foto Keukenschort van steen - foto Keukenschort van steen - foto Keukenschort van steen - foto Keukenschort van steen - foto

Stenen muur in het interieur van de keuken

Voor wandbekleding wordt de keuze van grondstoffen alleen beperkt door decoratieve kenmerken en natuurlijk door het budget. Het deel van de keuken dat zich niet in de directe omgeving van het werkgebied bevindt, is nogal pretentieloos, terwijl het een algemene indruk van de kamer geeft.

Hoe mooi de textuur van de steen ook is, het is niet aan te raden om deze op alle muren te gebruiken – deze afwerking wordt vaak gecombineerd met andere soorten met een vlak oppervlak en neutrale kleuren: effen behang, schilderij of sierpleister. Dit zal het onderliggende materiaal in evenwicht brengen en ook het gevoel van “stenen fort” elimineren.

Deze oplossing kan worden gebruikt voor zonering, het decoreren van de muur naast de eettafel ermee, of het creëren van accenten – de hoeken versierd met steen zien er erg indrukwekkend uit.

Het is beter als de keuken ruimte heeft, goed verlicht door zonlicht. Maar voor kleine kamers moet u ofwel de decoratieve steen verlaten of een minder gestructureerde en lichtere versie kiezen. Zandsteen heeft niet alleen een warme zandkleur, maar vergroot de ruimte visueel met behulp van een horizontaal reliëf.

Stenen muur in het interieur van de keuken - foto Stenen muur in het interieur van de keuken - foto Stenen muur in het interieur van de keuken - foto Stenen muur in het interieur van de keuken - foto Stenen muur in het interieur van de keuken - foto

Bogen en deuropeningen van steen in de keuken

Met behulp van steen kun je zelfs de ingang van de keuken versieren – dit is niet alleen een originele oplossing, maar ook een praktische optie die vele jaren meegaat. In het geval van een deuropening, die bij het sluiten van de deur vaak mechanisch wordt belast, zal de sterkte van het materiaal de levensduur aanzienlijk verlengen. Het beschermt de structuur tegen slijtage, aangezien behang en andere soorten afwerkingen na verloop van tijd een onesthetisch uiterlijk krijgen..

Als je de boog met natuursteen wilt veredelen, haast je dan niet om te beginnen met kopen. Het is een feit dat je voor de installatie niet alleen speciale dure mengsels nodig hebt, maar ook bepaalde constructievaardigheden. Het is moeilijk voor hen om bochten en moeilijk bereikbare plaatsen te fineren – ze kunnen niet zonder de hulp van professionals, waarvan de prijs moet worden toegevoegd aan de totale kosten van het materiaal.

Kunstmatige tegenhangers zijn kneedbaarder, redelijk licht en duurzaam, en een breed scala aan kleuren zal helpen om de opening aan het keukenontwerp aan te passen: lichte tinten om de doorgang te verbreden, donkere om zachte contouren te creëren..

Een dergelijke oplossing past perfect in een minimalistische stijl of land, waardoor de ingang een apart decorelement wordt..

Bogen en deuropeningen gemaakt van steen in de keuken - foto Bogen en deuropeningen gemaakt van steen in de keuken - foto Bogen en deuropeningen gemaakt van steen in de keuken - foto Bogen en deuropeningen gemaakt van steen in de keuken - foto Bogen en deuropeningen gemaakt van steen in de keuken - foto

Decoratieve steen in het interieur van de keuken – foto

Als je de technische eigenschappen van siersteen kunt lezen, dan moet je de esthetische eigenschappen met eigen ogen zien. In deze selectie van foto’s hebben we geprobeerd de verscheidenheid aan texturen, kleuren en oplossingen te illustreren die de perfecte aanvulling zijn op uw keukenontwerp. Veel kijkplezier!

Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto Decoratieve steen in het interieur van de keuken - foto

Video: Muren in de keuken decoreren met decoratieve steen

Keuken

Paarse keuken: ontwerpideeën (80 foto’s)

Paarse keuken: ontwerpideeën (80 foto's)

Wil je originaliteit en moderne stijl in je leven brengen? Dit is gemakkelijk te doen als je de meest gedurfde beslissingen neemt. De paarse keuken wordt uniek in zijn soort, want niet iedereen durft een ontwerp te bouwen op auberginetinten. Helder, indrukwekkend met zijn palet, het zal een echt meesterwerk worden als je de ruimte correct plant. Het is net zo belangrijk om de paarse kleur te combineren door metgezellen te kiezen die bij de tinten passen..

Functies paars

Het aantal en de verzadiging van violette tinten in het interieur hangt in de eerste plaats af van de grootte van de kamer. In keukens met een grote footprint of die deel uitmaken van een studio-appartement, is het heel goed mogelijk om donkere kleuren te gebruiken. Het kan een reeks gevels zijn, of een decoratie of raamtextiel. Wat kleine ruimtes betreft, kan paars hier het beste worden gebruikt als elementen die een bepaald gebied benadrukken. Oververzadiging zal bijdragen aan een visuele vermindering van het gebied.

Het is beter om het interieur van keukens in een auberginepalet te creëren in kamers waar de ramen op het zuiden gericht zijn, zodat er veel natuurlijk licht binnenkomt, of om na te denken over een hoogwaardig verlichtingssysteem.

Violet heeft een combinatie nodig om de expressie van rijke tonen gelijk te maken. Wit, blauw, beige, gouden, koraal zullen succesvolle metgezellen worden. De mooiste combinaties worden beschouwd als “duetten” als wit-violet, zwart-paars, groen-lila. Het gele palet zal helpen om een ​​vrolijke sfeer toe te voegen aan het paarse ontwerp, en de beige tinten zullen warmte en gezelligheid creëren..

Paars keukenontwerp - Kenmerken Paars keukenontwerp - Kenmerken

Interieur stijlen

Het lila palet spreekt buitengewone en creatieve individuen aan die klaar zijn voor onverwachte experimenten. Stijlvol interieurontwerp in dit kleurenschema is typerend voor gebieden als hightech, pop-art, modern, Provence, Scandinavisch en andere..

Hightech paarse keuken

Het auberginepalet wordt gunstig gecombineerd met metalen en chromen elementen. Als u hiervan profiteert, kunt u een hightech keuken effectief decoreren, waar moderne apparaten, gestileerd als metaal, perfect zullen harmoniëren met de paarse achtergrond..

Minimalisme, rechtlijnigheid en strengheid van verhoudingen zijn de belangrijkste determinanten van deze richting. Keukenmeubels hebben glanzende kunststof, metalen of glazen gevels, moderne inrichting. De set kan recht of radiaal zijn, maar altijd functioneel met een groot aantal planken en laden.

De inrichting is minimaal. Muren kunnen worden gediversifieerd met posters met geometrische vormen. Koude tinten overheersen in het kleurenpalet. Een goede optie zou een combinatie zijn van een lila tint met grijs, waarbij de eerste bijvoorbeeld de lagere gevels zal versieren, en de tweede – de bovenste..

Paarse hightech keuken - Interieurdesign Paarse hightech keuken - Interieurdesign

Paarse keuken pop-art stijl

Het kleurrijke jeugdige pop-art design wordt gekenmerkt door creativiteit. Hier is elk item origineel, en sommige decoratieve elementen worden op bestelling gemaakt in speciale werkplaatsen. De wanden kunnen fungeren als canvas, waarop met olieverf verschillende afbeeldingen in zure tinten zijn aangebracht. Ongewone vormen van meubels, lampen en decoratieve elementen zorgen voor een bijzondere sfeer en oppervlakken die hout of steen imiteren horen hier niet thuis..

Een pop-artkeuken moet verzadigd zijn met heldere elementen, dus paars in combinatie met geel, oranje en groen ziet er perfect uit. Muren, vloer en plafond kunnen monochroom zijn, terwijl apparaten, meubels, textiel en decoraties kunnen schitteren met regenboogkleuren.

Paarse pop-art keuken - interieurontwerp

Paarse moderne keuken

De Art Nouveau-trend gaat uit van de meest vereenvoudigde omgeving. Het meubel heeft asymmetrische vormen, vloeiend overlopende gebogen lijnen, wat ideaal is voor kleine ruimtes. Het interieur moet worden onderscheiden door de rijkdom aan kleuren. Hier zullen lila en lila tinten van meubels perfect in harmonie zijn met witte of grijze muren en metalen huishoudelijke apparaten.

Een schort over het werkgebied met een 3D-afbeelding in paarse tinten ziet er spectaculair uit. Op een van de muren, bijvoorbeeld in de buurt van het eetgedeelte, kunt u een accent aanbrengen door het te plakken met een fotobehang met bloeiende seringen – dit zal het interieur aanzienlijk doen herleven.

Paarse Art Nouveau Keuken - Interieur Design Paarse Art Nouveau Keuken - Interieur Design

Scandinavische stijl paarse keuken

De Scandinavische stijl van het interieur is ingetogen en laconiek, maar toch gezellig en warm. Voor muren en plafonds hebben witte of soortgelijke tinten de voorkeur, en in paarse tinten kunnen er elementen van meubels en decor zijn. Het is hier belangrijk om het niet te overdrijven met een groot aantal details die het interieur van de keuken vullen – de ruimte moet zo vrij mogelijk blijven..

Paarse keuken in Scandinavische stijl - Interieurontwerp Paarse keuken in Scandinavische stijl - Interieurontwerp

Paarse keuken in Provençaalse stijl

Deze richting zorgt voor zachte, wazige tinten, zodat je lavendel en lila kleuren in combinatie met wit als basis kunt nemen. Lichte wanddecoratie past goed bij een lavendelkleurige keukenset. In het interieur van de keuken is de aanwezigheid van natuurlijke materialen of materialen die deze nabootsen verplicht: steen, hout, metaal. Bovendien is het beter dat het meubilair wat slijtage vertoont, wat de oudheid van de headset benadrukt..

In violette en witte kleuren ziet textiel er geweldig uit, waarvan er best veel zouden moeten zijn. Decoratieve kussens op de keukenbank, gordijnen met een bloemmotief, een mooi tafelkleed, zachte stoelhoezen – al deze elementen zullen met succes het comfort benadrukken en de nodige accenten aanbrengen.

Paarse keuken in Provençaalse stijl - Interieurontwerp Paarse keuken in Provençaalse stijl - Interieurontwerp

Afwerkingen en materialen

Afwerkingsmaterialen voor de keuken moeten worden gekozen rekening houdend met de microklimatologische omstandigheden van de kamer. Omdat hier constant voedsel wordt bereid, zijn hoge luchtvochtigheid, condensatie en vetvlekken niet te vermijden. Kies daarom beter voor waterdichte, goed afwasbare materialen. Het kleurenpalet van afwerkingen hangt af van de grootte van de kamer en van de kleur van het meubilair..

Vloer

Voor de vloer zijn keramische tegels ideaal. Omdat het op zich best koud is, zijn de vloeren vaak voorzien van een elektrische of waterverwarmingssysteem. Een alternatief kan een laminaat zijn, dat wordt gekenmerkt door een hoge sterkte en de tinten worden gunstig gecombineerd met de paarse schaal van de muren en de headset. De beste kleuren zijn beige, romig, lichtbruin, in harmonie met de hoofdkleur van het interieur..

Paars keukenontwerp - vloerafwerking Paars keukenontwerp - vloerafwerking

Muren

De wanden in de keuken zijn gedecoreerd met waterdicht afwasbaar behang, tegels, sierpleister, PVC panelen. Vloeibare achtergronden zijn nu behoorlijk populair. Met speciale insluitsels zien ze er geweldig uit in paars en krijgen ze een eigenaardige textuur. Voor dergelijke muren is geen extra decor nodig. Normaal behang kan een patroon bevatten in de vorm van een elegant bloemenpatroon van melkachtige tinten, kronkelende lijnen.

In de budgetversie kunnen de muren eenvoudig worden geverfd met verf op waterbasis in de gewenste tint: als de headset in lila tinten is, is het beter om de afwerking licht te maken. Ook zijn witte, crèmekleurige, roze muren goed voor kleine ruimtes, waardoor de ruimte visueel wordt vergroot. De aanwezigheid van keramische tegels op de muren, vooral in het werkgebied, zal ook een voordelige optie zijn. Als je een succesvolle combinatie hebt gevonden, kun je patronen opmaken, waarbij je een paarse tint afwisselt met een lichte. Zo’n oplossing zal variatie toevoegen en een soort decor worden. De accentmuur kan worden versierd met fotobehang met afbeeldingen van bloemen, landschappen, stillevens.

Paars Keukenontwerp - Wanddecoraties Paars Keukenontwerp - Wanddecoraties

Plafond

Voor het afwerken van het plafond kunt u verf, gips, behang (veel minder vaak), hangende gipsplaatstructuren of rekbare structuren gebruiken. In de meeste gevallen is het plafondoppervlak gedecoreerd in lichte kleuren – zodat de ruimte visueel hoger lijkt. U kunt een hangende structuur met twee niveaus regelen. De onderste laag is wit en het bovenste vlak kan worden versierd met een glanzende spanningsstructuur in paarse tinten die passen bij de headset of wanddecoratie.

Sommige waaghalzen durven het plafond helemaal in lila tinten te maken. Deze optie kan het best worden gebruikt in ruime kamers, met doordachte verlichting van hoge kwaliteit..

Paars keukenontwerp - plafonddecoratie Paars keukenontwerp - plafonddecoratie

Meubels voor keuken

De keukenset wordt geselecteerd op basis van de grootte en vorm van de kamer. Voor lange keukens kunt u een lineaire kit kopen, en voor vierkante – een hoek- of U-vormige set. Aangezien minimalisme nu in zwang is, moeten meubels compact zijn, een ruim opbergsysteem hebben, evenals cellen voor inbouwapparatuur.

Voor grote kamers kan de gevel van de headset in lichte kleuren of in de kleur van aubergine of pruim zijn, en voor kleine kamers is het het beste om koude lila tinten te kiezen. Als er een eethoek is, kan het meubilair overeenkomen met de kleur van de headset of het tegenovergestelde worden.

Een interessante ontwerpoplossing (die ook bijdraagt ​​aan de zonering van de ruimte) is een spel van kleuren, wanneer de lichte muren en lila set van het werkgebied iets gemeen hebben met de lila muren en lichte meubels van het eetgedeelte. Dit paarse keukenontwerp ziet er erg indrukwekkend uit..

Paars Keukenontwerp - Meubels Paars Keukenontwerp - Meubels

Decor en verlichting

Laat je niet meeslepen door het decor voor een paarse keuken, om de situatie niet te verergeren. Groene planten zien er hier geweldig uit – zowel live als hun afbeeldingen op de muren. Omdat paars met succes wordt gecombineerd met geel, zijn accessoires met een gouden of bronzen afwerking, bijvoorbeeld een horloge met een bijbehorend frame, hier geschikt. Textiel wordt ook een elegante decoratie als je witte (beige, crème) lichte gordijnen combineert met lila randen of strikken, je kunt paarse servetten op een licht tafelkleed plaatsen en decoratieve kussens op de bank in hetzelfde palet.

Om het lila interieur licht te laten zijn, is een intensief verlichtingssysteem nodig, waarbij de lampenkappen van de lampen ook de rol van decor zullen spelen. Het is beter om het op meerdere niveaus te maken door een centrale kroonluchter, spots boven het werkgebied, LED-achtergrondverlichting voor het schort en een staande lamp bij de eethoek te installeren.

Paars Keukenontwerp - Decor & Verlichting Paars Keukenontwerp - Decor & Verlichting

Kleine paarse keuken

Auberginekleur past harmonieus, zelfs in kleine keukens van 5-10 m². Het is belangrijk om het hier niet te overdrijven met verzadiging. Ga niet voor een enorme paarse headset. Paarse inzetstukken, open planken, glazen deuren – dit maakt meubels interessant en tegelijkertijd licht.

Afwerking heeft de voorkeur in lichte kleuren. Als er tegen de achtergrond van witte muren een paars is gedecoreerd, lijkt de kamer groter. De set wordt aanbevolen hoog te zijn, met een goede ruimtelijkheid, gemaakt van lichte materialen. Een goede ontwerpoptie is een paarse onderkant en een lichte bovenkant. Open opbergsystemen, glanzende gevels voegen ruimte toe.

Jaloezieën zullen jaloezieën, rolgordijnen, Romeinse ontwerpen vervangen. Verlichting moet zo divers en helder mogelijk zijn, maar zonder grote kroonluchters.

Little Purple Kitchen - Interieurontwerp Little Purple Kitchen - Interieurontwerp Little Purple Kitchen - Interieurontwerp

Keukenontwerp in paarse tinten – foto

De mogelijkheden om een ​​keuken in paarse tinten in te richten zijn zo divers dat het nogal moeilijk is om ze binnen de grenzen van één artikel over te brengen. Het bekijken van een fotoselectie van verschillende ontwerpoplossingen zal helpen om onverwachte ideeën te belichamen en uw keuken het meest comfortabel en uniek te maken. Veel kijkplezier!

Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto Paarse keuken - interieurfoto

Video: Paarse keuken – Interieurideeën

Keuken

Keukenontwerp in Chroesjtsjov: 80 interieurideeën (foto)

Keukenontwerp in Chroesjtsjov: 80 interieurideeën (foto)

Zoals u weet, hebben appartementen in Chroesjtsjov enkele van de meest onhandige indelingen met kleine kamers. Om de een of andere reden vielen keukens vooral uit de gratie bij de toenmalige architecten, die ze een kleine oppervlakte van niet meer dan 6 vierkante meter toewezen, en als je zo’n kamer bezit, zul je veel moeten zweten om het zo ruim en functioneel te maken als mogelijk. Moderne ontwerpers kennen veel manieren om de ruimte correct te plannen, het nodige meubilair te installeren en een comfortabele sfeer te creëren. We zullen al deze trucs met je delen in ons artikel..

Waar te beginnen met het renoveren van een keuken in Chroesjtsjov?

Het eerste dat u moet doen bij het starten van een keukenrenovatie in Chroesjtsjov, is om alle fasen van het proces te plannen, de stijl en het kleurenschema van het ontwerp te bepalen, afwerkingsmaterialen te kiezen voor alle oppervlakken en meubels. Om te beginnen is het de moeite waard om de mogelijkheid te overwegen om het gebied te vergroten met behulp van herontwikkeling. Tegenwoordig hebben veel mensen de neiging om keukens te combineren met aangrenzende kamers door de muur te demonteren. En deze stap rechtvaardigt zichzelf volledig, omdat het het mogelijk maakt om een ​​ruimere keuken-woonkamer te krijgen, waar u ruimte kunt vrijmaken voor het organiseren van een volwaardige eethoek. Maar dit is mogelijk als de muur tussen de keuken en de kamer niet dragend is, anders is demontage verboden..

U kunt ook proberen toestemming te krijgen voor gedeeltelijke sloop – in deze versie is de scheidingswand gedeeltelijk gesloopt, in de regel is het bovenste gedeelte en de zij- en onderkanten gemaakt voor een toog of een eetgroep. Herontwikkeling kan in een andere richting, bijvoorbeeld een badkamer combineren met een toilet, en de muur naast de keuken naar de badkamer verplaatsen. Natuurlijk win je hier geen grote afstand van, maar zelfs 1-2 m². spelen hierbij een belangrijke rol, waardoor u bijvoorbeeld een eethoek kunt plaatsen. Een goede techniek zou zijn om een ​​spiegeloppervlak boven de tafel te installeren, dat het tegenoverliggende raam weerspiegelt, waardoor de ruimte visueel groter wordt..

Als de optie met herontwikkeling om de een of andere reden wordt uitgesloten, gaan we uit van wat we hebben: we tekenen op papier een plan voor de plaatsing van de benodigde zones. Het is belangrijk om meteen te beslissen welke prioriteit moet worden gegeven. Als het gezin groot is en het gebruikelijk is om veel te koken, moet een keukenset met een werkruimte compleet zijn, en in het geval dat er een of twee mensen wonen die graag gasten ontvangen, moet u zorgen voor het regelen van het eetcomplex . Nadat we hebben besloten waar en wat voor soort meubels komen te staan, kiezen en berekenen we de hoeveelheid afwerkingsmaterialen. Hieronder geven we veel handige tips voor het kiezen van alles wat je nodig hebt voor renovatie..

Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Waar te beginnen met renoveren Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Waar te beginnen met renoveren Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Waar te beginnen met renoveren

Kleuren en stijlen van interieurs

Voor een kleine keuken in Chroesjtsjov heeft een lichtpalet de voorkeur, wat de kamer een sfeer van lichtheid en luchtigheid geeft. Dit ontwerp is kenmerkend voor moderne stijlen als minimalisme, hi-tech, Scandinavische richting en natuurlijk klassiek. Dit betekent niet dat de keuken gekleed moet zijn in een sneeuwwit kleurenschema – dus het ziet er volledig verlaten uit en lijkt meer op een ziekenhuiskamer dan op een gezellige haard. U kunt lichte pastelkleuren kiezen voor decoratie of meubelset. Een keuken die in een minimalistische richting is gemaakt, zal bijvoorbeeld perfect witte en grijze paletten combineren, en de introductie van zand of bruin kan een overgangsaccent vormen. Zo’n keuken onderscheidt zich altijd door de strengheid van de lijnen en de afwezigheid van decoratieve elementen – alles is uiterst eenvoudig en smaakvol..

Een hightech keuken ziet er geweldig uit, zelfs in een monochroom ontwerp, omdat hier het hoofdidee wordt benadrukt door de aanwezigheid van moderne technologie, metalen interieurdetails en originele lampen die er heel voordelig uitzien op een witte achtergrond.

Licht houten meubilair in een klassieke stijl zal perfect schitteren tegen de achtergrond van crèmekleurige muren, vooral als het behang is met een klein patroon. De luxe en elegantie van de trend wordt bevestigd door de nette gebeeldhouwde details van de headset, de aanwezigheid van vergulding of brons in de fittingen..

Als je niet bang bent voor heldere accenten, glans van glanzende oppervlakken gemaakt in contrasterende kleuren, kun je het risico nemen om een ​​​​kleine keuken in art nouveau-stijl in te richten. Er is hier een groot aantal metalen en kunststof meubelen, vaak met gebogen, asymmetrische vormen..

Een kleine keuken in een Chroesjtsjov-gebouw met glanzende gevels kan worden ingericht in rode, gele, groene, blauwe tinten, afgewisseld met lichte vlakken. Combinaties van kleuren zijn nu relevant: beige-bruin, zwart-wit, waar een donkere tint het vaakst aanwezig is in het ontwerp van de onderste laag, en een lichte – in de bovenste. Zo’n getrapte overgang van een donkere vloer naar een licht plafond draagt ​​bij aan de visuele vergroting van een kleine ruimte..

Chroesjtsjov keukenontwerp - interieurkleuren en -stijlen Chroesjtsjov keukenontwerp - interieurkleuren en -stijlen Chroesjtsjov keukenontwerp - interieurkleuren en -stijlen

Decoratie materialen

Renovatie van elke kamer begint met oppervlakteafwerking. Aangezien we het hebben over een keuken, waar zijn eigen individuele microklimaat heerst, is een bijzonder zorgvuldige benadering van de materiaalkeuze vereist – reparaties worden immers langer dan een jaar uitgevoerd, de muren, de vloer en het plafond moeten hun origineel behouden aantrekkelijkheid voor een lange periode.

Vloer

Voor de keukenvloer in Chroesjtsjov is het beter om de voorkeur te geven aan tegels, omdat ze duurzaam, betrouwbaar en zeer goed bestand zijn tegen vocht en extreme temperaturen. Laminaatvloeren zijn ook een moderne optie, maar aangezien vocht zich constant ophoopt in een kleine ruimte, zal het niet zo lang meegaan. Als alternatief kunt u linoleum leggen. Onlangs is er niet veel vraag naar geweest, omdat het als een verouderd type afwerking wordt beschouwd, maar voor de keuken kan linoleum een ​​winstgevende oplossing zijn, bovendien hebben moderne modellen een nogal aantrekkelijk uiterlijk.

Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Vloerafwerking Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Vloerafwerking

Muren

Er zijn veel meer opties voor het decoreren van de muur in de keuken, en elk heeft zijn eigen voordelen. Schilderen wordt als de meest bekende beschouwd sinds de Sovjettijd, alleen keukens zijn niet langer geschilderd zoals voorheen, waarbij de muur horizontaal in twee kleuren wordt verdeeld (de bovenste is wit en de onderste is blauw, groen, enz.). Ontwerpers hebben veel variaties bedacht om een ​​kleine kamer te schilderen om het er mooi en stijlvol uit te laten zien. En met een enorm assortiment verven kunt u de meest duurzame samenstelling kiezen die niet bang is voor de specifieke omstandigheden van de keuken..

Keramische wandtegels zijn ook opmerkelijk. In termen van zijn technische kenmerken is het meerdere malen superieur aan andere soorten afwerkingen. Het is niet gebruikelijk om het interieur van vandaag volledig met tegels te bekleden – in de regel versieren ze de muren van het werkgebied. Voor een kleine keuken kies je bij voorkeur voor kleine tegels, die meer vrijheid geven aan de ruimte, of een leuk mozaïek.

Het gebruik van sierpleister biedt enorme mogelijkheden bij het kiezen van kleuren en texturen. Hij wast goed, is stofvrij en gaat lang mee. Als u echte professionals in uw werk gebruikt, kunt u een uniek wandontwerp krijgen dat oprechte bewondering opwekt, maar de kosten van dergelijk plezier zullen niet gering zijn..

PVC panelen zijn zelf te monteren. Hun pluspunt is dat je de muren niet perfect hoeft uit te lijnen – het materiaal verbergt alle tekortkomingen eronder. Ze zijn niet duur, maar ze zien er erg aantrekkelijk uit..

Behang moet uitsluitend afwasbaar worden gekozen. Zelfs als u van plan bent ze op een muur te lijmen die ver van het werkgebied ligt, in een gecomprimeerde ruimte, zal er op de een of andere manier vuil op de muren komen. Met behulp van behang kun je niet alleen een mooi ontwerp maken, maar ook de ruimte aanpassen. Door bijvoorbeeld behang in een horizontale strook te lijmen, vergroot u de ruimte visueel en zullen de verticale strepen het plafond “verhogen”. Wat je zeker moet vermijden, zijn grote tekeningen. Als effen behang niet bij u past, kunt u doeken kopen met een kleine onopvallende print, om een ​​kleine ruimte niet te overbelasten..

Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Wanddecoratie Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Wanddecoratie

Plafond

De beste optie voor een kleine keuken in Chroesjtsjov zou zijn om het plafondoppervlak te versieren met een glanzend rekbaar canvas. Het glanzende oppervlak is reflecterend voor een extra ruimtelijk effect. Het linnengoed is gemakkelijk schoon te maken en goed bestand tegen alle ontberingen van keukenprocessen. Het is beter om het materiaal in een licht palet te kiezen – wit, crème, dat de grenzen van de voegen met de muren “wegspoelt”.

Je kunt het plafond bedekken met verf of gips, maar het is de moeite waard om te overwegen dat het met hoge kwaliteit moet worden geëgaliseerd, wat veel tijd en moeite kost..

Gipsplaat hangende constructies zijn een populaire moderne ontwerpoptie. Maar voor een kleine keuken moet u de gemakkelijkste optie kiezen. U kunt bijvoorbeeld alleen de omtrek op deze manier ontwerpen en verborgen verlichting langs de contour laten lopen, waardoor het ontbreken van tien centimeter dat door de structuur wordt gestolen, wordt weggewerkt. In dit geval zijn gipskartonplaten voorzien van een spotverlichtingssysteem..

Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Plafonddecoratie Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Plafonddecoratie

Meubels voor de keuken in Chroesjtsjov

Meubilair moet worden gekozen op basis van de behoeften van het gezin. Omdat de keuken klein is, moet je goed nadenken over wat hier echt nodig is en wat je kunt weigeren. U kunt een kleine lineaire set langs een verre muur of een grotere hoekset installeren, die meer kasten en laden heeft voor het opbergen van keukengerei. De koelkast wordt in de regel bij het raam geïnstalleerd en de vensterbank kan worden gebruikt om het werkgebied uit te breiden of er een eettafel van te maken. Besteed aandacht aan het transformeren van meubels, wat de beste optie is voor een kleine keuken – dit kan een opklapbare eettafel en stoelen zijn, uittrekbare tafelbladen ingebouwd in de set.

Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Meubels Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Meubels Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Meubels

Verlichting en decor

De keuken in Chroesjtsjov moet goed verlicht zijn, maar het is beter om grote kroonluchters en lage plafondlampen te weigeren. Het is het beste om een ​​spotverlichtingssysteem te gebruiken door lampen rond de omtrek van de kamer te plaatsen en extra verlichting te bieden voor het gebied boven het aanrecht. Sommige moderne keukensets hebben ingebouwde sensoren die reageren wanneer de deur wordt geopend – dan gaat de geheime verlichting automatisch aan.

Een verzadigd decor is hier niet welkom, omdat het “opzwellen” van felle kleuren de ruimte zal vervuilen. De belangrijkste decoratie kan de wanddecoratie van het werkgebied zijn. Hier kun je tegels met kleine ornamenten, patronen, bijvoorbeeld in de patchwork-stijl, plastic panelen installeren die het nu populaire metselwerk imiteren. Een uitstekende optie zou zijn om het huidoppervlak te versieren met een helder volumetrisch patroon of een spiegelend oppervlak – dit geeft wat diepte aan het werkgebied, waardoor het volume toeneemt. Het decor kan textiel op ramen, kleine afbeeldingen, panelen, sierlijke vinylstickers zijn..

Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Verlichting en decor Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Verlichting en decor Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Verlichting en decor

Keukenontwerp in Chroesjtsjov – foto

We hopen dat ons artikel je heeft geholpen erachter te komen wat het ontwerp van een keuken in een Chroesjtsjov kan zijn. En om al het bovenstaande te ondersteunen, raden we u aan onze galerij te bezoeken, waar we probeerden de beste foto’s van afgewerkte interieurs te verzamelen. Veel kijkplezier!

Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto

Keuken

Groene keuken: ontwerpideeën (75 foto’s)

Groene keuken: ontwerpideeën (75 foto's)

Groen is veelzijdig. Het symboliseert leven en harmonie. Het is de kleur van de lente en de natuur. Het behaagt en ontspant tegelijkertijd, helpt bij het wegwerken van negativiteit en stress, stimuleert en motiveert. Groen is vooral goed voor werkgebieden. Het bevordert de concentratie, maar wordt niet moe of verbrijzeld. In de groene keuken is het prettig koken en relaxen, samen met uw familie dineren of gasten uitnodigen voor een kopje thee en taart. Daarnaast is het goed voor de ogen. Niet voor niets wordt groen veel toegepast in openbare plaatsen, restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden..

Interieur stijlen

In het interieur is groen altijd een van de meest modieuze. Het staat het dichtst bij de natuur, past goed bij natuurlijke materialen en past in de huidige ecotrends. Zelfs volgens Feng Shui zijn dergelijke tinten een symbool van geleidelijke stabiele groei en harmonie. Daarom past groen gemakkelijk in elke stijl van keukeninterieur..

Een groene keuken is een manier om het hele jaar door een vrolijke lente-zomerstemming te behouden.

Groene keuken in moderne stijl

De moderne stijl combineert verschillende trends. Dit is de eenvoud van minimalisme en extravagante tonen van pop-art, en de functionaliteit van hi-tech. Zo’n keuken vereist heldere of koude kleuren. Dit is metaal, kunstlicht, heldere geometrie, strakke lijnen, glans. Smaragdgroene of saladegevels zien er harmonieus uit. Ze springen in het oog en vallen nog meer op tegen de effen witte muren en het no-nonsense plafond. Grote grijze tegels of licht laminaat zullen het plaatje aanvullen.

De belangrijkste accessoires zijn glas en spiegels. Transparante groene tinten, glasgroen tafelblad, eenvoudig laconiek servies en decor. Verduisterende gordijnen in kaki kleur of eenvoudige en functionele vouwgordijnen zullen het plaatje aanvullen..

Groene keuken in moderne stijl - Interieurdesign Groene keuken in moderne stijl - Interieurdesign

Milieuvriendelijke groene keuken

Eco-stijl is natuurlijke kleuren en texturen. Daarom past de groene kleur organisch in zo’n keuken. Licht hout, natuursteen, sierpleister met het effect van leisteen en andere texturen worden actief gebruikt.

Eco-style is een uitkomst voor liefhebbers van kamerplanten. Deze keuken kan omgetoverd worden tot een echte serre. Naast gewone bloempotten zijn containers met bloemen in scheidingswanden gemonteerd. Je kunt ze in kleine huiszaailingen veranderen door basilicum, munt en andere kruiden te planten. Een ongebruikelijke oplossing is het gebruik van gestabiliseerd mos, voorbehandeld met glycerine. Zo creëer je een echt natuurlijk levend tapijt voor bijvoorbeeld aan de muur..

Groene keuken in eco-stijl - interieurontwerp Groene keuken in eco-stijl - interieurontwerp

Groene keuken in klassieke stijl

De klassieke stijl vereist lichte of diepe edele tinten groen. Als de keukenafwerking licht is, let dan op natuursteen voor de achterwand, het aanrecht en de vensterbank. Dit zijn marmer, graniet of hun imitaties. Als het meubilair wit is, kunnen de muren veilig worden gedecoreerd in delicate peer- of appeltinten. Grote tegels op de vloer zien er goed uit.

Dan is het aan de details. Glazen gevels, kristallen vazen, sierlijke lampenkappen met stoffen kappen, gedrapeerde gordijnen, vergulde kandelaars met groene kaarsen – dit alles zal helpen om accenten te leggen. Het is beter om huishoudelijke apparaten direct in de headset te integreren. Dan komt ze niet uit beeld..

Klassieke groene keuken - interieurontwerp Klassieke groene keuken - interieurontwerp Klassieke groene keuken - interieurontwerp

Groene keuken in mediterrane stijl

De groene keuken in mediterrane stijl is een constant Grieks tintje. Het is voor Griekenland dat een koel blauwgroen palet, citroen- en olijftinten en een overvloed aan wit kenmerkend zijn. Vaak worden witte muren gebruikt, afgewerkt met ruw structuurpleisterwerk. Felgroene gerechten met etnische ornamenten zien er geweldig uit tegen hun achtergrond..

Koele tinten worden gecombineerd met een warme houtachtige textuur. Het werkgebied wordt geconfronteerd met tegels of mozaïeken. Er zijn ruwe platen of decoratieve steen op de vloer. Het plafond is warm of donker. Groen textiel en landelijke decoratieve details worden gebruikt om gezelligheid te creëren..

Mediterrane groene keuken - interieurontwerp Mediterrane groene keuken - interieurontwerp

Groene landelijke keuken

Rustiek land is eenvoud, gemak en romantiek. In lawaaierige steden is deze stijl een gelegenheid om te ontspannen, uit te rusten en afgeleid te worden. Bij Country draait alles om natuurlijke materialen, ruwe texturen en zachte lijnen. Onbehandeld hout, baksteen, gestructureerd textiel wordt actief gebruikt. Linnen past perfect bij groen.

Landelijk groen is een van de belangrijkste kleuren. De Britten gebruiken bijvoorbeeld actief een combinatie van diepe verzadigde tinten met massief hout. Maar de Fransen geven de voorkeur aan licht hout en pistache-, olijf- of muntbloemen. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven. Als de keuken in landelijke stijl al meubels met groene gevels heeft, is het beter om de muren met een neutraal plafond te laten. Lichtgordijnen, gordijnen op planken, kussens van textiel en schilderijen in decoratieve lijsten zijn allemaal karakteristieke elementen van de stijl. De enige regel is een harmonieus samenvallen van texturen, patronen en tinten..

Landelijke groene keuken - interieurontwerp Landelijke groene keuken - interieurontwerp

Afwerkingen en materialen

Groen is een populaire en klassieke kleur. Verschillende tinten worden gepresenteerd in bijna alle collecties afwerkingsmaterialen. Tegels, laminaat, behang, verf, glas, plastic, textiel – de keuze is niet beperkt. Groen ziet er goed uit met natuurlijk hout en steen, en heldere en sappige kleuren met chroom en metaal.

Bij het kiezen van materialen moet je de juiste tinten kiezen, omdat ze allemaal heel verschillend zijn en totaal verschillende associaties veroorzaken. Levendige kruidenkleuren geven kracht en symboliseren de dorst naar het leven. Donkere coniferen staan ​​voor betrouwbaarheid, sterkte en duurzaamheid. Delicate bemoste tinten zijn geweldig om te kalmeren. Smaragd, malachiet en diepe blauwgroene tinten zijn luxe en rijkdom. Besteed aandacht aan interessante opties zoals olijf, limoenkleur, munt, turkoois, citroen, flesglaskleur.

Gedempte en verdunde tinten zullen een uitstekende achtergrond zijn voor meubels en decor, en helder en sappig – een volwaardig onafhankelijk accent of een gedurfde begeleidende kleur.

Vloer

Groene tegels zijn een handige en praktische oplossing voor je keukenvloer. Het is gemakkelijk te verzorgen en te wassen. Het wordt niet zo vies als wit en de kleurmogelijkheden zijn eindeloos. Besteed aandacht aan natuursteen en zijn imitatie. Edele groene tinten van rotsen en mineralen zien er altijd prachtig uit.

Een alternatieve optie is laminaat of linoleum. Ze zijn goedkoop, duurzaam en praktisch. Maar het is beter om een ​​luxueus groen tapijt in de slaapkamer of woonkamer achter te laten, om geen vlekken te krijgen.

Groen keukenontwerp - vloerafwerking Groen keukenontwerp - vloerafwerking

Muren

Groene muren zijn mooi en indrukwekkend. Nu zijn er veel achtergronden die je veilig in de keuken kunt lijmen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, raken niet verzadigd met vet, verbleken jarenlang niet en verbleken niet in de zon..

Speciale vlekbestendige verf kan ook worden besteld. De moderne trend is een heldere accentmuur in een rijke groene tint.

Groen Keukenontwerp - Wanddecoratie Groen Keukenontwerp - Wanddecoratie

Plafond

Een groen spanplafond is een gewaagde en ongebruikelijke oplossing. Maar de juiste tint kan de perceptie van ruimte onherkenbaar veranderen. Donkere matte plafonds zien er origineel en duur uit in grote en ruime keukens, en lichte glanzende plafonds vergroten visueel klein.

Groen keukenontwerp - plafondafwerking Groen keukenontwerp - plafondafwerking

Keuken meubels

Groene headset is frisheid en lichtheid. Verfijnde aquarel- en olijftinten passen prachtig in Provençaalse of landelijke stijl, diep en koud – in moderne hightech, zuur – in minimalisme en donker en rijk – in klassiekers..

Maar voor een keuken met groene muren is het beter om neutrale meubels te kiezen. Ivoorkleurige en houten headsets of headsets met een houtachtige textuur zullen goed passen. Elke houttint, van licht grenen tot nobel mahonie.

Groen keukenontwerp - Meubels Groen keukenontwerp - Meubels Groen keukenontwerp - Meubels Groen keukenontwerp - Meubels

Decor en verlichting

Groene accenten kunnen bijna elk interieur opfrissen. Ze zullen een lichte keuken helderder en expressiever maken, en een donkere comfortabeler en lichter. Het hoeft geen keukenset te zijn. Soms is het voldoende om ons te beperken tot textiel: gordijnen, tafelkleden, servetten, onderzetters en pannenlappen.

Binnenbloemen zien er geweldig uit op de vensterbank van een groene keuken. Ze vormen een harmonieuze aanvulling op het natuurlijke landschap. Je kunt een heldere lenteset kopen of je werkgebied decoreren met groene tegels. Glasmozaïek ziet er interessant uit.

Afwerking, textiel en decor moeten met elkaar in harmonie zijn. Warme tinten groen en tinten met gele ondertonen worden gecombineerd met andere warme kleuren: crème, rijk beige, oranje, geel, mosterd en zelfs rood. Koele tinten met een vleugje blauw of grijs worden gecombineerd met een even koud palet.

Groen is een lichte, onopvallende kleur. Het kan veilig worden gebruikt in verlichting. Shades en lampenkappen die bij de afwerking passen, zullen het elektrische licht aangenamer maken voor de ogen. Het belangrijkste is dat de schaduw niet te fel en hard is..

Groen Keukenontwerp - Decor & Verlichting Groen Keukenontwerp - Decor & Verlichting Groen Keukenontwerp - Decor & Verlichting

Kleine groene keuken: interieurdesign

Lichtgroene tinten vergroten visueel de ruimte. Daarom is dit een van de klassieke opties voor een kleine keuken. Glanzende oppervlakken van de keukenset, licht spanplafond, goede verlichting en een minimum aan franje – en zelfs een kleine keuken zal luchtig en ruim lijken.

Voor meubels in een kleine keuken is het beter om olijf-, pistache-, munt-, salade- en verdunde pasteltinten te kiezen. Een donkere set is te drukkend en ziet er somber en deprimerend uit. Maar de muren zijn beter licht gelaten: wit, beige, crème, grijs.

Kleine groene keuken - interieurontwerp Kleine groene keuken - interieurontwerp

Keuken in groen – foto

We hebben de beste groene keukenontwerpen verzameld ter inspiratie. Interessante en heldere ideeën wachten op implementatie! Bekijk en kies de optie die je leuk vindt!

Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto Groene keuken - interieurfoto

Video: Groene keuken – Interieurideeën