15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://eatgreenpoint.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan bruges et eksotisk produkt kaldet kokosolie?

Kokosolie Befolkningen i Thailand, Indien, Indonesien har brugt kokosolie til madlavning i lang tid. Og dets helbredende egenskaber har været kendt i lang tid: det bruges traditionelt i indisk medicin eller Ayurveda. Kendt for sit charmerende udseende og ufrugtbare ungdom, tog Cleopatra mælkebade med kokosolie. Beboere i landene i Sydøstasien fulgte hendes eksempel og bevarede deres skønhed og tiltrækningskraft. Hvorfor følger ikke vores samtidige deres eksempel?

Egenskaber og anvendelser af kokosolie

fast konsistens af kokosolie Kilden til produktet er kokosnødtræets frugt. Det ekstraheres fra frugtkødet og tilberedes på to måder: varm og kold presning. Varmpressning mister de fleste af sine gavnlige egenskaber, men dette er den metode, der er mere udbredt. Alle værdifulde egenskaber bevares med den kolde produktionsmetode, men det er ufordelagtigt, da olieudbyttet kun er 10%. Naturligvis er omkostningerne ved et sådant produkt meget højere..

Olien er en halvfast vegetabilsk masse, der ligner hvid-cremet sæbestænger. Ved opvarmning over + 26 ° C bliver det flydende og gennemsigtigt.

Anvendelsesområdet for kokosolie (Cocoes oleum) er meget bredt. Det bruges:

  • i madlavning, hvor de kan erstatte traditionel solsikkeolie; ved dets brug får retterne en unik, raffineret smag;
  • i medicin til behandling af en række sygdomme;
  • i kosmetologi for at forbedre tilstand, hår, negle, hud.

Da kokosolie bliver tilgængelig for os alle, hvorfor ikke bruge et oversøisk middel til at forbedre udseendet, tilberede en lækker ret eller normalisere nogle af kroppens funktioner.?

Dens rolle i behandlingen af ​​forskellige lidelser er betydelig:

  • påvirker hjernen, stabiliserer tilstanden hos mennesker med epilepsi og Alzheimers sygdom;
  • har en antioxidantvirkning: hæmmer aldringsprocesser og risikoen for at udvikle kræftsvulster;
  • reducerer niveauet af “dårligt” kolesterol og øger mængden af ​​”godt”;
  • forbedrer vaskulær elasticitet og spiller en rolle i forebyggelsen af ​​hjerte -kar -sygdomme;
  • øger den beskyttende immunbarriere;
  • hjælper med at genoprette den normale funktion af skjoldbruskkirtlen;
  • bekæmper forskellige infektiøse hudsygdomme: dermatitis, eksem, helvedesild og andre;
  • er et beskyttende middel mod herpes;
  • helbreder sår, blå mærker, små læsioner på huden;
  • har en positiv effekt på mave -tarmkanalen: helbreder slimhinden, hjælper med halsbrand.

Når den påføres eksternt, påføres en kompress alene; til intern brug er en specialistkonsultation nødvendig.

Kokosolie: fordele og skader

fordelene og skaderne ved kokosolieKokosolie er en værdifuld kilde til flerumættede fedtsyrer, som den menneskelige krop har brug for. Derudover indeholder den calcium og fosfor samt skønhedsvitaminer: A, C, E. Laurinsyre er også vigtig, hvilket spiller en vigtig rolle i metaboliske processer..

Produktet forbedrer fedtstofskiftet, normaliserer fordøjelsesprocesser på grund af bedre absorption af næringsstoffer, fjernelse af overskydende vand og toksiner. Da olien absorberes godt og reducerer sult, bruges den i en række forskellige vægttabskure..

Det er et byggemateriale til celler i hjernen og nervesystemet, genopretter og nærer nerveceller. Dets brug i mad øger energi, ydeevne, udholdenhed i stressede situationer..

Det hjælper kroppen i produktionen af ​​interferoner – proteiner, der beskytter det indre miljø mod fremmede celler. Bekæmper med succes forskellige typer infektioner både på overfladen af ​​huden og inde i kroppen.

Cocoes oleum er et naturprodukt, der fremstilles uden farvestoffer, smagsstoffer, dufte og andre kemiske komponenter, der er blevet en integreret del af de fleste af vores produkter..

Hvis du spiser olie i moderate mængder, ikke mere end 3 spiseskefulde om dagen, så vil det ikke forårsage nogen skade. Den eneste kontraindikation er individuel intolerance. Til børn bruges det fra barndommen: for at fjerne bleudslæt og skorpe fra hovedet, fjerne kløe efter et insektbid.

Anvendelse af kokosolie i kosmetologi

sundhed og skønhedDet eksotiske produkt bevarer ungdommen og skønheden på grund af indholdet af fedtsyrer og vitaminer. Det introduceres i sammensætningen af ​​en lang række kosmetiske produkter og bruges også i sin rene form..

Kokosolie har følgende virkninger på huden:

  • bremser ældning og dannelse af rynker;
  • virker fugtgivende, blødgørende og nærende;
  • lindrer betændelse og irritation på epidermis;
  • beskytter mod ødelæggende miljøfaktorer;
  • letter tilstanden efter hårfjerning;
  • når den påføres solen, ligger brunfarven jævnt.

Et kosmetisk produkt bruges til at forberede masker derhjemme eller føjes til andre produkter som en ekstra komponent. Skønhedsindustrien bruger mere sandsynligt uraffineret kokosolie med et stort spektrum af næringsstoffer..

Kokosolie til ansigtet

at lave en kokos ansigtsmaskeHvis huden er ru eller overdreven tør, med tegn på skrælning, vil et oversøisk middel være praktisk. Med visning og sløvhed hjælper det med at opretholde elasticitet. Sammensætningen dækker huden med en usynlig film, der bevarer optimal fugt indeni og eliminerer de negative virkninger af eksterne faktorer på ydersiden..

Anvendelsen af ​​kokosolie til ansigtet som en maske er velegnet til ejere af tør, ældet og problematisk hud..

Klargøring af en maske til tør hud. Vi tager 20 g gær og tilføjer hovedingrediensen, smeltet i et vandbad, for at danne en pastaagtig masse. Tilsæt en vitamin E -kapsel til sammensætningen. Påfør blandingen på ansigtet og på halsen i 20 minutter. Vask af med en vatrondel dyppet i varm mælk. Proceduren udføres to gange om ugen op til 15 gange. “Pergament” hud bliver blød og smidig.

foryngende ansigtsmaskeVi forynge huden med følgende sammensætning. Slå kyllingæg i et kraftigt skum, tilsæt 1 spsk. l. flydende honning og ½ glas smeltet kokosolie. Vi fortsætter med at slå, indtil der opnås en cremet sammensætning. Overfør blandingen til en krukke og stil den på køl. Påfør crememasken om morgenen i 10 minutter. at tone huden. Den tilberedte blanding holder i 7 dage.

Hvis huden er problematisk, ofte betændt og dækket af acne, hjælper følgende opskrift med at løse problemet. Bland 1 spsk. l. Cocoes oleum med ½ h. l. citronsaft, 1 tsk. honning og tilsæt 3 dråber tea tree olie. Sug i 10 minutter og vask af med varmt vand. Om 14 dage, når den påføres to gange om ugen, ser huden sund ud, da masken har en antibakteriel virkning.

Det uraffinerede produkt lugter usædvanligt for os. På grund af sin cremede tilstand er lugten ret intens. Men duften er ikke hård, bare lidt underlig. Man vænner sig hurtigt til denne lugt.

Sådan bruges kokosolie til hår

kokosolie til hårDet oversøiske produkt er velegnet til alle hårtyper. Det er værdsat for sin evne til at fugte og nære krøller, genoprette dem efter forskellige kemiske eller termiske manipulationer og glatte genstridige tråde. Dens effekt på hovedbunden er også gavnlig: lindrer betændelse, kløe, stopper udviklingen af ​​svampeinfektion, hjælper i kampen mod skæl.

Inden du bruger Cocoes oleum, skal du sørge for at varme det op i et vandbad eller gnide det mellem fingrene. Så produktet forbruges mere økonomisk, absorberes bedre og trænger ind i epidermis i hovedbunden..

Kokosolie til hår bruges på en særlig måde:

  1. Påfør en hjemmelavet maske på snavset hår før vask. Nogle masker eller naturlig olie efterlades natten over for optimale resultater..
  2. For at få sammensætningen til at virke intensivt, tager vi en varmende hætte på (hat, tørklæde, håndklæde) over polyethylen.
  3. Gnid grundigt ind i enderne, da de normalt er mere tørre og mere sprøde. For fedtet hår trækker vi os 10 cm tilbage fra rødderne og smører trådene.
  4. Skyl masken grundigt af med shampoo. Brug af en balsam er ikke nødvendig, da olien gør denne funktion, hvilket gør håret overskueligt og gør det lettere at kamme..
  5. Påfør sammensætningen med dine hænder, gnid den ind i trådene og massér hovedbunden.

Hvis produktet opvarmes ofte, vil de fleste næringsstoffer blive ødelagt, så mål den mængde, du har brug for, smelt det og tilføj det til sammensætningen af ​​det kosmetiske produkt. Den ubrugte del skal opbevares et køligt sted.

Der er blevet skabt en række forskellige opskrifter til hårmasker med kokosolie: for eksempel en oliemaske til hårvækst, en vitaminmaske mod hårtab, en maske til behandling og forebyggelse af skæl.

Vi tilbyder en variant af den eksotiske maske “Incredible effect”, som skaber effekten af ​​en salonprocedure. Efter at have brugt det ser håret smukt, velplejet og skinnende ud. Sammensætningen omfatter:

  • 2 spsk. l. kokosolie;
  • 1 banan;
  • 2 tsk citronsaft;
  • en halv avocado.

Tag halvdelen af ​​frugtkødet ud af den modne avocado og kom det i en kop. Tilsæt banan og ælt indholdet. Tilsæt olie og citronsaft og bring sammensætningen til en homogen tilstand. Påfør på hovedbunden og hovedbunden og gnid grundigt ind. Vi tager en opvarmningshætte på og lader næringsstofblandingen stå i 2 timer og skylles derefter.

Express -masken er praktisk. Det påføres håret på 30-40 minutter. før shampooing og består af ren Cocoes oleum eller med tilsætning af honning. Påføring inden brusebad, beskytter hår, der ikke er beskadiget ved tørring og børstning. Olien tilsættes direkte til shampooen: ca. 2 scoops pr. Flaske eller et par dråber til en enkelt brug.

Kokosolie

kokosolie til kroppenCocoes oleum er en glimrende kropsfugtighedscreme. Det er tilrådeligt at anvende det efter et brusebad: hæld et par spiseskefulde varm olie i din håndflade og påfør det over hele overfladen med massagebevægelser, og tør derefter forsigtigt med et håndklæde. For at tage et bad er det nok at tilføje 1-2 spsk til vandet. l. “Magisk middel” (for meget tør hud kan mængden øges). Giver en jævn brunfarve, når den bruges under passiv solbadning.

Kokosolie hjælper med strækmærker under graviditeten, men dette er ikke et professionelt middel, men et forebyggende middel. Produktets fugtgivende egenskaber og tilstedeværelsen af ​​E -vitamin hjælper med at regenerere huden og genoprette dens elasticitet. Hvordan bruges kokosolie til strækmærker? Det gnides ind i problemområder efter et brusebad med bløde massagebevægelser..

Kokosolie bruges til massage for at slappe af musklerne. Derudover forbedres hudens generelle tilstand: den bliver blødere og blødere. Anti-celluliteeffekten af ​​det universelle produkt bemærkes også..

Blanding af smør med fint salt eller brunt sukker gør en god skrubbe. Det bruges på hærdede områder af huden: på albuer, fødder eller påføres hele kroppen..

Hvor gavnlig er kokosolie til mad?

NSkokosolie i madlavningenDet er et lækkert madprodukt, der bruges i kosten, til sygdomme i mave -tarmkanalen eller til at bekæmpe fedme for at forhindre en række patologier. Det er også velegnet til en daglig kost. Ved varmebehandling af produkter bruges raffineret kokosolie, som har en dårligere sammensætning..

Spiselig kokosolie bruges til bagning, stegning eller stewing. Hvis olivenolien er termisk ustabil og begynder at “brænde” i gryden, kan Cocoes oleum modstå høje temperaturer.

Fødevareanvendelser af kokosolie:

  1. Kokke tilbereder varme retter fra det: supper, tilbehør, grøntsager, kød- og fiskeretter, varme saucer og snacks, der bruges til friturestegning. Kokosolie er ideel til stegning, fordi den ikke nedbrydes ved høje temperaturer og ikke indeholder kræftfremkaldende stoffer, hvilket er vigtigt for en sund kost. Det bliver ikke harsk og selv friturestegt bruges det gentagne gange..
  2. Tilsæt i stedet for fløde til korn, kartoffelmos, pasta. Det giver en karakteristisk smag til enkle retter eller tilbehør..
  3. Da produktet bliver flydende ved stuetemperatur ( + 24- + 26 ° С), krydres salater med det.
  4. Kogt wienerbrød holder friskheden og glansen længere. Samtidig absorberes det perfekt og opbevares ikke i form af fedtdepoter..
  5. Velegnet til at stege en række grøntsager eller tilberede grøntsagsgryder for at tilføje smag til fadet.
  6. Fødevareproducenter bruger det som fødevaretilsætningsstof til fremstilling af margarine og kagefyld.

Oversøisk vegetabilsk fedt er mest fordelagtigt, når der tilsættes 1-2 tsk. i grønne eller frugtsalater uraffineret.

Sådan opbevares kokosolie?

kokosolie i en glasbeholderTurister køber Cocoes oleum i Thailand eller Sri Lanka. Her er det billigt, og det vil ikke være svært at finde et kvalitetsprodukt. Olien er normalt uraffineret og indeholder alle de nyttige komponenter.

Det er bedre, hvis produktet er pakket i en mørk glasbeholder med et tæt skruet låg. Det menes, at sammensætningen ikke oxiderer i luft, men det er bedre at spille det sikkert. Hvis beholderen er gennemsigtig, skal du lægge den i en papkasse eller et mørkt sted.

Uraffineret olie opbevares i højst et år ved t + 7 ° C i køleskabet. Hvis det bruges som et fødevareprodukt, så højst seks måneder. Opbevaring er også tilladt ved + 20 ° С, men holdbarheden reduceres betydeligt. Før brug opvarmes den nødvendige mængde i et vandbad til en flydende, gennemsigtig tilstand.

Hvis olien er forkælet, bestemmes dette af følgende kriterier:

  • en mærkelig lugt, der ligner duften af ​​røget pølse (lidt harsk);
  • gul, når den friske substans naturlige farve er hvid;
  • bitter smag, der indikerer oxidation.

Med sådanne tegn skal det eksotiske produkt bortskaffes..

Hvor kan man købe kokosolie?

naturlig kokosolieFor rejsende til Sydøstasien vil køb af værdifuld olie ikke være svært. Dets valg er stort, og prisen er lav. Det sælges overalt: i supermarkeder, markeder, apoteker og baggader. Det er klart, at det er bedre at købe det på apoteket..

Selvom den er håndlavet, indeholder den alle de gavnlige stoffer, men der er også mindre gavnlige ingredienser i sammensætningen. Derfor er eksperter i tvivl om sådanne produkter og anbefaler deres anvendelse kun som et kosmetisk produkt, men ikke til oral administration. Denne olie koster 50 baht pr. 150 ml og har en ikke særlig behagelig lugt..

Nu er der mulighed for at købe et værdifuldt stof i specialiserede onlinebutikker. Prisen bider ikke for meget og afhænger af producenten og graden af ​​rensning. I gennemsnit koster 180 g fra 400 rubler. Med en større volumen vil prisen naturligvis stige. Det købte produkt ledsages af brugsanvisning, hvor producenten er angivet, graden af ​​rensning og til hvilke formål det er beregnet.

Afslutningsvis vil jeg gerne give læserne nogle nyttige råd:

  • hvis temperaturen i din lejlighed er under + 24 ° C, så vil olien være fast og ligne sæbe stykker i konsistens;
  • holdbarheden øges ikke, hvis du opbevarer den i fryseren;
  • luk låget forsigtigt efter brug for at forhindre, at olien bliver harsk ved udsættelse for luft;
  • Medbring et eksotisk produkt fra din rejse som en gave til din familie eller venner.

Kosmetik- og fødevaremarkedet er overfyldt med en række forskellige olier, hver med sine egne unikke egenskaber og fordele. Og det er ganske muligt, at kokosolie viser sig at være “ikke efter din smag”: du vil ikke lide lugten, udseendet eller vil ikke være egnet som en kilde til skønhed. Men Cocoes oleum er et forsøg værd. Måske er det samme “magiske eliksir”, som du har ledt efter så længe?

Brug af kokosolie – video

Previous Post
Medicinal properties of the agave plant: plant composition, effective recipes
Next Post
Forbrugshastigheder, kalorieindhold, fordele og skader ved jordnødder
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org