15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://eatgreenpoint.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvor engen vokser – vi leder efter en smuk og helbredende urt

Fortæl mig, hvor engen vokser? I mine faldende år begyndte jeg at lide af gigt, men jeg prøver ikke at drikke piller, kun hvis det er meget dårligt. Og så sparer de med folkemedicin. Jeg lærte om engsød og dets evne til at lindre ledsmerter fra en ven. Hun sagde, at hun laver en salve fra plantens rødder, og det hjælper meget. Jeg har mange urter derhjemme, de fleste af dem samler jeg selv. Måske kan denne findes.

hvor engsødet vokser I ornamental havearbejde indtager spredte engsøde buske med frodige paneler af duftende blomsterstande et vigtigt sted og er kendt for mange. Men spørgsmålet om, hvor engen vokser, og hvad den er, kan ikke alle svare på. Faktisk er dette en og samme plante, men under hensyntagen til sortens egenskaber. Han har også andre navne, men oftest er der på vores hjemlands territorium eng eller sø. Dette er en fantastisk og unik plante. Ud over sit smukke udseende har den en enorm helbredende kraft. Selv i oldtiden, hvor der ikke var apoteker eller medicin, blev mange sygdomme behandlet med tinkturer af engsød.

Kulturen er populært kendt som Ivanovs farve, larkspur eller steppebirk.

Hvordan ser en engsød ud

engsød busk Urten tilhører den lyserøde familie og ligner mere en busk i udseende. Det er en ret høj staude med oprejst stilke og et udviklet rodsystem. Højden på en voksen busk kan overstige 1,5 m, og i naturen danner engsødet hele ufremkommelige kratt. Den har smukke fjerrige blade af en mørkegrøn farve, der ligner elmblade i form. Den indvendige side af bladpladen er dækket af let lys pubescens.

Om sommeren blomstrer frodige panikulære blomsterstand på toppen af ​​skuddene. De består af små, men meget velduftende, hvide eller lyserøde blomster. Under blomstringen står en ubeskrivelig sød honninglugt over vækststedet, hvorigennem du kan finde engsød.

Ved du, hvad der er forbindelsen mellem engsød og det populære stof Aspirin? Engang blev planten kaldt spirea, og den indeholder salicyl. Det var fra engen, aspirin blev lavet, og dets navn oversættes som “lavet af spirea”.

Hvor vokser engsødet

engsød ved søenFor at finde eng -sød i naturen er det værd at gå til ethvert vandområde eller vådt sted. Dette er en meget fugtelskende plante, den foretrækker godt fugtig jord og trives på bredden af ​​floder og søer. Behagelig til engsød og i fugtige løvskove, især i bunden af ​​kløfter.

Hvorfor er Ivanov farve nyttig?

medicinske egenskaber ved engsødAlle dele af planten helbreder, men hver har den maksimale helende effekt i visse tilfælde. Så blomsterstande giver bedst af alt en diaforetisk effekt, bladene bruges til søvnløshed og løbende næse. Og for kramper, blødninger eller sår vil enge -sød rod hjælpe.

Tinkturer, afkog og salver baseret på engsød har en terapeutisk virkning, nemlig:

  • lindre smerter ved mavesygdomme, især med sår;
  • forbedre fordøjelsen
  • eliminere diarré;
  • reducere betændelse i leddene og lindre kroniske smerter i dem;
  • lindre feber ved forkølelse med høj feber;
  • behandle forbrændinger og andre hudlæsioner
  • stop blødning;
  • bidrage til genopretning af kroppen efter et slagtilfælde;
  • bremse aldringsprocessen.

Engen er også værdsat inden for kosmetologi: urten er en del af mange hår- og hudplejeprodukter. Han fandt også sin ansøgning inden for madlavning. Duftende blomsterstande tilføjes til råvarerne til fremstilling af øl. Unge plantestængler og rødder lægges i første kurser som krydderi..

Meadowsweet in the wild – video

Previous Post
Cucumber face mask at home – the benefits and results of application